Přejít na obsah

Omega co-axial problémy

IWCmann

Doporučené příspěvky

• Odpovědi 231
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

jj presne tak, ja teda sam nevim o tom, ze by nekdo se SMP s co-axialem si na ne stezoval, blbnou jen PO

A není třeba nějaká statistika, jesti víc verze 42 nebo 45,5? Případně nějaký určitý rok výroby? Upraveno uživatelem ricous
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po 2 týdnech...

Ach jo, už je mi to trochu dlouhý.

Ve středu to bylo 14 dní a někdo měl volat. Nestalo se tak, asi mají asi u Dušáků hodně práce a nebo hodiny putovaly do Švýcarska.

U mňa to trvalo presne 30 dni. Ale som spokojný-oplatilo sa čakať . Vydrž a uvidíš :smile_anim: všetko bude OK .

Odkaz ke komentáři

Četl jsem to už kdysi a obávám se, že jsem tam žádné konkrétní důvody a problémy nenašel. John B. Holbrook druhý do toho poněkud tendenčně šlape ve smyslu "jakékoliv snížení frekvence je krok špatným směrem" a potom spekuluje, proč se tak stalo u co-axial kalibrů Omegy. Přitom to mezitím ze strany Omegy bylo několikrát oficiálně uvedeno a vysvěteno. Hlavní myšlenka je, že kalibr s nižší frekvencí půlkmitu je z principu méně přesný a je to špatně. A autor vidí, že se vteřinovka cukne sedmkrát místo osmkrát. Jo - a ještě - cokoliv Omega udělá je snaha vyrovnat se Rolexu....

Popravdě moji důvěru ztratil autor v okamžiku, kdy začal srovnání tím, že zdůrazní, že kalibr Rolex 3135 se reguluje takto a Omega 1120 takto. Tedy zastaralým způsobem, který nikdo nepoužívá a je vůbec všeobecně fuj a laciný. Všichni pokročilí výrobci mají to samé, co Rolex. A fotky. A šipky k nim. No a potom v jedné větě zmíní že tedy Omega 2500, o které je tady řeč, protože má co-axial, to má stejně. No nic :-))

No a ještě k původnímu tématu - SMP s kalibrem 2500 mám cca rok a čtvrt k plné spokojenosti. Ve winderu si drží cca 2 vteřiny denně plus. Nikdy jsem nezaznamenal nejmenší problém. Pokud by měl být co-axial principielní problém, asi by to Omega od roku 1999, kdy co-axial uvedla, zjistila. A neohrožovala by si svojí top produkci s 8500 tím, že by to tam dál montovala...

Upraveno uživatelem mmako
Odkaz ke komentáři

Četl jsem to už kdysi a obávám se, že jsem tam žádné konkrétní důvody a problémy nenašel. John B. Holbrook druhý do toho poněkud tendenčně šlape ve smyslu "jakékoliv snížení frekvence je krok špatným směrem" a potom spekuluje, proč se tak stalo u co-axial kalibrů Omegy. Přitom to mezitím ze strany Omegy bylo několikrát oficiálně uvedeno a vysvěteno. Hlavní myšlenka je, že kalibr s nižší frekvencí půlkmitu je z principu méně přesný a je to špatně. A autor vidí, že se vteřinovka cukne sedmkrát místo osmkrát. Jo - a ještě - cokoliv Omega udělá je snaha vyrovnat se Rolexu....

Popravdě moji důvěru ztratil autor v okamžiku, kdy začal srovnání tím, že zdůrazní, že kalibr Rolex 3135 se reguluje takto a Omega 1120 takto. Tedy zastaralým způsobem, který nikdo nepoužívá a je vůbec všeobecně fuj a laciný. Všichni pokročilí výrobci mají to samé, co Rolex. A fotky. A šipky k nim. No a potom v jedné větě zmíní že tedy Omega 2500, o které je tady řeč, protože má co-axial, to má stejně. No nic :-))

No a ještě k původnímu tématu - SMP s kalibrem 2500 mám cca rok a čtvrt k plné spokojenosti. Ve winderu si drží cca 2 vteřiny denně plus. Nikdy jsem nezaznamenal nejmenší problém. Pokud by měl být co-axial principielní problém, asi by to Omega od roku 1999, kdy co-axial uvedla, zjistila. A neohrožovala by si svojí top produkci s 8500 tím, že by to tam dál montovala...

No nevím, ale 8500 má krok už přepracovaný, není stejný jako ve 2500. Co to způsobilo, zda tušili nějakou zradu či jen snaha odlišit manufakturní top produkci od "běžné" nevím.

Odkaz ke komentáři

Tak jsou doma... o dva vlasové škrábance na tahu a jeden měsíc starší.

Mají modrou plombu a podle toho co jsem jen podle telefonu zkusil to vypadá, že jdou lépe.

Jak dobře, to změřím, ale nedělají půl minuty za hodinu.

Mám radost, že je to za mnou, ale radost mi bude kazit to jejich sledování, jestli je vše ok.

Odkaz ke komentáři

Doufám, že teď už budeš se svými hodinkami spokojen. Je zajímavé, proč nechtějí dávat k opraveným hodinkám ten list s průběhem a výsledkem opravy, proč vždy jen tak neurčitě mlží. Já jsem teď ty své vystavil pokusu, nechal jsem je zastavit a nechám je týden stát. Pak je stejně jako Ty natáhnu a uvidím, co na to budou říkat. Doufám, že budou v pohodě...

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...