Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

No taky myslím, zajdu hned v pondělí za panem Frýdlem do Janky a uvidíme... něco je špatně :( hodně špatně. Hodinky jsou prakticky nepoužitelný a rozhodně si nemyslím, že se sami srovnají při běžném nošení, jak mi napsal Freddy z 21jewels.com, kde jsem je koupil. Přece nebudu nosit na ruce hodinky, který dělaj +5 minut každou hodinu! Hnus velebnosti ty moje Seika a to jsem se na ně tak těšil...

To chce trochu nadhled, určitě to nebude nic vážného. Taky mi nový seika spadly a začly dělat 3 minuty za hodinu, ale byl to slepenej vlásek či co...

• Odpovědi 82
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno (upraveno)

To chce trochu nadhled, určitě to nebude nic vážného. Taky mi nový seika spadly a začly dělat 3 minuty za hodinu, ale byl to slepenej vlásek či co...

No jasně že neobviňuju Freddyho nebo tak :) ale mě neupadly, tak to muselo být někde po cestě. Třeba s nima hráli pošťáci fotbal :) Zabalený byly výborně v krabičce a v takovejch polštářcích, to jo. Hrozně se těším na tu udávanou přesnost!

Mluvil jsem po telefonu s nějakým kolegou pana Frýdla, tak se ptal o kolik vteřin se mi předcházej, že je chci poštelovat, když jsem mu říkal, že udělali do + za noc asi 3 hodiny, tak se strašně smál, že prej bude Frýdl nadšenej, že to ještě určitě neviděl! :) Že prej všichni řešej vteřinu nahoru nebo dolu, ale 5-6 hodin za den, to že je asi rekord. Budu mít legendární hodinky! :) Tak snad to bude nějaká prkotina...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Upraveno uživatelem Solverino
Odesláno

pokial isli postou tak to bude s velkou pravdepodobnostou zlepeny vlasok.

co je to ten slepený "vlásek" ? jednoduchá oprava, doufám, že mě nečeká nějaká krutá investice :(

Odesláno

co je to ten slepený "vlásek" ? jednoduchá oprava, doufám, že mě nečeká nějaká krutá investice :(

ještě jsem se chtěl zeptat, někde jsem tu viděl, že někdo doporučoval vyměnit i ty tyčinky u pásku (to jsou stěžejky?) za nějaké robustnější... nevím jestli ty origo jsou nějaké moc slabé nebo co? jaké s tím máte vy ostatní Sejkaři :) zkušenosti?

Odesláno

ještě jsem se chtěl zeptat, někde jsem tu viděl, že někdo doporučoval vyměnit i ty tyčinky u pásku (to jsou stěžejky?) za nějaké robustnější... nevím jestli ty origo jsou nějaké moc slabé nebo co? jaké s tím máte vy ostatní Sejkaři :) zkušenosti?

hairspring /vlasek, pružinka nepokoja/ sa zlepi pocas prepravy v dosledku otrasov. jednotlive obluky prilnu k sebe, tym padom to kmita uplne inak ako ma, ergo cely stroj sa akoby zblaznil a predchadza sa a to dost vyrazne /nie len o par sekund/. oprava je obvykle jednoducha zalezitost. toto su ale take rady od stola, treba ist za hodinarom, ten povie diagnozu. zase, ked sa s tym pohra, budes mat cosc presnost za par korun :)

stezejky sa na potapacskych hodinkach pouzivaju ine, hrubsie, kedze podla noriem musia zniest vyssiu mechanicku zataz. tie povodne na monstrach by mali byt ok, netreba ich menit. ak by si googlil, nadava sa im v anglictine "Seiko Fat Bars".

