Přejít na obsah

TOP 10 výrobců

Libunda

Doporučené příspěvky

O co mi jde:

Původne jsem si chtel koupt "B", pak mi nekdo rekl, at si porídím Zenith, hledal jsem tak dlouho, az jsem zjistil, ze se mi líbí IWC a Fortis.

Krome vzhledu mi jde ale taky hodne o kvalitu výrobku ( i kdyz pokukuju po ojetinách).

Bohužel nikde nemuzu najít souhrnné info o kvalite výrobků jednotlivých znacek.

Existuje nejaký seznam TOP 10 SWISS výrobců hodinek, včetně pořadí??

Podelte se o vaše názory prosím.

Třeba:

Rolex

Zenith

IWC

Fortis

atd...

(pouze příklady)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• Odpovědi 109
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Tady mas dve referencni pyramidy. Problemem je, ze kazda spolecnost uznava trochu jine znacky. Treba tu na foru by asi dopadly Seiko a Hamilton pomerne vysoko...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odkaz ke komentáři

Zrovna jsem ti dal do tvého druhého vlákna odkaz na nějaké Zenith. Libore nezlob se, ale plaveš v tom až moc. Myslím, že ti zatím není pomoci, dokud si sám neujasníš co vlastně chceš a hlavně kolik peněz jsi ochoten do toho dát. Pokud balancuješ mezi Zenith a Fortis, tak zatím není co řešit. A kvalita? Myslíš, že Fortis pro tebe není dost kvalitní materiál, když je až na nějakém x-tém místě a Zenith už ano? Takto to přece nemůžes posuzovat, vždy je to nějakém poměru (normálně se říká cena-výkon, ale u hodinek je to složitější). Jinak bych ti doporučoval víc číst, v podstatě všechno co tady řešíme, už tady bylo ;)

Odkaz ke komentáři

Jakubisko: Jednoduchá a výstizná odpoved, dekuju !!!

Viper1: njn, plavu, más pravdu. Protoze se poprvé chystám koupit drazsí hodinky a nechci udelat chybu.

Tady na foru má kazdý jiný názor a jinej vkus a proto jsem si chtej jen udelat zebrícek pro orientaci.

Pokud budu mít moznost koupit za stejné peníze hodinky, které se mi líbí a od dvou různých výrobců, tak samozrejme kouknu na tabulku a prikloním se k firme která je v pyramide výš.

Nebo bych mel přemýšlet jinak??

Upraveno uživatelem Libor L.
Odkaz ke komentáři

Jakubisko: Jednoduchá a výstizná odpoved, dekuju !!!

Viper1: njn, plavu, más pravdu. Protoze se poprvé chystám koupit drazsí hodinky a nechci udelat chybu.

Tady na foru má kazdý jiný názor a jinej vkus a proto jsem si chtej jen udelat zebrícek pro orientaci.

Pokud budu mít moznost koupit za stejné peníze hodinky, které se mi líbí a od dvou různých výrobců, tak samozrejme kouknu na tabulku a prikloním se k firme která je v pyramide výš.

Nebo bych mel přemýšlet jinak??

Já si teda myslim že bys přemýšlet jinak měl. Ta pyramida je zajímavá, ale určitě ji má v hlavě každej trošku jinak. Prostě tu brouzdej a ona se ti udělá tvá vlastní i když ten vrchol asi bude podobnej. Každopádně pro mě je třeba Audemars Piguet o ligu výš neš Rolex a není to kvůli kvalitě, kterou v podstatě nemám jak srovnat a věřím, že bude u obou skvělá. Líbí se mi ta tradice u AP, jiné kouzlo mají Brequety, Blancpainy, naopak Breitling mi neni sympatická designem a tím kdo je nosí atd. a přitom budou určitě výborný. Prostě to že si nějaký chronotýpci odhlasovali že Cartier je pod IWC a spolu s Omegou nic nemění na mým názoru na ně a tak dokola... Dokud nebudeš mít na ty značky svůj názor (je už jedno na základě čeho, ale čim víc info tim líp), hodinky v takovýhle ceně a kategorii bych nekupoval.

Odkaz ke komentáři

Napsal jsem ti to možná dost tvrdě, ale nemyslím to zle. Pokud vybíráš už tak relativně drahé hodinky, dej tomu čas. Opravdu uvidíš sám, jak budeš nějakou dobu přeskakovat a tápat. Jednou se ti bude líbit to a za měsíc zase ono - čas ti ukáže cestu. No a hlavně je potřeba vybrané hodinky někde omrknou live a osahat si je. Vím o čem mluvím, mám to čestvě za sebou. Hodinky jsem si vybíral víc než rok :sweatdrop: Tu tabulku nemůžeš brát úpně vážně, teda já ji tak nežeru pokud je v ní Omega někde a např. Panerai někde... Je to složité :)

Odkaz ke komentáři

a prikloním se k firme která je v pyramide výš.

...když to je jen pyramida prestiže. Jinak by dopadla pyramida kvality. Jinka zas pyramida poměru cena/výkon.

Sám si musíš říct, jestli kritériem pro tebe je společenská prestiž, nekompromisní kvalita nebo nejvýhodnější poměr cena/výkon.

Odkaz ke komentáři

...když to je jen pyramida prestiže. Jinak by dopadla pyramida kvality. Jinka zas pyramida poměru cena/výkon.

Sám si musíš říct, jestli kritériem pro tebe je společenská prestiž, nekompromisní kvalita nebo nejvýhodnější poměr cena/výkon.

