KFL Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 (upraveno) tmoris> Nenech to bejt, proč bys měl? Bude to opruz, ale snad to dobře dopadne. Ke keramice - jsme tu fórum magorů, který utrácejí (teda - investují) do nejrůznějších blbostí. Mimo jiné tu máme komunitu autařů. Někdo si kupuje duplex vejfuk, jinej kouli na volant, jiný zase řeší něco jinýho - je to fuk. Pořád jde o povětšinou úplně zbytečný vyhazování peněz. Ale proč ne...je to každýho věc. Když to vztáhnu na sebe, tak jak nejlépe řešit ochranu laku na autě, který mám rád? Můžu natáhnout folii - cena kolem 40K, životnost cca 5 let, při stahování to může vzít, a obvykle bere, kousky laku (typicky na předku, kde je nejvíc malých poškození). Celolak znamená odstrojení auta, což v praxi znamená kromě jiného spoustu práce a předevšim pravděpodobnost vrzání a pazvuků po sestavení. Navíc - hodnota původního laku je pryč. Vosky a detailing - jedna z cest, poměrně pracná, ale pro fandy OK. Vosk se sice nedostane všude, ale člověk si to dělá sám a má z toho radost. Keramika - pro mě nová věc, ale efekt viditelnej a hmatatelnej (s lakometrem), životnost podobná fólii, při dobrym provedení komplexní ochrana. Co si mám vybrat? Mám auto, který jsem chtěl a který si chci nechat do smrti, dopřát mu to nej. Zkusím keramiku. Přijdu tím asi o možnost auto voskovat a leštit, ale co já vim, Tempo pasta se chytne třeba i keramiky . Dřív nebo později mě možná celolak bude čekat, do tý doby si užiju komfort hydrofobní vrstvy . @michal83: Předpokládám, že keramika na kolech se dělá při sundaných kolech..? Nebo to stříkáte na hulváta na brzdiče i kotouče? To bych nechtěl. edit: jsem se podíval na video z AA - kola a interiér se nestříkají, ale dělají nátěrem - OK. Upraveno 5. února 2017 uživatelem KFL
M3maniac Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 kdyz jsem vcera u nakupaku prisel k autu, oslovila me pani, ze me naborilo cizi auto a zapsala si spz. nic dramatickeho, ale je z toho prasknuty zadni blatnik. ridicka pachatelka proste odjela, neresila, udajne to ale byla docela pecka, takze to nemohla neslyset. byl jsem tam s detma, tak jsem si opsal od pani spz, vzal si na ni jmeno a cislo a s detmi odjel. ohlasil jsem to pak z domova a o cca 6h pozdeji dorazila policie, ze to prijeli omrknout. nejdriv jsem dostal prednasku na tema, ze jsem tam mel zustat, pry kdybych rekl, ze mam deti, prijeli by driv nez za 6h. supr.. zavolali svedkyni, ta jim rekla to co me, tedy ridicka plus spolujezdkyne, odhadla jednu na 40let druhou na 50 let, znacku auta si nepamatovala, bylo tmave. kdyz zavolali majitelce, tak te bylo neco pres 30 let a ten den opravdu byla u toho nakupaku jeste s jednou pani, akorat tvrdi, ze tam byla o 30-60minut pozdeji, nez kdyz se to stalo me. policajt mi v tu chvili zopakoval, ze se rozchazi udaje, 40+50 let vs 30let ridicka (podle me 30 nebo 40 u zenske nabalene v zimnich hadrech clovek tipne jednou tak podruhe jinak) a ze se rozchazi cas (baba muze rict cokoliv, a co jako..). Nicmene u nakupaku na tomto miste kamery nemaji a kdyz policajt dojel za majitelkou, tak na jejim aute zadne poskozeni nenasel. Tak mi volal, ze to sepise a zacatkem tydne si me pozve a ze z jeho pohledu neni co vysetrovat. V podstate celou dobu jsem mel dojem, ze se me snazi presvedcit, at se na to vyseru, ze to je asi jen nahodna shoda okolnosti a pachatelka to vlastne vubec nemusi byt. na jednu stranu ho chapu, kamerovy zaznam neni a na aute pachatelky neni poskozeni (aspon to tvrdi policajt, nicmene tezko posoudit, zda to v 9h vecer videl nekde na ulici dobre nebo ne). na druhou stranu overit, kdy od nakupaku odjela by asi slo i z dopravnich kamer na nejblizsim semaforu s kamerama. je to od pachatelky docela prasarna, ji by se nic nestalo se k tomu priznat, z povinneho ji neubude. spz se shoduje, cas plus minus par minut taky, svedkyne videla dve zenske, coz ona taky nepopira. Ale pry nic nenaborila. vysrali byste se na to nebo ne? pokud ne, tak jaky postup navrhujete, az si me tam pan policajt pozve?Bohužel jsem toto zařil několikrát, ve dveřích od sedmy lavor jak jezero a frajer ujede, máti někdo nacouval do UP na podzim na dušičky, máti mi to řekla po týdnu a že ji nějaká paní dala RZ, vysral jsem se na to, co mám řešit po týdnu... že někdo ujel od nehody, prostě jsem neměl energii, na jaře se to opraví za 2500..... kdyby to bylo mé auto tak to řeším, ale jezdit někde nahánět babu 50km, sepisovat sračky atd.... bych projezdil to co to bude stát.... Záleží jak moc to máš.... Jinak se pleteš z povinnýho ji ubude hned v příštím roce :-) Lidi jsou strašný hovada, mohl bych o tom psát dlouhé příběhy jak mi frajer udělal v dodávce myšku a rozmlátil mi okno na 911...... pokud s tím nebude souhlasit nic neuděláš. Ale pokud máš svědka a i kamery tak to klidně řeš pokud to stojí za to.
