Přejít na obsah

Omega vs OP  

128 hlasů

1. 1. Jake hodinky byste si vybrali z techto dvou?

• Omega Seamaster Planet Ocean
      87
    • Officine Panerai PAM000
      41

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
Neřek bych pěkná... bych spíš řek, že Omega Planet Ocean je líbivá a to pro fórum milovníků hodinek je trochu málo.

IMHO

edit: bez obrázku

Pekna blbost... Libivy jsou i ty velmi opevovane paneraie. Omega jen za tech 80tisic nabizi o kus víc v podobe dokonaleho antireflexu, tahu, voddotesnosti, datumu, vterinovky... Spousta lidi kteri tedka lamentujou za panerai YPA nevyjimaje by pred par lety mluvil jinak.

• Odpovědi 175
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Návštěvník Matterhorn
Odesláno

to bandicoot souhlasím :) . V diskuzi se už radši nebudu angažovat. Myslím si, že už dostatečně vyplynulo, že jsem zarytý Omegista a není mi pomoci, Petovi-Bikerovi bych nemohl doporučit nic jiného.

Návštěvník YPO
Odesláno
YPA nevyjimaje by pred par lety mluvil jinak.

zdravý rozum by ti mohl napovědět, že jsem nemohl chválit něco co jsem před pár lety neměl

Odesláno

Mel jsem oboje. Tedy mohu hodnotit. A volil bych znovu PO verzi XL, v klasické variante - černá luneta, bílá čísla. Měl jsem i PO vel. M, i čísla oranžovočervená a nakonec došel napotřetí k velikosti XL a klasickému čb ciferníku. Výhody PO jsou pro mmě hlavně luneta ( odecet casu ). Horší poškrabatelnost oproti Panerai, datum a automat. Výhody Panerai vidím v neokoukanosti a výměně řemenů, ale jak už jsem psal kdybych vybíral znovu, tak PO.

Odesláno
Pekna blbost... Libivy jsou i ty velmi opevovane paneraie. Omega jen za tech 80tisic nabizi o kus víc v podobe dokonaleho antireflexu, tahu, voddotesnosti, datumu, vterinovky... Spousta lidi kteri tedka lamentujou za panerai YPA nevyjimaje by pred par lety mluvil jinak.

Nekdo za leta dospeje k tomu ze mu staci hodiny a minuty, a bez chronografu a dalsich veci se obejde :) Ten vyvoj ma kazdy jinak.. ja ty 000 jako jediny hodinky nemam, ale klidne bych mel, do myho otrhanyho outfitu celkem zapadaj a nic slusnyho nenosim.. Navic kdyztak to jeste jistej ty Herculesy kdybych potreboval nejaky dalsi pi*oviny :)

Odesláno
zarytý Omegista

to je v pořádku, taky bych mluvil jinak, kdyby tam nebyly zrovna PO, které mám bohužel spojené s frikulíny (neplatí pro chronomagory) - právě ten AR je to, co z nich dělá nápadné (nejlépe ve verzi XXL) a tudíž oblíbené machr-hodinky

Odesláno
to je v pořádku, taky bych mluvil jinak, kdyby tam nebyly zrovna PO, které mám bohužel spojené s frikulíny (neplatí pro chronomagory) - právě ten AR je to, co z nich dělá nápadné (nejlépe ve verzi XXL) a tudíž oblíbené machr-hodinky

To me zase PO celkem oslovuji, ale bohuzel mi proste nesedej, docela dlouho jsem je potreboval az jsem nakonec zjistil, ze to neni ono..

Odesláno

Paneraje rozhodně nejsou líbivej mainstream - to jen my máme zkreslenej pohled díky jejich počtu tady.

"Tam venku" jsou to divný až hnusný hodinky archaickýho vzhledu...

Že OP nabízej tah, AR, datum? OK, ale to jsou argumenty spíš k funkci a technologii než pro líběj/nelíběj, pěkný/ošklivý.

Přidal jsem svůj pohled - dát na váhu materiály a funkci dokáže autor vlákna sám, proto to tu imho neotevřel.

Tak já se příště zdržim osobního pohledu a napíšu něco ve smyslu: paneraie maj za ty prachy míň komplikací.

To me zase PO celkem oslovuji...

chápu, pudou ti k tričku :-D

Odesláno

'' když už si to tedy nakousl tak mi prozraď v čem je omega lepší kromě vnímání "značky" a osobního vkusu = individuální líbivosti

rád si to přečtu ''

TO YPO :

Víš stejně dobře jako já, že ani to tvoje ani toto vlákno nebylo a není o porovnání technických parametrů jednotlivých hodinek.

