Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 9. 6. 2015 v 5:31, Bushman napsal:

Tak to s tou plnou fleškou mi dělá taky. Jak tam na Macovi kopíruju filmy a zase mažu, tak dojdu do stavu, kdy se hlásí jako plná, i když soubory vymažu a pomůže jen formát. Zkus ji naformátovat a uvidíš.

Říkáš, že přes wifi filmy jedou - tím myslíš co? Když mi nechce schroupnout televize nějaký film, pustím ho v Macu pomocí VLC a přes Wifi (apple tv) koukám - to ale přehrává počítač, ne televize. Možnost vlézt z televize na nějaké úložiště a odtud přehrávat nemám.

No v Macovi mám filmy...přes WI-FI pomocí programu PS3 si je pustím rovnou v TV. Ale když je z Maca nahraji na flashku, kterou strčím do TV, tak si nepustím nic, protože mi to napíše výše uvedené...

V 9. 6. 2015 v 5:56, Pavlucha napsal:

Jestli jsi to čistil hozením do koše, tak ho vysypej ...

vysypaný je... :(

Odesláno

Tak zřejmě ta televize neumí kodek, ve kterém je film uložený...a přehrávač na PS3 kodek má. Moje televize mi to hlásí tak na dvou filmech z deseti - taky neukáže náhled, jen vykřičník. Pořád si myslím, že Mac za to nemůže, film přehraješ všude možně, ale neumí ho přehrát software televize přímo z flashky kvůli kodeku. Nedá se u té TV aktualizovat firmware?

Odesláno
  V 9. 6. 2015 v 9:16, Pavlucha napsal:

Zformátoval jsi ji?

Je to asi krapet smutné, ale i s formátováním mám krapet problém....nevím jestli to dělám správně.....jsem fakt jenom bloody user... :bangin:

Ale teď se mi podařilo vymazat jí přes UTILITES na Macovi, a ukazuje, že je prázdná.....nahrál jsem film, a světe div se, film na TV běží.

Teď udělám to samé na té kamarádově 64gb, nahraji vícero filmů, a dám vědět...

Začínám se krapet stydět.... :crying_anim02:

Odesláno

Jen pro upřesnění - format MAC je pro mnoho zařízení neznámý a dělá problém, je třeba formátovat na ten společný :eek:

Odesláno (upraveno)

Sorry....ale, ten má název....???

Strašně moc, vám chlapi, děkuji za pomoc, ale musíte polopatě..... :crying_anim02:

Edit.: tak další novinka.....nahrál jsem 8 filmů....při zastrčení flashky do TV se mi jich tam zobrazí 16....8 s vykřičníkem a starou hláškou o špatném formátu, a 8 v pohodě i s náhledem....což by vlastně ani tak moc nevadilo, ale asi tím půjde kapacita flashky na polovinu....nebo ne ?

Ale když je fl. strčená v Macovi, tak to ukazuje jen těch 8 filmů, ne 16.

Upraveno uživatelem Tondaa73
Odesláno

Tondaa73: televize umí většinou jen NTFS formát. ExFAT je ti k ničemu. Takže pokud ji chceš používat i v tv tak musí být v NTFS a v macu mít nainstalován Paragon NTFS for MAC

Odesláno

Moje to umí a běhá to bez problému. Taky Samsung ale jen rok starý. Vše na tom běhá jak má. Pokud jiným nefunguje řeší svým způsobem :notworthy:

Odesláno
  V 9. 6. 2015 v 9:42, Tondaa73 napsal:

Sorry....ale, ten má název....???

Strašně moc, vám chlapi, děkuji za pomoc, ale musíte polopatě..... :crying_anim02:

Edit.: tak další novinka.....nahrál jsem 8 filmů....při zastrčení flashky do TV se mi jich tam zobrazí 16....8 s vykřičníkem a starou hláškou o špatném formátu, a 8 v pohodě i s náhledem....což by vlastně ani tak moc nevadilo, ale asi tím půjde kapacita flashky na polovinu....nebo ne ?

Ale když je fl. strčená v Macovi, tak to ukazuje jen těch 8 filmů, ne 16.

Skryté soubory co v MACU nejsou zobrazeny :clap:

Odesláno
  V 9. 6. 2015 v 7:18, Bells napsal:

Naprostý souhlas, to by byl neskutečný hnus!

Jinak k mému včerejšímu problému s Macbookem - problém naštěstí (a musím pro jistotu zaklepat) vyřešen, nakonec to bylo skutečně vadným HDD, po výměně za nový a naistalování systému Mac opět jede bez sebemenšího zaváhání. Dnes mu ještě pořádně naložím, abych se opravdu ujistil, že to bylo tím, ale vypadá to, že je vše OK. Teď akorát uvažuju, že bych místo normálního disku koupil rovnou SSD, ať mu ještě ulehčím práci do budoucna :)

Tak super, je trochu divný, že když nejede hdd tak nejde nic, ale budiž. SSD je rychlostí zcela jinde, cca 40MB/s versus 400MB/s.

