Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

nechapu ale, proc neudelaj tu sponu jako ma SDDS nebo DJII apod, tady tahle preklapeci pojistka byl jeden z duvodu, proc sem oboje dvoje GMTicka pustil...

Dnnes jsem to probíral s tím prodejcem, Suby jsou brané jako hodinky pro potápěče, které budou mohopu dostávat celkem do těla. Tudíž se více jistí. Když si to tak člověk vezme, třeba právě ve vodě by stačilo, aby selhala jedna malá osička a hodinky jsou fuč. Nikdy jsem neslyšel o nikom komu se to stalo, ale asi to bude jeden z důvodů. Přeci jen spona  na DJ II., či Milgaussech se rozepíná opravdu jednoduše...

Odesláno

Tak mám nejčerstvější info, byl jsem dnes v Carollinu v servisu a pak jsem se dole zapovídal s prodejcem. Tématem byly Rolády, říkal, že Suby budou mít přelom červenec- srpen v butiku. Bude patrně tlačenka, ale budou tam naživo k vidění. Probíral jsem s ním SDDS, GMT Master II. a DJ II, vše jsem porovnával s Milgaussem. Při vyslovení jakýchkoli spekulací z mé strany nad jedním z modelů mi vždy řekl ,,počkejte na ty Suby, je to pecka". Takže se vážně těším. Mají mít posouvání délky tahu ve sponě, prý ne tak, jako SDDS, elegantněji zevnitř spony. Tvar a zpracování je prý nepřekonatelné (tvar pouzdra jako GMT). Však to tu bylo probíráno, ale toto jsou pocity někoho, kdo je opravdu viděl :)

Takže se patrně všichni sejdeme v létě v Carollinu B)

No tak už aby to bylo! :rolleyes: Myslíš, že se v Praze objeví zhruba ve stejnou dobu, jako třeba v Německu?
Odesláno

No tak už aby to bylo!  :rolleyes: Myslíš, že se v Praze objeví zhruba ve stejnou dobu, jako třeba v Německu?

Myslím, že ano... Přeci jen zas tak marní pro Rolex nejsme. K vidění tu koncem července snad budou, já v to pevně věřím :rolleyes:

Odesláno

Volfda: Hele a už tam mají ocelováý gmtéčka? Že bych tam zase cvičně zašel..naposled měli jen bikolorní, nic pro mě. A asi jsme mluvili se stejným prodejcem, skoro mi ty gmtečka vymlouval, že prej mám počkat na nový sub :thumbsup_anim: . Zajímá mě akorát ta přezka...

Odesláno (upraveno)

Tak mám nejčerstvější info, byl jsem dnes v Carollinu v servisu a pak jsem se dole zapovídal s prodejcem. Tématem byly Rolády, říkal, že Suby budou mít přelom červenec- srpen v butiku. Bude patrně tlačenka, ale budou tam naživo k vidění. Probíral jsem s ním SDDS, GMT Master II. a DJ II, vše jsem porovnával s Milgaussem. Při vyslovení jakýchkoli spekulací z mé strany nad jedním z modelů mi vždy řekl ,,počkejte na ty Suby, je to pecka". Takže se vážně těším. Mají mít posouvání délky tahu ve sponě, prý ne tak, jako SDDS, elegantněji zevnitř spony. Tvar a zpracování je prý nepřekonatelné (tvar pouzdra jako GMT). Však to tu bylo probíráno, ale toto jsou pocity někoho, kdo je opravdu viděl :)

Takže se patrně všichni sejdeme v létě v Carollinu B)

