Chumpus Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Seiko třeba nemá baterku, ale kondenzátor, dobíjí se kineticky.... No, s tím kondenzátorem bych byl opatrný. Bude tam akumulátor. A na quartzu opravdu není nic špatného. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toci Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Já bych vybral bez váhání inženýry, Panerai okamžitě škrtám. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Volil bych Panerai - nejmin bych se o ne bal Nebo na paradu ty retro Aquatimery.. pripadne bych sahnul mezi Rolex - bud Submarinery nebo Deep Sea.. ty inzenyry navic na kuzi mi do vody jako moc optimalni volba neprijdou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Kazdy se na hodinky divame jinak. Proti GPS nic nemam, v IT, HiFi, nebo treba kavovarech jsem up to date a fakt nemam problem s pokrokem, ale na zapesti mi zadny otrokem pajeny svab z Ciny a nejaky super software nesmi. Psal jsem svuj nazor. Ne svetonazor ani nazor tohoto fora. Kapacitory v Seiko Kinetic jsou de facto akumulatory, dokonce sam vyrobce v nekterych materialech uziva toto oznaceni. Je to proste elektrina, chemie, elektronika. Nic pro me zapesti. V mobilu, at se inzenyri ukazou, tam po dobre baterce, dobrem GPS a stopkach primo touzim. Na hodinkach me zajimaji jine veci. Ale jak rikam, kazdy jsme jiny. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 @Hasňa - je to i věc použití, nikoliv jen osobních preferencí. Málokdo (zde) bude mít jen jedny hodinky. A je asi nezpochybnitelné, že quartz bude mít do extrémních podmínek lepší vlastnosti než mechanika. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Kamil Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 ... ty inzenyry navic na kuzi mi do vody jako moc optimalni volba neprijdou. Zase jsou z nich nejhezčí a asi i nejlepší (to to zase schytám ). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
decebal Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 To jsi to opravdu zkonkretizoval. Já myslím, že dostatečně. V tomto vlákně další debata na tohle téma nemá smysl. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 (upraveno) Quartzky jsou presnejsi, levnejsi a odolnejsi, krome odolnosti vuci casu, vzdy. Stejne nic pro me. IWC Ing. jsou i na kovu a na gume, ne? Rothschild je ma taky na gume. Upraveno 14. února 2010 uživatelem Hasňa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 4 Onion - a co takhle TH Aquaracer????? Kolega je má.. ale snad jediný THčka co se mi líbí jsou TH Monaco Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Onione, podle mě by ti Paneraje fakt sedly. A pokud jsme salamiovi radili, ať si auto nekupuje podle typizovanýho řidiče, tak i tobě poradim, vem si Paneraje a prď na to, jak jsi či nejsi s jejich nositeli tady na fóru v souladu. Machrindex maj solidní a nepochybuju, že ten u tebe roli hraje taky - to vůbec nemyslim ve zlym. To je zrovna u mně střela vedle, já říkal ať si toho pašáka nekupuje... ale to jsem ho ještě neznal, teď bych držel hubu :D Jo, s tím machrindexem nevím, když je může mít každá socka z netu za tři tisíce :D Ale mně tam vadí hlavně ta skvělá a patentovaná ochrana korunky.. zase se mi tam líbí jiné věci, ale ta ochrana mi neseděla nikdy... takže je to takový neustýlý boj. Ony Panerai mají nějaké kvality, ale jako všechno, i nějaké mínusy... Víc se mi líbí řada Radiomir, ale u ní si zase nejsem jistý tím neustálým šroubováním korunky... Stačí jak dopadly Precista Italian, napodobenina Panerai, co mi prodal YPO... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Já bych byl také pro ingenieur - jen bych pro dané použití volil místo kůže tah, nebo ten hadrový řemen. Pokud jde o quartz, tak nic proti, pokud člověk ty funkce opravdu využije. Ke Kineticu, solárnímu dobíjení a podobným opičárnám jsem vrcholně skeptický, protože životnost toho akumulátoru není výrazně vyšší než životnost baterie v některých klasických quartzových hodinkách. