Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nevite nekdo jak sdilet knihovnu Aperture s knihovnou iPhoto, myslim tim ze bych mohl prohlizet fotky naexportovany do aperture v iPhotu? Preci jen na prohlizeni je aperture celkem systemově náročný, kor když beru v úvahu několik tisic fotek v rawu.

Odesláno

Nevite nekdo jak sdilet knihovnu Aperture s knihovnou iPhoto, myslim tim ze bych mohl prohlizet fotky naexportovany do aperture v iPhotu? Preci jen na prohlizeni je aperture celkem systemově náročný, kor když beru v úvahu několik tisic fotek v rawu.

... myslím, že je to tam nastavený implicitně, ale pokud ne, tak v předvolbách je to 6 ikona ...

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Používá někdo spolu s Android telefonem OS X a synchronizujete kontakty, kalendář a maily?

O maily tedy moc nejde, mám IMAP, takže tam se to vlastně synchronizuje na zařízeních (iPhone / iMac) samo.

Asi jsem jediný, kdo chce Android použít s OS X. Já a ještě nějakej jeden, nebo dva zoufalci, co jsem v diskuzích jinde zaregistroval :-)

Odesláno

Používá někdo spolu s Android telefonem OS X a synchronizujete kontakty, kalendář a maily?

O maily tedy moc nejde, mám IMAP, takže tam se to vlastně synchronizuje na zařízeních (iPhone / iMac) samo.

Asi jsem jediný, kdo chce Android použít s OS X. Já a ještě nějakej jeden, nebo dva zoufalci, co jsem v diskuzích jinde zaregistroval :-)

No zrovna tuhle jsem měl možnost si s Androidem hrát a dost mě zaujal, ale pak jsem zkusil synchronizovat a zase jsem se pěkně vrátil k první generaci ajfounu... Myslím, že to nějak jde přes missingsync, ale jistej si nejsem.
Odesláno

iSync ti ho nenajde?

Odesláno

:-) Já ho zatím nemám. Tohle musím vyřešit, já bych ho nemohl používat vez toho kalendáře a kontaktů.

Jinak jsem koukal na synchro pomocí gmailu, do čehož se mi nějak nechce, ale asi by to řešilo minimálně ty kontakty.

Odesláno

Ten Missing Sync jsem před chvílí našel, vypadá dobře. Nechce se mi ale dát 8 stováků za software o němž nemám referenci, přece jen Android a Mac není asi častá kombinace.

Taky mi už teď leze na nervy, proč to řešit takhle draze když mi vždycky stačil přiložený soft na cd a taktéž přiložený kabel.

SyncMate by mi asi stačil ten free, pokud teda umí kontakty a kalendář, jak tam píšou, to by mi stačilo.

Vyhrabal jsem tohle:

http://www.ehow.com/how_5945326_sync-android-mac.html

Podle návodu jsem rozchodil synchronizaci iCal s kontakty na Gmailu, čímž bych měl data dostat a obnovovat s potencionálním Androidem.

V kalendáři ale zle plavu, ten se mi na gmail poslat nevede.

Odesláno

Ten Missing Sync jsem před chvílí našel, vypadá dobře. Nechce se mi ale dát 8 stováků za software o němž nemám referenci, přece jen Android a Mac není asi častá kombinace.

Taky mi už teď leze na nervy, proč to řešit takhle draze když mi vždycky stačil přiložený soft na cd a taktéž přiložený kabel.

SyncMate by mi asi stačil ten free, pokud teda umí kontakty a kalendář, jak tam píšou, to by mi stačilo.

Vyhrabal jsem tohle:

http://www.ehow.com/...ndroid-mac.html

Podle návodu jsem rozchodil synchronizaci iCal s kontakty na Gmailu, čímž bych měl data dostat a obnovovat s potencionálním Androidem.

V kalendáři ale zle plavu, ten se mi na gmail poslat nevede.

Pridat kalendar neni problem v kalendari na gmailu si vytvoris urcite "skupiny/kalendare" a v iCalu das jen pridat kalendar a automaticky se ti to donastavi...

Odesláno

A co takhle si poridit ajfoun? :D

Von je precejenom super, uz prezil i nekolik padu na asfalt (treba pri vystupovani z auta) nebo na dlazbu (treba kdyz jsem se snazil zaroven svliknout mimino ke koupani, pustit vodu a ztlumit zvoneni).

Jo, a... Pavlucho, das sem konecne ty fotky bez ty blby tabulky?

Odesláno

A co takhle si poridit ajfoun? :D

Von je precejenom super, uz prezil i nekolik padu na asfalt (treba pri vystupovani z auta) nebo na dlazbu (treba kdyz jsem se snazil zaroven svliknout mimino ke koupani, pustit vodu a ztlumit zvoneni).

Jo, a... Pavlucho, das sem konecne ty fotky bez ty blby tabulky?

