Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Tak jsem poprvé vyzkoušeli, na delší cestu, zadní (třetí řadu) v Hyundai Grand Santa Fe. Jednalo se o cestu z rodinné oslavy a trasa byla Ostrava - Praha. V autě jelo 7 dospělých. Ve třetí řadě seděl bratr 184cm a manželka 165cm. Největší mínus je, že i když se do auta vleze 7 lidí, tak nemají kam dát zavazadla. Do kufru jsme dali 2 kufry (70x40x20), jeden střední batoh a jen tak tak se tam vešli bundy. Jeli jsme bez zastávky a Ti vzadu to v pohodě přežili a sami říkali, že to čekali horší. Auto se chovalo super a i když tam je jen 4 válec, tak úplně v klidu 140-160 na tempomat až do Prahy. Spotřeba byla okolo 9l/100km.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím kam s tím, auta se to týká tak snad jsem správně. Chci kupovat střešní box neboli rakev, co by jste doporučili? Myslím si, že místa není nikdy dost, takže asi velikej, no a cenově kolem desítky max. pokud to tedy nejsou nějáké kýče. Nevím no, na Thule mě to asi nedá, tak jsem našel třeba Hakr, Neumann cenově dostupné, ale opravdu vůbec nevím která bije. Děkuji za každý postřeh  ;)

Pár střešních boxů nebo i nosičů na kola a lyže už jsem kupoval ať už sobě nebo rodině a bohužel Thule je jediná dobrá volba pokud to chceš používat pravidelně a nějakou dobu. Montáž thule je záležitostí pár min. Déle mi trvají samotné příčníky které jsou origo VW. I po několika letech panty i plasty jsou bez závad. Dá se to samozřejmě řešit i lodí za pár tisic. Takovou sem měl 5 let na pracovním mondeu a taky to šlo. Jen vše co bylo s kovu bylo orezlé a plastová vana měla několik prasklin kterýma dovnitř teklo. A montáž mě zabrala aspon půl hod.  Ale řekněme že první dva roky fungovala dobře. Další věc je kotvení lodě. Thule nemá problém i s rychlostí 200+. HAKRu bych se vyhnul úplně, produkce tak před 5 lety byla super v poměru cena / výkon, dnes je to jen dražší verze low endu o kterém sem psal výše.

Odkaz ke komentáři

Pánové, potřeboval bych radu, neznáte někoho, kdo dělá chromy na auto? Jedná

se o 6 dílů, které nutně potřebuji abych složil auto a mohl pohnout s renovací. 

Zkoušel jsem několik chromoven a zažil jsem toto:

1) máme stopstav (nepřijímají objednávky vůbec)

2) ano příjmeme, ale dodací lhůta 6 měsíců

3) komunikovali ale přestali

4) Potvrdili že to mám poslat ale balík si nevyzvedli ani dál nekomunikovali

Osloveno asi 6-7 chromoven, vůbec mě nenapadlo, že to bude takový problém

Díky za jakoukoliv pomoc!

Odkaz ke komentáři

Děkuji za vyčerpávající odpovědi kluci  :notworthy: Zkusím vymyslet Thule, možná i někde z inzerce. Ale v tom obchodě se určitě stavím poradit, že se prý nějak vypočítavá přípustná celková váha střechy dle modelu auta. Chci to mít na 100% kvůli děckám, abych s toho někde neudělal kabriolet  :lol2:

Pár střešních boxů nebo i nosičů na kola a lyže už jsem kupoval ať už sobě nebo rodině a bohužel Thule je jediná dobrá volba pokud to chceš používat pravidelně a nějakou dobu. Montáž thule je záležitostí pár min. Déle mi trvají samotné příčníky které jsou origo VW. I po několika letech panty i plasty jsou bez závad. Dá se to samozřejmě řešit i lodí za pár tisic. Takovou sem měl 5 let na pracovním mondeu a taky to šlo. Jen vše co bylo s kovu bylo orezlé a plastová vana měla několik prasklin kterýma dovnitř teklo. A montáž mě zabrala aspon půl hod.  Ale řekněme že první dva roky fungovala dobře. Další věc je kotvení lodě. Thule nemá problém i s rychlostí 200+. HAKRu bych se vyhnul úplně, produkce tak před 5 lety byla super v poměru cena / výkon, dnes je to jen dražší verze low endu o kterém sem psal výše.

Odkaz ke komentáři

Ono to kabriolet neudělá, ale ty za tebou by byli vykulený, kdyby proti nim letěly lyže :-) Kámošovi rupnul a lyže sbíral po silnici (byl to Thule, ale stoletej). Já měl noname (nepamatuju si) velký a odvozil toho mraky (celou zimu na autě). Časem šly vzpěry do háje, ale ještě někomu dělá službu. IMHO je to i o čase, stárne i plast, radši nový (třeba neThule), než starší....

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...