Přejít na obsah

II. LE- Remake Zeno/ Longines MVS

Dno a rucicky  

56 hlasů

1. 1. Ake dno by sa Vam pacilo ?

• Ciste dno bez vsetkeho a nasledne gravirovanie na laserke u clena chronomagu podla seba.
      3
    • Som za CISLO LIMITKY v tvare No. X/Y.
      11
    • Som za Heslo (Vzduch je nase more ) + Cislo limitky v tvare No. X/Y.
      6
    • Som za LOGO Czechoslovak Air Force + Cislo limitky.
      36
  2. 2. Hlasujem za typ ruciciek :

• Obrazok 1. ( Cierne s lumin. ) + 40.00 Euro
      5
    • Obrazok 2. ( Biele s lumin. ) + 40.00 Euro
      46
    • Objednam si to od FREi.Com .
      5

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno
  horal napsal:
Nechci vypadat jako kverulant, ale Otta je má za 4 USD !!!

Zazněly tu signály o zvyšování konečné ceny případných zájemců.

Tohle je místo kde se to dá řešit.

Ještě mi zbude na zaplacení hodináře. :thumbsup_anim:

Klidně si nechám udělat hodinky bez ručiček a tyhle objednám. :bag:

Hlasování o ručkách se tedy v tomto případě zatím zdržuji.

Dýnko by se mi líbilo se znakem a číslem limitky.

Myslím, že mnohem větší knedlík bude ten ciferník, pokud tedy bude?

Na něm to stojí.

Laci, chtělo by to zveřejnit nějaké stanovisko Zena, pokud se mám emočně angažovat.

Mluvilo se i o možné distribuci mezi zájemce z řad lidí co ce pohybují okolo létání.

Osobně si myslím, že to není špatně. Prohlasoval bych tu podobu a tu jim prezentoval.

Případný efekt navýšení zájemců, předpokládám cca 20, by měl za následek zajímavější vyjednávací pozici Laciho se Zenem.

post-1394-1264672667.jpg

edit.: písmenka

Jestli by tu tedy byla možnost ocelové ručky hromadně objednat z ofrei za 4 baky a buď poslat do Zena nebo vyměnit u hodináře, pak bych rád opravil svůj hlas. Jen se ještě zeptám znalejších: nebude pak barevný rozdíl mezi luminiscencí ruček a číselníku?

• Odpovědi 85
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď
Odesláno
  jfidler napsal:
Jestli by tu tedy byla možnost ocelové ručky hromadně objednat z ofrei za 4 baky a buď poslat do Zena nebo vyměnit u hodináře, pak bych rád opravil svůj hlas. Jen se ještě zeptám znalejších: nebude pak barevný rozdíl mezi luminiscencí ruček a číselníku?

s tou luminiscenciou je to velmi dobra poznamka. mne osobne sa tieto ocelove rucicky nepacia. ovela prijemnejsie na mna posobia biele. ale proti gustu, ziaden disputat :)

Odesláno
  horal napsal:
Nechci vypadat jako kverulant, ale Otta je má za 4 USD !!!

Zazněly tu signály o zvyšování konečné ceny případných zájemců.

Tohle je místo kde se to dá řešit.

Ještě mi zbude na zaplacení hodináře. :thumbsup_anim:

Klidně si nechám udělat hodinky bez ručiček a tyhle objednám. :bag:

Hlasování o ručkách se tedy v tomto případě zatím zdržuji.

Dýnko by se mi líbilo se znakem a číslem limitky.

Myslím, že mnohem větší knedlík bude ten ciferník, pokud tedy bude?

Na něm to stojí.

Laci, chtělo by to zveřejnit nějaké stanovisko Zena, pokud se mám emočně angažovat.

Mluvilo se i o možné distribuci mezi zájemce z řad lidí co se pohybují okolo létání.

Osobně si myslím, že to není špatně. Prohlasoval bych tu podobu a tu jim prezentoval.

Případný efekt navýšení zájemců, předpokládám cca 20, by měl za následek zajímavější vyjednávací pozici Laciho se Zenem.

post-1394-1264672667.jpg

Toto by minimálně mohlo sloužit k jednání o ceně ručiček se Zenem - fakt to podle mě přehnali (ten příplatek 40 Eur).

Při odebrání víc než 12 ks je cena pouhých 2.3 USD.

