cubic Odesláno 20. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 Akorát jsem teda tvrdě přecenil své síly, co se technického myšlení týče, hlavně nechápu ty výpočty tam, protože v matice jsem vždycky plaval Kdyby mi bejvali na gymplu řekli, že se mi to jednou bude hodit... Ale knížka je dobrá, spoustu věcí jsem z tama pochytil, ale zatím to semnou na nějaké velké hodinářství nevypadá. Rozebral a složil jsem Roskopfky a opravil jeden Chronographe Suisse... Víc asi ani neudělám, mám volšový pazoury a nic moc trpělivost. Jojo tak už to bývá že se člověk v budoucnu pracně učí co už mohl umět dávno .Ovšem já jsem na tom ještě dál než ty,já jsem ve škole neměl žádnou silnou stránku.Takže hurá do toho.
bohus76 Odesláno 20. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 rozumim,jen jsem chtěl vydět jak takový stroj vypada a jak na tom staří hodináři vytvářejí ty jejich zázraky.Myslím že ty dobře víš jak se co dělá ale nechce se ti o tom moc mluvit,že.Přiznej barvu .Ispiroval mě k tomu odkaz na video z dílny Audemars Piguet jak tám starý mistr zrovna něco tvořil,odkaz se tu objevil někde kolem vánoc tuším To video od Pigueta bylo super,ale obávám se,že nad moje síly (a nejenom nad moje).Dělám strojařinu,ale tohle je vyšší dívčí,ale inspirativní.
ranta Odesláno 20. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 Ahoj.Chtěl bych se zeptat jestli by mi mohl někdo zodpovědět co se dá všechno vyrobyt z hodinářské branže na takovémto starém soustruhu,nebo nevím jestli je až zas tak starý.Vím že se prodávají soustruhy i z roku 1890 a vypadají podstatě stejně jako z roku 1950.Jde mi o to jestli je možné na něm vyrobyt třeba ozubené kolečko,oska od korunky nebo podstatě nevím co ješte co má rotační tvar.Je mi jasné že musí být v dobrém stavu jako jsou lóže bez vůlí apod. ale to už také stojí kolem 25tis. nebo už je lepsí koupi rovnou něco takového Teco SU300 když člověk není klasik zrovna úplně ve všem?Děkuji Z hodinářské branže na tomhle zařízení moc nevyrobíš. Na obrázku je sice pěkný stroj s hezkou sadou upínacích kleštin, ale bez suportu a zaručení jeho přesného vedení a posuvu. Je osazen jen podpěrou pro dláto na opracování dřeva! Tedy na něm z kovu maximálně něco rotačního vyleštíš nebo závitovým očkem vyřízneš vnější závit. Ztlum vášně a zamakej na češtině. Promiň, je to tak.
PepaSFI Odesláno 20. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 20. ledna 2010 Z hodinářské branže na tomhle zařízení moc nevyrobíš. Na obrázku je sice pěkný stroj s hezkou sadou upínacích kleštin, ale bez suportu a zaručení jeho přesného vedení a posuvu. Je osazen jen podpěrou pro dláto na opracování dřeva! Tedy na něm z kovu maximálně něco rotačního vyleštíš nebo závitovým očkem vyřízneš vnější závit. Ztlum vášně a zamakej na češtině. Promiň, je to tak. to není tak docela pravda. Soustružení rýtkem na opěrce není až tak neobvyklé. Proč by to ty sousruhy asi měly? Nohu ke kulečníku na tom asi těžko někdo bude točit.
cubic Odesláno 21. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2010 Z hodinářské branže na tomhle zařízení moc nevyrobíš. Na obrázku je sice pěkný stroj s hezkou sadou upínacích kleštin, ale bez suportu a zaručení jeho přesného vedení a posuvu. Je osazen jen podpěrou pro dláto na opracování dřeva! Tedy na něm z kovu maximálně něco rotačního vyleštíš nebo závitovým očkem vyřízneš vnější závit. Ztlum vášně a zamakej na češtině. Promiň, je to tak.Nevím proč bych měl ztlumovat vášně,jestli jsi ty jeden z těch co sedijou doma na prdeli a přemýšlijou "jó,jaký by to bylo kdybych mohl to a ono" no tak prosím!!!A na češtinu seru,jestli ti to tak moc vadí tak příspěvky a témata kde je nick cubic prosím nečti.Ať si o mě myslí každý co chce,čeština ještě nikdy nikoho nikam nevynesla tak tady učitelskej nedělej dusno!!!
