decebal Odesláno 29. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 Stejne jako jsou lidi, kteri potrebuji hodinky jenom na ukazovani casu a nam se smeji. Proste nekoho to bavi, nekoho ne. Vrtat se lze v obojim. Pokud u Applu clovek zcela akceptuje jejich filozofii, sluzby, cely ten cirkus kolem, tak to muze docela dobre fungovat. Rad bych si to nekdy vyzkousel. Misto normalniho Linux/Windows notasu, normalniho mobilu, normalniho HiFi a petiset CD zit s iPhone, iBook, iDockem a iTunes. Kdyby to slo jen tak na zkousku, byla by to parada. Treba by se mi ten svet Apple zalibil. Bohuzel jen tak na zkousku to nejde. Já bych to zkusil. Budeš mít spoustu volného času .
nAscA Odesláno 29. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 Na toto zarizeni jsem dlouho cekal. Fakt jsem si to chtel koupit. Ale na co je pouzitelny prerostly iPhone? Doufal jsem v normalni system MacOs X, ale toto? Bez multitaskingu, ctecky, USB portu, je to nepouzitelne. Pockam ted co bude zac ten HP Slate, vypada nadejne, a bude mit pouzitelny system.
Pajac Odesláno 29. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 Na toto zarizeni jsem dlouho cekal. Fakt jsem si to chtel koupit. Ale na co je pouzitelny prerostly iPhone? Doufal jsem v normalni system MacOs X, ale toto? Bez multitaskingu, ctecky, USB portu, je to nepouzitelne. Pockam ted co bude zac ten HP Slate, vypada nadejne, a bude mit pouzitelny system. Pravdu dis. Nedivim se, ze Apple nastval i Hitlera... :-) http://technet.idnes.cz/hitlera-rozcilil-i...sw_internet_kuz
decebal Odesláno 29. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 Na toto zarizeni jsem dlouho cekal. Fakt jsem si to chtel koupit. Ale na co je pouzitelny prerostly iPhone? Doufal jsem v normalni system MacOs X, ale toto? Bez multitaskingu, ctecky, USB portu, je to nepouzitelne. Pockam ted co bude zac ten HP Slate, vypada nadejne, a bude mit pouzitelny system. Já bych počkal co ukáže druhá generace. Není nutno se do všeho vrhat po hlavě . Ale myslím, že to není špatný koncept. Doma na práci MacPro+ MacBookPro a tohle na hory,na dovolenou, k vodě, na ukázání fotek dětí tchýni, samozřejměna muziku, všude kde nepotřebuju notebook kvůli profi aplikacím a nebude mi stačit iPhone. Uvidíme co bude, ještě jsme to neviděli naživo, ale pro mně je tohle dobrý směr.
nAscA Odesláno 29. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 Já bych počkal co ukáže druhá generace. Není nutno se do všeho vrhat po hlavě . Ale myslím, že to není špatný koncept. Doma na práci MacPro+ MacBookPro a tohle na hory,na dovolenou, k vodě, na ukázání fotek dětí tchýni, samozřejměna muziku, všude kde nepotřebuju notebook kvůli profi aplikacím a nebude mi stačit iPhone. Uvidíme co bude, ještě jsme to neviděli naživo, ale pro mně je tohle dobrý směr. No dokud to bude jen prerostly iPhone, tak je to zbytecnost. Mam jinak veci od Applu rad, jenze pokazde je tam nejake ALE. Na fotky je to dobre, jen se mi tam na ceste bez USB vstupu a bez ctecky budou dost spatne davat. Taky display 4:3 je uz pro me pase. Pokud to ma byt multimedialni zarizeni, je to znacne nevyhovujici rozmer. Ten procesor co tam dali... taky tomu nedavam nejak extra vyhodu. Sice jeste uvidime co to bude zac, ale kdyz uz v tomto roce maji prijit telefony od HTC s 1,5 GHz, tak 1 GHz je porad slabota. No pravda, bez multitaskingu by to mohlo stacit. Ale, abych si neco zkopiroval do textu z webu a pokazde mohl mit zapnutou jen jednu aplikaci, to se mi zda jako pakarna. Nehlede na to, ze si tam nemuzu vymenit baterii. Jsem zvykly u netbooku mit dve, i kdyz ma dlouhou vydrz, tak na cesty je to idealni.
