Přejít na obsah

Apple

Doporučené příspěvky

V USA je za $799 (bez místních daní) - a nebýt koruna dlouhodobě devalvovaná pod úroveň Eura, vyšel by ten krám v kurzu z před 5 let na 13500 i s 20% DPH - a stejně by u nás lidi držkovali že je to přehnaně drahé, když (už nevím kolika generací) stejně obludného "Slate" se HP a Microšoust ve výprodejích zbavovaly po $100...

Osobně si "PRO" rozhodně nekoupím za jakékoliv peníze - na rozumnou práci je to pro mě malé a jako tablet pro mé ruce zase nesmyslně velké   :thumbsdown_anim:

Ale jak už bylo řečeno výše, proti gustu (a dlouhým prstům) žádný dyšputát, kdo chce ať platí...

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj ovocnari, mam jablecny dotaz.

Poridil jsem iPad mini 3 cellular pro dite a zjistil, ze tablety nefunguji jako telefony, coz me celkem mrzi, pac mam jednu starou SIM, kterou jsem tam chtel pouzit pro data + obcasny hovor ci SMS (rozumej kontrola ditete, virualni obojek:)  Neco jsem ted nacetl, ale uplne moudrej z toho nejsem. Chapu, ze to gsm neumi a pokud na SIM nebudou data, nebo to nebude na WIFI, tak se ani pres FAcetime nebo imessage nikdo nedovola.
Otazka je, jak se zarizeni chova, kdyz nekdo zavola na to cislo te SIM? JAko nedostupne pokud nema data?  Zarizeni je na ceste a nemuzu ho vyzkouset, jen si zjistuju veci predem. Jestli ma smysl menit tu Tmobile SIM za nano a resit na ni data a nebo se na to uplne vyprdnout a necha tam apple SIM.
btw, nevite, jestli uz je Tmob CZ partnerem Apple a tudiz jde pres apple SIM koupit balicek u Tmob? Vcera slecna v prodejne Tmob nevedela ktera bije.
Diky.

Upraveno uživatelem Seamaster
Odkaz ke komentáři

OK, no uvidime jak se to osvedci a kdyztak pujde dal. Zase kupovat malemu diteti na hrani Iphone6+ 64GB fakt nebudu :)
Trochu me to mrzi a beru to jako naschval a sw restrikci protoze z HW hlediska tam neni duvod proc by gsm nemelo fungovat, ne? Pry prvni generace sla jailbreaknout a slo tam to volani rozjet, coz uz s temito cipy nejde, hmm.

Odkaz ke komentáři

Mobilní hlasové kodeky v iPadech pokud vím nebyly nikdy (Jobs to tak od začátku nastavil: chceš volat = máš mít iPhone a ne podnos u ucha), jen VoIP a Facetime a i to až s velkým časovým odstupem, protože u těžkých 10" placek by to byl ergonomický opruz (že to dnes rusáci a žluťáci klidně kurtují i k teleskopické berle je jejich soukromá úchylka). 

Snad všichni operátoři už u nás k tarifům nabízejí "datové SIM se sdíleným FUP" určené právě do tabletů zdarma - ale rozumně: opravdu chceš aby výlety, návštěvy i cesty do školy potomstvo trávilo držkabůčkováním všeho kolem sebe a čučením na nagelované onanisty z trubky? U domu snad máte WiFi, takže přes Facetime se ti dovolají (a ty jim) - a jinde nemají prcci co machrovat s plackou...takže některé "jablečné opruzy" jsou možná vymyšlené docela rozumně  B)

A ten příplatek za "cellulal verzi" ber třeba tak, že za ty prachy v něm máš aspoň pořádnou GPS, takže se dá používat i k navigaci.

Odkaz ke komentáři

Je to vtipne i kdyz par trefnych postrehu tam je. Problem je, ze vetsina komentaru na webu je bud totalne anti apple, nebo naopak totalne pro apple. Z toho pak vznikaji ty ovce a antiovce. Rozumny clovek nema potrebu vypisovat, ze apple jsou produkty jako kazde jine. Neco delaji dobre, z neceho clovek obcas roste. Vypadaji pekne a jsou pouzitelne. Nic vic, nic min...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři

ale v necem ma pravdu..  iPad a iPod co z nej udelali Touch nema vubec zadne opodstatneni. Na rozdil od Macbooku ci desktopu nevidim duvod proc to kupovat. Jo, kdyby dali do toho noveho iPadu Pro Mac OS, mluvil bych jinak, ale s tim telefonnim..  :frusty:

Hele jasně, že není všechno dokonalý pro všechny - mimo mě jdou např. iWatch, 6plus, iPod touch, nano 7, ten 12" malej macbook.. ale pořád zbejvá hodně hezkejch věcí.. u iPadu Pro nevím, neměl jsem ho v ruce, ale mám Aira 11 z roku 2012 s 480GB a nemám ještě pár let důvod cokoli měnit..

Odkaz ke komentáři

Rainbow logo mam na Airu a vypada paradne, kdyz to sviti.

Mys je hrozna, obcas ji pouzivam v praci a fakt z ni rostu.

Já ji nepoužívám, mám Magic trackpad, ta myš neumí ani right click a pořád mačkat CTRL to brzo přestane bavit.. já jen, že vypadá brutálně dobře, moc se mi líbí :)

Odkaz ke komentáři

Hele jasně, že není všechno dokonalý pro všechny - mimo mě jdou např. iWatch, 6plus, iPod touch, nano 7, ten 12" malej macbook.. ale pořád zbejvá hodně hezkejch věcí.. u iPadu Pro nevím, neměl jsem ho v ruce, ale mám Aira 11 z roku 2012 s 480GB a nemám ještě pár let důvod cokoli měnit..

iPod touch pro nás "bohaté" a co máme iPhone opodstatnení nemá, to je jasny, ale znám moc lidí, co ho mají.

Spíše děcka od maminek na hraní, semtam na fotku a písničky. X lidí ho má skrz hry a že je mobilnější než iPad.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...