Přejít na obsah

Přesnost 7S26

Ford

Doporučené příspěvky

Tak já jsem dnes zaznamenal, že mi ty moje skx007 jdou o 65 sekund do plusu, takže to je přes minutu, a zřejmě je čas je přenastavit. Pomocí plánovacího kalendáře jsem vypočítal, že od 31.5.2015 do dnes to je 118 dní od posledního nastavení, kdy jsem je nastavil přesně na nulu. Tak to máme 65 : 118 = 0,55s za den. No, to by šlo :-)

Zároveň přemýšlím, že je sundám z presidenta a dám je na nato nebo na gumu. Schválně, jestli se projeví nějaká zásadní změna v přesnosti při změně tahu. Já jsem kolikrát míval pocit, že se ta odchylka nějak mění i po samotném nastavení na přesný čas, kdy hodinky na chvilku podstupují falešný hacking. Obzvlášť, když jsem ten čas šteloval déle jak dvě, tři minuty. Tak uvidíme...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zajimave velice zajimave jestli ti to tak zustane tak jsi poradnej klikar :-) ale 4dny to je malo az se poradne rozchodi tak to bude asi jine kafe :-)

No, uvidíme. Nechci vynášet předčasné soudy, tak tomu ještě dám několik dní :) 

Teda nějaký povedený hodinky  :)

Hehe, si piš! :) Zatím spokojenost nejvyšší.

Odkaz ke komentáři

Tak já jsem dnes zaznamenal, že mi ty moje skx007 jdou o 65 sekund do plusu, takže to je přes minutu, a zřejmě je čas je přenastavit. Pomocí plánovacího kalendáře jsem vypočítal, že od 31.5.2015 do dnes to je 118 dní od posledního nastavení, kdy jsem je nastavil přesně na nulu. Tak to máme 65 : 118 = 0,55s za den. No, to by šlo :-)

Myslím, že takhle to nemůžeš počítat. Předpokládáš totiž, že hodinky mají konstantní denní odchylku a pak ti vychází krásná přesnost 0.5 sekundy za den. Ale určitě to tak není. Za tu douhou dobu se ta odchylka měnila podle toho, jak jsi je nosil nebo odkládal, někdy šly do plusu, jindy třeba do mínusu a ty odchylky se někdy sčítaly, jindy odčítaly a kompenzovaly... no a po 4 měsících to prostě vyšlo takhle. Takže ano, je to slušné, za 4 měsíce minuta, ale nelze z toho usuzovat, že strojek jde s odchylkou 0.55 s za den.

Odkaz ke komentáři

Myslím, že takhle to nemůžeš počítat. Předpokládáš totiž, že hodinky mají konstantní denní odchylku a pak ti vychází krásná přesnost 0.5 sekundy za den. Ale určitě to tak není. Za tu douhou dobu se ta odchylka měnila podle toho, jak jsi je nosil nebo odkládal, někdy šly do plusu, jindy třeba do mínusu a ty odchylky se někdy sčítaly, jindy odčítaly a kompenzovaly... no a po 4 měsících to prostě vyšlo takhle. Takže ano, je to slušné, za 4 měsíce minuta, ale nelze z toho usuzovat, že strojek jde s odchylkou 0.55 s za den.

To mas urcite pravdu, ze to nelze pocitat. Pokud se majitel hodinek ale nijak neomezoval v noseni a nosil je dle sebe naplno, tak je to co je super. Takze v zaveru je pro neho lepsi, nez kdyby mel konstatne +6 za den, ne?

Odkaz ke komentáři

Hodinky mam bez čtyř dnů 4 roky. Za tu dobu mi šly všelijak, když se přehouply přes půl minuty za den, tak šly do servisu. Teď mají od servisu bez tří měsíců dva roky a jdou celkem přesně. Těch 0,5 sekundy za den se dosáhly zhruba tak, že jeden den šly o dvě sekundy rychleji a další čtyři dny se držely na nule... Používám je celou dobu pořád stejně. To, že teď jdou tak přesně, jen konstatuju, když už tu to vlákno je. Za půl roku to může být úplně jinak a taky se z toho nezhroutím. Teď jen to prostě je, jak to je. Když se dívám do svých poznámek, tak jsou tak přesné asi od března.

Odkaz ke komentáři

To mas urcite pravdu, ze to nelze pocitat. Pokud se majitel hodinek ale nijak neomezoval v noseni a nosil je dle sebe naplno, tak je to co je super. Takze v zaveru je pro neho lepsi, nez kdyby mel konstatne +6 za den, ne?