decebal Odesláno 29. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 No dokud to bude jen prerostly iPhone, tak je to zbytecnost. Mam jinak veci od Applu rad, jenze pokazde je tam nejake ALE. Na fotky je to dobre, jen se mi tam na ceste bez USB vstupu a bez ctecky budou dost spatne davat. Taky display 4:3 je uz pro me pase. Pokud to ma byt multimedialni zarizeni, je to znacne nevyhovujici rozmer. Ten procesor co tam dali... taky tomu nedavam nejak extra vyhodu. Sice jeste uvidime co to bude zac, ale kdyz uz v tomto roce maji prijit telefony od HTC s 1,5 GHz, tak 1 GHz je porad slabota. No pravda, bez multitaskingu by to mohlo stacit. Ale, abych si neco zkopiroval do textu z webu a pokazde mohl mit zapnutou jen jednu aplikaci, to se mi zda jako pakarna. Nehlede na to, ze si tam nemuzu vymenit baterii. Jsem zvykly u netbooku mit dve, i kdyz ma dlouhou vydrz, tak na cesty je to idealni. Pro tebe zbytečnost, pro někoho ne. Já myslím že čtečky, usb redukce a podobné příslušenství se vyrojí co nevidět. . HTC? WM?
nAscA Odesláno 29. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 29. ledna 2010 (upraveno) A proc porad na vsechno redukce, kdyz uz to muze obsahovat od vyroby? Upraveno 29. ledna 2010 uživatelem nAscA
Alessio Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 A proc porad na vsechno redukce, kdyz uz to muze obsahovat od vyroby? aby bylo proč kupovat iRedukce?
JJ Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 No jasně, obskurně jsem si převed cedexem SVOJE originální CDčka a přitom jsem (a to je opravdu moje blbost) nezadal do identifikace vše potřebné... Tak nějak. Tvoje blbost. To je jako kdybych při ukládání dokumentům nedával jména a měl pak složku plnou soborů Untitled01...Untitled-n. Mimochodem, kdybys to převáděl v iTunes, tak pro 99% CD si umí metadata stáhnout přímo z netu a nemusíš vyplňovat vůbec nic. A i pokud ty stopy naimportuješ odjinud, má iTunes poměrně slušné funkce na hromadné zadávání alespoň těch nejdůležitějších metadat (artist, album). Škoda jen, že všem ostatním přehrávačům (samozřejmě mnohem hloupějším) stačí přesně to pořadí v playlistu, v jakém je do něj vložím... Pouze chytré iTunes provede reorganizaci, jejímž důsledkem je například pět souborů s názvem Track 01 pod sebou... Ale v playlistu přece iTunes pořadí zachovávají, ne? Tohle matlání je záležitostí Library a browseru. Korektní postup pro import mp3 fajů bez metadat je následující: 1. Udělám si pomocný playlist, zvaný třeba "import" 2. Do tohoto playlistu (ne do library ani jinam!!!) odtáhnu z Finderu či Exploreru ty MP3, které chci naimportovat 3. Označím vše, zvolím v menu "File->Get info..." 4. Zaškrtnu checkboxy a vyplním hodnoty pro artist, album a případně další, kliknu na "OK" Pokud chci, mohu individuálně poeditovat jména skladeb, ale na to, aby se library nerozes..la v browseru výše uvedené stačí.
