Jay Doll Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 (upraveno) To je vtip a nebo fór? Edit: Kde to má strojek? To je ta mince falešná a uvnitř je strojek? A nebo je pravá, a strojek to nemá? Upraveno 21. února 2010 uživatelem Jay Doll
Patrik Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Tak teoreticky by tam mohly ty mince být dvě a strojek uvnitř. Spíš se ale divím, že po tom nejde ČNB, aspoň u té horní je to jasné "poškozování platidel" a u té dolní by se to dalo hodnotit jako "zadržování oběhu" nebo tak nějak. Pamatuji si, jak kdysi šli po Vietnamcích, co dělali prstýnky z korunových mincí.
ricous Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Viděl bych to taky na dvě mince. Je možno dát kromě fotek i odkaz na web "výrobce"? Docela bych si o tom něco přečetl - díky.
Adam99 Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 ricous napsal: Viděl bych to taky na dvě mince. Je možno dát kromě fotek i odkaz na web "výrobce"? Docela bych si o tom něco přečetl - díky. TADY píšou, dovoz Rakousko.
pavča Odesláno 21. února 2010 Nahlásit Odesláno 21. února 2010 Hodinky s mincemi nabízí numismatické prodejny, například Zlaté mince (zlatemince.cz), mají to v katalogu už nějaký rok. Mě osobně se to nelíbí, ale chápu, že pro nějakého vášnivého numismatika to může být nádherné. http://search.freefind.com/find.html?lang=...p;query=hodinky
Biges Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 Dík, vypadá to... zajímavě Patrik napsal: Tak teoreticky by tam mohly ty mince být dvě a strojek uvnitř. Spíš se ale divím, že po tom nejde ČNB, aspoň u té horní je to jasné "poškozování platidel" a u té dolní by se to dalo hodnotit jako "zadržování oběhu" nebo tak nějak. Pamatuji si, jak kdysi šli po Vietnamcích, co dělali prstýnky z korunových mincí. Řekl bych, že společenská nebezpečnost je zanedbatelná. V případě Vietnamců bych spíše řekl, že šlo o záminku, jak se povozit po "rákosnících" :-/
KGrob Odesláno 22. února 2010 Nahlásit Odesláno 22. února 2010 pavča napsal: Hodinky s mincemi nabízí numismatické prodejny, například Zlaté mince (zlatemince.cz), mají to v katalogu už nějaký rok. Mě osobně se to nelíbí, ale chápu, že pro nějakého vášnivého numismatika to může být nádherné. http://search.freefind.com/find.html?lang=...p;query=hodinky Jsem numismatik a mohu zodpovědně prohlásit, že mě ten ciferník ani zbla neláká...
Martíšek Odesláno 1. března 2010 Nahlásit Odesláno 1. března 2010 ..... POTĚŠILI BY MĚ SPÍŠ PENÍZE S HODINKAMA, NEŽ HODINKY Z PENĚZ ....
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se