Návštěvník Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 No jasně, všechno jedině z Číny.
Jeronimo Odesláno 13. července 2015 Nahlásit Odesláno 13. července 2015 Já měl několik původních nových, které se roztekly. Musel jsem je vyhodit i s krabičkou.Docela by mě zajímalo proč ten materiál takovým způsobem degradoval. Tenkrát byly jiné technologie než dnes a myslím, že taky nikdo nepočítal s tím, že řemeny bude chtít někdo nosit ještě po čtyřiceti a více letech. Takže já se nedivím, že řemeny vyschnou, praskají, tečou, nebo jinak degradují. Chtěl bych vidět dnes vyrobenou obyčejnou gumu kolem pětistovky jako spotřební zboží za čtyřicet let. Některé se nedají nosit ani jako nové.
Flavamatic Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 (upraveno) Určitě je pravdou, že kvalita původních tahů byla žalostná. Záměrně jsem se o tomto tématu bavil s mým otcem, který v první polovině 70. let dostal modré igeny za vysvědčení (jsou v mém avataru) a potvrdil mi, že řemínek se rozpadl po několikaměsíčním nošení. Taktéž mi potvrdil, že i jeho tah odstával, takže se domnívám, že se nejedná o nějakou výrobní vadu repliky. Rád bych se zeptal na zkušenosti s trvanlivostí řemenu i dědy, po kterém mám černé igeny (viz jiná vlákna), ale to bohužel již není možné. Nicméně zkušenost mého otce jasně potvrzuje, že při pravidelném nošení většinou řemínek nevydržel ani rok. Proto si říkám, zda není irelevantní všemožně přeměřovat původní tahy či posuzovat jejich kvalitu a trvanlivost, jestliže lze u těchto náramků předpokládat degradační procesy zahrnující změnu původních rozměrů či samotné tuhosti materiálu. Za sebe bych chtěl ještě jednou poděkovat Liborovi za repliky původního tahu. Domnívám se, že spoustě z nás, kteří nemají takové štěstí sehnat zastlaný původní tah, poskytl šanci dotáhnout své sportky k dobové dokonalosti. Upraveno 15. července 2015 uživatelem Flavamatic
Mila_T Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Taky jsem to konzultoval s tátou ktery měl okrové igeny a jestli řemen u pouzdra odstával nebo ne si už nepamatuje. Co ví určitě je že byl i u okrovych černý. Co si já pamatuju tak je později nosil na tahu, takže ta guma dlouho nevydržela.
Jeronimo Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Nový katoalog Eltonu a staré Igeny.
guzmic Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 Nový katoalog Eltonu a staré Igeny.Jarku ty mě tak štveš, že to ani možný není, pěkný to máš. B-)
Fade Odesláno 15. července 2015 Nahlásit Odesláno 15. července 2015 kurde, taky musím sehnat ty bílé ručky :-) Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Miroslávek Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Zdravím, tak jsem ten novej řemen na Igeny nasadil naruby a otočil sponu , u pouzdra to krásně sedí, co vy na to ???
Fajkus Odesláno 26. července 2015 Nahlásit Odesláno 26. července 2015 Dobrý, já jsem původně myslel, že to tak patří a taky se mi to tak líbí.
Vladar91 Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Ahoj, tak konečně po servisu strojku, ještě vyleštím sklo a bude.
Miroslávek Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Eště by bodnul nějaký pěknější číselník ...
Milan Praha Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 já se teď chystám na obnovu lumi, tak jsem na sebe zvědavej
Vladar91 Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 Kdybych chtěl nové hodinky, tak si je koupímLíbí se mi původnost
Fade Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 já se teď chystám na obnovu lumi, tak jsem na sebe zvědavejDej vědět jak to šlo a jak jsi to dělal! ;-) Taky bych to zkusil protože luminiscence na mém je žalostná. Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk
Milan Praha Odesláno 27. července 2015 Nahlásit Odesláno 27. července 2015 barvu koupenou mám, jen nemohu v praze sehnat přípravek na sundavání ruček, komunikace s Parexem je k pláči, tam si už nekoupím nic
CsabaC Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Aku farbu mas a kde si ju kupil? Ja tiez potrebujem obnovit lumi na modrych primkach, no neviem sa dopracovat k farbe. Chcem taku ako je na vyssie uvedenych obrazkoch. Taku ako povodna farba.
CsabaC Odesláno 29. července 2015 Nahlásit Odesláno 29. července 2015 Vladar. Ten remienok mas z eltonu, ci ma iny povod?
Vladar91 Odesláno 30. července 2015 Nahlásit Odesláno 30. července 2015 To je Hirsch Hevea 18mm kaučuk.Tak půl milimetru to nesedí ale na první pohled to nejde poznat.
CsabaC Odesláno 31. července 2015 Nahlásit Odesláno 31. července 2015 (upraveno) Vcera som nahodil modry remienok na primky. Prehodil som i lunetu za bielu.No ani s bielou ani s ciernou mi neladia tie hodinky Uz mam objednanu i pastu na sklicko a chcem este obnovit lumi. Ale asi sa s tymi modrymi neskamaratim. Skusim iny remienok, ze mozno, no posobia na mna ako hrackarske. Vedel by som si predstavit taky dierkovany remienok s nebrusenej koze do modra. Videl som tu v zltom take, tie boli pecka. Ale musel by som to asi vidiet, ci vyniknu. Upraveno 31. července 2015 uživatelem CsabaC
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se