Odesláno

Také jsem hlasoval d,b,.Jem mne zaráží rozdíl 40 éček mezi standartnímy ručičkami a těmi katedrálovými,ale co se dá dělat,spíš než tohle jsem zvědav na ciferník.

Odesláno

Hlasoval jsem pro bílé, ovšem ta cena je skutečné zarážející. 40 éček a 4 dolary...fakt nejsem dobrý počtář, ale tady je skutečně disproporce.

Pro úplnost dodávám d,b

Odesláno

Rucky za 40 EUR nechci na 100% - zvlaste pak pokud budou pouzity z jineho jiz existujiciho modelu!! Odhlasovano tedy C, C. Nejdulezitejsi je jak bude Zeno flexibilni v upravach ciferniku, na tom to cele stoji..

Odesláno

Zdravim panove,

pisem ohladne ruciciek, Zeno a jeho stanovisko k cene ruciciek ako posledne bolo, ze cena vychadza z podstatne drahsieho modelu, koli tomu to navysenie. Podla mna to vobec nieje na mieste a bude to dalsia tema na vyjednavanie. V sucastnosti sa snazim nieco vyjednat od Frei.com a tak isto hladam inych vyrobcov ruciciek.

Z technickeho hladiska treba tak isto pozerat aku dlzku chceme hlavne minutovky. Dalej aka luminescencia bude na ciferniku a ci rovnaka bude na rucickach, alebo troska iny odtien. Zatial zo zistovania u Otta ma v ponuke zlate, modrene, farbene, strieborne a ziadne ocelove.

Ak mate nejake tipy na custom made rucicky tak hned mi dajte vediet.

Laci

Odesláno
  lac1 napsal:
Zdravim panove,

pisem ohladne ruciciek, Zeno a jeho stanovisko k cene ruciciek ako posledne bolo, ze cena vychadza z podstatne drahsieho modelu, koli tomu to navysenie. Podla mna to vobec nieje na mieste a bude to dalsia tema na vyjednavanie. V sucastnosti sa snazim nieco vyjednat od Frei.com a tak isto hladam inych vyrobcov ruciciek.

Z technickeho hladiska treba tak isto pozerat aku dlzku chceme hlavne minutovky. Dalej aka luminescencia bude na ciferniku a ci rovnaka bude na rucickach, alebo troska iny odtien. Zatial zo zistovania u Otta ma v ponuke zlate, modrene, farbene, strieborne a ziadne ocelove.

Laci

Laci je dobře, že nenecháváš nic náhodě.

Já bych pro ně jinam moc nechodil, Otta může dodat ručky Zenu.

Tam z nich sundají luminiscenci a nanesou tu barvu, co budemem mít odhlasovnou na tom ciferníku, až ho budeme mít. Jejich délka pak bude jistě již delší dobu odhlasovana díky celkové kompozici s ciferníkem.

Když to čtu pozpátku...ciferník, tam bychom se měli utkat a nějak domluvit, pokud je na to prostor.

Předpokládám, tedy že je.

Jinak by asi nemělo cenu hlasovat a investovat Laciho čas do jednání o takových či makových ručkách atd.

Pokud neudělají ciferník tak ten nápad zajde nebo se chytnem za ruce a půjdem za Lukem, aby nám prozradil kde a kdo nám ho udělá.

Ovšem pochybuji, že nám v Zenu prodají jen pouzdro s klenutým safírem.

Kdo dělá pouzdra pro Zeno? Zeno?

Proč už vlasně návrhy ciferníku neřešíme? Osobně jsem rád, že zapnu počítač, ale je tu dost nadšenců, mimochodem se projevovali hned na začátku, se znalostmi takovou věc udělat v nějakém Zenu srozumitelném programu.

Nějakou limitku jsem tu už odsledoval a bylo to vždycky na pěkně dlouho. :wheelchair:

Taky v nás musí uzrát.

Osobně vnímám tenhle remake v "celoevropském" významu. Longiny MVS znají lidé z e-Baye. Precista má/měla rozpracovaný projekt (nevím proč skončil).

Google vám vyplivne obrázek.....

Za 40 EUR za ručky od každého z nás, může Zeno rozjet od nového roku sériovou výrobu remake Longines MVS/Zeno za 700,- EUR a myslím, že by nezůstal bez odezvy...

Celé je to napsáno ve snaze věc trochu nakopnout, proto ty emoce. :cheers:

Odesláno
  PhoeniX napsal:
Číselník je tedy na nás? Požádáme hciqa o (zaplacený) návrh? Zapojení profíka by projektu prospělo.