M3maniac Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Jinak s těma fízlama budte opatrní, já jsem byl hodně vytočenej když jsem přisel k autu a viděl tu diru ve dverich a citil jsem se dost ukrivděnej, volam policii, prijede arogantní kokot a rikam mu tady za barakem stoji fabka s rozbitám a podreným rohem a na autě mam stejnou barvu tak to neumite vzit vzorek a poslat to....vstoupil do toho a rika poslat to kde ? do L.A.? ano tak se chová policie ČR. O tomto fizlovi bych mohl dlouze vyprávět ,ale nechci si kazit neděli....
M3maniac Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Jinak co se týče ochrany naších mazlíčků.... ono je asi otázkou, v jakém stavu lak je. Pokud se jedná o víkendovku kdy auto vyjede z garáže 4x za rok když je čas a svítí sluníčko tak bude lak asi ve velmi dobrém stavu. Taky jsem o tom uvažoval, jen jsem neměl šajnu o cenovce, chápů když je na seznamu článek, že kdosi kdo má enzo utratí 60k za ozdravnou kůru. Tak stejně chápu někoho, že když si koupí nové lambo za 14 mičů si na něj necha dát keramiku za 40k..... Pak je zde kategorie aut za úplně jiné peníze a tam už se nad tím zamýšlím... Kolem aut se motám roky a vím kdo umí udělat z auta nové auto včetně nano technologie za cca 7k ( myšlono kompletka od a po z ) jasně rozdíly jsou i v regionech to co na sev.moravě je za 7 drahé je v praze za 7 levné atd, jasně že je to rozdíl v klientele... Ano i já jsem Michala oslovil, zajímalo mě to, protože mě zajímá vše co se aut týče, řekl jsem mu, že si to nechám projít hlavou a že krom toho to mám k němu asi 400km. Ten můj lak není zničený, nikdy nebyl v myčce, nikdy nejel v zimě a proto jsem ani nikdy nedovolil aby na něj někdo šel s mašinou, zatím se jen voskoval ručně a ano i pro mě se zdá 30k bez dost ( někdo píše 20 tak nevím ).... Tím nechci říct, že by Michalova práce byla špatná, že by ten produkt byl špatný.... nemám osobní zkušenost, ale i pro mě se to jeví jako hodně peněz za v uvozovkách naleštění auta. Čeho se hlavně bojím, co to udělá s lakem? nebude to jen krátkodobý efekt? budu to muset dělat každé dva roky??? upřímně co dva roky zaplatit ceníkových 45k? No čert ví, každopádně letos se bude stavět garáž tudiž žádné hodinky a žádná keramika
tmoris Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 jak moc to mas tukly? asi bych se na to vysral..nekolik podelnych/zaoblenych prasklin 10-30cm. jezdit se s tim da samozrejme Uz z principu se na to nevyser. Jestli pani je ochotna svedcit (rozpoznani auta a lidi), tak nahlasit na pojistovnu (zaznam nehody vc. udaju svedkyne + protokol od fizlu) a oni uz si to vysetri. Pokud by se nekdo vztekal, at si treba polibi prdel. To je jako kdyz dojdes na fizlarnu neco nahlasit, a oni ti to rozmlouvaji, protoze a, b, c. A pak se jim hezky vylepsuji statistiky. Jen at pracujou.pani svedcila policajtovi do telefonu, ale pochybuju, ze kdyz ji budou chtit tahat k soudu, ze se na to nevysere. ochotna byla, ale sama ma jiste jine starosti nez se kvuli moji praskline tahat po policajtech. on to vysetril, coz o to, ale konstatoval, ze na cilovem voze zadne poskozeni neni, takze nema co vysetrovat. a ja mu na to neumim nic odpovedet.. Určitě bych se na to nevysral, pokud je to zadní nárazník a paní řekla že to byla docela rána tak s tim určitě zajeď do servisu a možná se budeš ceně opravy divit. Stůj si za svým, oni to sepíšou (ikdyž se jim nechce, proč asi, že?), potom na pojišťovně