Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Já měl několik původních nových, které se roztekly. Musel jsem je vyhodit i s krabičkou.

Docela by mě zajímalo proč ten materiál takovým způsobem degradoval.

Tenkrát byly jiné technologie než dnes a myslím, že taky nikdo nepočítal s tím, že řemeny bude chtít někdo nosit ještě po čtyřiceti a více letech. Takže já se nedivím, že řemeny vyschnou, praskají, tečou, nebo jinak degradují. Chtěl bych vidět dnes vyrobenou obyčejnou gumu kolem pětistovky jako spotřební zboží za čtyřicet let. Některé se nedají nosit ani jako nové.

Odesláno (upraveno)

Určitě je pravdou, že kvalita původních tahů byla žalostná. Záměrně jsem se o tomto tématu bavil s mým otcem, který v první polovině 70. let dostal modré igeny za vysvědčení (jsou v mém avataru) a potvrdil mi, že řemínek se rozpadl po několikaměsíčním nošení. Taktéž mi potvrdil, že i jeho tah odstával, takže se domnívám, že se nejedná o nějakou výrobní vadu repliky. Rád bych se zeptal na zkušenosti s trvanlivostí řemenu i dědy, po kterém mám černé igeny (viz jiná vlákna), ale to bohužel již není možné. Nicméně zkušenost mého otce jasně potvrzuje, že při pravidelném nošení většinou řemínek nevydržel ani rok. Proto si říkám, zda není irelevantní všemožně přeměřovat původní tahy či posuzovat jejich kvalitu a trvanlivost, jestliže lze u těchto náramků předpokládat degradační procesy zahrnující změnu původních rozměrů či samotné tuhosti materiálu.

Za sebe bych chtěl ještě jednou poděkovat Liborovi za repliky původního tahu. Domnívám se, že spoustě z nás, kteří nemají takové štěstí sehnat zastlaný původní tah, poskytl šanci dotáhnout své sportky k dobové dokonalosti.  

Upraveno uživatelem Flavamatic
Odesláno

Taky jsem to konzultoval s tátou ktery měl okrové igeny a jestli řemen u pouzdra odstával nebo ne si už nepamatuje. Co ví určitě je že byl i u okrovych černý. Co si já pamatuju tak je později nosil na tahu, takže ta guma dlouho nevydržela.

Odesláno

Nový katoalog Eltonu a staré Igeny.

Jarku ty mě tak štveš, že to ani možný není, pěkný to máš. B-)

• po 2 týdnech...
Odesláno

já se teď chystám na obnovu lumi, tak jsem na sebe zvědavej

Dej vědět jak to šlo a jak jsi to dělal! ;-) Taky bych to zkusil protože luminiscence na mém je žalostná.

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odesláno

Aku farbu mas a kde si ju kupil? Ja tiez potrebujem obnovit lumi na modrych primkach, no neviem sa dopracovat k farbe. Chcem taku ako je na vyssie uvedenych obrazkoch. Taku ako povodna farba.

Odesláno (upraveno)

Vcera som nahodil modry remienok na primky. Prehodil som i lunetu za bielu.No ani s bielou ani s ciernou mi neladia tie hodinky :( Uz mam objednanu i pastu na sklicko a chcem este obnovit lumi. Ale asi sa s tymi modrymi neskamaratim. Skusim iny remienok, ze mozno, no posobia na mna ako hrackarske. Vedel by som si predstavit taky dierkovany remienok s nebrusenej koze do modra. Videl som tu v zltom take, tie boli pecka. Ale musel by som to asi vidiet, ci vyniknu.

post-39713-0-72251200-1438325730_thumb.jpg

Upraveno uživatelem CsabaC

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...