little_w Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 Neodolam a dam svuj posledni prispevek tady do chubirny. Tyhle Seika jsou totiz docela monstrozni hodinky, tak to treba nekomu pomuze pri rozhodovani, jestli do nich jit nebo ne. Vezmu to tak nejak chronologicky. Objednani a dodani - to byla kapitola sama pro sebe. Mel jsem neco domluvene s clenem fora, ale na den se odmlcel a ja jsem v podstate netrpelivy clovek, tak jsem je koupil jinde. Prodejce z New Yorku je prodaval jako nenosene, ale pry s par mikroskrabanci, protoze byly ve vyloze. Objednaval jsem je v sobotu ve 20:17 z NY a na ruku jsem je dal v UK v utery v 11:32. Neuveritelna rychlost a navic sledovani zasilky bylo pro zmenu opravdu funkcni. Zacatek tedy podareny. Zpracovani pouzdra, proste "hardware" - Prvni dojem byl, jak se da ocekavat, monstrozni. (Fotkami krabice, rozbalovani atd. vas zatezovat nebudu.) Jsou to opravdu velke, masivni hodinky. Specifikace na webu uvadi rozmery pouzdra jako 43mm (nektere uvadi 45mm, premerovat jsem to jeste nestihnul) a vysku uctyhodnych 15,2mm! Uvadena vaha je 209g se vsemi dilky tahu. Nemam to jak prekontrolovat, ale muzu potvrdit, ze i po odebrani jednoho dilku tahu na kazde strane (cili -2 dilky) jsou to pekelne tezke hodinky! Musim ale podotknout, ze sedi dokonale a i pres svou hmotnost se nosi prijemne. Citite je proste na ruce. Luneta - presna, klade primereny odpor aby se samovolne nepretacela. Aretace ve 120 polohach, jak je u Seiko zvykem. Na lunete je 60 minutovych indexu s ciselnym znacenim po 10 minutach. Prvnich dvacet indexu je v oranzove barve, velice prijemne osvezeni lunety i celych hodinek. Korunka - ci spise korunky. Korunka na pozici 2 ma klasickou funkci - po vysroubovani, ktere je velice precizni, se v poloze 1 nastavuje datum, v poloze 2 cas. Korunka je vroubkovana a pracuje se s ni pohodove. Korunka na pozici 4 je rovnez sroubovaci. Neni vroubkovana, ale hladka, ale diky peti vystupkum (nebo jak to mam rict... proste je to takova peticipa hvezda s tupymi cipy) se s ni da manipulovat uplne jednoduse. Po vysroubovani se s korunkou nastavuje vnitrni luneta kompasu. Funguje obousmerne, takze tocenim korunky na jednu stranu se luneta otaci po smeru hodinovych rucek a naopak. Pri zpetnem zasroubovani korunky se vetsinou luneta kompasu jeste mirne pootoci, je to treba vzit v uvahu. Jakmile je ale korunka zajistena, luneta sedi pevne. Tah - nevim jestli je stejny jako u Seiko Monster, nikdy jsem je nemel. Tenhle je z plnych dilku, samozrejme nerez a nosi se velice pohodlne. Nataha, nevadi, nechrasti. Spona ma extenzi pro noseni s neoprenem. Sice nejsem potapec, ale z tehle extenze mam pocit, ze by mohla fungovat i v praxi a neni jen na ozdobu. Vic asi reknou fotky kolegy levistrauss tady. Luminiscence - no tak te neni co vytknout. Lumi vrstva je na ruckach, vsech indexech a samozrejme na lunete je klasicky lumi "bod". Nocni fotky nemam, ale rekl bych, ze Seiko je dobrou luminiscenci pomerne zname. Co beru jako velke plus je fakt, ze lumi je nanesena v tak silne vrstve, ze nejen hezky sviti, ale zaroven dela indexy na ciferniku trosku "plasticke" - je toho tam proste tolik, ze dost znatelne vystupuji nad cifernik. A vypada to skvele. Kalibr - osvedceny 7s35, ktery pohani i stare ocelove Samuraie. Neni mu co vytknout. Nema samozrejme hacking a neda se dotahovat rucne, ale je to spolehlivy automat. Casove odchylky, pokud jsou, tak v radech sekund. V porovnani s 7s26, ktery mam v jednech Seiko 5, ma podstatne vetsi rezervu. resp. k tomu, aby prezil bez zastaveni celou noc, staci kalibru 7s35 podstatne mene - par minut na ruce, v podstate. Ale treba to je jen chyba tech Seiko 5, nevim. Celkovy dojem je veskrze pozitivni. Jsou to masivni hodinky, ale i na mem relativne malem zapesti (18cm) se daji nosit bez potizi. Jo, a vlezou se i do meho cestovniho boxu na hodinky Doporucil bych je s klidnym srdcem kazdemu, kdo se neboji nosit na ruce neco trosku vyraznejsiho. Jeste par fotek: Jo, a zaverem jedno zjisteni / dotaz. "Stara" Seika mela jednoduchy system znaceni a identifikace. Prvni cislo = rok, druhe cislo = mesic, ostatni 4 cisla = seriove cislo vyrobku. Tohle je novejsi model, ale i tak... seriove cislo zacina 712xxx, takze jak je to s tim novym znacenim, vite to nekdo? Sedmy mesic chapu, ale ta jednicka za tim? V roce 2001 se snad jeste nevyrabely.
