Ruda Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Já jsem nenapsal, že budou totožné jako ty původní jen, že budou trochu původní právě tím, že třeba pouzdro nebo jakoukoliv jinou součástku co si Elton vyrábí sám vytvořil stroj, který součástky dělal i za doby produkce těchto hodinek. Právě tímto jsou ty hodinky alespoň trochu původní i když nejsou úplně stejné jako originály... Ony ty stroje v ELTONu původní nejsou podle tohoto článku jsou pouzdra opracovávána na CNC soustruzích TORNADO a DOOSAN Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Raději bych diskuzi na toto téma moc nerozváděl, aby se toho nějaký vůl nechytil a máme po ptákách (renovacích) . Už mlčím, jen mě udivilo, že obě firmy dělají prakticky stejné nepravosti, ale jedna je zatracována a druhá blahořečena a zástupci té blahořečené tady nadávají těm druhým do d..bilů a moderátor, jehož slovo je tady svaté říká, že s chochy z Eltonu někdo vyjebal (přitom informace, které tady byly doposud a jestli se nemýlím, tak to prohlásili i zástupci Eltonu, tak ta celá situace vznikla díky laxnosti lidí z Eltonu). Tak jsem chtěl vědět jak to tedy je. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Už mlčím, jen mě udivilo, že obě firmy dělají prakticky stejné nepravosti, ale jedna je zatracována a druhá blahořečena a zástupci té blahořečené tady nadávají těm druhým do d..bilů a moderátor, jehož slovo je tady svaté říká, že s chochy z Eltonu někdo vyjebal (přitom informace, které tady byly doposud a jestli se nemýlím, tak to prohlásili i zástupci Eltonu, tak ta celá situace vznikla díky laxnosti lidí z Eltonu). Tak jsem chtěl vědět jak to tedy je. Skutečnost je taková, že bývalí manageří se v době, kdy mohli tento vzor patentovat spíše zajímali o to, jak co nejvíce zruinovat firmu, aby ji potom mohli koupit co nejlevněji . Proto jim unikly takové "drobnosti", jako je udržení historického znaku firmy. To ale není nic zvláštního, takto postupovaly managmenty skoro všech státních firem v té době. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Ber to z té lepší stránky - druhá sběratelská liga nakupuje v Pardubicích, a o to méně je budeš potkávat na našich obvyklých lovištích Na to zapoměň. Mě se na Aukru a dalších burzách nezbavíš . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Jenom dotaz - ví nějaký pamětník, proč se vlastně změnilo logo PRIM počátkem 70. let? To původní mi připadá mnohem hezčí. Budíky ze Šternberka měly původní logo i o řadu let později. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Jenom dotaz - ví nějaký pamětník, proč se vlastně změnilo logo PRIM počátkem 70. let? To původní mi připadá mnohem hezčí. Budíky ze Šternberka měly původní logo i o řadu let později. Stačí toto ? http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portl...819&plan=cs Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Prim maniak Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
skalis Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. Vitej u nas na foru a diky za hodnotny nazor! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. No tomu říkám slušné ántré. Vítej a rýpej dle libosti a ke své plné spokojenosti. Edit: překlep Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem Honza.manta Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirka404 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Vitej u nas na foru a diky za hodnotny nazor! Jestli to bylo myšleno ironicky, tak bych maniaka nepodceňoval. Ač má jeden příspěvek dá se z něho mezi řádky vyčíst, že asi má hlubší znalosti a informace kolem Eltonu. To je alespoň můj názor. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 To logo je v tomhle pripade problem a je docela jedno, ze ani Eltonu dnes nepatri.. Kdyby nekdo prodaval ciferniky s logem Omegy vztazene k nejakemu konkretnimu modelu byl by take oznacen za fejkare, tohle je to samy.. Ten zbytek se da asi prejit, ale tohle uz mi prijde za hranici.. Výrobců ciferníků na Omegy, ale i ostatní renomované značky, jsou ve světě desítky, nikdo to ale jako fejk nebere. Jsou to díly, které již není možné od Omegy dostat. Nevím o tom, že by Omega někoho pro tuto činnost žalovala. