Návštěvník Kamil Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Nevíte někdo kde v Praze (eventuálně v Plzni, Ústí n/L nebo Českých Budějovicích) mají přístroj na kontrolu vodotěsnosti? Ještě jsem žádné svoje hodinky na přístroji neměřil. Ani nevím kolik to stojí a jestli jsou mezi jednotlivými hodináři diametrálně rozdílné ceny za zkoušku vodotěsnosti. Nemáte nějaký tip nebo pozitivní i negativní zkušenosti?
Návštěvník Kamil Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Ještě bych přidal postřehy z jiného vlákna: ssykora psal: to:Kamil Vlastním přístroj na měření vodotěsnosti, který je schopen vytvořit tlak 10at. Takový přístroj určitě mají i v Praze, takže jestli ti to stačí tak si je nech přeměřit tam. Já bych právě chtěl na větší tlak. Nevíš o někom? Praha nebo Brno. O žádném takovém nevím, ani, že by někde existoval. Hodinky když udrží tlak v 5at tak vždy drží i v 10at, tady jde jen o to, jestli vydrží materiál mechanickou pevnost. Slyšel jsem, že někdo zatížil hodinky závažím a spustil je na udici velmi hluboko. Já bych o jednom věděl, akorát není k testování hodinek Pokud jim věříš, dosáhnout tlak 1000 bar by neměl být problém.
gandalf Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 V Českých Budějovicích ho asi nemají - údajně to posílají.
Skeleton Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Baterka vymenena a udajne udelan test vodotesnosti za 100 Kc v ulici Dejvicka, Praha 6 (prvni hodinarstvi po prave strane od Kulataku).
Patrik Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Přístrojů na zkoušku vodotěsnosti existuje víc. Od jednoduchého, který je na obrázku a který se využívá k orientační zkoužce (není 100 % spolehlivý a ukáže spíš jestli není špatně zavřené víčko, atd) po složité (a velmi drahé) přístroje, které jsou schopny zkoušku udělat na přesně daný tlak. V Praze mají ty složitější třeba u Dušáka na Příkopech nebo v Carollinu v Pařížské. Kolik strojí zkouška nevím, ale výměna baterie (včetně zkoušky) stojí v Carollinu 260 Kč vč. DPH.
Karlos Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 Co zkusit Altro? Vybavení mají, jen jestli mají taky ochotu... http://www.altro.cz/altro/servis_strediska.html
VS Odesláno 17. září 2006 Nahlásit Odesláno 17. září 2006 V Ostravě kolem 60 Kč u Aleše, ale to je asi dost daleko.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se