Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Přeji hezký den, nebudu vytvářet omáčku, a rovnou říkám, že jsem žil dojmem o skutečnosti pouze jednoho druhu Diplomatů. Malé rozdíly v indexech nepočítám za jiný druh. Ale ciferník na mé fotografii pokud je pravý je velmi odlišný a jestli nejsou informace o tomto ciferníku návykové prosím jejich poskytnutí. Na mě ciferník působí věrohodně...

Posted Image

Odesláno

Zajímavý ciferník. V Eltonu se hodně experimentovalo a taky zaměstnanci rádi hrávali hru zvanou "deset pro firmu, jedny pro mě" a vznikla tak spousta zajímavostí a neobvyklých verzí.

• Dát hlas 1
  • po 2 týdnech...
Odesláno

Takže přeci jen jsem našel něco zajímavého. Škoda, že k tomu nemám ten zbytek... Původně jsem myslel, že jsem tak neznalý a jde o další typ Prim Diplomat protože ta neznalost mě nepřestává udivovat. Každý den narážím na něco nového co už všichni znají Posted Image jenom já ještě ne Posted Image

Odesláno

Přeji hezký den, nebudu vytvářet omáčku, a rovnou říkám, že jsem žil dojmem o skutečnosti pouze jednoho druhu Diplomatů. Malé rozdíly v indexech nepočítám za jiný druh. Ale ciferník na mé fotografii pokud je pravý je velmi odlišný a jestli nejsou informace o tomto ciferníku návykové prosím jejich poskytnutí. Na mě ciferník působí věrohodně...

Posted Image

Odesláno

Zdravím z BB,

a hneď sa aj ospravedlňujem za predchádzajúci "nepodarok " prázdnu poznámku.Ušla mi, potvora.

Nechce sa mi veriť, že na tak hrubo poškodenom ciferníku, by sa mohol zachovať nepoškodený akurát nápis

Diplomat ...vzhladom na jeho veľkosť a použitú technológiu...

Mám však neodbytný pocit, že som tento font názvu a stylizáciu nápisu už videl ... a to na toaletnom mydle

vyrábanom v 70. a 80. rokoch minulého storočia ...možno si naň niektorí spomenú ...

Ale možno sa mýlim, bolo by však zaujímavé môcť ich porovnať...

Odesláno

Zdravím z BB,

a hneď sa aj ospravedlňujem za predchádzajúci "nepodarok " prázdnu poznámku.Ušla mi, potvora.

Nechce sa mi veriť, že na tak hrubo poškodenom ciferníku, by sa mohol zachovať nepoškodený akurát nápis

Mám však neodbytný pocit, že som tento font názvu a stylizáciu nápisu už videl ... a to na toaletnom mydle

vyrábanom v 70. a 80. rokoch minulého storočia ...možno si naň niektorí spomenú ...

Skoro .... :-)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Návštěvník tolja
Odesláno

Zdravím z BB,

Nene,

podle mě nápis diplomat svým stavem sedí ke stavu zbývajících nápisů na číselníku. A stejně jako docentovi mi to připomíná jeden z prototypů ze sbírky váženého člena fóra.

S pozdravem do BB

Odesláno

Takže přeci jen jsem našel něco zajímavého. Škoda, že k tomu nemám ten zbytek... Původně jsem myslel, že jsem tak neznalý a jde o další typ Prim Diplomat protože ta neznalost mě nepřestává udivovat. Každý den narážím na něco nového co už všichni znají Posted Image jenom já ještě ne Posted Image

A takhle to vypadá, když je to kompletní.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

• Dát hlas 1
Odesláno (upraveno)

Teda musím říct, že vypadaly fantasticky. Moc se mi líbí. A je velká škoda, že nešly do výroby. A mít tak ještě nerezové pouzdro, to by se leckteré špičkové swiss hodinky té doby mohly jít bodnout.

EDIT: tyhle ale mají broušený ciferník. A protože na fotce toho vraku ciferníku není po broušení ani památky, musela to být ještě malinko jiná verze, s lakovaným cifrem.

Upraveno uživatelem Karlos
Odesláno

Tedy nechci rozpoutávat flame, ale mě se vůbec nelíbí. Nehledě na to, že kol 60- 70 let takovýhle hodinek bylo ve švajcu za pár šestáků tuny (kolikrát jako by vypadly z oka - původní diplomat je pro mě daleko daleko krásnější). Zrovna nedávno jsem koukal na jedny, co měly na ciferníku nápis Vulcain, podle mě to byla ale rebrandovaná výroba od kohosi za pár kačáků...

Návštěvník tolja
Odesláno

Teda musím říct, že vypadaly fantasticky. Moc se mi líbí. A je velká škoda, že nešly do výroby. A mít tak ještě nerezové pouzdro, to by se leckteré špičkové swiss hodinky té doby mohly jít bodnout.

EDIT: tyhle ale mají broušený ciferník. A protože na fotce toho vraku ciferníku není po broušení ani památky, musela to být ještě malinko jiná verze, s lakovaným cifrem.

Bez náznaku pokusu o hádku prohlašuji, že ty hodinky mi připadají stejně hnusné, jako většina ostatní produkce Eltonu po roce 1980. To, že se do výroby nedostaly podle mě není škoda, protože za zmínku na nich stojí pouze ručky, tedy pokud mě zrak neklame a jsou opravdu vyplněny černou barvou.

Odesláno

Bez náznaku pokusu o hádku prohlašuji, že ty hodinky mi připadají stejně hnusné, jako většina ostatní produkce Eltonu po roce 1980. To, že se do výroby nedostaly podle mě není škoda, protože za zmínku na nich stojí pouze ručky, tedy pokud mě zrak neklame a jsou opravdu vyplněny černou barvou.

Ta černá linka na ručkách je natisknutá. Nejedná se o drážku, která by byla vykrytá černou barvou.

Odesláno

To je hezké protože v tom případě jsem měl i zbytek. Ciferník byl v sáčku s tímhle pouzdrem ale myslel jsem, že se tam dostal omylem a tak jsem pouzdro někde pohodil a uchoval jen ciferník. Jdu hledat někde pohozené pouzdro...

Odesláno

To je hezké protože v tom případě jsem měl i zbytek. Ciferník byl v sáčku s tímhle pouzdrem ale myslel jsem, že se tam dostal omylem a tak jsem pouzdro někde pohodil a uchoval jen ciferník. Jdu hledat někde pohozené pouzdro...

Přeji hodně štěstí ve hledání, protože pokud najdeš zbytek, tak máš sbírkovej kousek jak hrom. Já vím pouze o třech kusech těchto velmi zajímavých hodinek. Ten tvůj by byl čtvrtý.

• po 2 týdnech...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...