Prokop Odesláno 6. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 6. února 2006 Nesmíte se nechat odradit. Počet blbů je sice limitně rovný nekonečnu, ale když vytrváte, dojdete svého úspěchu.
VS Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 Nevím,jestli jsem to správně pochopil, ale někde jsem tu zahlídl, že se budou podobné hodinky, jako v limitované sérii, prodávat i v sériovém provedení. Jestli to tak je, jak se budou odlišovat (předpokládám, že nebudou úplně shodné, pak by le ztratila smysl) a jaká je předpokládaná cena. Model Linea v nabídce PRIM se mi docela líbí, ale ty větší by se mi líbily víc.
Lukáš Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 to VS: především použitým strojkem a tím, že budou mít datumovku.
cigi Odesláno 8. února 2006 Nahlásit Odesláno 8. února 2006 (upraveno) - Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Prokop Odesláno 8. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 8. února 2006 To VS: Větší model Elegant Linea 40mm už je v sériovém provedení k dispozici. Momentálně čeká zahájení prodeje pouze na nafocení. Pokud jste z Ostravského nebo Brněnského okolí, využijte nabídku besed (pátek respektive sobota), kde se budete moci seznámit se všemi barevnými alternativami. Pokud jste z Prahy a okolí, můžeme se dohodnout na osobní prezentaci. Jinak ostatní už řekl Lukáš. Hodinky budou mít kalibr 73 a datové okno.
mb Odesláno 11. února 2006 Nahlásit Odesláno 11. února 2006 Po shlednuti vsech moznych i nemoznych variant na dnesnim brnenskym srazu, zustavam, kdyz dovolite, u verze stribrneho ciselniku se zlatymi profilovanymi ruckami. Uvital bych sice, kdyby se podarilo ten stribrny odstin namichat podobne, jako u predstavenych Spartaku, ktery byl svetlejsi a jemnejsi, nicmene to mi nervy az tak trhat nebude. Kupodivu, nejvic se mi libily Svatovaclavske stribrno/zlata verze a Premiery s modrenymi ruckami. Oboje velmi elegantni. Tycho de Brahe ani nepocitam, o tech vubec neuvazuju ... ale opet -- nazivo vypadaji mnohem lepe nez nafocene. Bila z fotek se jakymsi zazrakem promenila ve stribrnou, absolutne plochy cifernik zase tak plose nevypada, coz vsechno dohromady vytvari velmi pohledny celek. Az na tu sirku, ta je ohromujici. Panu Prokopovi dodatecne dekuju za pekny a zajimavy setkani... a prosim o ten odkaz na uschovnu s fotkami strojku. Diky!
Honza Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Odesláno 13. února 2006 Rovněž děkuji p. Prokopovi za podnětnou brněnskou schůzku, nicméně vyplynuly z ní některé podstatné informace, které se zřejmě promítnou do našich specifikací: 1. P. Prokop nedoporučuje rytí do můstku hodinek z důvodu jeho možného nežádoucího prohnutí. Zůstává tedy jen tisk. V takovém případě bych se vrátil k vyrytí jména na dýnko hodinek. 2. Stříbrný číselník nevypadá skutečně špatně. Navíc jeho volba ještě více odliší L.E. od sériových Lineií. 3. Z bodu 2. vyplývají zřejmě zlaté ručičky. Zde se nabízí dříve zmiňovaná široká varianta. Přesto mě napadlo co takhle nechat středně široký tvar ručiček Linea, ale prostě místo černé dát zlatou. Po dodatečné konzultaci s p. Prokopem jsem ověřil, že by to šlo. Výhodou navíc je, že zůstane kompletní tvar Linea výhodný pro jednotnost L.E. , pouze se budou odlišovat barvy.
Prokop Odesláno 13. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 13. února 2006 Problematika rytí na můstku byla v Brně vysvětlena, nicméně je třeba jí vysvětlit i ostatním, kdož si žádali rytí můstku. Zkušební rytina na můstek mého vlastního strojku dopadla tak, že se můstek trošku deformoval. Můstek jako nosný díl pro ostatní součástky tak může ovlivnit chodové parametry hodinek. To co si můžeme dovolit udělat u sériových strojků současné produkce a u rotorů kalibrů 96 a 69, to by bylo u kalibru 66 riziko. Moje řešení je, že individualizaci můstku provedeme tiskem. Je to sice dražší technologie, ale více náklady by se Vás nedotkly (vezmeme je na sebe). Pro ty, kterým by se tisk nelíbil otevřeme opět variantu individualizace jménem na obvodu dýnka. Výhoda individualizace základny tiskem je tvarová stálost můstku a kontrastní (zaostřená) grafika, umožňující i poměrně drobné písmo. Co se týče stříbřeného číselníku, tak ten bude v nabídce sériových verzí také (konec konců jste ho již měli v ruce). Určitě příjde i Sv.V. varianta se zlacenými ručkami (v tomto případě však nejspíše listovými).
mb Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Odesláno 13. února 2006 Co se týče stříbřeného číselníku, tak ten bude v nabídce sériových verzí také (konec konců jste ho již měli v ruce). Určitě příjde i Sv.V. varianta se zlacenými ručkami (v tomto případě však nejspíše listovými). Ha, zrada! A ja si myslel, ze stribreny ciselnik se k teto variante nehodi a proto ve standardni nabidce nebude... predstaveny kousek mel byt pouze na ukazku. Aspon tak to zde bylo predkladano. Podeziram Prima, ze kdyz videl nas zajem nad stribrenym ciselnikem, podlehl a dodatecne ho zakomponoval do pripravovane nabidky standardnich Linei. Rad bych ale byl ujisten, ze to nebude se zlatymi ruckami...