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Výrobců ciferníků na Omegy, ale i ostatní renomované značky, jsou ve světě desítky, nikdo to ale jako fejk nebere. Jsou to díly, které již není možné od Omegy dostat. Nevím o tom, že by Omega někoho pro tuto činnost žalovala. Mozna mas pravdu, nic to vsak nemeni na tom, ze mi to prijde divny, stejne jako "fake" cifernik bych na Omegy nechtel, tak bych nechtel fake Prim cifernik.. Pokud mas odkaz na nejakou firmu ktera ma treba na webu napsano ze dela Omega ciferniky, ktere Omega nevyrobila, rad se na odkaz podivam.. Neco jineho bude pripad kdy jako zakaznik pujdu za firmou, jenz dela ciferniky na zakazku a sam si reknu jak ma vypadat a jaky logo ma obsahovat, ale to pripad Parexa evidentne neni.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Když může existovat druhovýroba dílů na auta, tak proč by to nemohlo fungovat u hodinek, tedy pokud budou díly v rozumné kvalitě. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Karlos Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Mozna mas pravdu, nic to vsak nemeni na tom, ze mi to prijde divny, stejne jako "fake" cifernik bych na Omegy nechtel, tak bych nechtel fake Prim cifernik.. Pokud mas odkaz na nejakou firmu ktera ma treba na webu napsano ze dela Omega ciferniky, ktere Omega nevyrobila, rad se na odkaz podivam.. Neco jineho bude pripad kdy jako zakaznik pujdu za firmou, jenz dela ciferniky na zakazku a sam si reknu jak ma vypadat a jaky logo ma obsahovat, ale to pripad Parexa evidentne neni.. Takže záleží na vyrobeném množství? Když jakási firma vyrobí jeden cifr na Omegy, je to OK, ale kdyby jich vyrobila víc, už to jsou fejky? Objednej si tedy v Parexu jeden ciferník na zakázku. Za přiměřenou cenu ti ho nechají vyrobit. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flavamatic Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. Vítej, nechci rejpat ani tě urazit, ale z tohoto příspěvku je spíš cítit závist vůči lidem, kteří šli jinou cestou a nebyla pro ně hlavním ukazatelem cena, ale kvalitně odvedená práce při renovaci. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Tak konečně asi nastane díky tomu ing.Hněvsovi pořádný rozpad cen sportovních Primek a já budu moci začít nakupovat původní kousky k nošení za reálné ceny a různí polští kšeftaři se všemi podvodníky z Aukra rozprodávající svoje nekonečné sbírky z bazarů a burz ztratí ten punc jedinečnosti. Jsou to ti,co zde nejvíc nadávají na Parexo: docent tečka,Tolja a ti další co skočili Helikarovi na tu jeho hru na exklusivitu Primu a narvali do renovací těžké peníze. Pánové vzpamatujte se,todle vždy byli obyčené hodinky pro pracující dělníky a horníky! Ale dobře Vám tak. Myslím, že nekonečné sbírky mají nikoli polští kšeftaři a podvodníci z Aukra, ale lidé, kteří do Primek dělali už před mnoha lety, možná díky nim je dodnes zachováno spousta Primek, které už by dávno byly v popelnici. Díky těmto nekonečným sbírkám Ty máš možná jedinou možnost, jak si některé kusy koupit. Bez nich by vůbec na tomto fóru nebyly vědomosti, které tu jsou zdarma k mání. Netušíš, kolik stovek kilometrů a hodin tito lidé ve své vášni nachodili po bazarech a burzách, aby sehnali něco zajímavého. Kšeft určitě nebyl hnací silou, to by se svými vědomostmi kupovali hodinky jiných cenových kategorií. Pro tyhle lidi nemohou ztratit původní Primky punc jedinečnosti, protože počet původních Primek zůstává stále stejný, navíc, oni originál poznají zcela neomylně. Zcela skromně se po více než třiceti letech sbírání a hromadění své "nekonečné sbírky" tímto k těm kšeftákům typu popshopa, Tolji, nebo docenta hlásím a dobrovolně se řadím po jejich bok, jestli jim má maličkost nebude proti vůli. Názor Tolji a docenta ohledně Parexa nelze vnímat jako důsledek vlastnictví nekonečných sbírek, to jsi se nestrefil, můj názor je od toho jejich výrazně odlišný, snad mi to odpustí. Je samozřejmé, že kdybys