Elumi Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Zdravim , syn právě vybírá střední školu a nejspíš nakonec zvolí nějakou průmku, ale máme trochu problém vybrat, kterou školu a obor. Nemáte tu někdo zkušenost s nějakou průmkou v Praze?
ava Odesláno 24. února 2015 Nahlásit Odesláno 24. února 2015 Co SPŠD dopravní . Je tam spousta oborů a dá se to do budoucna dobře využít. Studoval jsem tam já i můj syn. http://www.spsdmasna.cz
Pavla Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Muj syn chodí na stavebku a vyhovujeme . Taky myslím, že stavebka je do budoucna dobré zaměření se spoustou oborů?
Ondras_CZ Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Já bych doporučoval nějakou strojní - obor, kde není o práci a peníze nouze
FrantisekH Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 a co uciliste pro invalidni duchodce?
jankoxxx Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 ja som chodil a retrospektivne si myslim, ze kvalitna odborna skola by bola asi lepsia volba...
vzduch Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 A co preferuje synek? Za mne strojařina a to mám gympl
Ondrej71 Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 ja som chodil a retrospektivne si myslim, ze kvalitna odborna skola by bola asi lepsia volba... tak zalezi k cemu ma vlohy a co ho bavi... pokud ma ruce leve, ale dobre se uci, dobry gympl a nasledne VS je lepsi, nez aby se trapil na technicke skole. A pokud je sikovny, tak remeslo ma zlate dno a kaslat na skoly...
Zaldy Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 A co stavebka? já jsem dělal stavebku a nemůžu si stěžovat Já jsem dělal SPŠ Dušní, a škola je to podle mého dobrá. www.spsdusni.cz
Geodet Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Střední průmyslová škola zeměměřická. V Praze, ulice Pod Táborem 300. Zájímavej obor.
Elumi Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Děkuji moc za názory tipy Určitě si se synem sedneme a podívame se na to. Přeci jen je lepší koukat na školy na které máte dobré reference
brownwld Odesláno 25. února 2015 Nahlásit Odesláno 25. února 2015 Ja ted resim obchobny problem, jen uz se jedna o VŠ.Rozmyslim mezi stavarnou, strojarnou (VUT Brno) a ekonomkou (Mendelka/Masárna)
Návštěvník Alda Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Bracha studuje tady. Zajimavy obor. http://www.geoinformatics.upol.cz
exBURN Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Jakou stredni je celkem jedno. Spis bych vybral rovnou VS a k tomu prispusobil zbytek páč maturita je dnes k ničemu. To už 100x lepší nějaké řemeslo, ake tam je nutno jej opravdu zvladat. Ja jako strojař (VUT) jsem makal už od třeťáku a o práci nouze nikdy nebyla.
VitekB Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 Určitě je důležitější přemýšlet o VŠ. Já na střední chodil na Voděradskou a díky tomu jsem se naučil z nuly celkem slušně anglickou gramatiku, zbytek jsem dohnal četbou a ANKI. Teď mám úroveň C2, studuju v Groningenu na RUGu v AJ bez problémů. Myslím, že to v té době byla výborná volba (i když za 4 roky mého studia se úroveň výuky neskutečně zhoršila a to pokračuje, co jsem se díval na "známé tváře"). Volbu VŠ jsem slušně podělal, ale to je tím, že jsem doposud nezjistil v čem jsem vlastně dobrej. Matematika/fyzika mě sice bavila, ale jakmile to byl složitější příklad mimo klasické, trvalo mi to dlouho anebo jsem ho nevyřešil vůbec. Z části jsem si to asi nechal namluvit, jak mě okolí úspěšně psychicky roztřískalo. Asi jsem měl jít na FF UK a studovat psychologii, jenže ani paměť není mou silnou stránkou. Jsem tedy manuálně zručný? Ani zde nepochodím . Dost jsem přelétal z různých oborů, na které jsem si myslel, že mám talent. Nakonec to bude asi na h..., hmm, na nic.Gymvod mi v mnohém připomínala film Vyšší princip. I naše fyzikářka říkala, že pozoruje změny na studentech osmiletých druhů studia. Začínají mít tiky a celkově jsou v pokročilejších ročnících divnější. V té době tam bylo mnoho potomků zajímavých lidí a tak to asi bude pořád. Celkově se mi zdá, že IQ okolí bylo v té době opravdu VELMI vysoké. Většina naší třídy (29 žáků) šla na MATFYZ/LF UK/PF UK/2 kousky na ČVUT FEL. Řekl bych, že ze znalostí získaných na gymvodu těžím pořád. Ať se jedná o biologii, ZSV, jazyky nebo matematiku/fyziku. Je vidět, že díky tomu jsem schopný svět vnímat mnohem komplexněji, než přátelé, kteří absolvovali průmyslovky. Nejspíš bych to měl na technické škole zpočátku těžší, ale dívám se do mnohem větší dálky. Tam bych neměnil.
exBURN Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Já ze střední čerpal tak první 2 cvika na VŠ Jinak u té strojařiny začínaj být hodně zajímavé technologické obory. Teď jme sháněli technologa a je to velký problém. Navíc na to člověk nepotřebuje takovou kreativitu a prostorové vnímání jako na konstruktéra Upraveno 26. února 2015 uživatelem exBURN
VitekB Odesláno 26. února 2015 Nahlásit Odesláno 26. února 2015 (upraveno) Já to myslel spíše pro život. Sice mám teď trochu odpor k institucionalizovanému vzdělávání, ale pořád si myslím, že Gymvod bylo výborné rozhodnutí. I když teda... živil jsem se přípravou na CAE (s velkým přesvědčením ). Neučil jsem anglicky, to za 3 měsíce po hodině týdně u studentů s nižší úrovní nejde - zrovna CAE je slušně vymyšlená a pokud člověk tu úroveň nemá, má kvůli rozmanitosti obsahu celkem asi smůlu. Nicméně, znám výborně metodiku hodnocení a tak jsem se mimo jiné snažil, aby uměli ze svých slabších znalostí vytřískat co nejvíce bodů. Vždy se povedlo. Vyprodukoval jsem několik machrů na testy a tak jsem i svou nabídku prezentoval. V automobilovém světě bych to přirovnal k dyno queen. Mnoho kolegů jenom tupě učí podle knížky a to je podle mě špatně. Prostě neřeší, v čem potřebuje student pomoct. Bohužel někteří o pomoc nestojí, rodiče to zacvakají, a snaž se...Dokonce mi v pedagogicko-psychologické poradně tenkrát řekli, ať v žádném případě nechodím na gymnázium, že na to nemám (ano, opravdu takhle doslova) a jdu raději na dopravní průmyslovku.EDIT: ještě k té práci při studiu. V ČR běžná věc, tady na RUGu jsem se s tím moc nesetkal ani na magistru (Bc. je tři roky, Msc. rok), protože na to prostě není čas. Opravdu velmi výjimečná věc, spíše v posledním půlroku studia. Když už, tak mimo obor o víkendu (číšník, uklízení, atd.). Co do počtu přečtených stránek je to docela hardcore. Svou roli v tom hraje i to, že 8 týdnů od začátku bloku je první zkouška, takže tempo je v některých předmětech dost vražedné i pro lepší studenty, než jsem já. Jsou tu populární studentské půjčky, zde se zdržím se hodnocení . Upraveno 26. února 2015 uživatelem VitekB
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se