Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

E-čko od podzimu 2009 je na tom velmi dobře, starší model na tom byl opravdu mizerně, tedy z pohledu kvality Mercedesu.

Právě, z pohledu Mercedesu, jinak to zase taková tragédie nebyla, jsou daleko méně spolehlivé vozy. (statistika) V té době Mercedes ztratil hodně skalních příznivců.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se na tom novém Ečku líbí, že všechno je pěkně zpracované a vše funguje jak má a velmi dobře. Jezdil jsem nějaký čas Mazdou 3 MPS (starý i nový model). Zpracování velmi slušné, ale některé funkce (Bluetooth, telefon, navigace apod.) fungovaly mizerně. Motoricky ale byly ty auta super.

Odkaz ke komentáři

A spokojeni? Taky jsem o nem premyslel, kombi a ta mala turbo ropa. Paradni auto. Jen me stvaly ty ana-digi pristroje. Bohuzel az nejvyssi verze ma ana-ana.

Nemusí mít, s paketem GT má klasický budíky. Megane není špatnej, ovšem vyšší výbavy s dražšími motory skoro nemají smysl, za podobné peníze se dá koupit Laguna...

Odkaz ke komentáři

Nemusí mít, s paketem GT má klasický budíky. Megane není špatnej, ovšem vyšší výbavy s dražšími motory skoro nemají smysl, za podobné peníze se dá koupit Laguna...

Me ten digital nevadi, zvykl jsem si na nej rychle. Motory a vybava... on ten Megane je vzdycky v nejaky akci, takze ve vysledku levnejsi bude. Ja mam kombi, 1,5 nafta (achjo...), mlhovky, man. klimu, vsechny okna v elektrice a takovy ty kraviny jako loketni operky a pod - vybava jako v Octavii Ambition + 30 na priplatcich a cely nas to stalo po firemni sleve (ktera neni velka - bereme cca 3-4 auta rocne - asi 300K bez dane, Octavia by byla okolo 500. Renault se hodne snazi napravit si povest a celkem se jim to snad dari - tahle generace je levna a dobra, fakt dobra. Jizdni vlastnosti se hodne zlepsily, spolehlivost taky, ceny dilu jsou rozumny (urval jsem spodni kryt motoru, novy vcetne prace za 3K bez dane), jinak ho mam od unora, najeto lehce pres 20K a bez jedinyho problemu.

Co mi trochu chybi, tak je misto v kufru. Misto k sezeni je o neco velkorysejsi nez u Octavie, ale kufr je bida. A to plati i pro Lagunu.

Odkaz ke komentáři

K tématu závady na setrvačníku 2 měsíce po záruce:

Tak mi ty šmejdi z Forda po několika dnech zvažování na první pokus kulanci odmítli s tím, že pokud jsem chtěl nějaké plnění měl jsem si koupit prodlouženou záruku Ford Protect.

Tak si dám fázi 2, stížnost na postup při vyřizování kulance (já nechtěl záruční plnění, já chtěl projev dobré vůle), neklientský přístup (4x nákup Fordu v posledních 5 letech) atd.

Přitom to je v jejich obratech taková kravina, kterou by kompenzovali marží při mým příštím nákupu...

Tak jak jsi dopadl? Na kolik tě to vyšlo? Jinak kvalita dnes pokulhává u všech automobilek, nebo je to záměr, na co najíždět 500tis. a víc, když je třeba prodávat nový.

Odkaz ke komentáři

V tomhle , doufám, že Gčko ještě starý Mercedes.. Údajně má životnost 500 000 km :)

Řídit životní cykly jednotlivých komponent aut "aby to zbytečně moc nevydrželo a nestálo" začal už Henry Ford.

No a jak se zrychluje život, tak se zkracuje i obrátka.

Géčko je dělaný do terénu, tyto podmínky jsou simulovaný při testech výdrže, takže v normálním provozu by mělo vydržet o to déle.

Odkaz ke komentáři

No právě prodejce to neřeší, ale má to v gesci přímo zastoupení ČR.

Až si dám druhé kolo v ostřejším tónu, tak pak nastane třetí kolo - stížnost poštou do vlastních rukou adresovaná šéfovi zastoupení s přibaleným setrvačníkem :)

Podle vyjádření servisu byl ten setrvačník vyběhanej. Což je nemožný při 49tkm.

Co se týče kvality, tak Ford je v pohodě. Měl jsem jich několik, starší i současný, větší i menší a tohle je první vada. Určitě nijak kvalitativně nevybočujou z týhle cenový kategorie. A když se to zprůměruje kvalita / jízdní vlastnosti / cena - tak je Ford pro mě OK.

Takový ty srandy typu Fix Or Repair Daily jsou prostě jen srandy, jakých ja na každou značku hafo.

nevzdavaj to ,bud na nich zly aj na tom priamom zastupeni,takyto postup vzdy zabral a aspon cast materialu vzdy zakaznik uhadal

v tvojom pripade by to mohlo byt aj 100% matrosu

Odkaz ke komentáři

má to údajně 240 kW, což je necelejch 330 koníků, Nevim jestli taky něco nedává ten vejfuk...

Jo a máš pravdu že ten pravej je asi trošku níž...:worried_anim:, ale zvuk to má super i tak

Odkaz ke komentáři

V tomhle , doufám, že Gčko ještě starý Mercedes.. Údajně má životnost 500 000 km :)

Když ho budeš udržovat najedeš ví, já započal druhou etapu života MB a nepřipadá mi že by byl u konce.

Odkaz ke komentáři

Když ho budeš udržovat najedeš ví, já započal druhou etapu života MB a nepřipadá mi že by byl u konce.

Nevím co znamená udržovat. Každému autu dávám každoročně dvě prohlídky v servisu i když je vše ok. Dávám mu pít jen dobrý olej a nenechám nikdy, aby někde něco ťukalo déle, než je doba po kterou mi trvá zvednout telefon a domluvit si rande v dílně :)
Odkaz ke komentáři

má to údajně 240 kW, což je necelejch 330 koníků, Nevim jestli taky něco nedává ten vejfuk...

Jo a máš pravdu že ten pravej je asi trošku níž...:worried_anim:, ale zvuk to má super i tak

Tak to uz je hezky cislo.. ;) Co vse obsahuje ten kit?

Jinak vejfuk by urcite taky nakyho kone mel dat,je komplet, cat-back, nebo jen koncak?

Odkaz ke komentáři

No , neni to jen chip a koncovka vejfuku. Je to poměrně komplexní a oni ti garantujou že to snese opravdu i okruhový zacházení...

Tak to uz je hezky cislo.. ;) Co vse obsahuje ten kit?

Jinak vejfuk by urcite taky nakyho kone mel dat,je komplet, cat-back, nebo jen koncak?

post-17731-060394500 1326114792.jpg

post-17731-081887400 1326114803.jpg

Odkaz ke komentáři

To je to co jsem myslel,jestli je to i o nejakym "vetsim" zasahu krom sani a jiny ECU treba i HW veci jako vacky atd.. ;)

Tak jako tak to musi byt moc prijemny svezeni i s paradni zvukovou kulisou..BMW motory maji nadhernej zvuk!!!:notworthy:

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...