teg Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Ahoj, myslite si, ze je mozne ponorit hodinky (samozrejme vodotesne - muj pripad PO 600m) do ultrazvukove cisticky? Vim ze naramky se tak bezne cisti, ale co to udela s tesnenim? Nevim jestli to neni blbost, ale bylo by to velmi elegantni reseni pro cisteni clenitejsich povrchu pouzder, nehlede na oblast pod lunetou kam se ani standardne nedostanete. Dik za odpoved.
eskimak Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Tak toto teda zaujima aj mna... co sa tyka tesneni, o tie by som sa vobec nebal. Dlho tak cistim solarne Citizeny (WR200), no o automaticke Seika (taktiez WR200) mam strach - myslel som ci tym nejako nemozem ublizit strojceky, myslim tymi vibraciami... . Raz tam uz boli no potom som stratil odvahu a cistim ich zubnou kefkou a cistiacim prostriedkom na riad.
organic Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Tak toto teda zaujima aj mna... co sa tyka tesneni, o tie by som sa vobec nebal. Dlho tak cistim solarne Citizeny (WR200), no o automaticke Seika (taktiez WR200) mam strach - myslel som ci tym nejako nemozem ublizit strojceky, myslim tymi vibraciami... . Raz tam uz boli no potom som stratil odvahu a cistim ich zubnou kefkou a cistiacim prostriedkom na riad. No ja bych to nedelal, tah nebo sperky jsou OK, ale strojek by to nemusel prezit ve zdravi...Pouzival jsem ultrazvukovou lazen s regulaci vykonu v laboratori na rozbijeni krystalu, tak uz vidim, co to dela s loziskama ve strojku...
eskimak Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 No ja bych to nedelal, tah nebo sperky jsou OK, ale strojek by to nemusel prezit ve zdravi...Pouzival jsem ultrazvukovou lazen s regulaci vykonu v laboratori na rozbijeni krystalu, tak uz vidim, co to dela s loziskama ve strojku... Verim ze to moze napachat skodu. Ale predpokladam ze Tvoj ultrazvuk na rozbijanie krystalov mal "trosicku" iny vykon ako moja cisticka za 100eur. Povedal by som ze radovo.
PhoeniX Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Jako celek do ultrazvuku určitě NE. Jedine rozebrat, strojek nechat na souši a vše ostatní tam dát. Ale to už je práce pro hodináře. Pokud jsou hodinky vodotěsné - nemyslím oblekovky s WR 30 M - čistím je kartáčkem na zuby ve vlažné mýdlové vodě. Potom krásně prokouknou.
PepaSFI Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 jde o to že by se tím chvěním mohlo něco povolit a rozšroubovat a hlavně o vodotěsnost. Ten ultrazvuk funguje tak že se v kapalině šíří vlnění, tlakové rázy které pomáhají uvolnit nečistoty. I když se to nezdá, dosahuje to dost vysokých tlaků takže by to mohlo protlačit čistící lázeň dovnitř. Buď vyndat stroj z pouzdra nebo kartáček, slabý roztok mýdla nebo saponátu a opatrně vydrbat.
teg Odesláno 26. května 2010 Autor Nahlásit Odesláno 26. května 2010 jde o to že by se tím chvěním mohlo něco povolit a rozšroubovat a hlavně o vodotěsnost. Ten ultrazvuk funguje tak že se v kapalině šíří vlnění, tlakové rázy které pomáhají uvolnit nečistoty. I když se to nezdá, dosahuje to dost vysokých tlaků takže by to mohlo protlačit čistící lázeň dovnitř. Buď vyndat stroj z pouzdra nebo kartáček, slabý roztok mýdla nebo saponátu a opatrně vydrbat. Prave o to proniknuti lazne mi slo. I kdyz je vodotesnost slusna tak v kombinaci s temi vibracemi by to asi fakt mohlo udelat neplechu.
eskimak Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Prave o to proniknuti lazne mi slo. I kdyz je vodotesnost slusna tak v kombinaci s temi vibracemi by to asi fakt mohlo udelat neplechu. Fakt myslite ze by v malickej 100w domacej cisticke mohlo pretlacit kvapalinu do WR200 hodiniek??? Uff, tak to ma prekvapuje, asi tam prestanem cpat svoje Citizeny .
PhoeniX Odesláno 26. května 2010 Nahlásit Odesláno 26. května 2010 Fakt myslite ze by v malickej 100w domacej cisticke mohlo pretlacit kvapalinu do WR200 hodiniek??? Uff, tak to ma prekvapuje, asi tam prestanem cpat svoje Citizeny . Heleť se, já bych to nedělal. Pokud tam někde hlodá červíček nejistoty, vzal bych kartáček a mýdlo.
eskimak Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Odesláno 28. května 2010 Heleť se, já bych to nedělal. Pokud tam někde hlodá červíček nejistoty, vzal bych kartáček a mýdlo. Cervicek teda nehlodal, ale uz hloda. Povedal by som ze taky poriadny pustny cerv. Sakra, uz tam tie hodinky nedam
mechano Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Odesláno 28. května 2010 Cervicek teda nehlodal, ale uz hloda. Povedal by som ze taky poriadny pustny cerv. Sakra, uz tam tie hodinky nedam Já bych ti to teda neradil Jak ale chceš jinak získat tu zkušenost? (třeba bude k nezaplacení).
