ptmoto Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Ahoj, dostal jsem od znameho hodinky ORIENT 2EU00002W s tim ze nejdou. S hodinkama jsem v sobotu zatrepal, rozjely se, do pondelka se zpozdily o 4 minuty a dnes se zastavily. Kdyz s nima zatrepu, hodinky jdou treba 5 minut a pak se opet zastavi. Poradte co s tim. Su z brna, bylo me receno v jednom hodinařstvi, ze by to mohly zvladnout na behounske 17 sarah s.r.o. Ale nez se tam dostanu, radeji se poradim tady na foru co s tim. A popr. jestli se ta oprava finance vyplati.
JanC Odesláno 27. července 2010 Nahlásit Odesláno 27. července 2010 Ahoj, tebou inzerované hodinky mají automatický nátah, což znamená, že jakmile jsou hodinky v pohybu (nejlépe na ruce) tak se dotahují a následně fungují. To vysvětluje to třepání aby se pořádně natáhly, je potřeba je nosit několik hodin na ruce a poté lze odpozorovat přibližnou rezervu chodu. Pokud si s tímto procesem seznámen, tak se omlouvám za poučování . Automaty by neměly dělat za den víc jak + - 20 s, pokud ti dělají 4 minuty za 2 dny přibližně, asi nebudou v pořádku a je na tobě, jestli si ochotný do nich investovat...v každém hodinářství by ti měli říct přibližnou cenu opravy...
Vali Odesláno 28. července 2010 Nahlásit Odesláno 28. července 2010 Ahoj, žádám o pomoc. Zná někdo adresu, kde najdu ke stažení český manuál k Citizen as2020-53e.
ptmoto Odesláno 28. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. července 2010 tak jak jsem je v sobotu epilepticky natahl tak se krasne motaly, pak sem je krome na noc nesundaval vubec a 4 dny nosil a testoval. Takze predpokladam, ze natazeny mely byt dost. Dodavam info, ze kdyz s nima treba 3x zatrepu sem a tam, jdou tak 5 vterin a zastavi se. Ted jsem si vlastne sam odpovedel, trepej rukou jak kaja gott v klipu kavu si osladim, a hodinky budou slapat. Hlavne nestrkat ruku do kapsy.
ptmoto Odesláno 30. července 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. července 2010 Tak predbezna cena opravy 700,-Kc, plus vymena skla 200,-Kc. Vic budu vedet po osobnim setkani v opravne. Co rikate na ty ceny? Levny, drahy, prumer? At nedam 900 za opravu a nekdo sem pak nenapise, ze pepa z horni dolni to zvladne za 500. Chtel bych vedet vase nazory, v hodinkovem svete jsem novic a nevim ktera bije.
kenny63 Odesláno 7. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2010 V 30. 7. 2010 v 17:16, 'ptmoto' napsal: Tak predbezna cena opravy 700,-Kc, plus vymena skla 200,-Kc. Vic budu vedet po osobnim setkani v opravne. Co rikate na ty ceny? Levny, drahy, prumer? At nedam 900 za opravu a nekdo sem pak nenapise, ze pepa z horni dolni to zvladne za 500. Chtel bych vedet vase nazory, v hodinkovem svete jsem novic a nevim ktera bije. Jsem v hodinařině laik...tak tomu odpovídají níže uvedené řádky, tak prosím o prominutí některých výrazů jelikož tyto hodinky má můj tchán /zatím se projevuje jako fain chlap /tak co bych pro něj neudělal,ale v modrém provedení a je to u něj srdeční záležitost, tak onehdá byl smutnej, že se mu pozdí, zastavují atd.....no co bych pro něj neudělal....takže jsem v Plzni honil, kdo by se pustil do opravy....nooo moc se nikomu do toho nechtělo....prej raději ať koupím nové....popravdě z některých hodinářů a jejich jednání, bych je nejraději a vzal všem živnost !!! no nicméně jsem pak dostal doporučení a jeden starej pán se do nich pustil. Sice delší dobu jsem čekal než došly náhradní díly. Po 14 dnech byly opraveny, byly špatné nějaké ložiska či ci atd. vyčistil je atd..... Komentář hodináře byl, že více bohužel udělat nemůže.V každém případě hodinky šlapou a po 3 měsících se začalo projevovat to že za 15hodin se předejdou o 22 min.Tak uvidíme co dál...
kenny63 Odesláno 7. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 7. srpna 2010 (upraveno) jsem zapoměl : Cena opravy 1.270,- kč . Je pravda, když bych pár zlaťáků přidal, tak bych mu koupil nové.....ale znáte to Upraveno 7. srpna 2010 uživatelem kenny63
ptmoto Odesláno 31. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 31. srpna 2010 tak po delsi dobe opet ahoj vsem, sklo pry pujde rozlestit, netreba menit a oprava vysla na 600,- kc s trímesicni zarukou na praci ale bez zaruky na vodotesnost.
mechano Odesláno 31. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 31. srpna 2010 V 31. 8. 2010 v 13:41, 'ptmoto' napsal: tak po delsi dobe opet ahoj vsem, sklo pry pujde rozlestit, netreba menit a oprava vysla na 600,- kc s trímesicni zarukou na praci ale bez zaruky na vodotesnost. To se mi zdá velmi levné (a záruka velmi krátká).
ptmoto Odesláno 2. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 2. září 2010 netusim kolik se normalne dava zaruka na praci
luger dos Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Zdravím všechny. Chtěl bych se ještě vrátit k zastavování hodinek. Asi před půl rokem jsem si koupil Citizen automat NH 739. doposud fungovaly normálně, ale najednou se začaly zastavovat. Žiju dost aktivní život, takže se mi na ruce určitě dotahují, ale nevím jak to ověřit. Pokusil jsem se je tedy dotáhnout korunkou což mě asi po stém ! otočení přestalo bavit. Mají skleněné dno a mám pocit, že nepokoj se v průběhu dne zpomaluje a zrychluje. Nevíte někdo kde je problém ? Díky
bohus76 Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Správný název je setrvačka,ne nepokoj.Můžou být zmagnetované,nebo slepený vlásek /buď magneticky,nebo kapkou oleje,či nečistotou/.S určitostí Ti to řekne jen hodinář,tak na nic nečekej a vyhledej lékaře,tedy hodináře.
luger dos Odesláno 9. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2012 Dík za odpověď. Jsou ještě v záruce, ale bez hodinek nevydržím ani den. Kdo ví jak dlouho bude trvat oprava. Ještě k tomu natahování. Je to normální aby k ručnímu natažení vyžadovaly tolik otoček ?
instant Odesláno 24. dubna 2012 Nahlásit Odesláno 24. dubna 2012 K plnemu natiahnutiu potrebuje miyota cez 800 otacok rotora. Rucny natah sluzi len na rozbehnutie a navod hovori o min 10-20 tich otackach.
luger dos Odesláno 10. listopadu 2013 Nahlásit Odesláno 10. listopadu 2013 Tak jsem je dal na záruční opravu. šlapaly dobře. A ejhle přesně za rok a dva měsíce stejná závada. Zpomalovaly se a teď už nejdou vůbec. Měsíc po záruce. 4500 Kč v p.... Opravu si ani netroufnu odhadnout. Otázka zní- Znovu Citizen ???, znovu miyota ???
Daemonultimate Odesláno 1. prosince 2013 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2013 Jestli mechanika,šlápnul bych spíš do Seika.Jinak ale problémovej kus můžeš najít kdekoli a za cokoli.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se