Přejít na obsah

Přesnost 7S26


Ford

Doporučené příspěvky

Nene, desítky sekund to nebudou. Spíš takové nenápadné pohyby, kterých si ani nevšímám. Ale teď jsem se podíval, a vidím, že oproti včerejším +51 jsou teď +49 :-)

 

EDIT: Pro upřesnění, je to -2s za 28h od poslední kontroly.

 

Máš obrovskou kliku, takhle dobře mi nejdou žádné švýcary bez COSC.

 

Pánové ještě je mám doma ,tak je zkusím nafotit, ale vypadají i po těch pár letech práce v dole pořád docela dobře!

 

Člověče, to je taky na úklonu. Pokud je taháš do ďury na každou šichtu několik let a vypadají takhle...masakr. Moje pětky mají sklo v horším stavu po ročním občasném nošení (a jednom přejetí po rohu žulové pracovní desky).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děcka, přesnost u mechanik neřešte. Mechanika je o pocitu, ne o přesnosti.

ETA 2428-2 vyladím, když se trefím na dobrý kus na +1,5s týdně. Nebo +70 až 80s za období letního času. Miyoyta 8215 vyladím na +2s denně. Jenže jsem tento kalibr neměl aby u něho nedrnčel vlásek.  Jo, to je sice vyladěné, ale druhý den je pak +20s, další -40s. Napřed se musí poslechnout jak kalibr šlape a pak se rozhodovat, jestli má cenu z toho něco ždímat. Sice srovnávám nesrovnatelné kalibry, ale i ta nejmizernější ETA se dá seřídit s velkou rezervou na COSC.

Na přesnost má vliv poloha, teplota ruky, délka nošení přes den, typ práce, vysychání olejů a dalších 1 000 000 okolností.

Nový kalibr se musí nechat jít aspoň 3 týdny a pak teprve zjišťovat jakou má vlastně odchylku. Pak ho nastavit baj voko, ale doopravdy ho ladit, pokud na to má, je vhodné nejdříve po 3 měsících. Akorát se musí také zjistit jak jde v létě, jak jde v zimě a podle toho nastavit odchylku. Takže po více jak roce můžete mít dobrý kalibr poštelovaný ke své spokojenosti. Do té doby než začnou vysychat oleje a můžete začít znovu. :evil:  Pak je čas mazání a můžete začít úplně znova.

Důležitý je, že to tiká, šťastlivci s proskleným dýnkem se můžou nechat hypnotizovat mrskajícím se nepokojem a vo tom to je.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas recht,tech aspektu je tolik,ze to proste nema smysl resit stylem-ETA je lepsi,jak Miyota,Seiko ma lepsi kalibry,nez jinej inhouse...bla bla...Proste danej typ strojku ma nejakou specifikaci,neco umi a neco uz asi ne.Pisu to proto,ze jsem mel docela dost hodinek,mnohokrat 2824,kazda se chovala jinak,2836-taktez.Momentalne mam na ruce 7s26,coz se cpe do nejlevnejsich Seiko a je na tom po mesici lip,jak 8L35(de facto Grand Seiko kalibr).Takze hlavne klidek a pohodu,nebejt nasranej,ze mi hodinky za kilo pade zdrhaj vo dvacet vterin/24h :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já to mám tak do 5 secund - brilantní, do 10 - klídek, pohoda, do 20 - no vždyť to jsou mechaniky, nad 30 - to už musím seřizovat, nedá mi to, a nad 1 minutu - to už jdou podle plotu.

Pořád to jsou časoměřiče, kdy chci vědět za jak dlouho mi jede tramvaj a jestli mi neujede.A upřednostňuju odchylku do plusu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem na tom podobně s Monstrama. Dělaly tak +5 sec. za den. 14 dní o dovolené jsem je nechal ležet (vrtič nemám) a teď dělají +15 s/d. Jelikož je to pořád +, tak mi to žíly nerve. Až se mi zdá odchylka velká, tak je seřídím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

Pořád to jsou časoměřiče, kdy chci vědět za jak dlouho mi jede tramvaj a jestli mi neujede.

Můžeš mít na ruce atomové hodiny, ale až ukážou stejný čas jako je v jízdním řádu, tak stejně ve skutečnosti šalina je už pryč nebo nejede.

Tento kalibr se dá podle praktiků vyštelovat na 8-12 vteřin/den celoročně na ruce. Tak jsem zvědavý co to dá z hecu. Jsem dospěl do stádia, že už ani čas nezaokrouhluji za čtvrthodiny, ale jen mrknu na postavení ručiček, jestli mám čas nebo nemám čas  :whistle:  a s takovou už vyhoví i kalibr s kolíčkovým krokem.
Upraveno uživatelem šarik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na ten posun musí být nějaké šroubovací udělátko s jemným závitem, ne? Neříkejte mi, že do toho hodinář šprndá ručně párátkem? :-)

 

Já jsem si svoje SNZF15J1 pošteloval z -30/d na stabilních +20 právě jemným poklepáním na ten výstupek. Chvílemi byla odchylka i menší, ale nepravidelná. Jo a poťukával jsem malým šroubováčkem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem svoje pětky takhle ručně šteloval dva týdny, nejdřív to dost lítalo, ale nakonec jsme se "domluvili" na nějakých +5s/den. Ale měl jsem představu o něčem, co se fakt bez problému dokáže pohybovat o setiny milimetru. A nejlíp během průběžného měření na vibrografu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nové SKX009 mi zatím dělají denně průměrně 0 s, tak uvidíme jak po větším zaběhnutí. Teď je nosím 4. den.

 

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Zajimave velice zajimave jestli ti to tak zustane tak jsi poradnej klikar :-) ale 4dny to je malo az se poradne rozchodi tak to bude asi jine kafe :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...