Jasně, souhlas, taky jsem to tak psal. Výsledek je to dobrej, jen jsem říkal, že ta přesnost je pouze zdánlivá, půl sekundy stabilně za den tenhe strojek určitě nedělá. Moje pětky se 4R36 když jsem nosil přes den a na noc vzal na ruku géčka a pětky odložil na dýnko, tak jsem po týdnu nošení měl +3 sekundy. Ale když jsem to zkoumal, tak rýno měly třeba -2, po celodenním nošení se to srovnalo třeba na +3, pak jsem je zase na noc odložil a ráno bylo -1... A takhle se to prostě drží šul nul, když je třeba na víkend odložím, už je ta odchylka výraznější. Ta odchylka není zkrátka stálá, jen se někdy umí dobře posčítat a výsledek je, že se na ně dlouho nemusí šáhnout.

Odkaz ke komentáři

Jasně, souhlas, taky jsem to tak psal. Výsledek je to dobrej, jen jsem říkal, že ta přesnost je pouze zdánlivá, půl sekundy stabilně za den tenhe strojek určitě nedělá. Moje pětky se 4R36 když jsem nosil přes den a na noc vzal na ruku géčka a pětky odložil na dýnko, tak jsem po týdnu nošení měl +3 sekundy. Ale když jsem to zkoumal, tak rýno měly třeba -2, po celodenním nošení se to srovnalo třeba na +3, pak jsem je zase na noc odložil a ráno bylo -1... A takhle se to prostě drží šul nul, když je třeba na víkend odložím, už je ta odchylka výraznější. Ta odchylka není zkrátka stálá, jen se někdy umí dobře posčítat a výsledek je, že se na ně dlouho nemusí šáhnout.

Souhlas, ja to vidim jako vyhodu.

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si teda udělal měření přesnosti mých Pepsi. Za týden udělaly +1s. Teda, abych to uvedl na pravou míru. Seřídil jsem čas, a za den se mi vrátily o přibližně 4s do mínusu a takhle beze změny držely zbytek týdne :-D Teda, akorát ta 1s, takže držely na - 3s. Takhle to udělaly dvakrát, přesně stejně. Ptám se. Irenko, proč?! :-D

Odesláno z mého LG-D802 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Já jsem ty moje hodil na nato, opět nastavil přesnost na nulu a teď po deseti dnech jsem +15. V prvnich dnech jsem letmo pozoroval posuny okolo 2-3 sekund denně, pak jsem to moc nekontroloval, až teď poslední tři dny, se mi zdá, že přešlapovaly mezi 13 a 15 sekundama. Teď jsem se na to zaměřil pozorně a je to těch 15s za 10 dní... Ale jo, s tím se dá žít ;-)

Odkaz ke komentáři

• po měsíci...

Takže...od 24.10. do 6.11. udělaly za 13 dní +26s, čiže rovné 2s denně. Nechal jsem je být, nepřenastavoval jsem, a dnes, po celkově 27 dnech jsou na +51s, takže celkově 1,79s denně. A to mezidobí mezi 6.11. a dneškem je +25s za 14 dní.

To je spoustu čísel...řekněme, že mi jdou +2s denně. A teď je jdu zase nastavit na nulu .-)

Odkaz ke komentáři

Ještě nejsou zaběhlé  a průměr je +3s denně. Sledoval jsem i odchylku za 24 hodin a také testoval +/-  podle COSC jestli to někomu pomůže a vešly se +/- autobus :whistling: . Tak nevím co tu pořád řešíte, když už po xté :wallbash: tu opakuji, že mechanika není o přesnosti, ale o pocitu. 

Až trochu proniknete do hodinařiny a budete vědět co všechno ovlivní přesnost mechaniky, tak se také svým příspěvkům zasmějete, co jste řešili ohledně přesnosti. Předpokládám, že když jste si kupovali nechaniky, tak jste se seznámili s přesností chodu vybraného kalibru, který garantuje výrobce a když to porovnáte jak by mohly jít, tak toto je naprosto zlaté. Jsem rozmazlený ze švýcar, ale musím konstatovat, že zatím tento kalibr na mě udělal velmi dobrý dojem a pokud mu to vydrží, tak vám to chodí s přesností výrazně dražší, byť masové švýcarské ETA, která se dá vyladit při štěstí na kus do finální odchylky +150s/rok. Akorát rozdíl je, že u ETA jednou za rok pošoupnete rafičky o dvě minuty dozadu a u tohoto kalibru jednou za 2-3 týdny. Aspoň se častěji pomazlíte s korunkou.

Kdysi se tvrdé jádro na 1. srazu bavilo o tom, jaká je  přijatelná odchylka přesnosti chodu bez ohledu na kalibr a konstrukci kroku. Během pár minut jsme se usnesli neodvolatelně na tom, že cokoliv do +5ti minut za týden při stabilní odchylce není život ohrožující stav. Pak se řešilo, podle čeho štelovat čas. Též shoda, že vyzrálý chronomagista není otrokem času, tak od oka vrátí rafičky dozadu podle jemu známé předpokládané odchylky, která je pozorovatelná až tehdy, pokud se má někam dostavit a ještě je tam tma a zamčené. :evil:

Tak to řeším u Orientek, kterým sice k nátahu stačí sluneční vítr, ale přesností jsou pouze k určení "mám čas-nemám čas". :cool02:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...