Přejít na obsah

Prim sport I - Igen - chlubící vlákno

Doporučené příspěvky

Zdravím Vás, také jsem si pořídil jedny Igeny na denní nošení. Viz foto.

Mám k nim menší dotaz na zkušenější členy. Korunka totiž stoji za prd, tak bych ji rád vyměnil, a to je ten problém. Kde sehnat schopnou korunku. Napadlo mě si o ni napsat do Eltonu, ale nevím jestli bude ta renovační pasovat v kombinaci s původní hřídelkou, a určitě bych chtěl zachovat korunku s krčkem.

Parexo jsem zavrhl rovnou. Pak už mě napadá jedině koupit nějaký vrak,se schopnou korunkou, ale toho bych se nemusel dočkat, případně jestli nevíte o nějakém hodináři v okolí Brna nebo Olomouce, který by mohl nějakou obstojnou vytáhnout ze zbytků. Děkuji a rady.

attachicon.gifuploadfromtaptalk1395735805698.jpg

Odesláno z mého IdeaTabA1000-F pomocí Tapatalk

Nejsme od Brna, ale zkus to jako já, obejdi menší hodinářství se staršíma hodinářema, zatvař se smutně a ptej se. U některýho jistě seženeš jak korunku, tak případně i hřídelku ( divil by ses, co se takhle dá sehnat na skoro každé hodinky staršího data )..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak se taky přidám. Mám je už dýl (od xjr1), ale přišly mi nemožně malé. Před měsícem jsem je na ruce vyměnil za Casio GW56B a teď jsou mi akorát :eek:. Prostě chronobundus se vyvíjí.

Chtěl bych je přehodit do nerezu, ale nechce se mi je posílat do Primu a čekat měsíc, dva, tři. Je možné si objednat nové pozdro s lunetou, vložkou a korunkou pro renovaci samostatně? Jdou skvěle, hodinářský zásah nepotřebují a přehození do nového pouzdra by mi zabralo chvilku.

post-4432-0-92450100-1395756412_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Tady posílám zadní stranu.

Kuncák7? je volný strojek a všechno jde dost z tuha.Tak je tam musim dat.Jinak chod je v pořádku.

Jinak z druhé strany to už taková parada není, ale já jsem z nich mokrej.

Marfi a Milog, suprrrr?

post-32673-0-90584400-1395761823_thumb.jpg

post-32673-0-64821500-1395761834_thumb.jpg

post-32673-0-45013900-1395761845_thumb.jpg

Odkaz ke komentáři

Dneska mi ta krása přicupitala z Eltonu a stihla to za necelé dva měsíce. Ještě čekám na řemen,ale pochlubit se musím...

(blejskám to narychlo mobilem, tak omluva)

Hezký, nezapomeň potom přihodit foto s řemenem

Odkaz ke komentáři

Dneska mi ta krása přicupitala z Eltonu a stihla to za necelé dva měsíce. Ještě čekám na řemen,ale pochlubit se musím...

(blejskám to narychlo mobilem, tak omluva)

To jim v Eltonu nevadil Parexo cifr?

Odkaz ke komentáři

Ad hodinář Brada - měl jsem u něj asi 10 kousků a vcelku spokojenost, má dobrý ceny. Ale pár chybiček by se taky našlo - opravoval mi jedny automaty a zase nejdou, pak mi nutil 20mm stěžejky za 40kč/kus (prý švýcarské) a jednou natrhl nit u obšití pásku.

Ta luneta, to je ale prasárna...

Odkaz ke komentáři

Chapu jak to myslis a rozumim ti,ale kdyz pojedes s BMW do jejich servisu a oni uvidi,ze tam mas repliku nejakyho jejich dilu,myslis,ze te s tim vyhodi,nebo odmitnou opravu?Jasne,ze ne,je to byznys...

To je si pravda. Jen mne to spíš zajímalo, jestli byla nějaká reakce. Například, že nabídli jejich ciferník nebo tak. Jinak u toho BMW by to asi nevadilo, kdyby se ta oprava nemotala kolem toho dílu. Jinak by ti možná i "napařili" vyšší hodinovou sazbu :-)

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...