Roman Šula Odesláno 26. září 2006 Nahlásit Odesláno 26. září 2006 Tohle všechno je jen otázka času... Pamatuju se jak před dvěma lety byl trend foťák v mobilu, běžte se dnes podívat do prodejen s mobilními telefony, všichni výrobci přecházejí z fotomobilů na mobilní komunikátory a také se vracejí k výrobě klasických (ha ha, tohle říct před deseti lety byla by to čistá sci-fi) mobilních telefonů co umějí telefonovat a psát SMS. Nevím kolik lidí má dnes doma mobil s foťákem (určitě dost, vždyť ještě nedávno to bylo naprosto IN), ale určitě je dnes mezi lidma obrovské množství digitálních fotoparátů a fotí se vesele dál. Poklesu prodejů hodinek se nebojím, za pět nebo deset let už je bude mít zase každý na ruce a na hodiny v mobilu si ani nevzpomene. Bude se opakovat situace s digitálními hodinkami. Navíc, nevím čím to je, ale když občas porovnám čas v mobilu s časem na hodinkách, tak dlouhodobě je časomíra v mobilu ve srovnání s průměrnými levnými quartzkami prostě špatná, navíc ve většině případů se opožďuje, což je nehorázné. A ta odchylka obvykle není nijak zanedbatelná na to, že se jedná o digitálky.
dogee Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 to Roman Sula: ...to bude asi tim, ze se v "Americke anglictine" pojem "miliarda" nepouziva!! misto toho pouzivaji "billion", takze to prekladaji velice spravne!!
X-Bob Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 ale to by znamenalo, že to překladaji otrocky (a stejně špatně), je-li tedy v originalu bilion, měli by česky napsat miliarda, ne?
mechano Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Podle mě má pravdu - náramkové hodinky jsou pro masové konzumenty mrtvá věc - jako analogový foťáky, kapesní hodinky, vinylový desky, biče, křesadla, lorňony, cvikry..........a co má jako bejt??? Tak pozor Cigi, já jsem taky masovej konzument (jsou to zejména: ovárek, bůček a ......)a při tom ty hodinky nosím.
steel Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Podle mě má pravdu - náramkové hodinky jsou pro masové konzumenty mrtvá věc - jako analogový foťáky, kapesní hodinky, vinylový desky, biče, křesadla, lorňony, cvikry..........a co má jako bejt??? cigi ma pravdu a neni na tom nic spatneho, casomira je dnes vsude, napriklad kdyz stojim v kuchyni tak na sporaku, na mikrovlnce, na teplomeru na radiu a oknem vidim kostelni vez, "prakticky" uvazujici clovek hodinky nepotrebuje, stejne jako lornony a cvikry, ten vinyl a bice, ale patri jinam cigi, nespletl sis v oblibenych forum :-)
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 ale to by znamenalo, že to překladaji otrocky (a stejně špatně), je-li tedy v originalu bilion, měli by česky napsat miliarda, ne? Jistě, přesně tak. Nakonec jsem se už setkal s tímto špatným překladem kdysi i v ČT v jakémsi nesmyslném pořadu tzv. vědeckých kreacionistů. Dost dobře nechápu, jak takový po odborné stránce blábol mohla vůbec kdy seriozní televizní stanice odvysílat, což jsem v dané době (před nástupem Špidly, Grose a Paroubka k moci) ČT za seriozní považoval.
watch Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Uroven nekterych poradu je otresna. A jak verohodne jsou napriklad politicke porady, kdyz neumi ani prelozit bilion? Proto davam radeji prednost Chronomagu pred telkou.
dogee Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 to X-bob: Roman to napsal podivne. Mel jsem dojem, ze podle nej kdyz nekdo vidi billion v Anglictine a prelozi to jako miliradu, je spatne. Ale ono to je spravne!! Kdyz American napise billion, mysli tim nasi miliardu! pokud nekdo prelozi z Anglictiny miliardu jako nas bilion, tak je pako
mechano Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Podle mě má pravdu - náramkové hodinky jsou pro masové konzumenty mrtvá věc - jako analogový foťáky, kapesní hodinky, vinylový desky, biče, křesadla, lorňony, cvikry..........a co má jako bejt??? cigi ma pravdu a neni na tom nic spatneho, casomira je dnes vsude, napriklad kdyz stojim v kuchyni tak na sporaku, na mikrovlnce, na teplomeru na radiu a oknem vidim kostelni vez, "prakticky" uvazujici clovek hodinky nepotrebuje, stejne jako lornony a cvikry, ten vinyl a bice, ale patri jinam cigi, nespletl sis v oblibenych forum :-) Mám hromadu vinylovej desek , je to nějaká chyba ?