JJ Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 Na fotky je to dobre, jen se mi tam na ceste bez USB vstupu a bez ctecky budou dost spatne davat. Taky display 4:3 je uz pro me pase. USB zařízení připojit půjdou. Pravda, mohlo by to být vestavěné. 4:3 - přijde na rozlišení. Pokud vím, tak 10" wide panely se nedělají. Takže do toho měli dát 7" v 16:9? Není pak lepší mít 4:3 a kromě fotky místo například na popisky či další informace? Ano, při fullscreen prohlížení to ale bude vypadat blbě. Ten procesor co tam dali... taky tomu nedavam nejak extra vyhodu. Sice jeste uvidime co to bude zac, ale kdyz uz v tomto roce maji prijit telefony od HTC s 1,5 GHz, tak 1 GHz je porad slabota. Vzhledem k tomu, že houby víme o architektuře toho procesoru a na co všechno tam jsou pomocné obvody (téměř jistě na H.264), je porovnávání pracovních frekvencí naprosto nesmyslné. To má (většinou) smysl pouze při porovnávání procesorů se stejnou architekturou. No pravda, bez multitaskingu by to mohlo stacit. Ale, abych si neco zkopiroval do textu z webu a pokazde mohl mit zapnutou jen jednu aplikaci, to se mi zda jako pakarna. To moc nechápu - aplikace se přepínají včetně plné obnovy stavu a tak rychle tak, že Ty jako user nepoznáš, že se vlastně znovu spouští. A on textový editor potřebuje něco dělat na pozadí když s ním nepracuješ? Osobně mě zákaz multitaskingu pro 3rd party aplikace štve, protože některé naše výtvory pro OS X na Macovi, pracující s kvantem hardware všelijaké kvality radši dělíme do několika procesů, které je možno nezávisle odstřelit. Ale pro běžné používání s jednoduchými utilitami a dokumentově orientovanými aplikacemi nevidím absenci multitaskingu jako zásadní problém. Nehlede na to, ze si tam nemuzu vymenit baterii. Jsem zvykly u netbooku mit dve, i kdyz ma dlouhou vydrz, tak na cesty je to idealni. Toto mě ukrutně s..e u MacBooků. k iPhone, iPodu a iPadu se dá snadno připojit externí baterie. Jinak já si iPda koupím, protože to je nejlepší prohlížečka technické dokumentace v PDF, která se dá sehnat. Na klasických e-book readrech dostává pdf dost na prdel, hlavně když tam jsou obrázky, schemata apod. Když si do auta vezmu laptopa, tak zase zbytečně moc trpí a iPhone má malý display. iPad půjde vrazit do nějakého odolného pouzdra a problém vyřešen.
decebal Odesláno 30. ledna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 A proc porad na vsechno redukce, kdyz uz to muze obsahovat od vyroby? A proč ne? Mně to nevadí, tuhle prkotinu mi vynahradí ostatní, pro mne příjemnné, vlastnosti. Ale jak už jsem psal, možná počkám na druhou generaci,
Kalifx Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 Tak nějak. Tvoje blbost. To je jako kdybych při ukládání dokumentům nedával jména a měl pak složku plnou soborů Untitled01...Untitled-n. Mimochodem, kdybys to převáděl v iTunes, tak pro 99% CD si umí metadata stáhnout přímo z netu a nemusíš vyplňovat vůbec nic. A i pokud ty stopy naimportuješ odjinud, má iTunes poměrně slušné funkce na hromadné zadávání alespoň těch nejdůležitějších metadat (artist, album). Ale v playlistu přece iTunes pořadí zachovávají, ne? Tohle matlání je záležitostí Library a browseru. Korektní postup pro import mp3 fajů bez metadat je následující: 1. Udělám si pomocný playlist, zvaný třeba "import" 2. Do tohoto playlistu (ne do library ani jinam!!!) odtáhnu z Finderu či Exploreru ty MP3, které chci naimportovat 3. Označím vše, zvolím v menu "File->Get info..." 4. Zaškrtnu checkboxy a vyplním hodnoty pro artist, album a případně další, kliknu na "OK" Pokud chci, mohu individuálně poeditovat jména skladeb, ale na to, aby se library nerozes..la v browseru výše uvedené stačí. Achjo, že jsem si raději ruce neurazil, než jsem začal psát něco o Apple. Slibuju, že o této firmě už neprohodím nikde ani slovo. Nejen na tomhle fóru... Už jsem to skoro dodržoval, ale občas jsem hloupej a zase do toho skočím. Vždycky se totiž ocitnu v pozici nějakýho Win nebo AntiApple fanatika (což je v mém případě opravdu absurdní ) jenom proto, že místo doporučených postupů od Apple raději používám svůj vlastní model. Byť je plný "procesních" chyb. Děkuju za postup, jak správně používat iTunes, ale já už naštěstí používám jiného správce hudby. Není tak dokonalý jako iTunes, ale na oplátku zase dělá co chci. Takže moje resumé ohledně iTunes je toto: je možné, že jsem opravdu správně nepochopil principy fungování tohoto software a proto jsem si přidělal spoustu problémů při jeho používání. Leč našel jsem si software, naštěstí stejně hloupý jako já, který je ochoten udržovat moji muziku tak, jak si to já představuju. Ale teď už mám opravdu moc práce, protože musím najít nějakej starej soubor z InDesignu. Bylo by to snadný, jenže celý se to komplikuje tím, že mám server plnej bezejmenných fajlů... Přece to tak musí být, když stejně přistupuju k muzice...