Odesláno

hairspring /vlasek, pružinka nepokoja/ sa zlepi pocas prepravy v dosledku otrasov. jednotlive obluky prilnu k sebe, tym padom to kmita uplne inak ako ma, ergo cely stroj sa akoby zblaznil a predchadza sa a to dost vyrazne /nie len o par sekund/. oprava je obvykle jednoducha zalezitost. toto su ale take rady od stola, treba ist za hodinarom, ten povie diagnozu. zase, ked sa s tym pohra, budes mat cosc presnost za par korun :)

stezejky sa na potapacskych hodinkach pouzivaju ine, hrubsie, kedze podla noriem musia zniest vyssiu mechanicku zataz. tie povodne na monstrach by mali byt ok, netreba ich menit. ak by si googlil, nadava sa im v anglictine "Seiko Fat Bars".

aha, děkuji za informaci - už se nemůžu dočkat pondělí, až to bude (doufám) opravené :) jinak Seika se mi moc líběj, doufám že budou i fungovat jak mají a budu s nima spokojenej jako vy ostatní :) dík

btw: je něco ještě doporučenýho si nechat udělat při koupi novejch? taky jsem tady někde vyčetl, že se dá vyměnit i sklíčko za pevnější, safírové... nevím kde a za kolik koupit, ale to asi až odřu tohle obyč, ne?

Odesláno

aha, děkuji za informaci - už se nemůžu dočkat pondělí, až to bude (doufám) opravené :) jinak Seika se mi moc líběj, doufám že budou i fungovat jak mají a budu s nima spokojenej jako vy ostatní :) dík

btw: je něco ještě doporučenýho si nechat udělat při koupi novejch? taky jsem tady někde vyčetl, že se dá vyměnit i sklíčko za pevnější, safírové... nevím kde a za kolik koupit, ale to asi až odřu tohle obyč, ne?

nie je uplne obycajne, ale presne tak: ries to az to bude aktualne :) s monstrami netreba nic viac riesit, len ich nosit.

Odesláno

Měl bych dotaz na Seiko znalce, liší se nějak kalibr 7S26 v Seikách made in Japan od těch z jiných konců světa?

Odesláno

kez by vsechny otazky byly takhle jednoduche. :) NELISI. jenom prave tim mistem narozeni.

Měl bych dotaz na Seiko znalce, liší se nějak kalibr 7S26 v Seikách made in Japan od těch z jiných konců světa?

Odesláno

Ja tedy normalne presnost v rozmezi desitek sekund nesleduji kdyz mam hodinky na ruce, ale vsiml jsem si ze kdyz mam samurai 7S25 ve watchwinderu, tak se mi spozdi za tyden o par minut, stava se Vam to nekomu take?

Odesláno

Tak se musím pochlubit jaké mám "štěstí" :( pan Frýdl mi sice opravil vlásek, ale taky mi doporučil hodinky vrátit, protože mechanika musela dostat cestou děsnou pecku, problémy s mechanikou prý se to někde přidírá nebo co (stěžejka?), moc tomu nerozumím.... ach jo, já si koupit trpaslíka, tak mi vyroste! :(

Takže jsem hodinky zase zabalil a poslal dneska zpátky do Singapuru Freddymu z 21jewels.com doufám, že bez problémů vymění, asi půjdu do něčeho jiného než jsou Monstry, nějak mě na ně přešla chuť :(

Máte někdo zkušenosti s výměnou hodinek a refundací nákladů (poštovné zpět apod.) jak to nabízí Freddy Seow na svých stránkách? Dopadl jste někdo taky tak? Pan Frýdl mi říkal, že prej je to častá věc, poškození při přepravě, vlásek - že už toho dělal asi 40 kusů... ach jo, ta pošta!

• po měsíci...
Odesláno

Mám teď čerstvě modifikaci SKX007 a zatím mi pravidelně dělají -7sec/den. Ale jsou v záběhu, tak jsem zvědavej jak to bude vypadat cca za 4-5 měsíců. Jinak mě docela překvapilo překlápění data a dnů- datum se překlápí klasicky postupně okolo půlnoci, zato dny až tak kolem 1hodiny. Docela jsem na to první den koukal :eek:

• po měsíci...
Odesláno

Dobrý den,

taky se zde podělím se svým problémem se seiko 5.

Když hodinky seřídím jeden den ráno, večer už mají skoro minutu, odložím je na noc a ráno už mají skoro + 2... Mám je 4 měsíce.

Mám hodinky reklamovat, nebo čekat, jestli se časem "zaběhnou" ?

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...