Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Osobně bych volil Stowu. Tak nějak v podvědomí mi hrabe (možná neoprávněně), že Laco šlo trochu dolů. Už třeba tou Myiotou. Vím, že onion se v těch svejch s vodotěsností 3ATM koupal v tatranskejch plesech :-) , ale já bych určitě volil Stowu. Tadice tam je stejná a jak řekl Tada - kvůli většímu "machrindexu" nepůjde jejich cena tak dramaticky dolů jako by šla u Laco...

Návštěvník Tada
Odesláno

Hugo14: Stowy maj vetší machr index jak 44milimetrovej kus železa? :) To jsem potěšen. Jenom škoda že nedělají flígry originál s upraveným unitasem.

Návštěvník Tada
Odesláno

koniferka: Nojo, pár jich udělali ještě víc naslibovali. Taky jsem na ně byl u nich zapsaný ve frontě, měl jsem číslo asi 2756 a měl jsem je dostat koncem tohoto roku, než frontu rozpoustili, s tím, že nemají strojky. :(

Odesláno

koniferka: Nojo, pár jich udělali ještě víc naslibovali. Taky jsem na ně byl u nich zapsaný ve frontě, měl jsem číslo asi 2756 a měl jsem je dostat koncem tohoto roku, než frontu rozpoustili, s tím, že nemají strojky. :(

škoda,jsou to nejkrásnější pilotky (zpracováním,vzhledem i rozměry),které jsem zatím viděl

Návštěvník Tada
Odesláno

Jdou sehnat z druhé ruky, naposledy jsem je viděl asi za 60tis kč...

Normální Stowy bez loga a datumu se jim vyrvnají vzhledem, ale tuhle strojovnu bohužel nemají...

Odesláno

Achjo, zažekl jsem se, že už jsem psát nebudu ale nedá mi to.

Vem Stowy. 41mm je naprosto univerzální velikost a klidně si ty flígry budeš moctv vzít i ke košili s dlouhým rukávem a nebude to vypadat směšně.

Nějak jsem nepostřehl kolik máš obvod zápěstí, jestli jsi to tady psal, ale já mám 18cm a 44mm je pro mě absolutně na hranici nositelnosti (mám pilotky od Steinharta).

Navíc Stowa bude mít nejlepší zůstatkovou hodnotu při případném prodeji. A o zpracování hodinek této značky netřeba pochybovat.

Všichni Ti tady budou tvrdit, že jak hodinky nejsou velké jak talíř jsou k ničemu, ale podívej se co se jich a tady pak prodává, protože to nikdo nakonec nenosí... Navíc s Flígrama od Stowy trošku vystoupíš z davu Steinhartů a Archimedů.

Ale rozhodnutí je na tobě. :)

Svatá pravda, předsedo!!!
Odesláno

To ste mi zase dali...Problem ale je, ze uz som rozhodnuty pre Unitas. A Stowa robi iba automaty. Ano, maju UNITAS a to dokonca bez mimostredovej sekundovky, Original filiegeruhr. Ale to ako ste pisali vysiie je nadherny ale v podstate nedosiahnutelny kusok. A cenovo je to tiez trosicku inde. 

Kukal som aj to Tourby, ti maju fakt pekne nazdobene unitasy, ale zase Laco ma aspon nostalgicku hodnotu. A ked dam 439? co stoja LACO 42mm tak ma snad nejaka strata nebude boliet, ak ich raz budem chciet predat.

Archimede a Steinhart som uz vyradil.

Odesláno

Vem Stowy. 41mm je naprosto univerzální velikost a klidně si ty flígry budeš moctv vzít i ke košili s dlouhým rukávem a nebude to vypadat směšně.

Nějak jsem nepostřehl kolik máš obvod zápěstí, jestli jsi to tady psal, ale já mám 18cm a 44mm je pro mě absolutně na hranici nositelnosti (mám pilotky od Steinharta).

Navíc Stowa bude mít nejlepší zůstatkovou hodnotu při případném prodeji. A o zpracování hodinek této značky netřeba pochybovat.

Všichni Ti tady budou tvrdit, že jak hodinky nejsou velké jak talíř jsou k ničemu, ale podívej se co se jich a tady pak prodává, protože to nikdo nakonec nenosí... Navíc s Flígrama od Stowy trošku vystoupíš z davu Steinhartů a Archimedů.

Muz s salou je zpet... :)

Je to presne tak, jak pise Tada. Asi jedinym serizonim argumentem proti Stowe je mensi velikost. Ale pokud nemas zapesti jako kibi, tak i ten bere podle meho nazoru za sve. Bezne Stowa fligry maji 40 mm (41 mm mela ta limitka) a diky grafice ciselniku a relativne uzke lunete ty hodinky rozhodne nebudou vypadat male. A diky velikosti jim zustane vyhoda pohodlnosti pri noseni. Pro me je 44 mm skutecne maximum nositelnosti (zapesti 17,5 cm) a hodinky s prumerem 40 mm povazuji za idealni. Takze jestli chces investovat vice nez tech 10k, tak ber Stowu, pokud se chces drzet pri te nizsi castce (a nebo mas-li tlapu medvedi), tak bych vybral 44 mm automaty Steinhart (centralni vterinovka je podle me dulezitejsi nez rucni natah). Kdybych vybiral ja, volil bych stejnym zpusobem mezi temito dvema modely.