Suby jsou jednodušší a samozřejmě díky tomu i levnější hodinky než DeepSea, proto to čemu ty říkáš elegantnější řešení, je ve skutečnosti pouze levnější a v konečném důsledku, méně komfortnější řešení. Zatímco u SDDS můžeš regulovat velikost náramku aniž by jsi musel sundat hodinky z ruky ( a třeba ve vodě je po vyklouznutí z ruky ztratit, nebo na souši ohrozit pádem na zem ), u Subu, musíš hodinky z ruky sundat a pak pošmrdlat na zadní straně spony, u GMT jen o půl dílek zvětšit, čímž se u nich reguluje délka tahu. Regulace na DSSD je samozřejmě i delší než na Subech. Jinak nové Suby byly prezentovány na Baselu 2008, a už od loňského roku jsou na prodejnách v Praze v bílém zlatě, takže nevím co mysleli tou peckou. Osobně jsem je měl poprve v ruce před rokem, takže slova jako novinka a pecka už bych asi nepoužil. Ty ocelové budou jen o něco lehčí, jinak jsou identické, až na barvu jako ty z bílého zlata. Pouzdro není shodné s GMT IIC, jen má podobný styl ( rozšířené nožičky ).

Upraveno uživatelem Cyber
  • Dát hlas 1
Odesláno

Suby jsou jednodušší a samozřejmě díky tomu i levnější hodinky než DeepSea, proto to čemu ty říkáš elegantnější řešení, je ve skutečnosti pouze levnější a v konečném důsledku, méně komfortnější řešení. Zatímco u SDDS můžeš regulovat velikost náramku aniž by jsi musel sundat hodinky z ruky ( a třeba ve vodě je po vyklouznutí z ruky ztratit, nebo na souši ohrozit pádem na zem ), u Subu, musíš hodinky z ruky sundat a pak pošmrdlat na zadní straně spony, u GMT jen o půl dílek zvětšit, čímž se u nich reguluje délka tahu. Regulace na DSSD je samozřejmě i delší než na Subech. Jinak nové Suby byly prezentovány na Baselu 2008, a už od loňského roku jsou na prodejnách v Praze v bílém zlatě, takže nevím co mysleli tou peckou. Osobně jsem je měl poprve v ruce před rokem, takže slova jako novinka a pecka už bych asi nepoužil. Ty ocelové budou jen o něco lehčí, jinak jsou identické, až na barvu jako ty z bílého zlata. Pouzdro není shodné s GMT IIC, jen má podobný styl ( rozšířené nožičky ).

Tak pod toto sa kludne podpisem ;). Uz dva roky su tu nove modely v TT alebo v zlate takze nic ine to nebude. Mal som moznost nosit new SUB v TT dva tyzdne a porovnat s SDDS a rozhodne zostavam u SDDS ten tah je bozi.

• Dát hlas 1
Odesláno

Volfda: Hele a už tam mají ocelováý gmtéčka? Že bych tam zase cvičně zašel..naposled měli jen bikolorní, nic pro mě. A asi jsme mluvili se stejným prodejcem, skoro mi ty gmtečka vymlouval, že prej mám počkat na nový sub :thumbsup_anim: . Zajímá mě akorát ta přezka...

GMT v oceli měl na ruce hodinář nahoře, to vím jistě :)  Jestli byly ve vitrínce si nejsem jist, ale myslím, že ano, hned vedle SDDS, ale tak nejlépe uděláš, když tam zavoláš...

Odesláno

Suby jsou  jednodušší a samozřejmě díky tomu i levnější hodinky než DeepSea, proto to čemu ty říkáš elegantnější řešení, je ve skutečnosti pouze levnější a v konečném důsledku, méně komfortnější řešení. Zatímco u SDDS můžeš regulovat velikost náramku aniž by jsi musel sundat hodinky z ruky ( a třeba ve vodě je po vyklouznutí z ruky ztratit, nebo na souši ohrozit pádem na zem ), u Subu, musíš hodinky z ruky sundat a pak pošmrdlat na zadní straně spony, u GMT jen o půl dílek zvětšit, čímž se u nich reguluje délka tahu. Regulace na DSSD je samozřejmě i delší než na Subech. Jinak nové Suby byly prezentovány na Baselu 2008, a už od loňského roku jsou na prodejnách v Praze v bílém zlatě, takže nevím co mysleli tou peckou. Osobně jsem je měl poprve v ruce před rokem, takže slova jako novinka a pecka už bych asi nepoužil. Ty ocelové budou jen o něco lehčí, jinak jsou identické, až na barvu jako ty z bílého zlata. Pouzdro není shodné s GMT IIC, jen má podobný styl ( rozšířené nožičky ).

