Z. Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Zajímalo by mě, co z dlouhodobého hlediska svědčí lépe mechanickým hodinkám, které nosím jen občas. Je lepší je udržovat stále v chodu nebo je nechat odpočinout, když je několik dní nebo i týdnů nenosím?
watch Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Kdyz je nenosis, tak je nebezpeci, ze "zaschne" olej a nepujdou tak presne. Rucni natahovani je zase spojene s urcitym opotrebovanim. Nejlepsi jsou asi automaty na natahovani. Jinak bzch je spis nechal lezet, zalezi ale asi na tom, jak casto je nosis.
Tazatel Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Jestliže je nosíš občas, tak nebezpečí zaschnutí oleje nehrozí, navíc se méně opotřebovává strojek a nemusí se tak často provádět "běžná udržba". Takže bych řekl, že to Tvé občasné nošení je asi nejlepší způsob(čistě můj názor) užití hodinek. Udržovat je uměle při životě se mi zdá nesmyslné.
Návštěvník Kamil Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Mám stejný názor jako Tazatel. Pořád přemýšlím o natahovači a stejně si ho asi nekoupím.
Ondraj Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 Získal jsem NOS hodinky Prim, které nebyly více než 20 let natažené. Okamžitě začly bez problémů fungovat. Záleží také, kolik nečistot se do hodinek dostane. Osobně bych se nebál nechat hodinky ležet a jednou dvakrát do roka je natáhnout, aby se trochu proběhly. Natahovat je stále pokud nejsou nošeny by asi nebylo kvůli opotřebení žádoucí.
kubson Odesláno 30. září 2006 Nahlásit Odesláno 30. září 2006 hodinar mi rikal ze hodinky ktere "lezi v supliku" je vhodne jednou za par mesicu natahnout, aby se promazal strojek a nezasychal olej a jednou za par let nechat promazat... stare hodinky ktere lezely hodne dlouho pry nejdriv nechat vycistit a namazat, jinak pry muze dochazet k nadmernemu opotrebeni kvuli zatuhlemu oleji s necistotama, ktery pak pusobi jako brusivo..
falkkon Odesláno 28. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2006 Problém natahovat či ne je u mě trochu komplikovaný. Koupil jsem od Viktora Poljot Avia s manuálem Molnija a když se chci uklidnit tak je jdu natáhnout ( nádherný hlasitý zvuk ) a pak je chvilku poslouchám . Žádné jiné tak pěkně netikají. Není to na Bohnice???
X-Bob Odesláno 28. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2006 ŽE BY MOHLI ZAŘÍDIT UZAVŘENÉ "Oddělení CHRONO"?
falkkon Odesláno 28. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2006 JO!!! A klecová lůžka a léčít pobytem ve zvonici velkého kostela!
mechano Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Jen takovej doplněk : ten olej tam vysychá bez ohledu na natahování nebo nenatahování. Zkrátka kdo se dal na mechanické hodinky, musí s nima chodit k hodináři. Třeba tak za tři až pět let. (podle toho jak si jich váží)
31682 Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 mechano: to jo, ale jak se zachovat v tomto případě? http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4031 Vzít nové hodinky a rovnou běžet k hodináři? Tady je každá rada dobrá. I když se jedná o nové hodinky, tak pochybuji, že by je před prodejí někdo promazával.
Jeremy Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Natahovat a pravidelně servisovat. To je holt život.. Olej stárne, to je bez debat - ale taky se musí dostat všude, kde je potřeba - stejně jako u auta - taky tam zpočátku občas něco klepe, než se olej dostane všude - tzn optimální je, když hodinky pořád jdou.. Mimochodem dneska jsem koupil na eBay motorek na watchwinder i s převodovkou, za pár EUR..
lefty Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Problém natahovat či ne je u mě trochu komplikovaný. Koupil jsem od Viktora Poljot Avia s manuálem Molnija a když se chci uklidnit tak je jdu natáhnout ( nádherný hlasitý zvuk ) a pak je chvilku poslouchám . Žádné jiné tak pěkně netikají. Není to na Bohnice??? Za tímto účelem mám staré ruské obrovské stopky. Nejste v tom zdaleka sám. :-)
X-Bob Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Lefty, je to fajn, můžeme hrát všichni 3 s falkkonem v léčebně karty, Člověče nezlob se a hádat podle tikání, jaké hodinky tikají Jestli budem nebezpečný, tak nám ale hodinky seberou...
falkkon Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 No,být to na mojí ženě,tak jsem už tam,ale rozhodně ne s takovými kumpány!
lefty Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Lefty, je to fajn, můžeme hrát všichni 3 s falkkonem v léčebně karty, Člověče nezlob se a hádat podle tikání, jaké hodinky tikají Jestli budem nebezpečný, tak nám ale hodinky seberou... Spíš "Budem nebezpečný, KDYŽ nám je seberou". Přítelkyně mě v tomto kontextu zlobí již maximálně zestručněnou otázkou "Vltava, nebo záchod?"
xmenm05 Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Na tikání mám staré kapesní Omegy ... v noci, když je ticho ... V podstatě jak stárnu, tak se hračky stávají dražší, jinak se nic nezměnilo od doby, kdy mi bylo pět ... :)
RomanP Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Aviator IV tikají taky pěkně, ale na poslech mám jiný "kalibr". Na stole u pc jsou do dřevěné krabičky namontované AČS-1M...to je panečku budík.
mechano Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 mechano: to jo, ale jak se zachovat v tomto případě? http://forum.chronomag.cz/viewtopic.php?id=4031 Vzít nové hodinky a rovnou běžet k hodináři? Tady je každá rada dobrá. I když se jedná o nové hodinky, tak pochybuji, že by je před prodejí někdo promazával. Solidní firmy před prodejem skladovaných hodinek dělají repase. Když poběžíš k hodináři tak ti s největší pravděpodobností řekne, že je potřeba hodinky vyčistit. Jestli's to nevěděl tak hodináři jsou taky pěkný kurvy.
falkkon Odesláno 29. listopadu 2006 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2006 Ještě že to přiznáš. Tak to vždycky sbalím sbírku a pošlu Ti ji na servis,abych nenarazil na někoho kdo to nepřizná p.s. to mechano- ty hodinky hodinky na ručky jsou na cestě tak snad se Ti podaří něco vymyslet.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se