Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj, rozhoduji se o nakupu novych automatu a porad se nemohu rozhodnout zda koupit seiko nebo orient

a to:

Seiko Spirt SCVS003

http://www.azwatch.cz/hodinky/se900-seiko-spirit-black-dial

Nebo tyto orienty

Orient Power Reserve CFD0F001W

http://www.watches88.com/pd-orient-classic...n-cfd0f001w.cfm

Budu vdecen za jakekoliv nazory a preference.

Diky.

Vzhledove se mi libi ty orienty, ale spirity jsou taky pekny a zrejme maji lepsi kalibr.

Odesláno

Ahoj, za sebe bych zvolil Seika, jestli není problém s financemi. Nelíbí se mně logo firmy Orient a tu rezervu bych taky klidně vynechal :). Tady v galerii jsou velice pěkné fotky. Na tom černém řemenu nevypadají Seika vůbec zle...

Odesláno

je to čistě subjektivní, ty hodinky by vypadaly pro mě potom zajímavěji, mám rád decentní ciferník pro oblekovky :)

Odesláno

Mě by se víc líbily Orienty (právě kvůli power reserve). Automaty nemusím, ale IMHO když automat, tak s power reserve. Ale mají jen WR50 - pokud bys je chtěl brát do vody, je to trochu málo.

Odesláno (upraveno)

Pro mě osobně by nebylo snadné si mezi těmito uvedenými modely vybrat.

Já bych změnil uspořádání černá/bílá a vybýral z

SEIKO SPIRIT DIASHOCK 23 JEWELS WATCH SCVS013 (z těch čtyřech bych si já vybral tyto)

nebo

ORIENT Automatic GMT World-Time Power Reserve CFAAA001B

post-1456-1266917701.jpg

Upraveno uživatelem ondra_v
Odesláno

Vzhledem k praci ve zdravotnoctvi a kontaminaci vseho druhu, musim mit kovovy tah, ty spirity s modrymi rucickami se mi libi ale bohuzel jsou jen na kozenym tahu.

Odesláno
  bicista napsal:
Vzhledem k praci ve zdravotnoctvi a kontaminaci vseho druhu, musim mit kovovy tah, ty spirity s modrymi rucickami se mi libi ale bohuzel jsou jen na kozenym tahu.

Aha , tak tim odpada , muj tip Orient Star. I kdyz myslim ze jsem je videl i na tahu....

Návštěvník Jan M
Odesláno

Ahoj,

Já bych bral ty Seika. Neokoukají se a mají možnost ručního nátahu. Orient myslím ne.

Ale orient jsou taky super hodinky. Mám Teď jedny nové (asi měsíc) a musím říct že ta značka má něco do sebe.

Teď si nejsem jistý ale myslím že Seika mají vyšší frekvenci než ty orienty. Opravte nebo potvrďte to někdo..

Odesláno

Já osobně bych si už NIKDY nekoupil hodinky na tahu s touhle konstrukcí prvního článku. U tohohle modelu to z fotky nejde poznat, ale určitě bych si to ověřil. Za mě jsou tyhle Orienty hezčí než tyhle Seika.

Odesláno

U Orientu je fajn power reserva, ale jde bez toho žít.

Spirity ovšem mají nadčasový design, bez zbytečností a u mě jednoznačně vedou.

P.S. Bíle s modrýma ručkama je ještě lepší volba (bílá se do zdravotnictví hodí :)) a kovový tah dokoupíš ;)

Odesláno

Tak si to len tak pre seba zhrniem:

_______________________Seiko:______Orient:

Power reserve indicator:___nie_________áno

Rezerva chodu:__________50 hod.______40 hod.

Ručný náťah:____________áno_________nie

Hacking:________________áno_________nie

Vodotesnosť:____________100 m_______50 m

Kvalita remienka:________4/5__________2/5

Priemer:________________37 mm______40 mm

Kamene:________________23__________21

Aj keď ja mám Orienty, medzi týmito dvoma by som volil SEIKO.

Pozn.: neprišiel som na iný spôsob, ako tomu dať trochu tabuľkovskú formu, iba takto...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...