Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Dovolím si postnout pár názorů na tyhle povedené chrono elegantně sportovní hodinky.

Svoje fotky zatím nedodám, hodinky jsem na ebay kupoval pro kolegu a zatím nevím, kdy mi je k nafocení půjčí. Nechce je dát z ruky :)

Kolega chtěl původně Seamastery v quartzu, ale nakonec šel do těchto "potápek" od ML a podle mě udělal dost dobře.

Hodinky se prodávají ve 4 barevných variantách, kolega si nakonec vybral stříbrnou verzi, i když dlouho uvažoval o modrém modelu (holt ta Omega ho lákala).

K dispozici jsou tyhle modely:

Miros Chrono Diver "Silver Surfer" MI1108-SS112-130

Miros Chrono Diver "Blue Lagune" MI1108-SS082-430

Miros Chrono Diver "Black Pearl" MI1108-SS042-330

Miros Chrono Diver "Bronze Barrier" MI1108-SS072-730

Člověk by si řekl, že to jsou obyčejné quartzky, ale mají pár zajímavých vychytávek.

1. Na fotkách to není vidět, ale mají dvě centrální "vteřinovky". Při spuštění stopek se rozběhne ta první (červená), což by i člověk (zcela logicky) čekal :) Ale jakmile oběhne ciferník a odměří první minutu, tak se pohne ta druhá / spodní (stříbrná) a o minutu poskočí. Tedy odměřené minuty nejsou indikovány v subciferníku, ale tou druhou "vteřinovkou" na hlavním ciferníku. Subciferník na pozici 3 pak indikuje desetiny/setiny/tisíciny vteřiny (podle toho, jaké máte oči :)

2. Slušná WR 300m, šroubovací korunka a dokonce i stopková tlačítka. To zas tak obvyklé v této cenové kategorii není.

3. Každá barva je limitována na 999 kusů, takže jistý stupeň exklusivity je zaručen.

4. Parádní strojek, to bylo velké překvapení. Tohle jsem fakt nečekal.

Hodinky se na ciferníku chlubí nápisem COSC a certifikaci skutečně mají. S hodinkami je dodávána i tabulka s údaji o odchylkách naměřených v různých polohách a za určitých teplot. Mrkněte na fotky, denní odchylka je v setinách vteřiny.

Jedná se strojek z řady ETA Thermoline, tedy strojek s chronometr certifikací a teplotní kompenzací.

ETA 251.232 je prý nejpřesnější analogový chronograf strojek, co byl kdy vyroben (jeho sourozenec je ETA 251.233).

Roční přesnost je ?10 vteřin!!! a hodinář je schopen přesnost ještě dále vyladit.

Pro zajímavost uvádím hodinky používající stejný strojek. Celkem slušnej oddíl, řekl bych :)

Breitling Aeromarine Colt Chronograph SQ (Breitling caliber B73)

Breitling Aeromarine Avenger M1 Chronograph SQ (Breitling caliber B73)

Breitling Professional Emergency Mission SQ (Breitling caliber B73)

5. Zpracování není co vytknout - tah je pohodlný, spona má extenzi, ciferník je plastický a svítivost velmi slušná. Sklíčko je, samozřejmě, safírové. Velikost 41mm, takže tak akorát na běžnou ruku.

6. Cena je lahůdková. Retail je 1.200 EUR, ale na ebay chodí nové hodinky kolem 350 - 450 EUR (podle barvy). Kolega ty svoje pořídil za 400 EUR + plus pošta. Zcela nové, kompletní balení, dvouletá záruka. Vše jak má být.

Resumé: perfektně zpracované hodinky s hodně slušnou hercnou a za lidovou cenu. Pokud někomu nevadí quartz a chce líbivé hodinky na běžné nošení i do vody, pak mi to přijde jako velmi rozumná volba. I ta značka ML má celkem slušnej zvuk.

Jediné drobné negativum je to, že tento strojek nemá EOL indikátor, což hodinky diskriminuje pro potápění a podobné aktivity, ale on si je stejně žádnej potápěč asi do hloubky nevezme, tak to snad tak nevadí.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Pekny shrnuti, uz nekolikrat jsem malem na tyhle chrona na ebay prihodil, ale bud jsem si nebyl jistej jestli je chci a nebo me nekdo prebil :) Jedine to sroubovani tlacitek chronografu mi prijde jako minus, mam to aktualne na Chronomatech a chut stopovat me rychle presla, protoze nez to odsroubuju tak uz me to nebavi :D Ale asi je to prakticky, nevim..