Ondraj Odesláno 13. února 2006 Nahlásit Odesláno 13. února 2006 Dokonce bych někde možná našel, že Prim dřív psal, že v případě stříbřené verze bude tato barva jen na LE, že tuto do sériové verze dávat určitě nebudou. I já měl pocit když jsem je viděl, že vidím kus, který je stříbřený jen pro potřeby LE. Nicméně já nevím kolika lidem se stříbřený ciferník líbil, ale já jsem tak nějak vnitřně cítil, že to špatné nebude. Á našel jsem to. To Ondraj: ty dva smajlíky je třeba brát jako smajlíky. Série zůstane na 30ks! To jestli si poslední dva volné kusy vezme chronomag a odklizec nebo jeden kousek přenechají velkoryse Smolíkovi bude záležet jen na tom, kdo bude rychlejší. Jestli Vás trápí to, že několik lidí si přeje stříbřený číselník, tak vězte, že už takhle to bude série 30ks do značné míry "solitérních" hodinek, které ale také hodně věcí spojuje. Design pouzdra, číselníku, bezdatumové provedení mechanického strojku, kožený pásek, ale hlavně způsob jakým se celá série zrodila a jak se na ní každý z Vás podepsal. Nebyl bych z toho smutný, ale naopak bych to považoval za velmi cenné. To MB: Add. ručky: ručky mohou mít buďto šířku těch profilovaných a nebo těch štíhlých (tedy pokud se nemá dramaticky zhoupnout cena). Navíc sdílím názor cigiho, který poukázal na to, že na černých (ostatně i na bílých) ručkách stejně nebude profilování vidět (to je viditelné nejvíce na lesklém povrchu). Proto vidím jako zbytečné design ruček měnit. Add. číselník: stříbřený číselník se zlatými ručkami se určitě objeví ve variantě Sv.Václavských hodinek, tedy s římskými čísly a listovými zlacenými ručkami. V designu Linea se v sérii určitě neobjeví. 2Prim: Trochu mě mrzí ta náhlá změna názoru bez patřičného vysvětlení, ještě minulý týden jste psal, že stříbřený ciferník nevypadá dobře, takže to minimálně budí dojem, že chcete svým zákazníkům nabídnout nehezké zboží. U LE je to jiná, zde si design kazíme či lepšíme sami.
Lukáš Odesláno 14. února 2006 Nahlásit Odesláno 14. února 2006 to Prim: Pokud je ta individualizace na můstek nevhodná, tak ji samozřejmě přemístěte na dýnko.
Prokop Odesláno 14. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 14. února 2006 Pokud jde o mne, tak bych skutečně stříbrnou verzi Liney do nabídky nedával, už proto, že tam bude ta Sv.V. (stříbrný číselník a zlacené listové ručky). Nějak se to ale stalo, že těm hodinkám bylo přiděleno výrobní číslo. Může zůstat u prvního kusu. Taková raritka. Já se tomu nebráním a je pravda, že jsem v minulosti stříbrnou variantu pro sérii odmítl. To Lukáš i ostatní: úpravy ve specifikaci prosím posílejte už přímo na mail: objednavky@prim.cz Stačí do mailu napsat jméno, číslo v sérii, přezdívku a požadovanou změnu. Pokud ovlivní cenovou kalkulaci, tak bude vše zůčtováno až v doplatku.
old black Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Nevím, jestli budou všechny hodinky najednou vyrobené, ale kdyby ano, byli by jste ochotni si je vyzvednout společně v N.M.n.M? Nějak nakombinovat odpoledne dopravu, převzít hodinky, prohlídnout muzeum, "besídka", přespat a domů? Nebo je to blbost?
Honza49 Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Já taky, ale během týdne až v květnu. To bych chtěl mít hodinky už doma. .)
pakr Odesláno 16. února 2006 Nahlásit Odesláno 16. února 2006 Návštěva Eltonu v NMnM s převzetím Ch.L.E. není vůbec špatný nápad, já jsem pro. Jen bych to směřoval na dřívější čas, aby se člověk mohl i podívat, kde se hodinky vyrábí. Pokud by nám to PRIM ukázal. :-)
old black Odesláno 17. února 2006 Nahlásit Odesláno 17. února 2006 Zatím je nás málo (4-5/36), uvidíme ...
cigi Odesláno 19. února 2006 Nahlásit Odesláno 19. února 2006 (upraveno) . Upraveno 19. března 2011 uživatelem cigi
Prokop Odesláno 19. února 2006 Autor Nahlásit Odesláno 19. února 2006 Čeština na dýnku je už dávno zamítnutá záležitost. To co se znovu otevřelo, je individualizace popisu dna, kde může nápis ACIER INOX nahradit jméno nebo jiný druh individualizace. Hodinky určitě nebudou všechny najednou, ale rozdíly v termínech dodání nebudou veliké. Všechno jde do finiše, ale je potřeba, aby někteří pokročili a dodali vyplněný specifikační formulář.:) Docela zdržuje i to, že někteří ještě nedodali svůj kalibr. Cítím, že se na mne budou někteří z Vás asi zlobit, ale skutečně to celé zbrzdilo to, že ještě nemáme některé strojky pokupě.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se