accutron Odesláno 31. května 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. května 2010 Moooc pěkný. Vypadá to, že mají oproti osttním hodinkám z té doby o něco větší číslice, ne? Taky jsem koukal, že na eBay se dají koupit moderní LEDky, které vypadají dost podobně. Velikost číslic je standardní. Nijak se neodlišuje od ostatních hodinek té doby. Moderní LEDky mně neberou. Všechno to je čína. Ty originální ze 70-tých let mají zpravidla americké moduly a jsou ze sběratelského hlediska nesrovnatelně hodnotnější. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. června 2010 Velikost číslic je standardní. Nijak se neodlišuje od ostatních hodinek té doby. Moderní LEDky mně neberou. Všechno to je čína. Ty originální ze 70-tých let mají zpravidla americké moduly a jsou ze sběratelského hlediska nesrovnatelně hodnotnější. O tom nepochybuju. Stejně jako je to s LCD digitálkama. I dnes nabízí CASIO hodinky v designu 70. - 80. let. Až na to, že jejich pouzdro je z pochromovaného plastu. Při tom ještě v na sklonku 90. let se daly koupi v celokovovém provedení - sám doma jedny takové mám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 2. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2010 (upraveno) Moderní led hodinky mají téměř vždy naprosto ohavné segmenty tvořené jednou difusní diodou snažící se tvarově podobat segmentu lcd. To se mi hnusí. Původní měly segment skládaný z několika bodových diod v řadě. Upraveno 2. června 2010 uživatelem t2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 2. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. června 2010 Moderní led hodinky mají téměř vždy naprosto ohavné segmenty tvořené jednou difusní diodou snažící se tvarově podobat segmentu lcd. To se mi hnusí. Původní měly segment skládaný z několika bodových diod v řadě. Nevím. Já mněl Texas instrument(odebraly se do chrononebe) a nebylo na ně vidět ani za jasného nebe, natožpak na sluníčku. Z piety jsem si koupil zde na fóru novodobé LCD digi, které jsou vidět i za slunce a jejich grafika je podle mého dost dobrá, jen škoda barvy - kdyby byla červená. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mocl Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 hmmm, zajímavé hodinky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 24. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 24. června 2010 Velikost číslic je standardní. Nijak se neodlišuje od ostatních hodinek té doby. Moderní LEDky mně neberou. Všechno to je čína. Ty originální ze 70-tých let mají zpravidla americké moduly a jsou ze sběratelského hlediska nesrovnatelně hodnotnější. Nedávno jsem přemýšlel o LED hodinkách Omega (NOS), fakt pěkný, ale 1800 USD je fakt hodně. Tak jsem si raději koupil za 15 USD LED kalkulačku Texas Instruments SR-40, tady pěkný strojek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 25. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. června 2010 No, mně se ty moderní LEDky docela líbí:-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SaKaL Odesláno 30. června 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. června 2010 No ono není LED jako LED... U starých hodinek (a kalkulaček) se nejednalo o LEDku v pravém slova smyslu - bylo to spíš něco jako digitron... ten má o dost větší proudovou spotřebu - proto se to řeší různými rozsvěcovacími tlačítky...Teď se většinou používají normální digitální sedmisegmenty se společnou anodou...(No snad to někdo pochopí) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 1. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2010 A dneska se u LED digitálek žádná rozsvěcovací tlačítka nepoužívají? Omlouvám se za svou neznalost. Staré LEDky znám, ale s těmi novými žádnou zkušenost nemám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
grakij Odesláno 1. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2010 Např. u hodinek značky TokyoFlash se čas zobrazuje také až po zmáčknutí tlačítka. A na nějakých co jsem postřehl na ulici tomu bylo také tak. Jestli to platí pro všechny bohužel nevím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PavelK Odesláno 1. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2010 No ono není LED jako LED... U starých hodinek (a kalkulaček) se nejednalo o LEDku v pravém slova smyslu - bylo to spíš něco jako digitron... ten má o dost větší proudovou spotřebu - proto se to řeší různými rozsvěcovacími tlačítky... Teď se většinou používají normální digitální sedmisegmenty se společnou anodou... (No snad to někdo pochopí) Digitrony se snad v (kapesních) kalkulačkách, natož v hodinkách, nikdy nepoužívaly. V kalkulačkách se kromě LED používaly fluorescenční displeje. V hodinkách, myslím, jedině LED. (Později samozřejmě LCD, ale o tom se tu nebavíme.) Pěkná stránka o displejích starých kalkulaček je tady. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
t2 Odesláno 1. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2010 U všech led hodinek co jsem kdy viděl se čas ukazuje výhradně po zmáčknutí tlačítka. To platí pro všechny staré i nové hodinky co jsem kdy viděl. A ještě k těm druhům zobrazovačů: jen pro úplnost kromě led se používá i oled. A existují i digitronkové hodinky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SaKaL Odesláno 1. července 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. července 2010 Mno alespoň jsem to tady trochu prošťouchnul... Psal jsem "spíše něco jako digitron", protože tam magická červená záře starých kalkulaček více připomíná zmíněný digitron než LEDku...Ale samozřejmě ať už LEDka nebo digitron (ten už úplně) mají dost velkou (na nějakou miniaturní baterku) spotřebu a při stálém svícení by to vydrželo tak týden... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
accutron Odesláno 5. července 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 5. července 2010 (upraveno) No ono není LED jako LED... U starých hodinek (a kalkulaček) se nejednalo o LEDku v pravém slova smyslu - bylo to spíš něco jako digitron... ten má o dost větší proudovou spotřebu - proto se to řeší různými rozsvěcovacími tlačítky... Teď se většinou používají normální digitální sedmisegmenty se společnou anodou... (No snad to někdo pochopí) U dřívějších LED hodinek se NIKDY nepoužívaly digitronové zobrazovače. Na samotném začátku to byly DOT displeje a pak segmentové displeje. Vždy poctivé LED diody, žádná digitronová lampa ! Upraveno 5. července 2010 uživatelem accutron Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 12. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. srpna 2010 Je to čínskej šunt, ale zaujaly mne: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 15. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2010 Každopádně zajímavý nápad Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 15. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2010 Každopádně jsem to nevydržel a už mi třetí den mrkají na ruce. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 15. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 15. srpna 2010 Ty v??e! Tys je fakt koupil?! Tak o nich něco napiš. Kolik mají tlačítek, jak se štelujou, jak dlouho svítí po stisknutí tlačítka, jestli si můžeš volit barvu svícení, co je v tom za baterku... Zajímá mě všechno. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 17. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. srpna 2010 (upraveno) Ty v??e! Tys je fakt koupil?! Tak o nich něco napiš. Kolik mají tlačítek, jak se štelujou, jak dlouho svítí po stisknutí tlačítka, jestli si můžeš volit barvu svícení, co je v tom za baterku... Zajímá mě všechno. Tady to máš všechno. Byly dodány v plechové krabici vystlané molitanem a s manuálem - dost dobré balení. Svítí jen v té barvě, kterou si objednáš - modrá/červená. Vzhledem k tomu, že už mám modré Majestyky, tak jsem vzal červenou. V plném slunci nic moc, ale jinak dobrá čitelnost. Svítí cca tři vteřiny po stisknutí. Mají dvě tlačítka: 1 - čas/datum/vteřiny 2 - korekční tlačítko Jinak klasické led digi - neumí nic, jen možnost času 12/24h. Baterie je v manuálu. Příjemné na ruce - lehounké a výrazné. Jen bohužel nejsou vodotěsné. Edit: zmenšení přílohy Upraveno 17. srpna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
siwi Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 18. srpna 2010 Super, díky moc. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se