Přejít na obsah

Měření vodotěsnosti

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil
Odesláno

Nevíte někdo kde v Praze (eventuálně v Plzni, Ústí n/L nebo Českých Budějovicích) mají přístroj na kontrolu vodotěsnosti? Ještě jsem žádné svoje hodinky na přístroji neměřil. Ani nevím kolik to stojí a jestli jsou mezi jednotlivými hodináři diametrálně rozdílné ceny za zkoušku vodotěsnosti. Nemáte nějaký tip nebo pozitivní i negativní zkušenosti?

Návštěvník Kamil
Odesláno

Ještě bych přidal postřehy z jiného vlákna:

ssykora psal:

to:Kamil

Vlastním přístroj na měření vodotěsnosti, který je schopen vytvořit tlak 10at. Takový přístroj určitě mají i v Praze, takže jestli ti to stačí tak si je nech přeměřit tam.

Já bych právě chtěl na větší tlak. Nevíš o někom? Praha nebo Brno.

O žádném takovém nevím, ani, že by někde existoval. Hodinky když udrží tlak v 5at tak vždy drží i v 10at, tady jde jen o to, jestli vydrží materiál mechanickou pevnost. Slyšel jsem, že někdo zatížil hodinky závažím a spustil je na udici velmi hluboko.

Já bych o jednom věděl, akorát není k testování hodinek :) Pokud jim věříš, dosáhnout tlak 1000 bar by neměl být problém. :)

Odesláno

Přístrojů na zkoušku vodotěsnosti existuje víc. Od jednoduchého, který je na obrázku a který se využívá k orientační zkoužce (není 100 % spolehlivý a ukáže spíš jestli není špatně zavřené víčko, atd) po složité (a velmi drahé) přístroje, které jsou schopny zkoušku udělat na přesně daný tlak.

V Praze mají ty složitější třeba u Dušáka na Příkopech nebo v Carollinu v Pařížské. Kolik strojí zkouška nevím, ale výměna baterie (včetně zkoušky) stojí v Carollinu 260 Kč vč. DPH.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...