Levnější bezpochyby. Ale pokud člověk není  potapěč, ve skutečnosti SDDS nevyužije, Suby jsou třeba pro mě optimálnější. Ano, jsou levnější a menší. Já snesu větší hodinky, ale suby mohu vzít prakticky i k obleku, SDDS opravdu ne... Jinak prodejce hovořil o té zelené verzi, když jsme mluvili o subech, řekl jsem mu, že jsem uvažoval o LV. Ale jistě, jsou stejé, jako ty ve zlatě. SDDS jsem si dal na ruku a zkoušel onen posun. Jsou to krásné hodinky, cenový rozdíl je nějakých 40k? Není to málo, ale tak když bych je vyloženě chtěl, koupil bych si je. Prostě mi na první pokus moc nesedly, ale můj náhled na ně se může změnit. Porovnám je v létě se subama a uvidím. I když v případě, že bych měl dát 190k za hodinky, asi bych si koupil BP, to je nyní moje nej meta... Mezistupeň bych viděl v Subech, či konečně v těch PAM 312, o kterých zde neustále píši. Minulý týden jsem udělal odbočku na Zenith a myslím, že jsem neudělal špatně. Takže chrona mám. Chci teď něco spíše se sportovnější duší... Ale známe chronobundus: ,,cesty chronomagora jsou nevyzpytatelné" :thumbsup_anim:

• po 2 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Dnes mi přišel informační mail pro zákazníky z  First Luxury Watches (Zurich), kde byla zmínka o subech. Neváhal jsem a poslal jsem jim dotaz na cenu. Ta u nich bude 7800chf, tedy 140k. Bechyně je v Top Classu inzeruje za 153k a v Carollinu mi řikali něco podobného. I když myslím, že kolem vánoc, či po novém roce budou k sehnání cca. za 5000eur... Už se těším, až v reálu uvídím tu zelenou  :smile_anim:

Jinak kdyby Vás něco zaujalo u tohoto prodejce, mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti!

Upraveno uživatelem volfda
Odesláno (upraveno)

..... Neváhal jsem a poslal jsem jim dotaz na cenu. Ta u nich bude 7800chf, tedy 140k. Bechyně je v Top Classu inzeruje za 153k a v Carollinu mi řikali něco podobného.

Tak to se moc nevyplatí ... ve Švýcarsku DPH 8% (nebo 9% , už si to moc nepamatuju) = 140.000 - 8% = 128.800 ... pak do Německa +19% DPH = 153.272,-.

To už se zákaznickou kartou se slevou 5% u nás pořídíš líp ... 153.000 - 5% = 145.350. Ledaže bys chtěl pašovat, na což se zdráhám i jen pomyslet.

Upraveno uživatelem lib
Odesláno

Tak to se moc nevyplatí ... ve Švýcarsku DPH 8% (nebo 9% , už si to moc nepamatuju) = 140.000 - 8% = 128.800 ... pak do Německa +19% DPH = 153.272,-.

To už se zákaznickou kartou se slevou 5% u nás pořídíš líp ... 153.000 - 5% = 145.350. Ledaže bys chtěl pašovat, na což se zdráhám i jen pomyslet.

pasovat znamena dat ich na ruku a tak prejst cez hranice? Ako ti dokazu ze si ich kupil prave pocas pobytu? Ja by som to riskol

Odesláno (upraveno)

5% na novinku asi nedostaneš, spíš 3% při platbě cash. Na podzim už možná těch pět procent půjde, ale je otázkou jestli Rolex, tak jako každoročně, zase nezdraží.