Návštěvník Tada
Odesláno

To ste mi zase dali...Problem ale je, ze uz som rozhodnuty pre Unitas. A Stowa robi iba automaty. Ano, maju UNITAS a to dokonca bez mimostredovej sekundovky, Original filiegeruhr. Ale to ako ste pisali vysiie je nadherny ale v podstate nedosiahnutelny kusok. A cenovo je to tiez trosicku inde. 

Kukal som aj to Tourby, ti maju fakt pekne nazdobene unitasy, ale zase Laco ma aspon nostalgicku hodnotu. A ked dam 439? co stoja LACO 42mm tak ma snad nejaka strata nebude boliet, ak ich raz budem chciet predat.

Archimede a Steinhart som uz vyradil.

On Unitas sice hezky vypadá, taky prefereuju ruční nátah, ale pilotky s mimosstředkou, pokud to nejsou Zenith Special a podobně z 20tých let, vypadají prostě divně...

A Laco nejsou tak precizní jako Stowa.

Odesláno

Berme to tak, ze zostava uz len Stowa a Laco. A nastava rozhodnutie, ci Unitas alebo automaty. A ci mimostredova sekundovka alebo nie. Najviac ma stve ze podla limitky Stowy ide spravit Unitas s centralnou sekundovkou....

Inak teraz mam Maurice Lacroix Ponthos 40mm a chcel som aby pilotky boli aspon trolinku vacsie.

Návštěvník Tada
Odesláno

Jedine pilotky s mimostredkou ktere maji cenu jslou podle me archimede xlh, ty maji snad 42mm ale jsou vyrazne placatejsi nez Steinharty a navic maji mimostredku na 6 takze nevypadaji jak nejaka ruska prestavba kapesnich hodinek

Odesláno

Jedine pilotky s mimostredkou ktere maji cenu jslou podle me archimede xlh, ty maji snad 42mm ale jsou vyrazne placatejsi nez Steinharty a navic maji mimostredku na 6 takze nevypadaji jak nejaka ruska prestavba kapesnich hodinek

xlh mají 45, tlusté jsou 10,5 mm.
Návštěvník Tada
Odesláno

Roman I: Aha, tak to jsen se fesr spletl :( Kazdopadne na ryce vypadaji lepe jak 44mm Steinharty...

• po 3 týdnech...
Odesláno (upraveno)

Tak som sa nakoniec rozhodol pre LACO Flieger Automatik Baumuster A s ETA 2824 s Logom Laco a bez datumoveho okienka. Len sa tam s hochmi nejak nemozem dohodnut ako to objednat, tvrdia mi ze cez ich onlineshop to ide a ja tvrdim ze bud som idiot alebo to proste nejde.

Beriem automaty kvoli centralnej sekundovke, tu mimostredku nejak nedavam. 40mm hodinky mam teraz a so Stowami by som sa nikam neposunul.

A do tohto modelu davaju namiesto mineralneho sklicka zafirove.

Snom samozrejme zostava IWC Big Pilot   :notworthy: 

Ono uz by som sa mohol tiez stavit do Praglu a vyskusat si ich....

A bohmauchovaj ak mi sadnu panerai....

Upraveno uživatelem koveras
Odesláno

Tak som sa nakoniec rozhodol pre LACO Flieger Automatik Baumuster A s ETA 2824 s Logom Laco a bez datumoveho okienka. Len sa tam s hochmi nejak nemozem dohodnut ako to objednat, tvrdia mi ze cez ich onlineshop to ide a ja tvrdim ze bud som idiot alebo to proste nejde.

Beriem automaty kvoli centralnej sekundovke, tu mimostredku nejak nedavam. 40mm hodinky mam teraz a so Stowami by som sa nikam neposunul.

A do tohto modelu davaju namiesto mineralneho sklicka zafirove.

Snom samozrejme zostava IWC Big Pilot   :notworthy: 

Ono uz by som sa mohol tiez stavit do Praglu a vyskusat si ich....

A bohmauchovaj ak mi sadnu panerai....

Tak si kup Epos Big Pilot,

Jinak Stowa

Odesláno (upraveno)

no chcem jednu z povodnych znaciek a preco som vyradil stowu som uz pisal, 40 mm uz mam a chcem nieco trolinku vacsie, pricom cakat na ich limitky mozem este par rokov...

edit: obrsorry, zasek enteru

Upraveno uživatelem koveras

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...