Přejít na obsah

Anketa na cifernik  

61 hlasů

1. 1. Aky odtien podkladu by si chcel mat na ciferniku ?

• Cierno - cierny / Matny
      23
    • Cierno - cierny / Polomatny
      29
    • Cierny / Leskly
      6
    • Iny (uviest priklad do vlakna dole )
      3
  2. 2. Aku LUMINESCENCIU si vyberes ?

• C1 ( biela ) MATNA
      11
    • C3 ( jemne nazeleno ) MATNA
      32
    • C1 ( biela ) LESKLA
      10
    • C3 ( jemne nazeleno ) LESKLA
      8
  3. 3. Co chces mat na ciferniku ?

• Som za uplne prazdny cifernik
      19
    • Mne by sa pacilo nejake slovo, aby to nebolo uplne prazdne
      32
    • Som za nieco ine (uviest priklad do vlakna dole )
      10

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Tent lesk bychom určitě měli zvážit, dobové hodinky leské jsou.

Moderní verze označení letectva Czech air Force (CAF) by nám tuto trošku retro limitku pohřbila, nehledě na Slovak air force (SAF). Jestli tedy o něčem uvažovat, tak aspoň za mně, o Československém pilotním znaku (okřídlený meč s lipovým věncem případně lvem na štítu (dvojitý kříž na hrudi lva už asi vidět nebude :rolleyes:

vedle třetí (možná by rušivě působil i kontakt meče se středem) a čistě nápis Zeno ale urče bez toho jejich děsnýho bussinesjetu - , tak pod dvanáctou.

Existuje ještě varianta znaku pro letecké mechaniky s třílistou vrtulí a mám pocit, že i spojařská s bleskem, ale to už jsem úplně mimo. :whistling:

• Odpovědi 121
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já bych ten znak na ciferníku bral všema 10. Už jsem to kdysi dávno nesměle zmínil, ale zapadlo to. Stejně jako cigi si myslím, že dýnko by mělo sloužit k technickému popisu. Dávat znak tam, to je jako bychom se za něj styděli.

Odesláno
Já bych ten znak na ciferníku bral všema 10. Už jsem to kdysi dávno nesměle zmínil, ale zapadlo to. Stejně jako cigi si myslím, že dýnko by mělo sloužit k technickému popisu. Dávat znak tam, to je jako bychom se za něj styděli.

Souhlasím.

Odesláno

Taky se přidávám, i když zatím nejsem na seznamu, ale ten znak by mně asi přesvědčil o tom, se připsat.

Odesláno

Pani,

ohladne znaku sa to riesilo hned ako sme zacali konspirovat na cifernikom, nechce sa mi to hladat teraz. Vyjadrenie znelo, je to prilis zlozite na pretlac na cifernik keby to bolo male a decentné pod 12-tkou. Keby to bolo velke kde by to nebolo zliate dokopy, tak to uz by vyzeralo ako cheapdigger.

boli tam kadejake mozne znaky, ci uz z prvej republiky, mechanikov a pod veci ale realne s vencom to nepojde. Koli tomu sa to dalo na dno, a nie ze sa hanbime a pod. :)

Laci

Odesláno

riesilo sa to tu sice ale sa mi zda ze by sa tato tema mala znovu nacat. mne osobne sa prazdny cifernik velmi nepozdava a rozumny napis (z mojho estetickeho hladiska) tu este nikto nepredstavil.

to do akej miery by sa podarilo natlacit detail toho znaku by malo byt este predmetom debaty a snad by nam to mohli okomentovat aj ludia od Zena.

toto je moj skromny nazor.

Odesláno

O tom piloťáku se tady taky dost dlouho diskutovalo,ale bohužel se ozvali lidé kterým to nevyhovovalo,což třeba mně vůbec nepotěšilo.Pokud by ta možnost byla,(mám na mysli Kompletní pilotní znak čs.letectva pod 12kou),jsem pro všema deseti,vyřešilo by to nápisy i ,,vyvážení" ciferníku a jako ,,poctu" bych tohle řešení uvítal.Co se týče lesklosti ciferníku řeknu upřímně,že tohle bych já osobně neřešil a nechal na ostatních.Ale pro piloták na ciferníku jsem.Dýnko by klidně mohlo nést nápisy o limitce od Zena,tak jak tady zaznělo včetně čísel limitky.Myslím že pokud chceme vyjádřit poctu a vzpomínku na naše československé piloty,není nutné jejich pilotní odznak,který tak hrdě nosili,skrývat na dýnku.