TomAnt Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 K tej absencii podpory Adobe Flash na iPade (ale nielen tam (iPhone, iPod Touch)). Uvedomme si jednu vec. Apple je dnes predovsetkym firma, ktora PREDAVA OBSAH. Nie hardware. Ano, predava hardware, ale to co je "in", je predaj hier a aplikacii. PREDAVA. ZARABA. Pridanim podpory Adobe Flash by vznikla diera, ktorou by do ich zariadeni isli aplikacie a hry jednak mimo kontrolu Apple, ale hlavne, bez 30% marze, ktoru si Apple z predaja v App Store berie. Boli by sprosti, keby podporu Adobe Flash do iPadu, iPhonu a iPod Touch dali. Nerobte si iluzie, ze v dalsej generacii podpora Adobe Flash pribudne. Keby chceli, boli by schopni to dat uz do prvej generacie iPhonu. Alebo druhej, alebo tretej, alebo proste ako update softu. Apple nechce, sli by sami proti svojmu obchodnemu modelu a to ziadna firma, a uz vobec nie Apple, neurobi. P.S. Jeden iPad chcem, ale ja viem presne na co a ako ho chcem pouzivat...
JJ Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 Uvedomme si jednu vec. Apple je dnes predovsetkym firma, ktora PREDAVA OBSAH. Nie hardware. Ano, predava hardware, ale to co je "in", je predaj hier a aplikacii. PREDAVA. ZARABA. Pridanim podpory Adobe Flash by vznikla diera, ktorou by do ich zariadeni isli aplikacie a hry jednak mimo kontrolu Apple, ale hlavne, bez 30% marze, ktoru si Apple z predaja v App Store berie. Většinu příjmů za obsah dělají filmy a hudba z iTunes store. A nahrát si hudbu či filmy z jiného zdroje možné je a vždy možné bylo. Příjmem z AppStore Apple určitě nepohrdne, ale vzhledem k tomu, že mnoho aplikací je zdarma, jsou to příjmy výrazně menší. 30% z cen aplikací není málo, ale živit ten store, včetně schvalování všech aplikací apod. taky není zadarmo. Já osobně Flash nijak nepostrádám, v 90% případů je stejně používán na reklamy a podobné opičárny. I v browseru na počítačích to mám defaultně vypnuté.
hciq Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 ač jsem písíčkář, tak jsem taky vyzkoušel itunes jako přehrávač... no a hlava mi to nepobrala, proč se mám srát s nějakejma metadatama vo metadatech, nebo jak se to jmenuje, když už dávno mám vytvořenou svojí vlastní strukuru. Můj komp je můj dům a seru na nějaký chytrolíny co mi říkaj jak si mám uspořádat svoje data. Jsem ze starý školy a vizuální stránka není pro mne nepodstatná. Navíc trpím paranoiou, když mi něco při konektu vobsadí hafo portů.
TomAnt Odesláno 30. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 30. ledna 2010 2 JJ> To je situacia dnes. Ale co zajtra? Hudba a filmy ano, ale cochvila pribudnu knihy. Co tak platene manualy? Servisne knizky? Moznosti je kopec a myslim ze Apple ma jasnu strategiu... K tym aplikaciam, to je len zaciatok. S nastupom iPadu sa otvaraju nove moznosti pre vyvojarov, a to prosim len zmenou rozlisenia displeja a jeho velkosti. CO pripudne v dalsich verziach iPadu nevieme asi dnes odhadnut, ale vsetko to bude potrebovat nove a nove aplikacie, ktore ludia radi vyprogramuju a Apple preda Takze, dnes je vacsina prijmov z hudby a filmov, ale myslim ze v buducnosti to budu prave aplikacie... To je moja analyza spravania sa tejto spolocnosti za poslednych x rokov...