Odesláno

Jo tak to jsi měl napsat... mě to nedocvaklo. Když tam z Macu nahraješ film a dáš to do televize, ukáže ti ten soubor dvakrát - jednou s tečkou na začátku - ten přehrát nejde - a jednou normálně a ten ano. Takže tady je zakopaný pes - vůbec jsem si to neuvědomil, poprvé jsem totiž na to taky koukal divně. Podívej se v počítači s Windows, jak velké jsou ty soubory s tečkou jsou. Vytváří si je OSX jako skryté soubory (proto ta tečka na začátku), něco o tom třeba zde: http://apple.stackexchange.com/questions/14980/why-are-dot-underscore-files-created-and-how-can-i-avoid-them

Odesláno

Teď si to prosím nevezmi moc osobně, ale proč sis jako laik koupil MACa? Počítač s Windows by ti posloužil mnohem lépe - nikdy by jsi neřešil věci, jako řešíš teď, protože by nevznikly. Vybral sis nestandard, takže doporučuji se v tomto alespoň trochu vzdělat, ne vždy budeš mít po ruce někoho, kdo by ti mohl poradit. Zvlášť, když mu ještě řekneš, že ten problém řešíš na MACu.

V 9. 6. 2015 v 10:02, Tondaa73 napsal:

Když jsem na jednu z menších flashek dal ten ExFAT, tak se mi vůbec nezobrazila v TV.

Odesláno
  V 9. 6. 2015 v 10:50, Bushman napsal:

Jo tak to jsi měl napsat... mě to nedocvaklo. Když tam z Macu nahraješ film a dáš to do televize, ukáže ti ten soubor dvakrát - jednou s tečkou na začátku - ten přehrát nejde - a jednou normálně a ten ano. Takže tady je zakopaný pes - vůbec jsem si to neuvědomil, poprvé jsem totiž na to taky koukal divně. Podívej se v počítači s Windows, jak velké jsou ty soubory s tečkou jsou. Vytváří si je OSX jako skryté soubory (proto ta tečka na začátku), něco o tom třeba zde: http://apple.stackexchange.com/questions/14980/why-are-dot-underscore-files-created-and-how-can-i-avoid-them

OK, dík. Doma nemám nic s Win., tak budu muset někam na návštěvu.

V 9. 6. 2015 v 12:00, paia napsal:

Teď si to prosím nevezmi moc osobně, ale proč sis jako laik koupil MACa? Počítač s Windows by ti posloužil mnohem lépe - nikdy by jsi neřešil věci, jako řešíš teď, protože by nevznikly. Vybral sis nestandard, takže doporučuji se v tomto alespoň trochu vzdělat, ne vždy budeš mít po ruce někoho, kdo by ti mohl poradit. Zvlášť, když mu ještě řekneš, že ten problém řešíš na MACu.

No, bylo to ve chvíli, když se mi staré PC sypalo....přišla nabídka, tak jsem ho koupil.

No, a mám i iPad a iPhone, a ono tak pěkně spolupracuje... :rolleyes:

Odesláno

V Apple ty soubory uvidíš taky ideální nastavit ve vlastnostech systému, nebo jednoduše zformátovat, Mac umí všechny formáty disku.

Odesláno

Teď nová akce....filmy, které jsem nahrál jako první, cca před 2 hodinami jdo přehrát, a filmy, které jsem tam stáhnul teď přehrát nejdou (ukáží to upozornění s formátem)...a netýká se to filmů s tečkou...

Asi se picnu, každopádně moc opět děkuji všem, co se mi snaží pomoci...

Odesláno (upraveno)

Takže to vezmu popořadě (z pohledu Windows uživatele):

1. flashka by měla být naformátována jako FAT32, aby ji TV jisto jistě přečetla, NTFS nemusí TV podporovat, exFAT a jiné obskurnosti nebude podporovat na 100%
  2. zapni si zobrazování přípon (pokud to mají MACy vypnuty a  pokud to jde nějak zapnout)
  3. napiš nám, jaké přípony a jaké velikosti mají ty soubory, které se snažíš v TV přehrát, případně sem dej otisk obrazovky (z počítače) s výpisem té flashky

Ještě doplnění k bodu 1. - FAT32 má omezení na maximální velikost souboru 4GB, NTFS toto omezení nemá. 

Upraveno uživatelem paia

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...