Jezevcik2 Odesláno 8. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 8. prosince 2011 Čtyři měsíce se už celkem dají považovat za záběh a dvě minuty denně jsou mimo toleranci od výrobce.Chová se to tak nějak podobně od začátku nebo se to vyskytlo teď?
lindys Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Ze začátky to bylo dobrý, pak to začalo takhle bláznit, ale nejsem schpnej identifikovat od kdy. Psal jsem prodejci o problému, ten se k problému nehlásí a oficiálně mi sdělil "u mechanických hodinek je toto normální".
Jezevcik2 Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Předpokládám,že je to asi nákup ze zahraničí a moc se Ti do toho nechce,co?Normální mi to zrovna nepřijde,mohly dostat ránu,kterou si ani neuvědomíš,nebo pobyly v přítomnosti něčeho magnetického.Jestli je to opravdu přes ebay odněkud z tramtárie a nechce se Ti do toho,tak tady zkus nějakého hodináře.Oprava/úprava by neměla být vysoká.Případnému laxnímu ebay prodejci bych dal zpětně patřičné hodnocení s vysvětlením-pokud to tedy zpětně jde.To jsem nikdy nezkoušel.To je ale teorie,Ty víš nejlépe,kdes to kupoval a co se dá asi dělat.Jinak výborný zvuk tu má hodinář p.Frýdl z Florence v Praze,pokud bys byl z těchto končin.Je prý na Seika kadet.
lindys Odesláno 9. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 9. prosince 2011 Ted jsem trochu googlil a zjistil jsem problém s magnetizací (podle kompasu). Nemáte nějaký způsob, jak se toho zbavit, nebo budu muset přecejen do servisu? :-)
lindys Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Díky, vyzkouším fintu s pájkou :-)
lindys Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Tak jo, pájku jsem nenašel, zajdu za Panem Frýdlem. Zjistil jsem, že je to celkem častý problém, tak si tu pájku asi nějak obstarám. Quartzky si kvůli tomu kupovat nebudu :-)
Jezevcik2 Odesláno 10. prosince 2011 Nahlásit Odesláno 10. prosince 2011 Existují ruční i tunelové odmagnetovače,ale za jejich cenu bys měl parádní tikátka.Pak jsou běžně dostupné magnetovače/odmagnetovače na ruční nářadí,jejichž cena je v řádu stokorun,ale obávám se nedostatečného vstupního otvoru.
Návštěvník Gint Odesláno 22. února 2012 Nahlásit Odesláno 22. února 2012 Ahoj, daji se jeste nekde koupit tyto Seika?
radek00 Odesláno 7. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 7. listopadu 2012 mám seiko skx009 týden a zpozdili se zhruba za tu dobu o minutu což si myslím není až tak špatné uvidím až po pár měsících jak na tom budou,nosím je celej den na noc odkládám
jumpmans Odesláno 20. listopadu 2012 Nahlásit Odesláno 20. listopadu 2012 V 10. 12. 2011 v 20:14, Jezevcik2 napsal: Existují ruční i tunelové odmagnetovače,ale za jejich cenu bys měl parádní tikátka.Pak jsou běžně dostupné magnetovače/odmagnetovače na ruční nářadí,jejichž cena je v řádu stokorun,ale obávám se nedostatečného vstupního otvoru.nevim ja pan Frydl, ale stejny problem jsem mel u RW, tak jsem skocil do Carolina a tam mi je odmagnetovali na pockani a zadarmo - trvalo to asi 40s.
radek00 Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 moje seika skx009 mám právě dva měsíce a denní odchylka dělá denně -12s ale je zajímavé že většině co tak čtu se spíš predbíhají,jinak nosím je celej den a na noc pokládám korunkou dolů.Vím že jsem v toleranci ale beztak by mě zajímalo proč někomu(třeba já)se zpoždují a někomu to peláší dopředu
mates444 Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 Zkus je odkládat ciferníken nahoru. Při odkládání na korunku se většině lidí zpomalují. Mě přes den nějakou vteřinku ztratí, přes noc je položím na dýnko a odchylku zhruba doběhnou. takže jsem +- vteřinka přesně. Někde jsem to tu četl. Odkládání korunkou nahoru - zpomalují, korunkou dolu - zpomalují ještě víc, ciferníkem nahoru - zrychlují. Mě to takto funguje.
radek00 Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 díky za radu odkládal jsem je pořád stejně a jsem zvědavej jak se to bude chovat v jiné poloze časem poreferuju
ggrand Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 Mě se většina 7sxx zpožďují už od výroby, takže bych neřekl, že se většině předbíhají.
mates444 Odesláno 30. prosince 2012 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2012 No já jsem to takhle vychytal a dneska jsem se díval, že moje Seika mají za týden podobnou odchylku jako Wengery. Ty jsou ale quartz a pěkně se předbíhají
cport Odesláno 14. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 14. ledna 2013 Moje zkusenost je: - cca 15 s/ den po koupi - po roce noseni (hodinky nesundavam) je pri zmene datumu (tedy jednou za dva mesice) srovnam o minutu. Jinak na ne nesaham ...
radek00 Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 Další postřeh seika skx009 mám čtvrtej měsíc a tri měsíce denní odchylka -12s ted dělají -30 sek..d za den vyskoušel jsem různé polohy na pokladaní na noc a nic jen jsem si všimnul že nejvíc se zpoždují běžným nošením přes den tedy -20s den -10s noc jen taková zajímavost tenhle skok začal dělat když jsem předelal gumovej řemen za kovovej original tah seiko
pebe Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 zatím mám Seika 3 týdny, za noc udělají -1vteřinu zatím v každé pozici, přes den to na ruce zase doženou, takže večer jsem opět na +-0. Veliká spokojenost
suflik Odesláno 10. února 2013 Nahlásit Odesláno 10. února 2013 trošku odbočím snad to tolik nevadí, mám snzg13 se strojkem 7S36 (předpokládám, že budou hodně podobné) no a chtěl bych vědět, jestli je normální, že je slyšet chrastění, když se točí rotor, trošku mě to děsí
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se