haslermetra Odesláno 21. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 21. ledna 2010 Je osazen jen podpěrou pro dláto na opracování dřeva! Tady je pár těch "dlátek na opracování dřeva". 3118_A_B_C_D_1.pdf PS: Ty jsi nám tu chyběl.S tebou si užijeme ještě spoustu legrace.
cubic Odesláno 21. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. ledna 2010 A co teda říkáte na tohle Teco su300 a ktomu ještě tenhle stroječek Teco vf400 dneska jsem se na ně byl dívat a ty stroje vypadají velice kvalitně,a je možnost je koupit dohromady za 30000,- vím cena je jak z Baumaxu ale opravdu jsou to kvalitní stroje.Pán co je u nás výrabí je v podnikatelské tísni tak potřebuje peníze jinak běžná cena je jednou tolik.Chápu že k němu není žádné příslušenství ale co jsem se bavil s nejméně třemi strojaři co máme ve firmě,není problém k němu dodělat děličku a podobně.Pán mi i nabídl že mám donést rozebrané hodinky a zítra že zkusíme po práci něco z toho vyrobit.Když už nic tak mě s tím přátelé pošlete aspoň do řitě,i zato budu vděčen .Dneska hrnu pro knížku od mechana tak budu brát dneska rozum z knížky,už se docela těším.
Henry Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 A kur**. Tady se budou asi fakt strouhat hodinky od A-Z. Že by v české kotlině vyrostla 3tí fabrika na hodinky???.
mechano Odesláno 22. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 A co teda říkáte na tohle Teco su300 a ktomu ještě tenhle stroječek Teco vf400 Fakt ti to nedoporučuju.
cubic Odesláno 22. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 A kur**. Tady se budou asi fakt strouhat hodinky od A-Z. Že by v české kotlině vyrostla 3tí fabrika na hodinky???. no,možná tak od A-B i za to bych byl rád
cubic Odesláno 22. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. ledna 2010 Fakt ti to nedoporučuju. Jojo,včera jsem o tom docela přemýšlel,i jsem si vyndal z krabičky skoro do šroubku rozdělané hodinky a musím přiznat že je to v pr... .Nicméně do práce se koupí tak to pak určitě vyzkouším a dám vědět ale myslím že víš jak to dopadne
lorch Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Tady máš taky jedno frézovací zařízení. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
cubic Odesláno 24. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Tady máš taky jedno frézovací zařízení.Jojo,něco podobného už jsem našel na ebay a podobně ovšem made in china ,takže ruce pryč!!!Jinak děkuji,hodí se všechno.
pavča Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Nevím proč bych měl ztlumovat vášně,jestli jsi ty jeden z těch co sedijou doma na prdeli a přemýšlijou "jó,jaký by to bylo kdybych mohl to a ono" no tak prosím!!!A na češtinu seru,jestli ti to tak moc vadí tak příspěvky a témata kde je nick cubic prosím nečti.Ať si o mě myslí každý co chce,čeština ještě nikdy nikoho nikam nevynesla tak tady učitelskej nedělej dusno!!! Tak to já se tedy rád přidávám a příspěvky s nickem cubic také číst raději nebudu, protože to je opravdu síla.
Návštěvník Tada Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Hlavně koukej vydržet Třeba se někdy dočkáme nezávislého výrobce hodinek v české kotlině
lorch Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Jojo,něco podobného už jsem našel na ebay a podobně ovšem made in china ,takže ruce pryč!!!Jinak děkuji,hodí se všechno. Jj, hlavně žádnou čínu a vydržet, sehnat se toho nechá dost, jen nespěchat.
cubic Odesláno 24. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Hlavně koukej vydržet Třeba se někdy dočkáme nezávislého výrobce hodinek v české kotlině Nechte toho ,to jsem tady jediný kdo o tomhle někdy uvažoval??? To snad ne,to bych si pak začal myslet že se tady nenajde žádný chronomagor a to přece nechcete,ne!!!
Návštěvník Tada Odesláno 24. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 Asi uvažoval, ale jen málokdo se podle mě odváží to zkusit, když si sečte, co všechno pro to musí udělat.
cubic Odesláno 24. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 24. ledna 2010 (upraveno) Asi uvažoval, ale jen málokdo se podle mě odváží to zkusit, když si sečte, co všechno pro to musí udělat.To je pravda!!!Já jsem si to sečetl ale vsadím se že špatně ,proto o tom uvažuji!Když už do toho člověk jednou peníze investuje,musí se zkusit dobrat konce ikdyž to bude někdy bolet!!! Upraveno 24. ledna 2010 uživatelem cubic
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se