Přejít na obsah

Seiko Credor Phoenix

Návštěvník Alda

Doporučené příspěvky

Návštěvník Alda

http://www.roachman.com/credor/credor.htm

Tak tohle se mi hodně líbí, jsou i ve verzi s bílým ciferníkem. Kalibr 8L75, který je údajně tak jednoduchý, spolehlivý a tak dobře provedený, že snese srovnání s mašinkami rolex 31xx. Pokud se tohle dá koupit za 180 000 yenů, nevím, proč všichni kupujeme za ty prachy 2824. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky, pekny clanok. Nie som Seikofil, ale raz ked sa rozhodnem ist do Japonca, bude to nejaka verzia Credor.

http://www.roachman.com/credor/credor.htm

Tak tohle se mi hodně líbí, jsou i ve verzi s bílým ciferníkem. Kalibr 8L75, který je údajně tak jednoduchý, spolehlivý a tak dobře provedený, že snese srovnání s mašinkami rolex 31xx. Pokud se tohle dá koupit za 180 000 yenů, nevím, proč všichni kupujeme za ty prachy 2824. :)

Odkaz ke komentáři

Hmm, tak už se pravděpodobně nevyrábí. Přešlo se na Brightz Phoenix a dnes už podle info z jiného vlákna Brightz jen quartz. Velká škoda. Tyhle hodinky měly perfektní zpracování. No strojky 8Lxx žijou naštěstí dál.

Brigthz Phoenix je porad i mechanicky. Brigthz - quartz, Brigthz Phoenix - mechanika a kinetic direct drive, nejvyssi rada Brigthz Ananta - SD, mechanika.

Odkaz ke komentáři

• Po roku...

to tazko porovnavat. GS je zamerany na zhruba tam kde Rolex, tj funkcne hodinky /max 4rucky alebo chronograf/, ozvlastnuju to v podstate len zakladnymi komplikaciami - datum, rezerva natahu a GMT. Oproti napr. Rolexu su plna manufaktura s velmi malou vyrobou a finishom a la Patek. Standardne nerobia skoro nic v zlate, ak uz tak limitky. Mozno sa najde jedna dve vynimky.

Credor chce byt luxusna znacka sakumprask. Tj. vsetky HH dobrodruzstva - ultra thin, repeater, sonnerie atd produkuji pod znackou Credor. zlato, sutriky, perlete, skeletony, uchylnosti za 50tis usd a viac, vsetko Credor.

tu je link na prehlad kalibrov http://www.seiko-wat...ogy/index2.html

lavy stlpec su mechanicke, porozklikavaj co je Credor a co Seiko - auto spoznas podla motora :)

nechajte si zobrazit link v browseri, takze ked sa nastavite na tlacitko na dolnej liste uvidite link - stranka je strukturovana s japonskou presnostou ale jednotlive stranky maju nazvy v anglictine.

edit: Credor Phoenix - o com tu diskutujem - su uz vyhynute zivocichy, Seiko urobilo so znackou Credor spinoff, takze spolocny branding /Credor Seiko" alebo "Seiko Credor" uz je vlastne takmer minulost.

Upraveno uživatelem instant
Odkaz ke komentáři

Nejsem instant, ale odpovím.

Credor je luxusní odnož Seika s top strojky. Zatímco Grand Seiko je designově poměrně konzervativní, Credor je trochu větší odvaz (ten největší je pak Galante). Jinak řečeno: GS=instrument, Credor=šperk. Jak si můžeš všimnout, hodinky v tomto vlákně mají na ciferníku Credor Seiko, to už dnes neplatí. Před pár lety proběhl rebranding a na ciferníku už najdeš pouze Credor. Proč to udělali u luxusní sub-značky, to si každý domyslí.

Co se týče kvality zpracování, objektivně nemůžu říct - Credor jsem neměl nikdy v ruce. Ale odhaduju, že teď (resp. po rebrandingu) to bude stejné nebo lepší. Těžko by si mohli dovolit udělat u dražšího Credoru nižší kvalitu než u GS (a pokud se nemýlím, oboje se dělá ve stejném místě). Starší (Seiko) Credory na tom budou hůře než GS, jak v použitých strojcích, tak asi i v kvalitě zpracování. Odpovídá to cenové hladině.

EDIT: tak instant mě předběhl.

Upraveno uživatelem Chumpus
Odkaz ke komentáři

Model Phoenix tady ve vlákně má kalibr 8L75. Tudíž předpokládám kvalitu jako u 8L35. GS je samozřejmě s kalibry 9S v hierarchii dnes výš. Jde o to, že mi žádné GS nenabídnou designem to, co tenhle model Phoenix. GS na mě působí moc dokonale, uhlazeně a elegantně. Tenhle Phoenix je prostě víc tool.

este jedno vlakno ku kafíčku :) LINK

Odkaz ke komentáři

• po 3 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...