Návštěvník Kamil Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Odesláno 28. května 2010 Heleť ....Sorry za opravu, ale musím, strašně mě to mlátí do očí. Heleď je výraz odvozený od hleď a ne od lítání.
PhoeniX Odesláno 28. května 2010 Nahlásit Odesláno 28. května 2010 (upraveno) Sorry za opravu, ale musím, strašně mě to mlátí do očí. Heleď je výraz odvozený od hleď a ne od lítání. V pořádku... Snažím se psát bez hrubek, ale někdy to ulétne. Upraveno 28. května 2010 uživatelem PhoeniX
VS Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 (upraveno) Když jsem do ultrazvukové čističky poprvé ponořil skleničku, tak mi vypadla z ruky, protože jsem to nečekal. Celou dobu čištění se ozýval zvuk, jako když se diamantem řeže sklo. U hodinek bych se bál o safírové sklíčko a rubínová ložiska, aby nepraskly. Upraveno 31. května 2010 uživatelem VS
eskimak Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 Já bych ti to teda neradil Jak ale chceš jinak získat tu zkušenost? (třeba bude k nezaplacení). mechano: no a o tom to je, doslova nezaplatitelna skusenost Ale ukecali ste ma, hodinky uz do cisticky nepojdu. A asi tam teda nebudem pchat ani mobil
haslermetra Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 V UV čističce kapalina vibruje a naráží na předmět. Část mechanické energie se přemění na teplo a část rozvibruje i čištěný předmět. A to by nemuselo prospívat mazání. V součinnosti rozměrových a tvarových úprav mazaných součástí a přesně danných kapilárních sil oleje je zajištěno dokonalé a trvalé mazání na potřebných místech. A myslím si, že v případě takových nepřirozených vibrací by mohla být kapilární aktivita oleje nepříznivě narušena a olej by se mohl roztéct na nežádoucí místa.A jak někdo už psal, v ultrazvuku se občas povolí některý šroubek.
mechano Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 mechano: no a o tom to je, doslova nezaplatitelna skusenost Ale ukecali ste ma, hodinky uz do cisticky nepojdu. A asi tam teda nebudem pchat ani mobil Ani MP trojku bych tam nedával.
revue gt Odesláno 31. května 2010 Nahlásit Odesláno 31. května 2010 V UV čističce kapalina vibruje a naráží na předmět. Část mechanické energie se přemění na teplo a část rozvibruje i čištěný předmět. A to by nemuselo prospívat mazání. V součinnosti rozměrových a tvarových úprav mazaných součástí a přesně danných kapilárních sil oleje je zajištěno dokonalé a trvalé mazání na potřebných místech. A myslím si, že v případě takových nepřirozených vibrací by mohla být kapilární aktivita oleje nepříznivě narušena a olej by se mohl roztéct na nežádoucí místa. A jak někdo už psal, v ultrazvuku se občas povolí některý šroubek. Když to tedy shrneme dohromady. - komplet hodinky tam házet nebudeme. - jednotlivé součástky ( základny, plotny, kola at.),pouzdra, skla aj. můžeme. Některým se vyhneme. Beru v úvahu klasickou ultrazvukovou čističku. Budeš souhlasit s tím, že se rubínovým ložiskům nic nestane ?
haslermetra Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Odesláno 1. června 2010 Když to tedy shrneme dohromady. - komplet hodinky tam házet nebudeme. - jednotlivé součástky ( základny, plotny, kola at.),pouzdra, skla aj. můžeme. Některým se vyhneme. Beru v úvahu klasickou ultrazvukovou čističku. Budeš souhlasit s tím, že se rubínovým ložiskům nic nestane ? Kromě setrvačky s vláskem, kotvy, číselníku, ruček a plastových součástek v ní čistím všechno včetně kovového řemínku.Je nutno použít spešl čistící kapaliny do ultrazvukovek. Jelikož se ředí s vodou, hodím je pak do lihu, ten zbytky vody odstraní a ve finále do izopropylalkoholu. Brslen je můj kamarád. U nejvzdorovatějších nečistot toluen nebo aceton.Aceton ale nepoužívat na kameny, při jeho rychlém odpařování se základna s kameny prudce ochladí a ty pak popraskají - není nad vlastní zkušenost. Tohle je můj tajný recept, který nikdy nikomu neprozradím.
revue gt Odesláno 1. června 2010 Nahlásit Odesláno 1. června 2010 Kromě setrvačky s vláskem, kotvy, číselníku, ruček a plastových součástek v ní čistím všechno včetně kovového řemínku.Je nutno použít spešl čistící kapaliny do ultrazvukovek. Jelikož se ředí s vodou, hodím je pak do lihu, ten zbytky vody odstraní a ve finále do izopropylalkoholu. Brslen je můj kamarád. U nejvzdorovatějších nečistot toluen nebo aceton.Aceton ale nepoužívat na kameny, při jeho rychlém odpařování se základna s kameny prudce ochladí a ty pak popraskají - není nad vlastní zkušenost. Tohle je můj tajný recept, který nikdy nikomu neprozradím. Já jsem jel v benzínu nahrubo kartáčem + brslenem, pak čistý benzín na oplach a nakonec ether na odmaštění. Samozřejmě ne v ultrazvuku. Asi se za tebou budu muset vydat, když máš ty tajný recepty. :-)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se