Teatime Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Dobrý den všem, prosím o radu. Právě mi dorazily Junghans Chronoscope a zlobí na nich minutový čítač. Někdy po minutě skočí, někdy ne. Například: zapnu chrono, po minutě na subciferníku na 12 skočí 1, po dvou dvě, pak tři a ty tam zůstanou do 8. S devíti minutami hopne na 4, po třinácti 5, po 17 pořád 5. Hodinky jsou z německého e-shopu. Mám je poslat zpět? Cenný balík je 500 Kč a budu čekat a čekat. Nebo to řešit lokálně? Ale zase záruka je záruka. Fakt nevím, prosím o postrčení správným směrem. (Je v nich 7750.) Krucifagot, já se na ně tak těšil! (Po 27 minutách chrono ukazuje pořád 5, minule to dotáhly aspoň na 7. A koukám, že hodinový čítač na 6 ukazuje skoro půl hodiny, minutová scíplotina je mu buřt.) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Viktor Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Pošli je zpátky. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 To naštve. Poslal bych hodinky zpátky, poštovné by měli platit oni jelikož se jedná o reklamaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Dobrý den všem, prosím o radu. Právě mi dorazily Junghans Chronoscope a zlobí na nich minutový čítač. Někdy po minutě skočí, někdy ne. Například: zapnu chrono, po minutě na subciferníku na 12 skočí 1, po dvou dvě, pak tři a ty tam zůstanou do 8. S devíti minutami hopne na 4, po třinácti 5, po 17 pořád 5. Hodinky jsou z německého e-shopu. Mám je poslat zpět? Cenný balík je 500 Kč a budu čekat a čekat. Nebo to řešit lokálně? Ale zase záruka je záruka. Fakt nevím, prosím o postrčení správným směrem. (Je v nich 7750.) Krucifagot, já se na ně tak těšil! (Po 27 minutách chrono ukazuje pořád 5, minule to dotáhly aspoň na 7. A koukám, že hodinový čítač na 6 ukazuje skoro půl hodiny, minutová scíplotina je mu buřt.) Přesně tohle mi dělaly moje Steinharty - stroj je tam stejný. Posílal jsem je na opravu do rajchu a oni mi je obratem poslali zpět že fungují - a fungovaly. Opravilo se to někde v přepravním procesu. Asi tam byla nějaká vůle mezi kolečkama... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Přesně tohle mi dělaly moje Steinharty - stroj je tam stejný. Posílal jsem je na opravu do rajchu a oni mi je obratem poslali zpět že fungují - a fungovaly. Opravilo se to někde v přepravním procesu. Asi tam byla nějaká vůle mezi kolečkama... A já si netrouf ptát se, jestli se nezajedou Napočtvrté už dolezly za půl hodiny na 17 min, to je pokrok. Tak to ještě párkrát zkusím... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Možná je zabal jako bys je chtěl posílat a pak zkus simulovat českou poštu Na vlastní nebezpečí :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Hodinky jsou z německého e-shopu. Mám je poslat zpět? Cenný balík je 500 Kč a budu čekat a čekat. Nebo to řešit lokálně? Ale zase záruka je záruka. Fakt nevím, prosím o postrčení správným směrem. (Je v nich 7750.) To je vazne tak hodne? Ja zhruba pred rokem posilal do nemec hodinky na opravu jako cenne psani, pojistostoval jsem na 15000 kc a stalo to kolem stovky, tusim. Ty chronoscopy jsou tak zhruba 2x drazsi, ale ze by to udelalo takovej skok v pojisteni? Ale ja bych je poslal. Jsou v zaruce, tak je to nejcistsi reseni. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Tak drahý je balík. Pro cenného psaní jsem na webu našel dvě rozměrové definice, pak se v tom vyznejte. Před chvílí hlásily stránky České pošty unknown URL, teď už jedou, ale kalkulátor ceny říká: Vašemu zadání neodpovídá žádný z produktů České pošty! Více v poštovních podmínkách. Copak posílam slona? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Tak drahý je balík. Pro cenného psaní jsem na webu našel dvě rozměrové definice, pak se v tom vyznejte. Před chvílí hlásily stránky České pošty unknown URL, teď už jedou, ale kalkulátor ceny říká: Vašemu zadání neodpovídá žádný z produktů České pošty! Více v poštovních podmínkách. Copak posílam slona? Hodinky, pokud nejsou v origo velke etuji, tak se vejdou zabalene i do te mensi velikosti psani. Pojistit je mozne do astronomickych castek (od lonska, predtim to neslo). A rikala mi jednou pani na poste, ze s cennymi psanimi se zachazi setrneji nez s beznymi vecmi, ale kdo vi. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Nebo se můžeš zkusit s nimi domluvit, že ti je opraví hodinář tady a oni ti to proplatí - to mi nabízeli u Steinhartu.