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 to X-bob: Roman to napsal podivne. Mel jsem dojem, ze podle nej kdyz nekdo vidi billion v Anglictine a prelozi to jako miliradu, je spatne. Ale ono to je spravne!! Kdyz American napise billion, mysli tim nasi miliardu! pokud nekdo prelozi z Anglictiny miliardu jako nas bilion, tak je pako Jo, napsal jsem to blbě, obvykle totiž je z angličtiny bilion překládán jako bilion, což je samozřejmě blbě. Má být správně miliarda v češtině. To se omlouvám, že jsem to napsal nejednoznačně. Jinak se právě z podobných důvodů v seriozní literatuře v číselných údajích od milionu výše většinou uvádí velká čísla (ale i velmi malá) jako mocnina desítky a řád tedy určuje exponent. Tím je vyloučena chybná interpretace.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Uroven nekterych poradu je otresna. A jak verohodne jsou napriklad politicke porady, kdyz neumi ani prelozit bilion? Proto davam radeji prednost Chronomagu pred telkou. Úroveň politických pořadů bych asi neházel na sdělovací prostředky, tu úroveň tvoří účinkující sami stejným způsobem, jako úroveň hereckého obsazení určuje kvalitu filmu.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Podle mě má pravdu - náramkové hodinky jsou pro masové konzumenty mrtvá věc - jako analogový foťáky, kapesní hodinky, vinylový desky, biče, křesadla, lorňony, cvikry..........a co má jako bejt??? cigi ma pravdu a neni na tom nic spatneho, casomira je dnes vsude, napriklad kdyz stojim v kuchyni tak na sporaku, na mikrovlnce, na teplomeru na radiu a oknem vidim kostelni vez, "prakticky" uvazujici clovek hodinky nepotrebuje, stejne jako lornony a cvikry, ten vinyl a bice, ale patri jinam cigi, nespletl sis v oblibenych forum :-) Mám hromadu vinylovej desek , je to nějaká chyba ? Mám taky hromadu vinylových desek, že bychom měli stejnou úchylku? A k tomu asi tak šestery hodinky....
steel Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 poslech z vinylovych desek ma sve kouzlo, je to zvuk , ktery CD proste nevykouzli ani kdy se....je to naprosto v poradku, avsak vinyl v kombinaci s bicem je trochu o necem jinem - no clovek se pokousi o ftip a ne vzdy to vyjde (z vinylu se vyrabi takove hezke leskle cerne obleceni)
cigi Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Chlapi, to, že je poslech vynilu lepší, než CD, že vy jich máte hromadu, že se koňáci na rodeu ohání bičem, že umělci fotí analogovým foťákem na čb film, že pár snobů kupuje mechanický hodinky, že Hapka jezdí ve veteránech, neznamená, že to je konzumní zboží s masovou spotřebou, jako mobil přeci (známý se vrátil z nejnuznější afriky - tam si prý hladoví nevzdělaní afričani za rozvojovou a takovou tu adoptivní na dálku pomoc masově kupujou mobily - mají jich jakko my - chápete tu sílu toho produktu - nedivte se nadšení mladých lidí!). Navíc prapůvodní potřeba lidstva je komunikovat s jinými lidma, ne vědět, kolik je hodin. Ten článek je pravdivý, tak to vždycky bude. Myslím, že náramkový hodinky jsou asi podobná komodita, jako motorky (prim má pravdu) - v našich současných poměrech nemají valný praktický význam a slouží k zábavě (ostatně mobily kromě jiného taky). To je taky důvod, proč se zvýší význam mechanických drahých.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 poslech z vinylovych desek ma sve kouzlo, je to zvuk , ktery CD proste nevykouzli ani kdy se....je to naprosto v poradku, avsak vinyl v kombinaci s bicem je trochu o necem jinem - no clovek se pokousi o ftip a ne vzdy to vyjde (z vinylu se vyrabi takove hezke leskle cerne obleceni) Poslech vinylu (je-li v dobrém stavu) je skutečně příjemnější než CD či jiného digitálního zdroje, ale ne přes současné zesilovače, pro vinyl je ideál lampáč, ale to už jsme ve stejných cenových relacích, jako u dost dobrých mechanických hodinek ze Švýcar.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Chlapi, to, že je poslech vynilu lepší, než CD, že vy jich máte hromadu, že se koňáci na rodeu ohání bičem, že umělci fotí analogovým foťákem na čb film, že pár snobů kupuje mechanický hodinky, že Hapka jezdí ve veteránech, neznamená, že to je konzumní zboží s masovou spotřebou, jako mobil přeci (známý se vrátil z nejnuznější afriky - tam si prý hladoví nevzdělaní afričani za rozvojovou a takovou tu adoptivní na dálku pomoc masově kupujou mobily - mají jich jakko my - chápete tu sílu toho produktu - nedivte se nadšení mladých lidí!). Navíc prapůvodní potřeba lidstva je komunikovat s jinými lidma, ne vědět, kolik je hodin. Ten článek je pravdivý, tak to vždycky bude. Myslím, že náramkový hodinky jsou asi podobná komodita, jako motorky (prim má pravdu) - v našich současných poměrech nemají valný praktický význam a slouží k zábavě (ostatně mobily kromě jiného taky). To je taky důvod, proč se zvýší význam mechanických drahých. Osobně jsem ochoten za hodinky utratit mnohem více než za mobil, ostatně mobil spíš v dnešní době považuji za nutné zlo, nakonec jeden kamarád s oblibou říká, že občanský průkaz, úřední trvalé bydliště a mobilní telefon je omezování osobní svobody.
