Martyp Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 (upraveno) Jako je to slozity, ale tady je velkej skok mezi rozumem a srdcem no... :-/V Bawu bude urcite jiny svezeni a myslim,ze ten motor tak spatnej nebude,pojede to svizne a za rozumny penize no..Otazka je,co bys koupil za kousek kolik naskakano a kolik by to potrebovalo "pocatecni" investici, hlavne asi do podvozku - ramen atd...Asi bych taky volil 1 ac proti Fabii nic nemam.. Ale kdybys neco malo pritlacil k cene BMW, tak uz G GTI sezenes...Zrovna tak bys mohl kouknout po OII RS... bedja: Fakt jo?Tak aspon ze ty hodinky slapou.. Ale je fakt,ze nekdo na to tu smulu proste ma.. mam kamose /taky je tady na foru/ ktery mel vzdy francouze, rychly, maly, vztekly typu R5 1,8, Peugeot 306 XSi atd a nemel s nima jedinej problem..Rikal jsem mu porad,at da ruce pryc do francouzu a koupi koncern,ze bude spokojenej...Jezdil jsem v tu dobu s OI RS...Tak jsme pro jednu pro nej vyrazili do nemecka a tam se ze*ralo vsechno, co mohlo..Od turba, pres podvozek, prevodovku, spojku..Vsechno...Pritom auto sme koupili vonavy, 5 let stary, se serviskou, vonavice jak blazen, po panovi rocnik tusim 1950...Po dvou letech karu se vsim novym prodal a do dnes nema jedinou stiznost...Vis jak je to..nekdy je to trochu cernej petr, nezavisle na tom,jestli to koupis novy,nebo jety.. Upraveno 8. února 2012 uživatelem Martyp
Locque Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Správně, Lancia je pořádné auto. Edit - italská auta jsem měl dvě a neměl jsem vůbec žádné problémy. První byla krásná Alfa Romeo GTA Junior a potom velká Lancia Thesis, kterou jsem si oblíbil tak, že jsem si z jejího názvu vytvořil první nick na zde na fóru. A toho juniora už nemáš? Takový auto se pouští? GTA Junior je jedno z nejhezčích aut, který kdy jezdilo... To Ti tiše...ne - hlasitě závidim...
panedge Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Dilema. 1) 10 let staré bmw e46 330xd tour 135kW 2) nová Škoda Fabia 1,2TSI 77kW Po složitých výpočtech jsem došel k závěru, že finančně je to stejné. Co byste volili? Kup si Fabii a po měsíci budeš čumět na inzeráty s bavorákama,za co bys to vyměnil.Měl jsem E46,ted X5 a vše co bylo mezitím je zapomenuto.Nic v mých očích(pocit z jízdy,radost,všechno logicky a intuitivně funguje)se BMW nevyrovná(Audi určitě ne,Mercedes jsem nikdy neměl,ale tu auru má stejbou jako BMW).Manželka má novou Fabii 1,2 TSI 77kw s DSG a jezdí se s ní dobře,ale s nějakou výbavou a kdesi cosi stála přes 400 tisíc,plasty nic moc,radost z jízdy samozřejmě nikde-prostě dobrý auto na přesun z bodu A do bodu B.Navíc maš xd a to se počítá ne?