vytvoř pojistnou událost s RZ viníka, fotkama a ideálně vyjádřením ze servisu + svědka a pojišťovna vyzve protistranu k nahlášení škody. Ještě bych doporučil si nahrát celé podání výpovědi a hned ten den poslat na fízly stížnost s nahrávkou (protože s tim že nic řešit nechtěl ale zato je vidim zevlovat v místě kde nikdo neni mě fakt vytáčí). Ale co mě sere ještě víc, je nekorektnost tý ženský že něco udělá a pak odjede. Neříkám, že měla hned volat fízly, on by stačil lístek za oknem a následné pojistné plnění (tedy bez pčr a pokuty).pojistovne jsem to ohlasil a likvidator ji vyzve k dohlaseni. jenze kdyz pojistovne rekne, ze nic neudelala, tak tim to skonci i u pojistovny.. nevim, jak jim mam dal argumentovat, kdyz nemam kamerovy zaznam a svedkyne rika neco a ridicka rika neco jineho. slovo proti slovu.
tmx Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 pojistovne jsem to ohlasil a likvidator ji vyzve k dohlaseni. jenze kdyz pojistovne rekne, ze nic neudelala, tak tim to skonci i u pojistovny.. nevim, jak jim mam dal argumentovat, kdyz nemam kamerovy zaznam a svedkyne rika neco a ridicka rika neco jineho. slovo proti slovu. Tohle neni o tom, ze to vyhrajes. Princip je takovy, dat hajzlovi vedet, ze se to bude resit (i kdyz zapira) - aby z toho neodjel bez pocitu "muzu si delat co chci a nic se ke me nedostane". Pokud clovek neni vylozene dement, tak se mu nelibi, kdyz mu volaji x-krat z policie a z pojistovny a musi jit pripadne nekam sepsat vypoved/prohlaseni. Takze ano, asi z toho nic nevystriskas, ale v principu prispejes k zlepseni situace. Hlasit na pojistovnu se to musi, oni maji take sve lidi (vysetrovatele). Navic ta svine co se nechce priznat bude vedena v pojistovne a v pripadne budouci podobne udalosti ji to pritizi.
enslow Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Ty kokot zistil som ze nenavidim slovo mazlik :-D B-)
tommas4 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Koukám po autech, narazil jsem na hezky vypadající Mini Cooper.Inzerát deklaruje 41 tis. najeto, říkám si kouknu na to, a hele.V inzerátu původ ČR.A nafocená je serviska kde je vidět prodejce auta v Berlíněa záznamy udávají o sto tisíc km více.Buď je to idiot, nebo chlastá https://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/cooper-s/16950596?goFrom=list
Pavelpu27 Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Koukám po autech, narazil jsem na hezky vypadající Mini Cooper.Inzerát deklaruje 41 tis. najeto, říkám si kouknu na to, a hele.V inzerátu původ ČR.A nafocená je serviska kde je vidět prodejce auta v Berlíněa záznamy udávají o sto tisíc km více.Buď je to idiot, nebo chlastá https://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/cooper-s/16950596?goFrom=listTak to už je vyšší level
Katz Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Vy tomu nerozumite, on uvadi najezd v CR.
Xenomorfus Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Tak aspon vsichni uz vime, ze "Autocentrum Ovesna" nebrat
Frostie Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Koukám po autech, narazil jsem na hezky vypadající Mini Cooper.Inzerát deklaruje 41 tis. najeto, říkám si kouknu na to, a hele.V inzerátu původ ČR.A nafocená je serviska kde je vidět prodejce auta v Berlíněa záznamy udávají o sto tisíc km více.Buď je to idiot, nebo chlastá https://www.sauto.cz/osobni/detail/mini/cooper-s/16950596?goFrom=listvšak on se někdo v Čechách chytí, ne...