jako nováček potřeboval cokoli o proletářských Primkách vědět, jsme Ti i přes Tvou něžnou slovní agresivitu plně k dispozici. Informace č. 1: Hodinky jsou pomnožné, tedy vždy hodinky byly s tvrdým Y, nikoli měkkým. Vítej u chronomagorů, ať se Ti u nás líbí Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JHonza Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Stačí toto ? http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portl...819&plan=cs Díky za zevrubnou informaci, nicméně jsem z ní nějak nevyrozuměl, proč ELTON začal používat nové logo zrovna počátkem 70. let min. století (mám dvoje PRIMky z r. 73, jedny mají staré logo a jedny už nové). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mischa Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 (upraveno) Mozna mas pravdu, nic to vsak nemeni na tom, ze mi to prijde divny, stejne jako "fake" cifernik bych na Omegy nechtel, tak bych nechtel fake Prim cifernik.. Pokud mas odkaz na nejakou firmu ktera ma treba na webu napsano ze dela Omega ciferniky, ktere Omega nevyrobila, rad se na odkaz podivam.. Neco jineho bude pripad kdy jako zakaznik pujdu za firmou, jenz dela ciferniky na zakazku a sam si reknu jak ma vypadat a jaky logo ma obsahovat, ale to pripad Parexa evidentne neni.. Ano, máš pravdu, nejsou to firmy, které dělají velké série, to ale neznamená, že vždy vyrobí jen jeden kus, takový, jaký sis objednal. Jednou jsem v Pforzheimu nebyl spokojen s ciferníkem na Omegy /stál cca 130 DM/, tak mi během minuty přinesli plato, kde bylo stejných ciferníků dle mého původního požadavku sedm, či osm. Já chtěl jeden, oni jich vyrobili možná deset, co já vím........ Nevíme, kolik toho Parexo má, jako obchodník bych vždy na zkoušku objednal jen pár kousků a pak se uvidí. Třeba bude jednou těch pár chybných cifrů sběratelskou raritkou, jako jsou různé pokažené tisky známek, či ražby mincí. Ale stále je na těch Omega cifrech Omega a nikomu to nevadí, prodávají se jich na ebay tisíce, včetně Vacheronů, nebo Pateků. Otázka srovnatelné výrobní kvality v porovnání s původním originálem pak výrazně ovlivňuje koncovou cenu těchto renovací, solidní prodejci samozřejmě vždy uvádí, jestli je cifr origo, nebo renovace. Vzhledem k nevalné kvalitě originálních cifrů Prim, včetně dosud všech renovací ze všech stran se mi zdá neadekvátní celá tahle diskuse. Ale vždyť Hněvsa "zašel do firmy"jež dělá cifry na zakázku a řekl, jaké a kolik cifrů mají vyrobit a jaké logo mají obsahovat a oni to vyrobili. Sice blbě, ale vyrobili.....Takže to případ Parexa je. Upraveno 10. dubna 2010 uživatelem mischa Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Adam99 Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 a nebyla pro ně hlavním ukazatelem cena, ale kvalitně odvedená práce při renovaci. Já už říkal, že končím, ale tohle je opravdu sranda. Hlavně po přečtení zkušeností lidí tady na fóru s renovacemi v Eltonu. Dnes se o tom zmínil i Docent tečka, citát (vytrženo z kontextu): viz renovace s ruzne upatlanymi ruckami, prilis volnymi lunetami nebo prachem, kere vznikly navic v tech dlouhych terminech Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
spiderer Odesláno 10. dubna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. dubna 2010 Takže záleží na vyrobeném množství? Když jakási firma vyrobí jeden cifr na Omegy, je to OK, ale kdyby jich vyrobila víc, už to jsou fejky? Objednej si tedy v Parexu jeden ciferník na zakázku. Za přiměřenou cenu ti ho nechají vyrobit. To jsem nerekl, nebo o tom nevim Ale je rozdil prodavat ciferniky oznacene logem nejakeho vyrobce kdyz je vyrobil nekdo jiny a nechat si udelat cifernik na zakazku v ramci renovace, alespon si to myslim.. pro me jsou spatne varianty obe, jelikoz ani jedna neprinese originalitu hodinek, ale pouze bastl, byt se sebelepsim umyslem.. Nebo je fejkovej cifernik z Dayton ferovou nahrazkou origo cifru? Vzdyt uz by potom bylo jedno kdo to kde vyrabi a nebo celou tuhle diskuzi nejak nechapu (i to je mozny) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se