adamo Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 (upraveno) Jako je to slozity, ale tady je velkej skok mezi rozumem a srdcem no... :-/ V Bawu bude urcite jiny svezeni a myslim,ze ten motor tak spatnej nebude,pojede to svizne a za rozumny penize no..Otazka je,co bys koupil za kousek kolik naskakano a kolik by to potrebovalo "pocatecni" investici, hlavne asi do podvozku - ramen atd... Asi bych taky volil 1 ac proti Fabii nic nemam.. Ale kdybys neco malo pritlacil k cene BMW, tak uz G GTI sezenes...Zrovna tak bys mohl kouknout po OII RS... Abych to upřesnil. 330xd už skoro rok vlastním. Takže už i docela vím co mám a tuším kolik mě bude do budoucna stát provoz. Oproti 330ci, kterou jsem měl předtím, je to ale docela zklamání a už to není zdaleka tolik srdeční záležitost jako byla 330ci. Říkám si, že jsem moc mladý na to jezdit v naftovém kombíku Zároveň ale prodej xd a koupě jiné ojetiny nepřichází v úvahu. Na tom bych prodělal kalhoty. Co mě ale zaujalo je operativní leasing, který se řešil ve vlákně jak ricous sháněl auto pro ženu. Za stejné náklady jako xd bych měl každý půlrok nové auto. (počítám i se zůstatkovou hodnotou vlastního auta oproti nule u vypůjčeného, mám opravdu promakanou tabulku, excel mám rád ) Jak to tak po sobě čtu, tak to asi ani moc nedává smysl... EDIT: domlouvám zkušební jízdu s fabií, tak jsem zvědavý. Ale kamarád teď koupil 1,2TSI 77kW a zatím jsem v tom jenom seděl, ale interiér dobře sestavený, materiály docela v pohodě, sedačky lepší jako v mé e46... Upraveno 8. února 2012 uživatelem adamjursa
hammi Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Taky s dovoleni pridam nejaky to "moudro".. Z tohohle vyberu co je tu uveden bych napsal to samy..TDi jsou, pokud maji pravidelny servis, nesmrelny motory hlavne "stary" rotacky, ktery nakrouti 500tkm uplne v pohode. TDDi a TDCi bohuzel hrozne doplaci na nekvalitni naftu prodavanou u nas a ochazi vstriky, je to takovej cernej petr Fordu. Potvrdil mi to i byvaly prodejce Fordu.. Ale nikdo nevi proc to tak je.. Co se tyce dilu na Fordy,tak je to celkem zajimavy zjisteni, ale kolikrat OE dily jsou levnejsi,nez dily z aftermarketu, nebo minimalne stejne drahe, coz by cloveka kolikrat priklonilo prave k nakupu OE dilu..dostupnost bude cca stejna,ale u VW koncernu je pravda, ze jsou toho plny vrakace,kdyz clovek potrebuje vylozene nejakou blbinu, konektor,nebo tak.. Hlavne krom koncernu bych jeste zvazil V70 2,5TDi, kde je taky osvedcenej motor a na dlouhy trasy si vezme prdlajs..mival jsem pucene V70 automat s timhle motorem a po praze v pohode 8,5l/100km, a to nepatrim mezi ty,co maj lehkou nohu.. Ale zaroven je fakt,jak pise bedja, se*e se to vesmes vsechno, je to o kuse a taky o tom, kdo s tim jezdil predtim a jak servisoval.. Šel bych taky do TDI od koncernu, ale jak píšeš, nejlepší je stará rotačka 66kW. Jezdím v práci služební Octavií TDI 66kW(2001). Je to ještě motor AGR, čili bez naklápění lopatek na turbu, a nyní má natočeno 460 000 km. Nepamatuji si nějaký závažnější problém. Další zkušenost mám s tímhle motorem od známýho, který ho má v Passatu a nyní se blíží k 700 000 km....tož asi tak.
gas Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Tak nove manzelcino auto vydrzelo bez poskvrny mesic, v nedeli do toho nejaky su.lin jebnul ze zadu na parkaci a ujel ... Nastesti plast, takze vymena narazniku kus za kus. Co by mu kurwa udelalo nechat tam listek ... spoluucast mam sice jen 5 litru, ale u noveho to na.s..e. Prvni teto znacky v rodine, uz se rysuje prvni reklamace Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
jartop Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Tak nove manzelcino auto vydrzelo bez poskvrny mesic, v nedeli do toho nejaky su.lin jebnul ze zadu na parkaci a ujel ... Nastesti plast, takze vymena narazniku kus za kus. Co by mu kurwa udelalo nechat tam listek ... spoluucast mam sice jen 5 litru, ale u noveho to na.s..e. Prvni teto znacky v rodine, uz se rysuje prvni reklamace I kdyby nechal lístek, tak je to ujetí od místa nehody...