bandicoot Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 ten tah vypadá trochu jak od samurajů - a jsou to pěkný hodinky pro někoho, komu monstra přijdou moc drsný a zbytečně moc potapěčský
skalis Odesláno 1. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 1. dubna 2010 Tyhle se mi libi vic nez klasicky Monstra, je to peknej kousek zeleza.
levistrauss Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 Jo, a zaverem jedno zjisteni / dotaz. "Stara" Seika mela jednoduchy system znaceni a identifikace. Prvni cislo = rok, druhe cislo = mesic, ostatni 4 cisla = seriove cislo vyrobku. Tohle je novejsi model, ale i tak... seriove cislo zacina 712xxx, takze jak je to s tim novym znacenim, vite to nekdo? Sedmy mesic chapu, ale ta jednicka za tim? V roce 2001 se snad jeste nevyrabely. Rok není 2001, ale 2007, 1. měsíc. U mně je to 81XXXX, takže 2008, 1. měsíc. Pěkná recenze! Je pravda, že když jsem vybíral Seika, tak mi klasická black (orange, yellow, blue, pink, brown whatever) moster moc neseděla. Připadá mi, že luneta je na nich moc široká (v rovině podélného řezu), takže opticky, ale i fakticky zmenšuje ciferník, což podle mě není nic moc. Landmonster má podle mě naopak ciferník s lunetou ve vyvážených poměrech, takže vypadají, řekněme, decentněji... jestli je vlastně možné o hodinkách tohoto roměru něco takového říci...
little_w Odesláno 16. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 Rok není 2001, ale 2007, 1. měsíc. U mně je to 81XXXX, takže 2008, 1. měsíc. Pěkná recenze! Je pravda, že když jsem vybíral Seika, tak mi klasická black (orange, yellow, blue, pink, brown whatever) moster moc neseděla. Připadá mi, že luneta je na nich moc široká (v rovině podélného řezu), takže opticky, ale i fakticky zmenšuje ciferník, což podle mě není nic moc. Landmonster má podle mě naopak ciferník s lunetou ve vyvážených poměrech, takže vypadají, řekněme, decentněji... jestli je vlastně možné o hodinkách tohoto roměru něco takového říci... s tim datem vyroby: jasne, diky. hlavne ze jsem prekladal tuhle tabulku a postnul ji tady (kdysi). nejak jsem to spletl. a vypada to, ze LandMonstera vyrabeji jenom v lednu s tou lunetou to mam presne tak. seiko monster se mi libi, cena je taky dobra. ale tu rozplaclou lunetu jsem nedal. ale jeste jsem je nevidel na zivo. no ale i tak... ten kompas, i kdyz je to blbost, kterou nikdy nevyuziju, tam dodava trochu tech peknych detailu. jako celek to proste ladi, sedi a tesi.
hitmi Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 Moc pěkné hodinky a díky za informace o nich
Pixelator Odesláno 16. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 16. dubna 2010 zdar, neviete niekto ci sa vyrabaju aj v ciernej uprave?
little_w Odesláno 17. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. dubna 2010 zdar, neviete niekto ci sa vyrabaju aj v ciernej uprave? jak to myslis? tyhle jsou cerne. vyrabi se jeste oranzove: (vlevo SNM035, vpravo SNM037), zdroj
RB1300 Odesláno 19. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 19. dubna 2010 litlle w Asi skor ze ci sa robia z ciernou povrchovou upravou puzdra....
