Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Vzhledem k tomu, že hodinky střídám a jsem postižený mámením pořizovat pořád další, řeším jestli ty zahálející mám pravidelně natahovat nebo ne. Jde mi o to co jim dělá líp po technické stránce, tzn. neřeším, že je budu muset vždy řídit. Zabýval už se tím někdo z Vás? V případě, že je zde nějaké vlákno o podobném tématu, prosím o nasměrování. Já ho dosud neobjevil. Děkuju a zdravím všechny.

Odesláno

Už se to tu řešilo mnohokrát všude možně. Pokud vím, tak důvod proč to nechat běžet je aby nevyschnul olej a fakt, že hodinky jsou postavené tak, aby permanentně běžely.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Rozhodně nechat běžet...

Svoje první quartzový Casia jsem uložil do šuplíku, baterka se vybila a po nějakým cca roce jsem je zase oživil - vypadalo to, že půjdou bez problémů, ale čas od času se zastaví na asi za minutu čvrt (a je jedno kde je velká ručička). Vteřinovka si vesele pochoduje kolem dokola, ale velká ručka tam má evidentně nějakej problém... Každopádně už mám náhradu, takže holt zažijí smrt i podruhé...

• Po letech...
Odesláno

Na tuhle otázku jsem se ptal jednoho hodináře. A bylo mi řečeno, že je optimální je jednou za týden/dva týdny natáhnou(manuální nátah). Úplně nejlepší by bylo je rovnou i ten den nosit, aby běžely ve všech polohách :-)

Odesláno

Jde o to na co člověk ty hodinky má. Jestli jako investici/do sbírky a podobně, tak hlasuju pro uložení a nenatahování. Tak samozřejmě vydrží déle (skoro se dá říct nekonečně dlouho), než hodinky neustále/občas v chodu, které se sice udržují v dobrém provozuschopném stavu pro běžné nošení, ale logicky se také používáním opotřebovávají.

V podstatě se dá říct, že nejlepší kousky našich dnešních sbírek tvoří právě hodinky, které nikdo nenosil ani nenatahoval a v klidném šuplíku si uchovaly svůj stav až dodnes.

Odesláno

Podle mě je ideální hodinky jednou za čas provětrat. Pokud se hodinky uloží a nic se s nimi nedělá, pak jsou po více letech zralé na kompletní servis. Pokud jsou to hodinky jenom do sbírky, pak je to asi jedno, stejně jako se starým vínem - nikdo se toho nenapije :)

Odesláno

Já hodinky v kazetě, které nosím jen výjimečně, natahuji tak jednou za 14 dní. I po letech se vždy rozběhnou v pohodě a pokud je mám na ruce, běží až do konce. Automaty jsou ve windru. Tam by mne obtěžovalo neustálé seřizování day date. Qvarcky mé ženy běží nepřetržitě 11 let, tedy mimo přetěsnění a výměnu baterky. Nosí je jen občas, ale je to její věc. Moje warc 7 let totéž. A pokud kleknou, tak nový strojek zase tak velká zátěž není. Pokud se to nevyužije jako důvod k zakoupení něčeho nového. Toho se bojím nejvíc. :frusty:

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...