Přejít na obsah

Hodinky s českou mincí

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

To je vtip a nebo fór?

Edit: Kde to má strojek? To je ta mince falešná a uvnitř je strojek? A nebo je pravá, a strojek to nemá?

Upraveno uživatelem Jay Doll
Odesláno

Tak teoreticky by tam mohly ty mince být dvě a strojek uvnitř. Spíš se ale divím, že po tom nejde ČNB, aspoň u té horní je to jasné "poškozování platidel" a u té dolní by se to dalo hodnotit jako "zadržování oběhu" nebo tak nějak. Pamatuji si, jak kdysi šli po Vietnamcích, co dělali prstýnky z korunových mincí.

Odesláno

Viděl bych to taky na dvě mince. Je možno dát kromě fotek i odkaz na web "výrobce"? Docela bych si o tom něco přečetl - díky.

Odesláno

Dík, vypadá to... zajímavě :)

Patrik napsal:
Tak teoreticky by tam mohly ty mince být dvě a strojek uvnitř. Spíš se ale divím, že po tom nejde ČNB, aspoň u té horní je to jasné "poškozování platidel" a u té dolní by se to dalo hodnotit jako "zadržování oběhu" nebo tak nějak. Pamatuji si, jak kdysi šli po Vietnamcích, co dělali prstýnky z korunových mincí.

Řekl bych, že společenská nebezpečnost je zanedbatelná.

V případě Vietnamců bych spíše řekl, že šlo o záminku, jak se povozit po "rákosnících" :-/

Odesláno
  pavča napsal:
Hodinky s mincemi nabízí numismatické prodejny, například Zlaté mince (zlatemince.cz), mají to v katalogu už nějaký rok. Mě osobně se to nelíbí, ale chápu, že pro nějakého vášnivého numismatika to může být nádherné.

http://search.freefind.com/find.html?lang=...p;query=hodinky

Jsem numismatik a mohu zodpovědně prohlásit, že mě ten ciferník ani zbla neláká... :thumbsdown_anim:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...