Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj pani, jedna rychla. Je mi jasny, ze uz se to tady resilo, nicmene jsem asi nesel tak daleko do historie.

Jde na ipad air s ios 12.2 prihlasit dva uzivatele, kazdeho na svuj ucet, tak jako na macu? Nebo je to jeste porad single zarizeni? Diky

Odesláno

Jednoduchá odpověď - NIJAK: na rozdíl od MacOS je iOS (stejně jako Android) jednouživatelský OS, tj. pro každé zařízení se předpokládá že majitel=uživatel.

Ani klony záloh to neřeší úplně, protože obnovené zařízení se musí aktivovat online vůči příslušnému účtu - a zde už narazíš na omezení například u Appstore. 

Odesláno

Jednoduchá odpověď - NIJAK: na rozdíl od MacOS je iOS (stejně jako Android) jednouživatelský OS, tj. pro každé zařízení se předpokládá že majitel=uživatel.

Ani klony záloh to neřeší úplně, protože obnovené zařízení se musí aktivovat online vůči příslušnému účtu - a zde už narazíš na omezení například u Appstore. 

Chjo... jsem myslel, ze už to je možné. Koupili jsme si ten air a až doma zjistili, ze s tím nějak nemůžeme hnout... :(

Každopádně díky za rychlou odpověď

Odesláno

Ahoj,

doba už se hnula - na androidu není problém více uživatelů (buď klonované aplikace nebo přímo uživatelé).

Odesláno

Příští stížnost bude na Adobe Flash a nemožnost spouštění cracknutých aplikací z karty?

Sorry, ale to je jak uvalit 200 tyček za nové Rolády a pak fňukat že nepodporují Apple Pay... 

Odesláno

Výborně, to mám radost. Dal jsem dvacku za tablet a nemůžu na něm mít soukromý účet...

Vlastní účet? Myšleno jako v mac os, ve widlích? Jeden pc a více uživatelů? Tak to sis koupil, bohužel špatně. iPad to nikdy neuměl a podle mě nikdy umět nebude, Jobs kdysi označil iPad za osobní zařízení pro jednoho uživatele, proto nebude mít více uživatelských účtů.

Odesláno

iPhone XS Max

ikona videa na plose telefonu kde mam starsi videa.

nektere jsem chtel nebo chci vymazat, tak v telefonu normalne vymazu po kliknuti na upravit vykrizkuju a vymazu

v mac jsou videa tez smazana vcetne kose i zaloha telefonu vymazana a udelana nova bez nechtenych videi

po pripojeni se telefon synchronizuje a nevim odkud, ale nechtena videa jsou opet v telefonu.

Diky za rady.

Odesláno

Ja verim, ze to jednou bude mit plnohodnotny system a ne ten z telefonu a pak to pujde.

Tomu nevěřím. Alespoň ne v dohlédné době. Plnohodnotný system by znamenal plnohodnotné aplikace a vzhledem k tomu, že hw to má stejný jak telefon, tak nevím nevím. Navíc iPad je mobilní zařízení a počítá se s tím, že každý má svůj.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Odesláno

Někdy před dvěma lety jsem četl, ze to brzy půjde. Od té doby mám nějak zafixovane, ze už to jde. Nicméně vzhledem k systému, jak na to tak koukám, to asi opravdu hned tak nebude. No nevadí, nějak to přežijí.

Odesláno

Příští stížnost bude na Adobe Flash a nemožnost spouštění cracknutých aplikací z karty?

Sorry, ale to je jak uvalit 200 tyček za nové Rolády a pak fňukat že nepodporují Apple Pay... 

Tak ale zafnukat si mužů, ne? Když už nic jiného...
Odesláno

Jediné co snad v dohledné době půjde bude instalace a spouštění (vybraných a extra zkompilovaných) aplikací z budoucích iOS přímo na Macu prostřednictvím emulace "mobilního" UIKitu, podobně jako to jde už léta v XCode - ale tipuju že i tam bude víceuživatelský režim řešený spíš umístěním celých sandboxů do uživatelského aplikačního prostoru, aby nedocházelo ke kolizím. A přesně jak píše Petr, logika "1 IOS zařízení = 1 uživatel" se ovocnářům zatraceně vyplácí, tak proč by si podřezávali vlastní větev...

Odesláno

A proč by .mov neměly jít přehrát? Na MacOS záleží jen na zasociovaném přehrávači (historicky to byl QuickTime Player, který dnes mimochodem slouží i jako záznamník videa) a použitém kodeku, u iOS to video navíc musíš dostat do sandboxu příslušného přehrávače (třeba přes iTunes), případně jej tento musí umět otevřít z některého cloudu, smb svazku, ftp a nebo přes interní API ze sdílené složky...

Odesláno

Kluci, proč mi nejdou v iphonu X a tušim i v macu přehrávat videa s příponou .mov?

Děkuju za radu!

Nainstaluj VLC ten přechroustá všechno ;-)

Odesláno

...a pokud nepřechroustá, bude problém v kodeku (QT/MOV na rozdíl od M4V nemusí být jenom H.264) a nebo souboru samotném - formát QT/MOV (na rozdíl od DVD a Tunes/M4V) sice DRM neřeší, nicméně převod chráněného videa nemusí pokaždé vést k validnímu MOV souboru  :whistling:

Odesláno

A proč by .mov neměly jít přehrát? Na MacOS záleží jen na zasociovaném přehrávači (historicky to byl QuickTime Player, který dnes mimochodem slouží i jako záznamník videa) a použitém kodeku, u iOS to video navíc musíš dostat do sandboxu příslušného přehrávače (třeba přes iTunes), případně jej tento musí umět otevřít z některého cloudu, smb svazku, ftp a nebo přes interní API ze sdílené složky...

A přesně tohle nalívání mě leze krkem už. Dycky když někam jedeme, chcou decka do ipadů nové filmy a seriály. A cpát to tam z nasu je fakt opruz. Neexistuje nějaké Wi-Fi zařízení, co by bylo použitelné třeba i do auta? Wi-Fi disky? Mají nějakou funkční sambu nebo WebDAV? Nebo něco jiného?

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...