Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tak tak, ten pořad pro mě byl start do "jinaké" hudby. Už nikdy jsem se nevrátil do mainstreamu. Kapely jako LFO, Future Sound of London, tehdy noví Prodigy. Od té doby už jsem se toho už jen držel...

Já vím, že vo tom melu furt dokola, ale byla to šťastná shoda náhod.... Bývalá komunistická televize už mohla vysílat zahraniční hitparády + vybrala si tu nejlepší + v UK zrovna začínala nejlepší éra taneční muziky + a z Manchesteru se stal "Madchester". :) Tenkrát jsem "objevil" Happy Mondays, Inspiral Carpets, Ride, ale hlavně Spacemen 3, 808 State, The Shamen, KLF nebo třeba Primal Scream. No a samozřejmě celou tehdejší shoegaze vlnu. :)

Mimochodem na Youtube existuje celkem slušnej archív téhle kultovní hitparády. Třeba tady je indie žebříček (přehled) první desítky března z roku 1991, alespoň pro mě je to jedna pecka za druhou...

http://www.youtube.com/watch?v=ZiM6qku_HMM&feature=related

Odesláno

Happy Mondays, Inspiral Carpets, Ride, ale hlavně Spacemen 3, 808 State, The Shamen, KLF nebo třeba Primal Scream. Mimochodem na Youtube existuje celkem slušnej archív téhle kultovní hitparády. Třeba tady je indie žebříček (přehled) první desítky března z roku 1991, alespoň pro mě je to jedna pecka za druhou...

Kdysi jsem se divil, že někdo může za youtube zaplatit tak brutální částku, aby to koupil, teď jsem rád, že to existuje. Díky, vyhledám si další kousky a zavzpomínám. Nahoře boldem věci, co jsem taky v tý době poslouchal.
Odesláno (upraveno)

Jedna vzpomínkovka na konec roku 1990 (respektive spíš začátek roku 1991, kdy se prosadil první singl z tohoto alba) a opravdu hodně povedený album Goddess (a to i když si ho poslechnu ze stařičkého vinylu ještě dnes) od dvojky (edit: vlastně trojky - na toho maníka bych skoro zapomněl) Soho. No, a co si dát jinýho než jejich Hippychick, kterýmu se tenkrát prostě nedalo uniknout. :)

http://www.youtube.com/watch?v=ILaTgQBKRbE

Upraveno uživatelem Ludwig Wittgenstein
Odesláno (upraveno)

Kdyby si chtěl někdo poslechnout top z roku 2011, tak jsem si udělal

na youtube. Posted Image

EDIT: Je toho dohromady 7 hodin.

Upraveno uživatelem Joe Lemonade
Odesláno

na youtube. Posted Image

To je ale jen tvoje osobní "top", předpokládám. Protože, bez urážky, třeba pro mě je to, tuším až na dvě slušnější věci, výběr spíš toho nejhoršího z minulýho roku. :)
Odesláno

na youtube. Posted Image

kurva, asi to dalo práci co? Sedm hodin totálně vo ničem, teda předpokládám. Já to rychlým posunem vydržel asi do čísla 30. Když už popík, tak podstivej. Co třeba Marvin Gaye.

http://www.youtube.com/watch?v=Y9KC7uhMY9s

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...