Mám jen informace, které jsou zde.

Ale vycházím z podstaty toho, že by nás někdo (Zeno) nenechal odhlasovat celou parádu okolo a nakonec nás odpálil na ciferníku.

To by byl skutečně jen levný průzkum trhu ....

edit: opakuji, že vítám možnost nechat udělat ciferník odborníkovi/ům. Viz.výše.

Odesláno
  lac1 napsal:
Zatial zo zistovania u Otta ma v ponuke zlate, modrene, farbene, strieborne a ziadne ocelove.

Laci

Stříbrné ručky = ocelové ručky.

Nebo se mýlím?

Odesláno

Jsem pro dýnko s odznakem a ocelové ručky. Ty si dam dám potom třeba sám, pokud to tady dopadne jinak. Především je pro mně podstatná cen, za kterou to nakonec bude Zeno ochotné celé podniknout. A ručky za 40 Eur, mno já nevím.

Odesláno

zdravim,

tak k tym ruckam, striebro sa urcite nerovna oceli. je to iny odtien iny povrch atd..., mozme to spravit tak, ze zeno tam da tie najlacnejsie smejdy, a nasledne si kto chce objedna ake chce a da ich jednoducho tam. dalsia z moznosti dohodnut nejakeho vyrobcu aby spravil rucicky presne podla nasich predstav, a potom podporit tuzemskich hodinarov. z mojich skusenosti si myslim, ze montaz kupenych od Otta a nasledna montaz u Zena nebude realna, no spytat sa je najmenej. Nezabudajte ze je to svajciar, ziadny azijec ( bez urazky ).

Cifernik, vedia to spravit. Dostali nas hruby navrh a sam Felix Huber povedal ze nam to spravi za + 30,00 Euro na kus. Profesionalnej grafike sa nebranim, i ked z mojho pohladu to nieje take zlozite nieco nakreslit. no potrebna je presna specifikacia a zaroven presne rozmery cifernika. Na to tu mame forum, aby sme sa mohli dohadovat a polemizovat nie ?

:)

Laci

Odesláno

Dalsich par slov na citanie,

kde zacat, Otto Frei sa vyjadril k rucickam a to nasledovne :

niesu vyrobcom, len predajcom

vedia zabezpecit to co maju v ponuke, alebo potom specialne vybraty typ a spracovanie

maju moznost 6 odtienov Svjaciarskej Superluminovy ( co je nas pripad )

alebo 9 odtienov Japonskej luminescencie

material na vyrobu je vylucne hlinik

vedia to natriet cim chceme, hlavne olejove farby

cakacia doba je 2-3 mesiace a minimum je 50 parov

samozrejme zaloha je nutna

tu si to mozte detailnejsie pozriet

http://www.ofrei.com/page945.html

str. 4 a 5 je nas model, ala "katedralky"

Laci

edit : pismenka

Odesláno

Vybral bych nějaké ručky od Zena, jinak se zblázníme z toho, jak je budeme připasovávat k ciferníku. Taky kvalita originálu asi bude jinde, nerad bych za rok řešil třeba vypadlou luminiscenci.

Pokud by to nebylo příliš obtížné, nebylo by špatné nechat si předvést standard v základní ceně a pro srovnání ten extrabuřt za 40 EUR. Alespoň na fotkách, ať si můžeme vybrat.

Ciferník za 30 EUR mi naproti tomu přijde v pohodě.

Odesláno

Pral jsem si kovove rucky, ale je videt, ze ty od Ofrei jsou moc velke. Proto jsem hlasoval pro bile. Dynko jsem hlasoval ciste jen s cislem limitky, ale nevadi mi znak. Dynko mi je v podstate docela jedno (pokud to nebude cirkus :), coz nebude). Hlavne se vyvarujme nejakeho bastleni rucek doma na kolene. Chceme original od Zena od A do Z, zadnou garazovku. Zel, kompromisu se zrejme nevyhneme, ale nevadi.

Odesláno

Počítám-li správně je to 290 Eur za základ + 40 za safír + 40 za ručičky + 30 za ciferník?

Při té debatě o ručkách, známe průměr ciferníku? Respektive hodinové stupnice? Má minutovka sahat na vnitřní kružnici stupnice? Nebo na vnější? Strojek má cca 36,6 mm, je to i průměr ciferníku?

Možná se ptám na něco co už se řešilo, tak mě kdyžtak trochu nakopněte.

M.

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

• Vytvořit...