Beladona Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Doufám, že to není již někde v historii popsáno...... Zhruba 2-3x do týdne provětrám svoje Monstra (mám je rád). Zatím se mi na žádném rožni netočí, a tak s nimi vždy zahýbu a dávám na ruku. Bohužel ale několikrát se mi stalo, že jsem rukou asi málo hýbal :-).... (jízda autem) a došlo ke zpoždění. Tím pádem často kontroluji oproti času v mobilu tolik jim potom nevěřím, pravda je ale taková, že když se dotáhnou dostatečně, běží OK. Jak dlouho tedy natahujete tento typ calibru, aby byla jistota, že nedojde ke zpoždění? Díky
Návštěvník Snow Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Podle mě nemá délka natažení na přesnost vůbec žádný vliv. Moc pohybu nemám a hodinky mi jdou stále velice přesně, podotýkám ovšem, že nemám japonský strojek, ale Valjoux 7750.
Horhe Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 U monster 8 hodin denně na ruce stačilo aby šly s minimální resp. konstantní odchylkou. Pokud byly málo natažený tak se zrychlovaly, že by mi šly někdy pomaleji jsem nevysledoval. Různé polohy při odložení taky neměly na přesnost vliv.
Návštěvník Snow Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 ....... Pokud byly málo natažený tak se zrychlovaly...... Vážně ?
Horhe Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Vážně ? Vážně, dokonce to tady bylo v nějakym vlákně popsaný, zkusim to najít. Stejně tak samuraje, akorát že ty maj odchylku, když je nosim každej den, +1s.
Dantechno Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Samuraie mam dvoje a monstra jsem mel taky, ze by mela vliv velikost aktualne natazene rezervy na presnost jsem si nevsiml.....
Horhe Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Samuraie mam dvoje a monstra jsem mel taky, ze by mela vliv velikost aktualne natazene rezervy na presnost jsem si nevsiml..... A to já teda jo:) Když jsem přišel z práce, odložil je, tak do rána měly třeba -2s, druhej den po návratu z práce měly +8 a celou dobu ležely v domečku..
Návštěvník Snow Odesláno 20. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 To je zajímavé, měl jsem vždycky ETU, krom asi tří případů vždy Valjoux 7750 a zpožďování či zrychlování jsem nikdy nepozoroval. Hodinky z ruky nesundávám tudíž jsem případné nedostatky nemohl kompenzovat různými polohami. Japoské hodinky jsem měl jen jednou, byly to obligátní Monstra a vydržely u mě jeden den takže jsem neměl šanci na nějaké výzkumy.
Beladona Odesláno 20. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 20. dubna 2010 Potěš pánbůh....... Zatím jsem měl za to , že když nejsou dostatečně natažaný (tím myslím skoro vůbec) dostaví se zpoždění... Takto to vypadá na opravu.
lub Odesláno 21. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 zajímavé. mně přišlo, že SRP043 se při slabém natažení taky zpožďovaly a při plném, při delším nošení, šly přesně. u jiných Seiko jsem rozdíl nezpozoroval.
Beladona Odesláno 21. dubna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 21. dubna 2010 zajímavé. mně přišlo, že SRP043 se při slabém natažení taky zpožďovaly a při plném, při delším nošení, šly přesně. u jiných Seiko jsem rozdíl nezpozoroval. Jo, tak to je. Ke zpoždění mi dochází pouze pokud dlouho leží a jsou nedostatečně nataženy.(tj. v ranním letu vezmu, dám na ruku, párkrát zahýbu, sedám za volant) Otázka je, jesli je to v této kategorii normální......
Honza K. Odesláno 27. dubna 2010 Nahlásit Odesláno 27. dubna 2010 (upraveno) Teď jsem tu asi 10 dní nebyl, tak snad můj postřeh už není OT. Monstra mám druhý měsíc. S rukou nemávám nijak. Učím na VŠ, píšu na PC, jezdím MHD. Takže asi tolik pohybu. Hodinky pořád jdou. Odchylku mají různou. Zaznamenávám se zvědavosti (nebo také z magorie) skoro každý den, jak na tom jsou. Mám takhle v Excelu asi 50 dní. V průměru se mi předchází asi o 2 - 3 vteřiny za den. Záleží ale, co s nima udělám v noci. :-D Noc znamená cca 7 hodin. 1) Poloha na dýnku znamená tak +6 s/den. 2) Poloha na sklíčku udělala jednou 5 s/den, víckrát jsem nezkoušel. 3) Na korunce udělá obvykle za den 0 - 1 vteřinu. Ale pozor! Když jsem je takhle nechal 24 hodin ležet, udělaly -7 vteřin a když jsem je nechal ještě následující noc, tak další večer měly při měření -14 s/den. (Ležely tedy asi 32 hodin, dvě noci a den mezi nima a po druhé noci jsem je vzal na ruku.) 4) Přes noc na ruce klidně 3, 2, 1, 3, 3, 3, 2, 4, 5, 4, 5 s/den. Takže jediná pravidelnost u mě je, že se spíše předcházejí a poloha na korunce je zpomaluje. Rozhodně jsem tedy za dva měsíce nedospěl do stavu, že by dělaly nějakou stabilní denní odchylku. (V Excelu si dělám i grafy, ty bych sem sice uměl dát, ale nebyly by tak ty poznámky o nočním životě hodinek a XLS soubory se sem asi dát nedají.) Mám ale dojem, že to je vcelku jedno, protože při nejlepší vůli se jim zatím nedaří dělat víc, než 3 minuty za měsíc, a to mě moc nezpokojuje. Snad ti to trochu pomůže. EDIT: aktivace smajlíků Upraveno 27. dubna 2010 uživatelem Honza K.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se