Odesláno
...

to do akej miery by sa podarilo natlacit detail toho znaku by malo byt este predmetom debaty a snad by nam to mohli okomentovat aj ludia od Zena.

...

To si také myslím. Nevěřím, že by se nějaká cesta pro tisk znaku nedala najít.

Odesláno

To upřesním - v případě, že by to dělalo longines, tak bych ho na dýnko dal, ale takhle to řeší skoro všechny problémy. Je to estetické, upřímné a korektní, v rámci možností, ještě by bylo správné se zeptat o dovolení na příslušném místě, kdo za ten znak odpovídá - letectvo ? Ale to bych udělal až s nějakou finální animací.

Odesláno

On na těch primkách,(jsou-li míněny automaty),je ,,moderní" pilotní odznak,který je jednodušší než původní.Možná by to šlo trochu zjednodušit tím aby na znaku byl jen středový štít bez podrobného státního znaku,maximálně s naznačeným lvem(mám na mysli zjednodušení něco jako raznice pro ověřování střelných zbraní).A možná by to ani nemuselo být,mám miniatury (kovové) čs pilotních znaků a v téhle velikosti mají jen naznačen středový štít znaku a vůbec to nevadí.

Odesláno
To upřesním - v případě, že by to dělalo longines, tak bych ho na dýnko dal, ale takhle to řeší skoro všechny problémy. Je to estetické, upřímné a korektní, v rámci možností, ještě by bylo správné se zeptat o dovolení na příslušném místě, kdo za ten znak odpovídá - letectvo ? Ale to bych udělal až s nějakou finální animací.

Souhlas. Myslím, že by nebylo na škodu se k tomu ciferníku pokorně vrátit. Takhle by bylo na první pohled každému jasné o co se jedná a nemuselo by se ukazovat dýnko /jako "placku" :-)/.

Odesláno (upraveno)

Tady jsou ty Primky (omlouvám se, autora už nevím, mám to stažené už dlouho, snad se nebude zlobit)

post-2676-1269882439.jpg

A tady byl ten návrh se znakem

post-2676-1269882558.jpg

post-2676-1269882641.jpg

Upraveno uživatelem Adam99
Odesláno
Tady jsou ty Primky (omlouvám se, autora už nevím, mám to stažené už dlouho, snad se nebude zlobit)

A tady byl ten návrh se znakem

post-2676-1269882641.jpg

podla mna je toto uplne v pohode a takyto cifernik by som z mojej strany odklepol aj hned.

Odesláno

Vzhledem k tomu, ze o tamponovem tisku neco malo vim, do toho bych se nepoustel, vsimni si jak se ti ty kontury slevaji, kdyz si to rozkliknes pres celou obrazovku, v tisku to pak bude vysoke 3-4mm, neverim, ze to Zeno dokaze v tak malem mnozstvi udelat kvalitne.

Odesláno (upraveno)

Tohle je dělaný tamponem. Ale nedovedu posoudit, jak moc ten tisk kamarád odbyl, nebo jestli to dělal v nejvyšší možné kvalitě.

Edit: doplnění textu

post-277-1269896991.jpg

Upraveno uživatelem gandalf
Odesláno (upraveno)

Všimněte si, jak prim nebo někdo jiný upravil proporce toho znaku, možná bych taky zvětšil lva, zjednodušil věnec a křídla atd... je to pro grafika a vojenského heraldika, aby řekli, co jak na to, znaky mívají varianty pro různé velikosti, pro čepici, pro metál, chce to asi chvilku pátrat.

Ještě bych si dovolil navrhnout, že by ten znak mohl být jinou barvou, než bílou, takhle mi to přijde , no, jako ten náhrobní kámen.

Upraveno uživatelem cigi

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...