bohush Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Zdravím, mám problém se zásilkou do UK, která bohužel není k nalezení. Pojištěný balík jsem poslal ekonomicky 12. února a v aplikaci Sledování zásilek České pošty se postupně objevily následující informace: Zásilka podána dne 12.02.2010 na poště 73965 - Třinec 11. Zásilka přepravována k vyměňovací poště. Zásilka odeslána poštou 35009 - pošta Cheb 120 dne 15.02.2010 do země určení (Velká Británie). Zásilka uložena dne 22.02.2010 na dodávací poště v zemi určení (Velká Británie). Zásilka dne 23.02.2010 doručena poštou v zemi určení (Velká Británie). To by bylo všechno hezké, nebýt toho, že to není pravda. Zásilka doručena nebyla, aspoň ne správnému adresátovi, který se mi včera ozval (zatím celkem klidně). Problém je, že mi paypalem poslal peníze a já mu zásilku v podstatě nedoručil. Podal jsem oficiální reklamaci na ČP, ale vyřízení bude trvat 2 - 3 měsíce. Pošta Royalmail v UK o této zásilce nic neví, naše pošta zase neví odkud má ty informace, že zásilka byla doručena, a já nevím co mám dělat. Nemá tady někdo potuchu, kdo přebírá nebo přepravuje balíky dál mimo území ČR, že by se zásilka dala vystopovat? Která společnost to může doručovat v UK, když britská pošta asi ne? Co s tím, nenapadá vás něco? Dík za případnou pomoc.
DAveDOG Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Bohužel s tím asi nemůžete dělat nic jiného než že vrátíte peníze adresátovi a čekat na vyřízení reklamace. Držet peníze od někoho kdo nedostal zboží by Vám asi neprospělo.
jirka404 Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 (upraveno) Něco podobného se mě již stalo a nechci strašit, ale je to horor. První problém je již v tom, že jsi to poslal "ekonomicky", protože to trvá dlouho. Zatímco při normální pojištěné zásilce je doba dodání do Anglie D+3-4 dny, ekonomicky to může být až 20 dní a proto to šlo přes odesílací poštu Cheb. V Chebu to nacpou do vlaku a jede to do Anglie, kde to přebírá Royal mail. Nikdo jiný se dopravou nezabývá a tak to musíš hledat jen tam, kde jsi to podával. Možná, že budeš mít štěstí a zásilka se v Anglii objeví. V opačném případě ti nezávidím. Já jsem se k balíčku dopracoval až po dvou měsících. Upraveno 2. března 2010 uživatelem jirka404
bohush Odesláno 2. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Bohužel s tím asi nemůžete dělat nic jiného než že vrátíte peníze adresátovi a čekat na vyřízení reklamace. Držet peníze od někoho kdo nedostal zboží by Vám asi neprospělo. Hm, taky to tak vidím.
bohush Odesláno 2. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Něco podobného se mě již stalo a nechci strašit, ale je to horor. První problém je již v tom, že jsi to poslal "ekonomicky", protože to trvá dlouho. Zatímco při normální pojištěné zásilce je doba dodání do Anglie D+3-4 dny, ekonomicky to může být až 20 dní a proto to šlo přes odesílací poštu Cheb. V Chebu to nacpou do vlaku a jede to do Anglie, kde to přebírá Royal mail. Nikdo jiný se dopravou nezabývá a tak to musíš hledat jen tam, kde jsi to podával. Možná, že budeš mít štěstí a zásilka se v Anglii objeví. V opačném případě ti nezávidím. Já jsem se k balíčku dopracoval až po dvou měsících. Posílal jsem poprvé a asi naposled, no taky doufám, že to bude někde u Royalmail, trochu mě to uklidňuje, ale jestli to najdou ví bůh.
Hajek Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Mně se to stalo při zaslání do Francie - 7 dní se mi neustále objevovala hláška, že zásilka byla převzata poštou ve Francii a pak nic. Už jsem to začal prošetřovat a pak zničeho nic balíček dorazil tak kam měl. Francouzi asi stávkovali či co. Držím palce.
bohush Odesláno 2. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Mně se to stalo při zaslání do Francie - 7 dní se mi neustále objevovala hláška, že zásilka byla převzata poštou ve Francii a pak nic. Už jsem to začal prošetřovat a pak zničeho nic balíček dorazil tak kam měl. Francouzi asi stávkovali či co. Držím palce. Dík za podporu, jediné plus celé této záležitosti je, že s nešťastným příjemcem se dá mluvit a chápe vzniklou situaci, snaží se spolupracovat a urgovat věc na britské straně.
Patrik Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Já jsem měl opačný problém - posílali mí zásilku z UK a to pozemní cestou (obsahovala lak na vlasy a ten nesmí letadlem - areosol). Už jsem myslel, že se zásilka ztratila, ale pak se zničeho nic objevila - doba doručení ČTYŘI MĚSÍCE
TomAnt Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Este moze prijemca kludne tvrdit ze nic nedostal a pritom to dostal, nechcem malovat certa na stenu...
abbot Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Este moze prijemca kludne tvrdit ze nic nedostal a pritom to dostal, nechcem malovat certa na stenu... No jo, ale to je pak na poště, aby předložila nějakej podepsanej papír od adresáta, jinak je to její problém ...