Je zajímavý vidět jak se vyvíjely ceny Rolexek za posledních 40 let. Nedávno jsem četl super příběh, jak si někdo v roce 1969 koupil k třicátinám Daytony, tuším za 240 dolarů, dnes mají hodnotu cca 40.000 dolarů. Každopádně 150k je slušná cena. Za pět, šest let nebudou pod 200k. Každopádně se GMT a SUBY prodávaly za stejnou cenu, takže to vypadá, že s novou várkou asi podraží i nové GMT.

pasovat znamena dat ich na ruku a tak prejst cez hranice? Ako ti dokazu ze si ich kupil prave pocas pobytu? Ja by som to riskol

Nejdřív si najdi pár historek se švýcarskými celníky na webu, a pak to riskni, tedy jestli na to máš žaludek :-). Největší drzost je ale nechat si vrátit švýcarský DPH, a pak chtít propašovat hodinky. Bohužel tohle už skoro nikdy neprojde. Upraveno uživatelem Cyber
Odesláno

Levnější bezpochyby. Ale pokud člověk není  potapěč, ve skutečnosti SDDS nevyužije, Suby jsou třeba pro mě optimálnější. Ano, jsou levnější a menší. Já snesu větší hodinky, ale suby mohu vzít prakticky i k obleku, SDDS opravdu ne... Jinak prodejce hovořil o té zelené verzi, když jsme mluvili o subech, řekl jsem mu, že jsem uvažoval o LV. Ale jistě, jsou stejé, jako ty ve zlatě. SDDS jsem si dal na ruku a zkoušel onen posun. Jsou to krásné hodinky, cenový rozdíl je nějakých 40k? Není to málo, ale tak když bych je vyloženě chtěl, koupil bych si je. Prostě mi na první pokus moc nesedly, ale můj náhled na ně se může změnit. Porovnám je v létě se subama a uvidím. I když v případě, že bych měl dát 190k za hodinky, asi bych si koupil BP, to je nyní moje nej meta... Mezistupeň bych viděl v Subech, či konečně v těch PAM 312, o kterých zde neustále píši. Minulý týden jsem udělal odbočku na Zenith a myslím, že jsem neudělal špatně. Takže chrona mám. Chci teď něco spíše se sportovnější duší... Ale známe chronobundus: ,,cesty chronomagora jsou nevyzpytatelné" :thumbsup_anim:

No pokud není potápěč, tak nevyužije ani těch 300WR :).
Odesláno

Nejdřív si najdi pár historek se švýcarskými celníky na webu, a pak to riskni, tedy jestli na to máš žaludek :-). Největší drzost je ale nechat si vrátit švýcarský DPH, a pak chtít propašovat hodinky. Bohužel tohle už skoro nikdy neprojde.

prave ze som uz pred tym hladal, samozrejme som nasiel je to sice o lyzovacke ale su tam spomenute ho hodinky

" Švajčiarskych colníkov zaujíma, či okrem povoleného desaťlitrového kanistra nenatankovali aj do ďalších, zaujímajú ich cigarety, alkohol a vraj vedia spoľahlivo nájsť človeka, ktorý by chcel prísť lacnejšie k hodinkám a šperkom. Norma je taká ako na letiskách pri návrate z cudziny."

prave to ma zaujalo, ako to dokazu odhlalit, to som sa aj pytal, ze ako na to pridu?

jedine co ma napada je, ze maju nejaky system s vyrobnymi cislami hodiniek a proste porovnaju ci sa nezhoduje. Ale je to len typ, takze sa pytam znovu neviete aky system na to maju?

tak isto aj vo francuzsku je ilegalne nosit fake hodinky, ale ako policajti kontroluju ich pravost? vas niekde v meste odchytia a povedia idete s nami na stanicu, tam mame experta, ktory urci pravost? niektore fake hodinky su tak premakane, ze to zistite len pohladom na strojcek, lenze ja by som ich nenechal otvorit mi PO, nie len by som stratil zaruku, ale aj ak by som ich chcel neskor predat, bez "red dot" by to bolo urcite za menej ako s nou