Frostie Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Tak aspon vsichni uz vime, ze "Autocentrum Ovesna" nebrat takových autocenter je u nás cca 500, kde nebrat
varjag Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Tady je to spis jen preklep, zas bych to tak nehrotil. Ma tam presne o sto min a chlubi se fotkama servisky, takhle podvod nevypada. Pokud to tedy neni totalni debil..:-)
sibirnaya Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 podvod to neni, to se jen 'jako' upsal, aby to auto videli i ti, co si daj do filtru do 100tkm apod..
tedwine Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 (upraveno) Tema keramika : Treba si rozmysliet, na ake auto (vek,hodnota,sposob resp. frekvencia pouzivania) to dat ci nedat. Podla mna, pri drahsich/novsich to vyznam ma, hlavne ak auto plni funkciu "mazlička" . Efekt je najvyraznejsi na tmavych farbach, samozrejme velmi zalezi na odvedenej praci (priprava,viacfazove lestenie,tvrdnutie ) a takisto aj na keramike samotnej. Neviem s akymi produktami Michal pracuje, je spusta kvalitnych vyrobcov (Modesta,Ceramic Pro, Quartz...) a aj spusta..tak menej kvalitnych Ja co som zatial videl aplikaciu keramiky, bolo to fantasticke. Kamarat si teraz tiez daval na nove cierne GLE, vyzera to neskutocne. A mam aj priame realne porovnanie co sa schopnosti odpudzovat spinu tyka. Auta (obe cierne) sme mali umyte v ten isty den a moje po tyzdni vyzera ako vytiahnute z bahna, jeho je stale cierne, nie sice ako zo salonu, ale bez problemov s nim moze ist na obhodne stretnutie. Este jednu poznamku k novym autam.. moje ked som preberal, uz na nom bolo vidno jemne skrabance, pravdepodobne od umyvania (fabrika/dealer?) a takisto ma rovnaky pomaranc ako moje predchadzajuce modre F10. Pre mna zmysel keramiky je v tom, ze auto ma neskutocny lesk, netreba tak casto umyvat (silne hydrofobna uprava a v pripade niektorych vyrobcov aj antistaticka), ochrana laku voci posobeniu UV, holubych h0vien0k a skrabancov ktore inak vznikaju kazdym umyvanim. Negativum je cena, ktora sa v niektorych pripadoch (velke auto,komplet ochrana - karoseria,okna,kolesa,interier) moze vysplhat v zavislosti na pouzitom produkte az k niekolko tis EUR. A samozrejme, je potrebne setrne umyvanie s patricnymi pripravkami, aby uprava vydrzala v kondicii 5-10 rokov.. Rozhodutie, ci sa oplati je na kazdom. Upraveno 5. února 2017 uživatelem tedwine
gas Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Clovek tu chvili neni a vida! Nakonec teda zase prcek? Nerikals, ze by to chtelo zmenu? Gratulace!!
gas Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 Cece, prostě jsem nenašel auto víc pro řidiče než je Gt4 Dej si zadání atmosféra, motor uprostřed, manuál a nízká hmotnost, vyjde Ti gt4 jinak jsem objednal komplet výkonový kit, budu reálně 430 ps a něco málo nad 1300 kg Zvažoval jsem i Ferrari, ale já ty pádla místo fofrklacku fakt nesnesu.
Návštěvník YPO Odesláno 5. února 2017 Nahlásit Odesláno 5. února 2017 hele já mám takovej dotaz chtěl sem si koupit nějakej malej moped abych na něm jako jezdil do práce a nepřetahoval se s mámou vo auto, ale pak přišla sebereflexe a je to pro mě dost nebezpečný .... já se tak nějak furt kejvu nebo co a to by nedělalo dobrotu tak sem vymyslel, že bych si koupil suzuki jimny .... to je skoro stejně velký jako moped, ale má to střechu a nemusel bych z toho vypadnout no ale nevím jestli se do toho se svejma dvoumetrovejma hnátama vejdu .... myslím jako za volant a že bych řídil ..... když se tam někam stočím tak se tam asi vejdu, ale to je k hovnu ...... máte s tím někdo nějakou zkušenost ? ..... vejdu se tam ? ..... se rači ptám něž to někam pudu vyzkoušet ..... tudle sem udělal trapas když sem byl vyzkoušet fiata pandu a už to nechci zažít
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se