Jo.hny Odesláno 2. března 2010 Nahlásit Odesláno 2. března 2010 Já jsem měl opačný problém - posílali mí zásilku z UK a to pozemní cestou (obsahovala lak na vlasy a ten nesmí letadlem - areosol). Už jsem myslel, že se zásilka ztratila, ale pak se zničeho nic objevila - doba doručení ČTYŘI MĚSÍCE Sakryš, nestraš mne, zrovna mi místní člen posílá z UK hodinky, asi si půjdu nechat natočit ekg
bohush Odesláno 3. března 2010 Autor Nahlásit Odesláno 3. března 2010 Este moze prijemca kludne tvrdit ze nic nedostal a pritom to dostal, nechcem malovat certa na stenu... To ne, v tomhle mám k němu absolutní důvěru.
little_w Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Odesláno 3. března 2010 Sakryš, nestraš mne, zrovna mi místní člen posílá z UK hodinky, asi si půjdu nechat natočit ekg hele nebud drzej, jo? posilal jsem ti cislo zasilky a jako nadstandard i fotku balicku s aktualnim casem
Jo.hny Odesláno 3. března 2010 Nahlásit Odesláno 3. března 2010 o odeslání nemám starost, byl jsem v kolenou z de-luxe odeslání - však také zvyšuji RoyalMail návštěvnost na trackingu - a díky za takový přístup A1! jen tady čtu že poštmistři evropy občas hrají ruletu se zásilkama
Patrik Odesláno 4. března 2010 Nahlásit Odesláno 4. března 2010 Jak jsem psal, tady byl problém v tom, že obsah zásilky vylučoval možnost letecké dopravy a asi to prostě zůstalo někde ve skladě a nádraží, nebo něco takového, to ale v tomto případě nehrozí.
Jo.hny Odesláno 5. března 2010 Nahlásit Odesláno 5. března 2010 Nn vypadá to že to je v suchu, doma na mne dnes čekal lístek z pošty.. - nicméně držím palce s kladným vyřešením, člověka potěší že i tvůj příjemce je rozumný (každý takový udělá radost i z doslechu, že nevymřeli).
bohush Odesláno 23. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2010 Pokud někoho zajímá jak celá anabáze ztraceného balíku skončila, tak vězte, že dobře - v pátek jsem dostal od ČP složenku, vrátili mi částku, na kterou jsem zásilku pojistil, včetně poštovného. Jinak se to vyvíjelo asi tak, že po spoustě mailů na všechny strany se zjistilo, že balík v UK doručovala holandská společnost TNTpost, bohužel doručili ho na nesprávnou adresu a řidič v podstatě ani nevěděl komu a kam. Docela divné. Trvalo to přes 3 měsíce, musím ale pochválit Českou poštu za velmi vstřícný přístup, nedělali sebemenší problémy, spíš naopak. Akorát jsem musel prokázat skutečnou hodnotu posílané věci, stačil výpis z Paypal, podle něhož bylo zřejmé, že jsem nejdřív peníze dostal a pak zase vrátil na stejnou adresu. Nejednalo se o nijak závratnou částku, 6 tis. Kč, ale stejně jsem rád, že to takhle skončilo, stálo mě to trochu nervů, ale zase jsem se dost zdokonalil v anglické korespondenci Také děkuji za pomoc členovi little_w, který mi přiblížil poměry v britské poště a taky v začátcích něco přeložil.
Josef01 Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Odesláno 23. května 2010 Tak to je fajn, že to dobře dopadlo. Zajímalo by mě řešení, kdy pošta tvrdí, že balíček doručila a příjemce tvrdí, že nic nedostal. Pošta dokonce dodá podepsaný protokol - co pak dodá příjemce, který nic nedostal (i když může 10x tvrdit, že to není jeho podpis)? No nic, to je jasné, je to tedy tvrzení, které nelze podložit. Nevím jak bych tohle řešil.
bohush Odesláno 23. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. května 2010 Tak to je fajn, že to dobře dopadlo. Zajímalo by mě řešení, kdy pošta tvrdí, že balíček doručila a příjemce tvrdí, že nic nedostal. Pošta dokonce dodá podepsaný protokol - co pak dodá příjemce, který nic nedostal (i když může 10x tvrdit, že to není jeho podpis)? No nic, to je jasné, je to tedy tvrzení, které nelze podložit. Nevím jak bych tohle řešil. On ten "příjemce" se v tom taky dost angažoval, tedy do doby než jsem mu vrátil peníze, a komunikoval s anglickou pobočkou TNTpost a oni právě neměli žádný podepsaný papír, kterým by doručení dokázali. Řidič akorát uměl popsat kancelář kam balík doručil, že tam byli dva lidé a ten příjemce tvrdí, že jejich kancelář vypadá jinak, že jich tam sedí vždy okolo sedmi lidí.
Josef01 Odesláno 23. května 2010 Nahlásit Odesláno 23. května 2010 (upraveno) Tomu Tvému případu rozumím, je jasné, že balíček nedostal. Spíš beru jiný případ teoreticky, jak je možné někomu dokázat, že něco dostal, když tvrdí že ne, zvlášť, když je to v zahraničí. Jen na okraj i když máš vše písemně, nemusí to být jednoznačné - minulý rok jsme doručili z naší firmy (prostřednictvím DPD) poměrně drahou zásilku složenou z 4 balíčků, ovšem z recepce nám druhý den zavolali, že přijali pouze 3 balíčky, bohužel nějaká nová slečna podepsala protokol, kde byly uvedeny 4 balíčky, ovšem tvrdila, že to byl omyl. Pak jsme dostali oficiální vyjádření, že jeden balíček nebyl doručen a požadují jej dodat znovu - jen na okraj jednalo se o jedno ministerstvo. Tohle jsou někdy opravdu těžké případy. Upraveno 23. května 2010 uživatelem Josef01
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se