Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• po měsíci...
Odesláno

Kral je mrtev, at zije kral. Cesta k memu novemu prirustku byla trnita a dlouha. V roce 2010 jsem svoje vintage Rolex Oysterdate 6694 prodal (dilem jsem chtel zkusit jine hodinky, dilem potreboval penize na nehodinkove ucely) a poridil Archimede Pilot chrono. Ty se u mne moc neohraly (nemel jsem je ani kvartal) a sly do sveta. Nasledne jsem si zrenovoval Igeny, ktere byly a jsou pateri meho hodinkoveho portfolia, ale vedel jsem, ze potrebuju jeste jeden paradni (definitivni) kus. Casovani jsem zvolil na letosni rok, protoze na jeho konci oslavim treti kulatiny.

Vybiral jsem a vybiral a stale nemel jasno v preferencich. Na jedne strane byl pozadavek na robustni design, rozumny machrindex a na druhe strane jsem chtel decentni a univerzalni vzhled. Dalsi omezeni bylo rozpoctove, limit mel byt 35 kkc. Dlouho me drzely Longines Legend Diver (a libi se mi porad!), libi me mi Seiko SBDX001 (bohuzel jsou moc velke a navic nejsou prilis univerzalni), Precista Airforce (jako hlavni hodinky se ale moc Precista nehodi), nicmene jedine rozumne vychodisko a svetlo na konci tunelu jsem videl v opetovnem porizeni 6694 (Ricous syndrom :)). Jedina skutecna alternativa byly Nomos Club a Nomos Club Datum, ale nakonec prohraly. Velkou roli ve vyberu hraly i serepeticky okolo, protoze u Rolexu muze clovek sbirat stary reklamy, katalogy, brozury, studovat historii znacky a to jsou vsechno veci, ktery me bavi.

Patral jsem po svych puvodnich hodinkach, ktere na foru mezitim mnohokrat zmenily majitele, ale nakonec to dopadlo uplne jinak. V rijnu jsem objevil krasny kousek na jednom italskem eshopu a po nekolika emailovych otockach s prodejcem a kontrole referenci (nasel jsem je prekvapive i na nasem foru - zde) jsem je objednal. Kulervouci bylo postovne (90 EUR), protoze jsem chtel pojisteni zasilky. Nicmene prodejce hodinky predal TNT kuryrovi jeden den odpoledne a druhe dopoledne uz byly doma :). Po prichodu z prace jsem balicek rozdelal a zjistil, ze chlapik mi poslal spatne hodinky... Mel na eshopu dvoje a poslal mi ty druhe (s cernym cifrem) i presto, ze jsem mu posilal odkaz na vybrany kus. Ani jsem neudelal fotku do vlakna "Co mate dnes na ruce" (coz je skoda :)), hodinky opet zabalil a poslal pojistene postou zpatky do Italie. Nasledovala dalsi emailova obratka a nekonecky tyden cekani na doruceni hodinek zpet prodejci (pojistena zasilka nicmene poslana Ceskou Postou). Prodejce mi pak poslal ty spravne a TNT shipping charges sly na jeho triko (cely proces byl OK, chlapik se omluvil a celou dobu se mnou komunikoval).

No a ted konecne k hodinkam. Je to opet model Oysterdate Precision, ref. 6694 (ve sve dobe entry-level model), osazeny kal. 1225 s rucnim natahem a datem. Rok vyroby je 1985 (predchozi byly 1068), jsou tedy z obdobi konce produkce tohoto modelu (po detailech mam v planu jeste patrat) a nejsem si jisty, jestli nejsou certifikovane na vyssi vodotesnost 100 m (starsi modely mely 50 m). Ciselnik, ktery je bez kazu ma centralni brus a barvu kovu, ktera se meni pri ruznem osvetleni. Luminiscence (tritium) je ziva, hodinky stale slusne sviti. Pouzdro je v peknem stavu, zda se, ze pokud bylo vubec lestene, tak pouze minimalne. Celkove jsou hodinky ve skvelem stavu a chodi s odchylkou do 5 sekund denne. No a to je asi tak vsechno. Jsem spokojeny chronomagor a ve sve hodinkove sestave mi momentalne nic zasadne nechybi.

Jo, fotky casem taky budou :).

Odesláno

Nostalgická podívaná, hlavně fotografie ve fotogalerii z r. 2010...strašně se mi zastesklo po mých vintážních DJstech ...., když se nad tím zamyslím, tak žádné jiné hodinky nebyly tak pohodlné na ruce, jako tyto malinké Rolexy. 

Odesláno

Ty jo, me by asi kleplo, kdybych otevrel balicek a v nem jine hodinky... Kazdopadne gratuluju a taky dekuju, protoze za to muzes velkou merou ty, ze me zapesti dnes zdobi 115200. Tve 6694 se mi vzdycky strasne libily a privedly me az k tem mym. Prosim nejake nove hezke fotky!

Odesláno

hansi, ja tomu moc nerozumim, rikas, zes je nefotil a poslal zpet a ze fotky nemas a 19.10.2013 si postl tuhle fotku:

post-3049-0-00156600-1382205305.jpg

tak jsou to vony, nebo je to ten spatnej cifr, nebo jak? :)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...