Je to o výběru každého jednoho z nás podle našich vlastních kritérií. Pro jednoho je rozhodující ''technika'' pro jiného ''praktičnost'' pro

dalšího ''vzhled'' pro někoho počet komplikací/funkcí a pro některé značka. Takovej už je svět a holt má cca 70% lidí tady jinej názor

než ty. A není pravda , že ty lidi vybírali jen podle ''zvuku'' značky, to taky víš dobře. ;)

No a k tvé výzvě asi tolik. Už jednou jsem si dal tu práci, že jsem ti upřímně napsal proč bych volil jedny a ne druhé. Byly to moje kriteria

a ne technický posudek a nebylo to jen o líbivosti, ale i o věcnosti. A tvoje reakce byla, že si to vlákno zmazal. Takže sorry YPO, ale nemám zájem !!!

Návštěvník YPO
Odesláno
'' když už si to tedy nakousl tak mi prozraď v čem je omega lepší kromě vnímání "značky" a osobního vkusu = individuální líbivosti

rád si to přečtu ''

TO YPO :

Víš stejně dobře jako já, že ani to tvoje ani toto vlákno nebylo a není o porovnání technických parametrů jednotlivých hodinek.

Je to o výběru každého jednoho z nás podle našich vlastních kritérií. Pro jednoho je rozhodující ''technika'' pro jiného ''praktičnost'' pro

dalšího ''vzhled'' pro někoho počet komplikací/funkcí a pro některé značka. Takovej už je svět a holt má cca 70% lidí tady jinej názor

než ty. A není pravda , že ty lidi vybírali jen podle ''zvuku'' značky, to taky víš dobře. ;)

No a k tvé výzvě asi tolik. Už jednou jsem si dal tu práci, že jsem ti upřímně napsal proč bych volil jedny a ne druhé. Byly to moje kriteria

a ne technický posudek a nebylo to jen o líbivosti, ale i o věcnosti. A tvoje reakce byla, že si to vlákno zmazal. Takže sorry YPO, ale nemám zájem !!!

to vlákno tu je - a dokonce jsem tam vznášel podobný dotaz jako tobě - nicméně z těch 70% lidí mi kromě asi tří neodpověděl nikdo, stejně jako ty - plácáš omáčku okolo a k věci vůbec nic

a už se tím nevzrušuj už nic slyšet nechci :D

Odesláno (upraveno)

To je jak u těch na půdě :D

Chlapi, do dupy, mě zajímalo, který byste jen na tom zápěstí vašem viděli raději :D

YPO, ta hra je těžká, že to není možné - zlatej Neverhood.

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno (upraveno)
to vlákno tu je - a dokonce jsem tam vznášel podobný dotaz jako tobě - nicméně z těch 70% lidí mi kromě asi tří neodpověděl nikdo, stejně jako ty - plácáš omáčku okolo a k věci vůbec nic

a už se tím nevzrušuj už nic slyšet nechci :D

Já ti odpověděl v tom prvním a to hodně k věci. Pamatuješ ? V tom co si zbytečně smazal, protože nedávalo výsledek jaký sis přál. :)

To, že si tehdy na mou výzvu vrá*** původní vlákno reagoval založením nového, jen dokazuje

jak si ''objektivní''.

No ale neměj starost, vzrušovat se tím určitě nebudu. ;) Za to mi nestojí ani sinn ani Omega ani Panerai ani ty.

Upraveno uživatelem honza71
Návštěvník YPO
Odesláno (upraveno)
YPO, ta hra je těžká, že to není možné - zlatej Neverhood.

to je jenom pro chytrý :) - já už to vzdal

*** prosím vás pěkně moderátoři, dejte mi sem příspěvek od honza71 ze smazaného vlákna - tuším, že se to jmenovalo sinn x omega

Upraveno uživatelem YPO
Odesláno
Chlapi, do dupy, mě zajímalo, který byste jen na tom zápěstí vašem viděli raději :D

A to jako nakonec sečteš počet hlasujících pro Omega a dáš to do nerovnosti s Panerai? A podle toho potom zvolíš bez ohledu na to, co se líbí tobě???

Já mám takový blbý názor, že kdo si neumí vybrat jedny hodinky ze dvou, neměl by mít raději žádné.

Odesláno (upraveno)

Jumbo: Já tohle napsal proto, že mě je fakt úplně jedno, jestli honza71 něco sdělil YPOvi a opačně...

Proto jsem reagoval tak, jak reagoval.

A určitě nesečtu hlasy a podle toho se rozhodnu, jen mě to zajímalo... 1 a 1 si umím dát dohromady taky ;) Každopádně dík i za Tvůj příspěvek.

Nevím, co je špatného na tom se zeptat, kterým hodinkám by dali přednost a proč?

A veř, že mnohem raději bych byl v situaci, kdy bych si mohl nechat, případně vlastnit oboje, bohužel nejsem. Dám na Tebe a nebudu mít žádné :)

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno
*** prosím vás pěkně moderátoři, dejte mi sem příspěvek od honza71 ze smazaného vlákna - tuším, že se to jmenovalo sinn x omega

Vubec netusim jak to najit, ale kdyz mi reknes kdy to bylo napsany tak ti to pohledam.. ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...