Odesláno

Pekny shrnuti, uz nekolikrat jsem malem na tyhle chrona na ebay prihodil, ale bud jsem si nebyl jistej jestli je chci a nebo me nekdo prebil :) Jedine to sroubovani tlacitek chronografu mi prijde jako minus, mam to aktualne na Chronomatech a chut stopovat me rychle presla, protoze nez to odsroubuju tak uz me to nebavi :D Ale asi je to prakticky, nevim..

Tak si kup něco ze stáje Breitlingen, tam tlačítka určitě šroubovací nebudou, to ti můžu zaručit :)

Odesláno

Tak si kup něco ze stáje Breitlingen, tam tlačítka určitě šroubovací nebudou, to ti můžu zaručit :)

To bych mohl, ale asi az na dovolene v plazovem hodinarstvi, u Dusaka atp maji ty tlacitka sroubovaci :( Nebo zkusim toho mistra hodinare v Ostrave, kterej ty Breitlingeny opravuje jestli nema nejaky schovany bokem :D
Odesláno

I když tady tyhle hodinky zřejmě nikoho moc nezaujaly, postnu sem ještě pár rychlých fotek, které jsem cvaknul dnes v kanceláři. Detail dvou "stopkových vteřinovek" by měl být vidět.

Návštěvník YPO
Odesláno

no jó NiGu - hodinky s wočima a wotevřenou hubou moc nefrčej :D

/na druhou stranu je to hodně muziky i za retail price/ za 500 eur bych to dokázal nosit i s vykulenejma vočima :)

Odesláno

Francouzskej LIP byl vždycky dobrej a ty jejich moderní kreace mě fakt berou. Občas jsou ta tlačítka i barevná, až zrak přechází.

Jo a kdybych je měl, byl bych chlap s pěti gulama a Fazer by mi vykal :)

Odesláno

No takhle to odečítání minut měly Breitlingen Hercules a bylo to nejpohodlnější odčítání minut, jaký jsem kdy zažil. Jinak ty hnědý se mi líběj asi nejvíc ale je to všechno jen teorie a bohužel plejtvání municej.. :( Kdyby se tak něco dalo vrátit zpátky.

Odesláno

No takhle to odečítání minut měly Breitlingen Hercules a bylo to nejpohodlnější odčítání minut, jaký jsem kdy zažil. Jinak ty hnědý se mi líběj asi nejvíc ale je to všechno jen teorie a bohužel plejtvání municej.. :( Kdyby se tak něco dalo vrátit zpátky.

A zrovna ty bys jedny chronografy na tu vaši chrono-jachtu potřeboval.

Můžete hrát různé hry, ke kterým budou stopky potřeba.

Například:

- kdo nejdříve vydrbe palubu kartáčkem na zuby

- kdo vydrží nejdéle pod kýlem

- kdo vydrží nejdéle vzdorovat hladovému žralokovi

Ty hnědý jsou hezký, to máš pravdu, budou hezky ladit k opálení :furious: Už máš ochranný krém s vysokým faktorem na hlavu? :)

Odesláno

A zrovna ty bys jedny chronografy na tu vaši chrono-jachtu potřeboval.

Můžete hrát různé hry, ke kterým budou stopky potřeba.

Například:

- kdo nejdříve vydrbe palubu kartáčkem na zuby

- kdo vydrží nejdéle pod kýlem

- kdo vydrží nejdéle vzdorovat hladovému žralokovi

Ty hnědý jsou hezký, to máš pravdu, budou hezky ladit k opálení :furious: Už máš ochranný krém s vysokým faktorem na hlavu? :)

No tak pokud bych jen měřil časy někomu jinýmu, tak by to mohlo bejt v pohodě. A krém ještě nemám, díky za upozornění. No ale základ tam je, to už se teď opálí pěkně do zlatova.
Odesláno

...Subciferník na pozici 3 pak indikuje desetiny/setiny/tisíciny vteřiny (podle toho, jaké máte oči :)

Jen bych upřesnil, že subciferník indikuje pouze desetiny vteřiny. Ale i tak jde o velice zajímavý strojek.

Odesláno

Řekl bych, že to jsou mazácké hodinky, tohle rozhození malých číselníků je pěkně souměrné. Když jsem je viděl poprvé na ebay hned mě napadlo, ty musím mít. Pak jsem zjistil, že se jedná o quartz a nadšení bylo pryč. Sebelepší quartzový strojek nepředčí mou lásku k mechanikám.

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Zmeřil by jste mi prosím někdo, kolik milimetrů mají hodinky včetně korunky? Děkuji :-).

Edit: mám ruku 20 - 20.5cm, tak aby mi nebyly malé.

Upraveno uživatelem jacob

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...