Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Ze začátky to bylo dobrý, pak to začalo takhle bláznit, ale nejsem schpnej identifikovat od kdy. Psal jsem prodejci o problému, ten se k problému nehlásí a oficiálně mi sdělil "u mechanických hodinek je toto normální".

Odesláno

Předpokládám,že je to asi nákup ze zahraničí a moc se Ti do toho nechce,co?Normální mi to zrovna nepřijde,mohly dostat ránu,kterou si ani neuvědomíš,nebo pobyly v přítomnosti něčeho magnetického.Jestli je to opravdu přes ebay odněkud z tramtárie a nechce se Ti do toho,tak tady zkus nějakého hodináře.Oprava/úprava by neměla být vysoká.Případnému laxnímu ebay prodejci bych dal zpětně patřičné hodnocení s vysvětlením-pokud to tedy zpětně jde.To jsem nikdy nezkoušel.To je ale teorie,Ty víš nejlépe,kdes to kupoval a co se dá asi dělat.

Jinak výborný zvuk tu má hodinář p.Frýdl z Florence v Praze,pokud bys byl z těchto končin.Je prý na Seika kadet.

Odesláno

Ted jsem trochu googlil a zjistil jsem problém s magnetizací (podle kompasu). Nemáte nějaký způsob, jak se toho zbavit, nebo budu muset přecejen do servisu? :-)

Odesláno

Tak jo, pájku jsem nenašel, zajdu za Panem Frýdlem. Zjistil jsem, že je to celkem častý problém, tak si tu pájku asi nějak obstarám. Quartzky si kvůli tomu kupovat nebudu :-)

Odesláno

Existují ruční i tunelové odmagnetovače,ale za jejich cenu bys měl parádní tikátka.Pak jsou běžně dostupné magnetovače/odmagnetovače na ruční nářadí,jejichž cena je v řádu stokorun,ale obávám se nedostatečného vstupního otvoru.

• po měsících...
  • po měsících...
Odesláno

mám seiko skx009 týden a zpozdili se zhruba za tu dobu o minutu což si myslím není až tak špatné uvidím až po pár měsících jak na tom budou,nosím je celej den na noc odkládám

• po 2 týdnech...
Odesláno
  V 10. 12. 2011 v 20:14, Jezevcik2 napsal:

Existují ruční i tunelové odmagnetovače,ale za jejich cenu bys měl parádní tikátka.Pak jsou běžně dostupné magnetovače/odmagnetovače na ruční nářadí,jejichž cena je v řádu stokorun,ale obávám se nedostatečného vstupního otvoru.

nevim ja pan Frydl, ale stejny problem jsem mel u RW, tak jsem skocil do Carolina a tam mi je odmagnetovali na pockani a zadarmo - trvalo to asi 40s.

• po měsíci...
Odesláno

moje seika skx009 mám právě dva měsíce a denní odchylka dělá denně -12s ale je zajímavé že většině co tak čtu se spíš predbíhají,jinak nosím je celej den a na noc pokládám korunkou dolů.Vím že jsem v toleranci ale beztak by mě zajímalo proč někomu(třeba já)se zpoždují a někomu to peláší dopředu

Odesláno

Zkus je odkládat ciferníken nahoru. Při odkládání na korunku se většině lidí zpomalují. Mě přes den nějakou vteřinku ztratí, přes noc je položím na dýnko a odchylku zhruba doběhnou. takže jsem +- vteřinka přesně.

Někde jsem to tu četl. Odkládání korunkou nahoru - zpomalují, korunkou dolu - zpomalují ještě víc, ciferníkem nahoru - zrychlují. Mě to takto funguje.

Odesláno

díky za radu odkládal jsem je pořád stejně a jsem zvědavej jak se to bude chovat v jiné poloze časem poreferuju

• po 3 týdnech...
Odesláno

Moje zkusenost je:

- cca 15 s/ den po koupi

- po roce noseni (hodinky nesundavam) je pri zmene datumu (tedy jednou za dva mesice) srovnam o minutu. Jinak na ne nesaham ...

• po 4 týdnech...
Odesláno

Další postřeh seika skx009 mám čtvrtej měsíc a tri měsíce denní odchylka -12s ted dělají -30 sek..d za den vyskoušel jsem různé polohy na pokladaní na noc a nic jen jsem si všimnul že nejvíc se zsmile.gifpoždují běžným nošením přes den tedy -20s den -10s noc jen taková zajímavost tenhle skok začal dělat když jsem předelal gumovej řemen za kovovej original tah seiko

Odesláno

zatím mám Seika 3 týdny, za noc udělají -1vteřinu zatím v každé pozici, přes den to na ruce zase doženou, takže večer jsem opět na +-0. Veliká spokojenost smile_anim.gif

Odesláno

trošku odbočím snad to tolik nevadí, mám snzg13 se strojkem 7S36 (předpokládám, že budou hodně podobné) no a chtěl bych vědět, jestli je normální, že je slyšet chrastění, když se točí rotor, trošku mě to děsí

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...