Odesláno

prave ze som uz pred tym hladal, samozrejme som nasiel je to sice o lyzovacke ale su tam spomenute ho hodinky

" Švajčiarskych colníkov zaujíma, či okrem povoleného desaťlitrového kanistra nenatankovali aj do ďalších, zaujímajú ich cigarety, alkohol a vraj vedia spoľahlivo nájsť človeka, ktorý by chcel prísť lacnejšie k hodinkám a šperkom. Norma je taká ako na letiskách pri návrate z cudziny."

prave to ma zaujalo, ako to dokazu odhlalit, to som sa aj pytal, ze ako na to pridu?

jedine co ma napada je, ze maju nejaky system s vyrobnymi cislami hodiniek a proste porovnaju ci sa nezhoduje. Ale je to len typ, takze sa pytam znovu neviete aky system na to maju?

tak isto aj vo francuzsku je ilegalne nosit fake hodinky, ale ako policajti kontroluju ich pravost? vas niekde v meste odchytia a povedia idete s nami na stanicu, tam mame experta, ktory urci pravost? niektore fake hodinky su tak premakane, ze to zistite len pohladom na strojcek, lenze ja by som ich nenechal otvorit mi PO, nie len by som stratil zaruku, ale aj ak by som ich chcel neskor predat, bez "red dot" by to bolo urcite za menej ako s nou

Jenom detai na okraj, reddot Ti udělám během minuty, třeba na Swatchkách :-). Stačí mi na to injekční jehla, lupa a lak na nehty :-). Nevím proč se red dot stal takovou posvátnou krávou? Copak je kapka laku, kterou lze kdykoli udělat, něco tak posvátného?

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

OK, red dot bol zly priklad, ale tak ty by si si dal otvorit hodinky NEAUTORIZOVANEMU clovekovi? ktoreho policia zohnala bohvie z kade? co ked ti skrabne puzdro?

A nevies teda ako Svajciarsky colnici zistia ze hodinky mas kupene vo swiss pocas par poslednych dni? naozaj by ma to zaujimalo.. nie, ze by som chcel nakupovat hodinky vo swiss, ja len s cistej zvedavosti

• Dát hlas 1
Odesláno

Ono to je taky o tom, jestli na to člověk má žaludek, jestli mu náhodou tím ty "definitivní" nezhořknou, jestli není lepší si k tomu pocitu, že máš něco, po čem jsi toužil, taky přidat příjemnou vzpomínku na nákup. Asi bych nechtěl si pokaždé, když se na ty hodinky podívám, znovu vyvolávat tu nepříjemnou chvilku, kdy projíždím celnicí a bojím se, že se někdo začne vyptávat, nedejbože prohlížet auto...

A navíc: Prostě to není legální! Vím, dělá se to. Vím, ušetřím tím relativně spoustu peněz. Ale ... opravdu si mám tím ten "pocit" z hodinek zkazit?

Pocity - blbost - jasně! Jasně???

Odesláno

Ono to je taky o tom, jestli na to člověk má žaludek, jestli mu náhodou tím ty "definitivní" nezhořknou, jestli není lepší si k tomu pocitu, že máš něco, po čem jsi toužil, taky přidat příjemnou vzpomínku na nákup. Asi bych nechtěl si pokaždé, když se na ty hodinky podívám, znovu vyvolávat tu nepříjemnou chvilku, kdy projíždím celnicí a bojím se, že se někdo začne vyptávat, nedejbože prohlížet auto...

A navíc: Prostě to není legální! Vím, dělá se to. Vím, ušetřím tím relativně spoustu peněz. Ale ... opravdu si mám tím ten "pocit" z hodinek zkazit?

Pocity - blbost - jasně! Jasně???

Tak třeba někdo právě z tohodle může mít příjemný pocity, žejo..

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...