Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
  V 22. 3. 2021 v 10:43, groula napsal:

Prý se vyplatí vyměnit celý kalibr - 3000,- plus celkové přetěsnění 1800,- . Tak to je přesně cena, za kterou jsem je kdysi koupil. Možná o něco vyšší. Mrzuté.

Nedokážu si představit, kolik by stál servis třeba Sinn U55, na kterým mám spadýno. Asi si nechám zajít chuť....

Rozšířit  

Zkus poptat více hodinářů, podle mě se ty ceny budou dost lišit a třeba se najde někdo, kdo je dokáže opravit, nejen vyměnit celý strojek.

Odesláno (upraveno)
  V 22. 3. 2021 v 10:52, tombas napsal:

Zkus poptat více hodinářů, podle mě se ty ceny budou dost lišit a třeba se najde někdo, kdo je dokáže opravit, nejen vyměnit celý strojek.

Rozšířit  

No to bych strašně rád, ale nerad bych dopadl jako v případě mých dětských památečních PRIMek, kdy mi "hodinář" totálně odřel tu oranžovou vteřinovou ručičku....

Ve vlákně SEIKO opravy se píše jenom o Koskomu. Nic jiného jsem nenašel...😪

EDIT: Jo a ta oprava by prý u nich přišla na 3500,-

Upraveno uživatelem groula
Odesláno

Vyměnit strojek umí každý hodinář, to není žádná raketová věda.

Zkus ještě poptat ONYX v Jihlavě, Pražské hodinářství, nebo třeba Helveti. Jistě tady bude mnohem více hodinářů, nepíšeš, odkud jsi, ale můžeš si dát i dotaz na opravu do příslušné sekce. Nový strojek stojí kolem $65 + nějaké poštovné, DPH apod. tj. kolem 2000,- Kč, takže 1500,- za výměnu a přetěsnění mi přijde docela OK. Pokud by se jednalo o opravu, tak to záleží, co tomu je a jak dlouho by se tomu musel hodinář věnovat.

Srovnávat to s cenou nových hodinek dost dobře nejde, nová monstra dnes taky nekoupíš za 3500,-.

• Po roku...
Odesláno

Tak se také připojím na oživení vlákna..

U SNK809 se mi stalo, že se z ničeho nic začaly předbíhat o plus minus 15 minut za den. Přitom si myslím, že jsem je nemohl nijak zmagnetizovat a ani jsem s nima nemlátil.

Jelikož se mi nechtělo utrácet za servis, tak mi teď doma už druhým rokem leží v prachu na poličce.🤷‍♂️

Odesláno (upraveno)

15 minut za den bude slepenej vlásek, někdo tu psal že mu tohle udělaly nový brajtle, tak s nima zabalenýma v ručníku klepl o furta a šly zas jak nový. Původní doporučení bylo klepnout lehce o stůl, asi to fakt funguje.

Šetrnější by asi bylo ty hodinky otevřít a pod lupou párátkem opatrně vlásek odlepit od sebe.

Mám tady jedny SKX spíš hodně dojebyný vrak se skoro strženou korunkou a stejným problémem, jdu to vyzkoušet.

Upraveno uživatelem Jiří Sedlák
Odesláno
  V 19. 3. 2023 v 7:49, Jiří Sedlák napsal:

15 minut za den bude slepenej vlásek, někdo tu psal že mu tohle udělaly nový brajtle, tak s nima zabalenýma v ručníku klepl o furta a šly zas jak nový. Původní doporučení bylo klepnout lehce o stůl, asi to fakt funguje.

Šetrnější by asi bylo ty hodinky otevřít a pod lupou párátkem opatrně vlásek odlepit od sebe.

Mám tady jedny SKX spíš hodně dojebyný vrak se skoro strženou korunkou a stejným problémem, jdu to vyzkoušet.

Rozšířit  

V 19. 3. 2023 v 8:42, Jiří Sedlák napsal:

Nepomohlo, klepl jsem ještě jednou víc.

Rozšířit  

Díky za tip! Určitě to vyzkouším. Ani jsem nevěděl, že se vlásek může "slepit".

Odesláno

Vrátily se mi hodinky ze servisu společně s tímto diagramem. Poradili byste mi prosím, co znamenají ty jednotlivé zkratky? 

Jinak už chápu, proč zde tolik lidí Onyx chválí. Maximální vstřícnost a i těch mých lowcost hodinek se tam ujali, jako by to byly nejmíň Omegy. Před servisem už to byla slušná divočina, šly do plusu i do mínusu o desítky sekund podle nošení a polohy v noci . Po servisu jedou zatím stabilně -2 až -3 denně.

20230324_160327_2.thumb.jpg.2d5ba5eabd1ea80a697a3143d9a712d7.jpg

• Po roku...
Odesláno (upraveno)

Chlapci a dievcata - tak moje Monstra 1.gen robia 60 sekund za den. Najviac som to vydrzal 2 dni, ze ci sa to zrovna a nezrovnalo, tak som ich znova posunul dozadu. No a teda, otazka je, ci nie su zmagnetizovane...alebo cosi.

Niekto podobna skusenost? Ono si to mozno sadne, neboli nejako pravidelne nosene, mam ich ledva tyzden, ale i tak.

Alebo niekdo v Prahe, co by mi ich na kave zmeral, a ak su zmagnetizovane, odmagnetizoval? :)

F.

Upraveno uživatelem F.B.
Odesláno

Donesl bych je k hodináři, odmagnetovat, změřit, popřípadě malý servis. Mám jedničková monstra černá i oranžová. Po servisu jdou cca 1 minutu týdně. Klidně bych zkusil Koscom.

• Like 1
Odesláno

Mal som ich zatial stale na ruke, takze polozene som ich este nemeral. Skusim tomu dat teda este sancu, tak tyzden dva, ci si nesadnu, a ak nie, tak vyrazim do Koscomu. 1 minuta za tyzden dopredu, to by bola parada.

F.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...