X-Bob Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 to X-bob: Roman to napsal podivne. Mel jsem dojem, ze podle nej kdyz nekdo vidi billion v Anglictine a prelozi to jako miliradu, je spatne. Ale ono to je spravne!! Kdyz American napise billion, mysli tim nasi miliardu! pokud nekdo prelozi z Anglictiny miliardu jako nas bilion, tak je pako No mě to bylo jasný, jen jsem vlastně nevěděl, jak jsi to myslel ty. Promiň
Kocour Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Osobně jsem ochoten za hodinky utratit mnohem více než za mobil, ostatně mobil spíš v dnešní době považuji za nutné zlo, nakonec jeden kamarád s oblibou říká, že občanský průkaz, úřední trvalé bydliště a mobilní telefon je omezování osobní svobody. Něco na tom je. Mobil s sebou tahám všude, ale bez nadšení. Mám jenom základní model, co umí jenom telefonovat a psát SMS. Nikdy jsem nepochopil, proč někdo utrácí prachy za mobil se spoustou funkcí, když ta věc bude za rok stejně zastaralá. Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Kromě toho jsem ještě nikdy neviděl mobil, který by měl hezký design. Některé mobily se mi nelíbí ukrutně, některé jsou relativně tolerovatelné, ale ještě jsem neviděl opravdu HEZKÝ mobil. Naproti tomu nádherných hodinek jsou stovky. Hodinky ve mě dokážou vzbudit hluboký zájem až vášeň, kdežto mobil je jenom věc. Pohled na hezký ciferník je estetický zážitek. Pohled na mobil není. Trochu podobný vztah jako k hodinkám mám i k foťákům, i když v jejich případě se na ně dívám spíš jako na nástroje než jako na objekt zájmu.
Roman Šula Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Kocour: Je fakt, že u foťáku mě už prakticky nezajímá design, ale parametry, hlavně optika, a pokud ho mám u sebe tahat často stejně jako telefon, tak i rozměry a hmotnost, a zde je kámen úrazu. Do něčeho malého a lehkého jde obtížně zabudovat kvalitní foťák. Co se týká mobilů, tak volím střízlivý hranatý design, jakékoliv zaoblení přidává buď na vnějších rozměrech nebo ubírá na vnitřním prostoru - displej je obdélník, klávesnice je obdélník, baterka je kvádr. Z parametrů mobilu mě jinak nejvíc zajímá výdrž na baterku a odolnost na nějaké to vypadnutí z ruky, vše ostatní je podružné.
Ondraj Odesláno 27. září 2006 Nahlásit Odesláno 27. září 2006 Něco na tom je. Mobil s sebou tahám všude, ale bez nadšení. Mám jenom základní model, co umí jenom telefonovat a psát SMS. Nikdy jsem nepochopil, proč někdo utrácí prachy za mobil se spoustou funkcí, když ta věc bude za rok stejně zastaralá. Mobil s počítačem a foťákem - k čemu tahle blbost je, když ani jedno nedělá pořádně. Kromě toho jsem ještě nikdy neviděl mobil, který by měl hezký design. Některé mobily se mi nelíbí ukrutně, některé jsou relativně tolerovatelné, ale ještě jsem neviděl opravdu HEZKÝ mobil. Naproti tomu nádherných hodinek jsou stovky. Hodinky ve mě dokážou vzbudit hluboký zájem až vášeň, kdežto mobil je jenom věc. Pohled na hezký ciferník je estetický zážitek. Pohled na mobil není. Trochu podobný vztah jako k hodinkám mám i k foťákům, i když v jejich případě se na ně dívám spíš jako na nástroje než jako na objekt zájmu. Foťáku v mobilu říkám "obrazový záznamník". Používám ho občas, když si nechci např. něco opisovat, občas udělám momentku děcka, když nemám po ruce foťák, také se mi hodil při autonehodě, kdy jsme se domlouvali bez policie a chtěl jsem nějak zdokumentovat stav. Takže mě tam ten foťák nevadí, spíše naopak.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se