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 "na výlety, k vodě, dobrodružství" - high-end quartz, co jiného. V těchto případěch záleží i na měření času, přesnosti a funkcích, a co si budeme povídat, to "snobská, ale nepřesná" mechanika nikdy nenabídne. Ta se hodí do kanceláře a na jednání. Tak přesný čas budu potřebovat asi do té míry, že "jdu už asi púl hodiny"... "Sejdeme se v jednu" . Funkce? Potřebuju čas stejně přesně jako když chodím po městě a jinak je to všechno.Pokud lítám po horách, lesích , pouštích a savanách, mám sebou kompas, mapu a pěkně po staru provádím orientaci navigaci podle orientačních bodů.. Baví mně to Souhlasím s Radkem Hulánem, ale "machrindex" hraje svou roli nebo ne? Já bych navrhoval nějaká Seika. Seika nee, to raději nějakého Rusa Japonské leda tak auto Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Onisan Odesláno 14. února 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 @Hasňa - je to i věc použití, nikoliv jen osobních preferencí. Málokdo (zde) bude mít jen jedny hodinky. A je asi nezpochybnitelné, že quartz bude mít do extrémních podmínek lepší vlastnosti než mechanika. Extrémní podmínky? Co to je? Seskok s padákem? Přetížení 7G? Běhání orientačního běhu? Normální plavání a nebo šnorchlování, resp. potápění tak maximálně do 20ti metrů? Střílení tisíce nábojů týdně? Pokud je tohle extrém, tak to všechno se mnou (s vyjímkou potápění) prožili Laco l.e. s 2824 uvnitř.. bez vlivu na funkci, přesnost, bez poškození... jen bylo nutné vyměnit dvakrát kožený řemen... Jak vypadají ukáže během krátké chvíli na svých fotkách kibi... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 (upraveno) --- Upraveno 14. února 2010 uživatelem Radek Hulán Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Well Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 @Hasňa - je to i věc použití, nikoliv jen osobních preferencí. Málokdo (zde) bude mít jen jedny hodinky. A je asi nezpochybnitelné, že quartz bude mít do extrémních podmínek lepší vlastnosti než mechanika. Od kdy jsou výlety k vodě nějakej extrém?? Zvlášť v podání Oniona v napulírovaných lakýrkách a sáčku - nic ve zlém . Nejlépe vypadají IWC Aquatimer, ale podobnou službu a parádu udělají i Mido all Dial Diver za lepší cenu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Extrémní podmínky? Co to je? Seskok s padákem? Přetížení 7G? Běhání orientačního běhu? Normální plavání a nebo šnorchlování, resp. potápění tak maximálně do 20ti metrů? Střílení tisíce nábojů týdně? Ale houby. Co takhle nošení monokoka po Bolevci? Útěk před exekutorem? Zakopávání účetnictví? 10 hodin sexu denně... To jsou teprve ty pravé extrémy, jen si přiznej, že na to nemáš :-) Kdybys měl, tak víš, že jedině quartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Z. Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Tady z těch tří možností vychází pro mne jednoznačně nejlépe Aquatimer. Ty Inženýry mi na "dobrodružství" do přírody a k vodě nějak moc nepasujou. Vnímám je asi tak jako Q7 mezi auty. Hodinky pro ředitele Temelína. Ale i ten možná občas zajede k rybníku, to je fakt... A podobně to je s těmi Luminor Marina na kůži - pěkný hodinky ale spíše pro městského dobrodruha než do přírody. Jak už tu bylo někde řečeno, v téhle cenové relaci bych na machrování na koupališti asi zvolil Submariner - pozná ho víc lidí... A pokud by šlo jen o to osobní uspokojení a předvedení se před znalci, pak tedy ten Aquatimer. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Radek Hulán Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Nerad hyzdím Onionův thread, ale pokud už se to nakouslo.. Dělá někdo high-end quartz / superquartz, který vydží do min 300m? Nejlépe ještě kinetický, bez baterie. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JJ Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Nerad hyzdím Onionův thread, ale pokud už se to nakouslo.. Dělá někdo high-end quartz / superquartz, který vydží do min 300m? Nejlépe ještě kinetický, bez baterie. No netuším, co si představuješ pod pojmem superquartz, ale potápky v quartzu třeba Seiko Marine Master (1000m), bateriová verse Omegy Seamaster Professional (300m), ty olejem naplněné Sinny jsou tuším také quartz. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PhoeniX Odesláno 14. února 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. února 2010 Nerad hyzdím Onionův thread, ale pokud už se to nakouslo.. Dělá někdo high-end quartz / superquartz, který vydží do min 300m? Nejlépe ještě kinetický, bez baterie. Superquartz BREITLING nebo Sinn. Jinak taky SEIKO, ale to má myslím jen 200 M. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se