A pokud hrozí nakažení místní chorobou, doporučil bych brát v úvahu i pyramidu nejlepší ceny při následným prodeji :D

Odkaz ke komentáři

Já to mám například v tomto pořadí:

1. styl hodinek (rozuměj k čemu, kam, kdy je chci nosit s tím, že mé první "lepší" jsou univerzály)

2. musí se mi líbit (u materiálních věcí jsem typ "láska na první pohled" a ani u hodinek to není jinak)

3. prestiž značky (ano, i zde platí ze všech stran útočící masáže na Omega, Longines, Breitling, Tag Heuer, ... - mimochodem - a ostatní prominou - bez tohoto fóra bych nevěděl, co je například Sinn, Bell a Ross, Gevril,....)

4. "technikálie" (kalibr, kvalita?, ...)

Z výše uvedeného je patrné, že hodinář zrovna nejsem a nebudu. Když se chci poradit o nějakých odbornostech, zavítám sem a zeptám se členů - profíků.

Je to přesně o tom, že každý máme jiné preference a jedno univerzální řešení - zaplaťpánbůh - neexistuje.

A konkrétně?

mám (a navždy si nechám!): - Omega Seamaster PO, bo v jednoduchosti je krása

chci (decentnější a k obleku) - IWC Portuguese, bo v jednoduchosti je krása

Odkaz ke komentáři

Koukam , ze ty pyramidy by snesly nejakej update nebo tak neco, protoze treba Breitling nad OP nebo Hublotem vyzniva spis vtipne nez vazne :)

Kazdopadne na pyramidy se vykasli, i tady jsme se pokouseli o vytvoreni nejake vlastni a co clovek to nazor, stezejni cast zapadla tak nejak podobne az na mensi vykyvy a mensi/mene zname/atp firmy mely rozptyl i 3 patra.. Jde o to, ze jak uz psali ostatni, kazdy to muze vnimat uplne jinak - pyramida dle historie znacky, dle mnozstvi inovaci, poctu inhouse kalibru za 10 let, vnimani znacky mezi neznalym publikem, nakupni cena, prodejni cena a dalsi.. - a jistotu mas v tom, ze kazda z nich bude vypadat trosku jinak.. Jednoduche shrnuti by mohlo byt, chces-li hodinkami oslnit, vol neco znameho (proflakleho) - znacky Omega, Breitling, Rolex - napriklad submarinery, daytony, navitimery nebo bondovky - spousta lidi bude vedet o co se jedna, kdyz si koupis Zenithy, OP nebo treba Blancpain tak spousta lidi nebude tusit kam si to ma zaradit = muze to byt vyhoda i nevyhoda. Pokud chces neco co ti znalci pochvali a budes tam mit neco porsadnyho, takovy El Primero je legenda, kterou nic nezkazis, muzes pokukovat po in-house strojcich..

Takze nejdulezitejsi pro tebe bude rozmyslet si alespon zakladni predstavu toho co hledas a nebo nakoupit trosku impulzivne a doufat ze to bude dobry :) Postup B vyzaduje tomuto konicku sem tam i obetovat urcitou sumu penez na pripadne ztraty pri neustalych nakupech/prodejich :)

Odkaz ke komentáři

Já bych nějaké pyramidy neřešeil - např. moje hodinky tam vůbec nejsou :worried_anim: . Prostě čti a sleduj dění okolo a nakonec si jistě vybereš. Já si první koupil po 14 měsících na chronomagu.

Odkaz ke komentáři

Oba žebříčky se shodují ve "vítězné" značce, tak jsem se podíval na eBay, co je k mání, a musím říct, že se mi líbily jedny (foto), jinak bych si nic nevybral, ani kdyby ceny byly v korunách a ne dolarech. Některý vypadaj úplně stejně jak Favre Leuba Geneve, jiný zas jak MPM. Ale berte to jako názor laika...

Odkaz ke komentáři

Pánové díky za reakce.

Opravdu v tom plavu............. univerzály mám, takze jsem chtel spís analogy ve starsím designu. Jenze tam jsem narazil na problém velikosti max 38.

Pak jsem hledal vetsí s podobným jednoduše citelným ciferníkem a narazil jsem na cenu. Kdyz uz jsem si nasel model a výrobce, tak jsem zjistil, ze je uz nevyrábí.

OMG............ schromazdovat informace me baví, ale týden vkuse prolézat veskeré shopy a bazary, vcetne ( jsem se pristihl) cínských....... to je uz moc.

Moje poslední objevy jsou chronography od IWC. Líbí se mi a ted uz vím, kam je mám v pyramide zaradit a vím, ze neudelám chybu, kdyz je porídím.

Nejde mi o to oslnovat spolusedící na baru ( jako kdybych mel "B").

Jde mi spíse o vlastní pocit toho, ze mám neco o cem muzu ríct, ze je kvalitní a mozná i v TOP 10.

Odkaz ke komentáři

Ked uz ste to nakusli, ako je na tom IWC s povedomim medzi hodinkovo nepoznacenymi ludmi?

Mam za to, ze z vyssej ligy su hned za Rolexom (sem skutocne neratam Omegu, Breitle atp.) a to ich v podstate diskvalifikuje z mojho nakupneho zoznamu :/

Ale necham sa rad presvedcit o opaku.

Upraveno uživatelem emte
Odkaz ke komentáři

to rubus32: Chtěl jsi snad napsat že ty blablabla hodinky vypadají jako PP a ne naopak, že?!? ;)

Ok jasně, tak nějak, třeba tyhle za 135 kUSD jsou k nakousnutí.

IWC maj tak nějak svůj design...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...