1. iPhone je podle mýho názoru nejjednodušší řešení. Budeš se chvilku vztekat, ale zvykneš si :)

2. Nebudu to tady plevelit, mám je na webu, pane ;)

Odesláno

iPad2 - setřídění fotek

iPad2 - koupil jsem si tuhle hračku (doslova jen na hraní, ne na práci). Některé věci jsou na tom naprosto geniální, ale jiné zase vytáčejí k nepříčetnosti. Píšu to pro ty, kteří budou mít obdobný problém, abych jim ušetřil pár hodin rozčilování se a pokusů. Chtěl jsem jednoduchou věc, dostat do toho fotky, tak aby byli setříděné podle názvu. Na první pohled jednoduchý úkol...

- fotky jsem tam dostal snadno přes iTunes, ale iPad (iPod touch toto nedělal) je rovná podle exifu dle data pořízení. Což byl však problém protože se mi v karibiku vybila záložní baterka v zrcadlovce, která má na starosti pouze zálohu času. Takže když jsem vyndal hlavní baterku a dal do nabíječky vždy se vyresetoval čas i datum. Protože to bylo však každý den z mnoha, tak jsem to samozřejmě nenastavoval. Takže nahrání fotek od iPadu který to rovná jen a pouze podle data pořízení způsobí neřešitelnej guláš. Na diskusích jsem nacházel jen další rozčílené, ale žádné řešení.

- zkoušel jsem stáhnout jinou aplikaci na prohlížení fotek. Stáhnul jsem jich asi pět plus jednu placenou, všechny se tvářili dobře a měli bonusy typu přenos fotek přes wifi z notebooku apod. Nic z toho se však nepovedlo rozchodit a nepodařilo se mi dostat fotky jakoukoliv jinou cestou než přes iTunes. Zkoušel jsem transport přes wifi (nenajde se), zkoušel jsem i jejich "foto kit" tedy připojit přes USB čtečku s kartou (nevidí to), zkoušel jsem 4 Flashdisky (nevidí ani jeden, jednou mi to však napsalo, že flashdisk má velkou spotřebu energie a tak nemůže být použit), nakonec jsem vyštrachal i SD kartu - fotky na ní nahrál a dal to do origoš čtečky přímo k ipadu určené ... nevidí vůbec nic. (z tohoto pohledu je za mě "foto - kit" nesmyslnou investicí)

- řešením se nakonec ukázalo býti: v programu IrfanView zvolit hromadnou konverzi, a vymazat IPTC a EXIF informace, pak už to konečně třídí fotky tak jak chcete.

To že mě s iPadem budou čekat různá omezení jsem věděl, ale jsem nečekal. Proto se chci podělit o zkušenost a nabídnout řešení, těm kteří by se nad tím stejným způsobem trápili. Jinak se mi tahle hračka moc líbí, ale občas je to trošku boj.

Odesláno

1. iPhone je podle mýho názoru nejjednodušší řešení. Budeš se chvilku vztekat, ale zvykneš si :)

2. Nebudu to tady plevelit, mám je na webu, pane ;)

:-) Ale nebudu se vztekat. Já ho používám denně už přes tři roky a jednoduše mi funguje vše co chci a necítím žádná omezení mimo drobností.

Jenže právě ptoto, že už ho mám dlouho, tak mám takovýhle puzení...

Co tím riskuju? Když htc koupím, sešteluju a po čase se rozhodnu, co půjde z domu.

Potřebuji trochu víc pracovat se soubory, než jde u iPhone, dále mi přestali vydávat doživotně koupenou ČR mapu na Garmin Quest a Igen iPhone GPS nemá atd.

Odesláno

Pridat kalendar neni problem v kalendari na gmailu si vytvoris urcite "skupiny/kalendare" a v iCalu das jen pridat kalendar a automaticky se ti to donastavi...

Já jsem vytvořil nový kalendář na gmailu s názvem mého mailu a protože jsem na Mac přešel z win, mám v iCal mimo ten jejich work, atd i Outlook Calendar. Já to takhle třídit nepotřebuju, stačí mi jeden a tak mám myslím všechno v tom Outlook Calendár kalendáři v iCal.

V iCal se mi i objevil kalendář se jménem mého mailu, ale píše mi to že nemám dobře zadané jméno, nebo heslo a nějak to nekomunikuje.

Je to tak, že tedy musím (mimo vyřešení problému s komunikací) všechno v iCal přesunout do nově vytvořeného kalendáře s gmailovým jménem? To nevím jak, ručně to tam přetahovat nemůžu. Jedná se o několik položek denně v řádu let.

Odesláno

Tak jsem zajel pro HTC. Teď už to řešit musím :-)

Uvidíme až se dostanu domů k Macovi, jestli si budou nějak rozumnět.

Kontakty se mi tam nahráli bez problémů z gmailu, kam jsem je vřera vyexportoval. Teď zbývá kalendář.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...