JJ Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2010 ač jsem písíčkář, tak jsem taky vyzkoušel itunes jako přehrávač... no a hlava mi to nepobrala, proč se mám srát s nějakejma metadatama vo metadatech, nebo jak se to jmenuje Protože je to pro většinu lidí pohodlnější a přirozenější - přece jen atributy jako "autor", "jméno", "album" jsou u hudby tak nějak logické, logičtější než jméno souboru. Máš-li vlastní systém, který Tobě vyhovuje víc, pak pochopitelně iTunes není pro Tebe. Já zase nemám rád přehrávače (ale třeba ani prohlížeče fotek), kde alfou a omegou je pojmenování souboru a jeho umístění na disku. To je jako by sis pořídil auto s automatickou převodovkou a pak si stěžoval na to, že to řadí samo, že tam nemáš spojku a nemůžeš ji používat ;-)
JJ Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2010 2 JJ> To je situacia dnes. Ale co zajtra? Hudba a filmy ano, ale cochvila pribudnu knihy. Co tak platene manualy? Servisne knizky? Moznosti je kopec a myslim ze Apple ma jasnu strategiu... .... Takze, dnes je vacsina prijmov z hudby a filmov, ale myslim ze v buducnosti to budu prave aplikacie... To je moja analyza spravania sa tejto spolocnosti za poslednych x rokov... Uvidíme. S knihami souhlasím (včetně těch manuálů apod.) - zvolili celkem rozumný formát plus mají tak nějak přirozeně asi nejlepší podporu formátu PDF.
Helex Odesláno 31. ledna 2010 Nahlásit Odesláno 31. ledna 2010 (upraveno) Mě ten tablet přijde jako zbytečná hračka navíc...kdyby měl plnej operační systém, to by byl třeba zajímavý. Ale vypadá hezky, takže se bude dobře prodávat Upraveno 31. ledna 2010 uživatelem Helex
nAscA Odesláno 1. února 2010 Nahlásit Odesláno 1. února 2010 USB zařízení připojit půjdou. Pravda, mohlo by to být vestavěné. 4:3 - přijde na rozlišení. Pokud vím, tak 10" wide panely se nedělají. Takže do toho měli dát 7" v 16:9? Není pak lepší mít 4:3 a kromě fotky místo například na popisky či další informace? Ano, při fullscreen prohlížení to ale bude vypadat blbě. Vzhledem k tomu, že houby víme o architektuře toho procesoru a na co všechno tam jsou pomocné obvody (téměř jistě na H.264), je porovnávání pracovních frekvencí naprosto nesmyslné. To má (většinou) smysl pouze při porovnávání procesorů se stejnou architekturou. To moc nechápu - aplikace se přepínají včetně plné obnovy stavu a tak rychle tak, že Ty jako user nepoznáš, že se vlastně znovu spouští. A on textový editor potřebuje něco dělat na pozadí když s ním nepracuješ? Osobně mě zákaz multitaskingu pro 3rd party aplikace štve, protože některé naše výtvory pro OS X na Macovi, pracující s kvantem hardware všelijaké kvality radši dělíme do několika procesů, které je možno nezávisle odstřelit. Ale pro běžné používání s jednoduchými utilitami a dokumentově orientovanými aplikacemi nevidím absenci multitaskingu jako zásadní problém. Toto mě ukrutně s..e u MacBooků. k iPhone, iPodu a iPadu se dá snadno připojit externí baterie. Jinak já si iPda koupím, protože to je nejlepší prohlížečka technické dokumentace v PDF, která se dá sehnat. Na klasických e-book readrech dostává pdf dost na prdel, hlavně když tam jsou obrázky, schemata apod. Když si do auta vezmu laptopa, tak zase zbytečně moc trpí a iPhone má malý display. iPad půjde vrazit do nějakého odolného pouzdra a problém vyřešen. Mam netbook s 10" monitorem a je wide... nebo to myslis nejak jinak? K procesorum, pokud to neni dvoujadro, tak to na tak velky display a prehravani FullHD asi nebude. I kdyz Applesti asi musi vsechno prevadet na jiny format? Muj MacOS nepouzivam vubec na video, tak nevim. Multitasking problem je. To kdyz napr. budu chtit neco z webu zkopirovat do textaku, tak budu muset textak nejdrive rozpracovany vypnout, zapnout browser, oznacit, zavrit browser, otevrit textak a pak az zkopirovat? Baterie - nemam rad cokoliv pripojovovat zbytecneho k zarizeni, kdyz to vyrobce muze vyrobit all in. Proste nejake redukce na USB, ctecky apod v dnesni dobe? Skoda. Pro me porad lepsi cesta koupit notebook a kdyz budu chtit pouzivat MacOS a najdu ovladace na ctecky apod, tak je tam nainstaluju piratsky. No me se libi vzhledove hodne. Je to neco, co bych i vyuzil nemit to pro me tolik zaporu. Pockam asi na ten HP Slate.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se