little_w Odesláno 19. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 19. dubna 2010 litlle w Asi skor ze ci sa robia z ciernou povrchovou upravou puzdra.... nebo s cernymi indexy na lunete (tedy jen s cernymi, bez oranzoveho zvyrazneni)... kdo vi. kazdopadne ne, tohle jsou jedine dve verze LandMonster. pokud jde o povrchovou upravu, PVD na zakazku uz jsem nekde videl, ale nedela to kdekdo. ja se ted trapim se shanenim safiru. vypada to, ze to ma vetsi prumer nez monstra... ale nikdo to nevi nebo nechce rict presne.
little_w Odesláno 23. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 23. dubna 2010 safir porad nemuzu sehnat. neporadite nekdo? obvykle zdroje (harold, ofrei, noah atd.) jsem zkousel. bez uspechu. pridavam par detailu - jsou tam odlesky, ale aspon to zdurazni, proc potrebuju safir s AR (vic fotek a info zde - uz jsem se dostal k vylepeni informaci na webu)
levistrauss Odesláno 24. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2010 Jak kde a jak kdy. Na amazon.com osciluje cena mezi 180 a 200 USD, z druhé ruky nevím. 1
vraby Odesláno 4. května 2010 Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Díky little_w jsem se dostal k těmto hodinkám,kupované od zdejšího člena.Nechci zakládat další vlákno tak se svezu tady a pochlubím se nějakou narychlo fotečkou. 1
little_w Odesláno 4. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 4. května 2010 Parada, gratuluji! Taky vyuziju prilezitosti a aktualizuji zpravu o hledani safiru. Dr. Houzvicka (viz zde) me informoval o situaci: Neni problem safirove sklo vyrobit ve standardni tolerancich 32,00+0/-0,02mmx 3,62 +/-0,02mm s lestenymi facetami. Nicmene vyroba pouze jednoho skla, atypu je opravdu draha. Cena vychazi na 8372 Kc+DPH. Termin je ca 3 tydny. My vyrabime pouze nekolik typu safirovych skel pro hodinky Prim od Eltonu, v podstate mimo nas standartni sortiment. Tam Vase sklo nema zadnou paralelu. Ta tloustka je skutecne atypicka. V sortimentu Eltonu je nejblizsi sklo prumer 31x2mm, pro zajimavost cena tohoto skla je 400Kc+DPH. Ta skla se ale vyrabi ve stakusovych seriich. Informace vstricna a zajimava, ale to je asi tak vse. Nedam za sklo vic nez za hodinky. mimochodem, kdybys potreboval nahradni mineral, poradim ti kam se obratit. Objednal jsem si (pracne) novy mineral, necham na nej dam AR a hotovo. Safir tedy nebude, ale aspon tam budu mit ten antireflex.
eskimak Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 Velmi pekne hodinky, gratulujem, podla mna proporcionalne ovela lepsie zvladnuty model ako Monster (pomer velkost hodiniek/velkost sklicka/velkost lunety). Bolo by zaujimave vidiet ich na kozi, Jumbo by im asi pristal. Tiez zvazujem vymenu sklicka za zafir s AR (na SKZ-207J1), na moje hodinky ho vraj nieje problem kupit (okolo 40eur) no trochu sa bojim - neviem komu by som to dal vymenit (jednoznacne odporucanie na hodinara v BA tu nepadlo pokial viem) a predpokladam ze wr200 mi uz tiez asi nikto nezaruci. A to by ma trochu stvalo, hodinky dost intenzivne "topim", pocas dovolenky musia vydrzat aspon snorchlovanie (t.j. do tych 10m hlbky, castejsie max. do 6).
vraby Odesláno 5. května 2010 Nahlásit Odesláno 5. května 2010 (upraveno) Monstra jsem měl a jak píšeš tenhle model je i pro mě lépe zvládnutý.Jsou to pořádné hodinky.Řekl bych dost obstojný nástupce Monster. Upraveno 5. května 2010 uživatelem vraby 1
little_w Odesláno 5. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 5. května 2010 safir na tyhle by se musel vyrobit na zakazku. v CR cca 8tisic, takze na to kaslu. kuzi uz mi Sima sije
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se