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 Jo, díky. Už jsem nastudoval magické poštovní podmínky. Přišlo to krásně zabalené v krabici 35x25x5 cm. Tak bych to v ní i rád poslal zpět. To ale nepůjde, anžto psaní je do 32,4x22,9. Zase jde pojistit do 118 404 Kč (což tedy v souvislosti s hodinkami není částka až tak astronomická). No a balík zase smí mít cenu max 13 320 Kč. No, aspoň, že máme propracované poštovní podmínky, když už je poštovné z Čech někdy i násobně dražší,než na druhou stranu. H O V A D A ! ! ! NEVÍŠ, PROSÍM, JAK TLUSTÉ (SILNÉ, PROSTĚ NEJMENŠÍ ROZMĚR) SMÍ BÝT CENNÉ PSANÍ? To nejsem schopen najít. Teď jen doufám, že hodinky nejsou obdobně cenné předměty jako peníze, šperky, drahé kovy apod., protože to by pak i to psaní šlo pojistit jen na 12 284. K A R D I N Á L N Í H O V A D A :gun_bandana: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 (upraveno) (předchozí příspěvek byla reakce na skalise) @ Tada: pomalu by se mi to líbilo víc. Když se stroj vrátí od Mechana, budu mít pocit výjimečného sucha, jistoty a bezpečí. Ani bych to po Němcích nechtěl platit, dobře komunikovali, rychle poslali, dali hezkou slevu, tak holt by bylo po ní. Jenže co pak se zárukou? Možná jim do Německa zatím nedávat vědět, kdyby se závada ukázala zásadní a muselo se to stejně poslat, neměli by poznat, že v hodinkách někdo byl (když to bude Někdo). ??? ??? ??? Upraveno 10. března 2010 uživatelem Teatime Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 posli to pres DPD, nemusis s nimi mit smlouvu, do nemecka maji slusne sazby Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 @kubson: díky za reakci. Ale DPD jsem už zkoušel a nejlevnější, co vidím v ceníku, je DPD Classic, do 1 kg za (594 zóna 2 + 250 pojistka)x1,dph. Uniká mi něco? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 už delší dobu jsem je nepoužil, posílám fedexem, ale tuším že to bylo něco kolem 500 a pojištění bylo v ceně jinak junghansy se prodávají i u nás tak je tu bude i někdo spravovat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 NEVÍŠ, PROSÍM, JAK TLUSTÉ (SILNÉ, PROSTĚ NEJMENŠÍ ROZMĚR) SMÍ BÝT CENNÉ PSANÍ? To nejsem schopen najít. To nevim, ale origo krabice je podle uvedenych rozmeru nejspis moc velka. Nechej ji doma a hodinky zabal sam. Teď jen doufám, že hodinky nejsou obdobně cenné předměty jako peníze, šperky, drahé kovy apod., protože to by pak i to psaní šlo pojistit jen na 12 284. O tom jsem tusim s tou postackou jednou nejak diskutoval, uz si moc nepamatuju detaily, ale vysledek byl, ze pod ten nizsi limit hodinky nespadaji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 10. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. března 2010 už delší dobu jsem je nepoužil, posílám fedexem, ale tuším že to bylo něco kolem 500 a pojištění bylo v ceně jinak junghansy se prodávají i u nás tak je tu bude i někdo spravovat? Díky, zítra jim zavolám, pokud bude poj. v ceně, je to lepší než Č. pošta. Nějak se mi nechce prudit české zastoupení / dovozce, když jsem je koupil z venku (tedy, já to původně zkoušel tady, ale dodání by bylo za pět neděl). Ale zase když opravu zaplatím, tak by to snad nevadilo... O tom jsem tusim s tou postackou jednou nejak diskutoval, uz si moc nepamatuju detaily, ale vysledek byl, ze pod ten nizsi limit hodinky nespadaji. No tak aspoň něco. Můžuse tvářit, že když je v tom Valjoux, je to průmyslové zboží Teď jsem si z trucu na stopování tortelin vzal na ruku Polar S810 a moc mi to sluší Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr.Gaga Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2010 Zdravíčko, chybu bych hledal někde v převodu minut. Stačí rozebrat a vyčistit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 11. března 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2010 @ Dr.GAGA: Jo, asi to bude trivialita. Jenže pokud by hodinky otevřel někdo jiný než autorizovaný servis, vždy se to pozná a může být v budoucnu problém se zárukou (říká český dovozce). Pro budoucí referenci zapisuji, jak jsem pokročil s posíláním. DPD je paušálně pojištěné do 50 000, přeprava do De stojí 750 Kč. Asi se to vyplatí u objemnějších zásilek, mají limit součtu rozměrů balíku 3 m. Na infolince České pošty, a. s. (ta zkratka znamená absurdní spolek) mi řekli, že hodinky spíš spadají do kategorie cenností a tedy do Němec lze pojistit jen cca na 12 k. Ale aby byla jistota, mohu si napsat na info@cpost.cz. Odpovídají na maily v pořadí v jakém tyto došly, bližší údaj nedostanu. Paní byla milá, ale v prostředí a. s. toho moc nezmůže. Navrch nemám dojem, že až se hodinky přepravou ztratí, bude mít i příznivý mail nějakou váhu. Závěr: Česká pošta do zahraničí nad 12/13k pojistit neumí, nebo alespoň ne tak, aby jeden mohl klidně spát. EMS po ČR pojištěné na 100k. Tak jsem volal do H & H hodinářská s.r.o., takto českého zastoupení Junghans. Byli vstřícní, nabídli mi, abych to poslal k nim, oni to svým kanálem předají servisu Junghans a já jim zaplatím jen poštovné od nich ke mně. Akce ale vezme šest týdnů, tolik by trvalo, kdybych hodinky objednal rovnou v ČR Přesto ale, když už jsem je měl den doma, snesu to čekání líp, než kdybych se těšil na nové. Racionalito, kde jsi? Důvěra ve švýcarské strojky ovšem otřesena Junghans ni 7750 nejsou HH, ale stejně, k čemu už má mít člověk důvěru, když ne ke švýcarským hodinkám... Vždyť Valjoux je ověřený kalibr. Ach jo! Díky, Chronomagu, že se mám kde vyplakat, když už jsem taková měkota. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
atim Odesláno 11. března 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. března 2010 Do ženský a do hodinek nevidíš, může se to stát i u podstatně dražších modelů. Prostě smůla, ale třeba než Ti přijdou si pořídíš nějaké jiné, které Tě taky potěší a radost pak bude dvojnásobná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se