Pribina Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Správně, Lancia je pořádné auto. Edit - italská auta jsem měl dvě a neměl jsem vůbec žádné problémy. První byla krásná Alfa Romeo GTA Junior a potom velká Lancia Thesis, kterou jsem si oblíbil tak, že jsem si z jejího názvu vytvořil první nick na zde na fóru. Od Thesise mam sestru, prave 166ku, hodne spolecnych dilu ale Thesis je vice do luxusu. Az nebudu potrebovat kombika tak bude bud zase 166 nebo prave Thesis.
Pribina Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 ...a kazdy piaty clovek na chronomagu je cinan. tak je? :-) za chvili bude neboj . . .
Potkan Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Taky s dovoleni pridam nejaky to "moudro".. Z tohohle vyberu co je tu uveden bych napsal to samy..TDi jsou, pokud maji pravidelny servis, nesmrelny motory hlavne "stary" rotacky, ktery nakrouti 500tkm uplne v pohode. TDDi a TDCi bohuzel hrozne doplaci na nekvalitni naftu prodavanou u nas a ochazi vstriky, je to takovej cernej petr Fordu. Potvrdil mi to i byvaly prodejce Fordu.. Ale nikdo nevi proc to tak je.. Co se tyce dilu na Fordy,tak je to celkem zajimavy zjisteni, ale kolikrat OE dily jsou levnejsi,nez dily z aftermarketu, nebo minimalne stejne drahe, coz by cloveka kolikrat priklonilo prave k nakupu OE dilu..dostupnost bude cca stejna,ale u VW koncernu je pravda, ze jsou toho plny vrakace,kdyz clovek potrebuje vylozene nejakou blbinu, konektor,nebo tak.. Hlavne krom koncernu bych jeste zvazil V70 2,5TDi, kde je taky osvedcenej motor a na dlouhy trasy si vezme prdlajs..mival jsem pucene V70 automat s timhle motorem a po praze v pohode 8,5l/100km, a to nepatrim mezi ty,co maj lehkou nohu.. Ale zaroven je fakt,jak pise bedja, se*e se to vesmes vsechno, je to o kuse a taky o tom, kdo s tim jezdil predtim a jak servisoval.. Francouzi sice maji dobry motory, ale zbytek se sype a konkretne u Peugeotu bych vam nepral nikdy zazit navstevu servisu v OL. Nejak jsem na ne proste zanevrel, tak jsem je vyradil. V70 2,5 TDi za 80 000 asi dost tezko Zatim se priklanim k Toledu, mozna Leonu Adame a na jezdeni ve Fabii si pripadas starej dost? Nech si Bavo GASi, to je pech Jak je to teda s tim ujizdenim od nehody? To uz se fakt na vizitky nehraje?
instant Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Instant: Do haje, ted jsem si vsimnul, co to mas za pitomy podpis? Nemyslis, ze by to chtelo drobnou editaci? Se tu doufam nebudem vzajemne brat do huby, nebo podpisu a tojeste se zesmesnujicimi privlastky u nicku. Beru to jako pratelske popichnuti, ale stacilo. Hasňo priteli, sanca ze toto tu najdem je nula cela nula nic, tak nabuduce mi napis rovno SZ /ako sa uz aj stalo/. vylozene zosmiesnujuce na tom samozrejme nechcelo byt nic a do huby ta brat.. uuh, asi nebudes moj typ
bedja Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 (upraveno) adamjursa: Jak to tak po sobě čtu, tak to asi ani moc nedává smysl... EDIT: domlouvám zkušební jízdu s fabií, tak jsem zvědavý. Ale kamarád teď koupil 1,2TSI 77kW a zatím jsem v tom jenom seděl, ale interiér dobře sestavený, materiály docela v pohodě, sedačky lepší jako v mé e46... ............................................................................................................................................................................................. ..auto už u mě nedává smysl vůbec..zjistil jsem, že jsou i jiné věci do kterých se dají sypat peníze..třeba hodinky..ne dělám srandu..ale je a bude to vždycky ta nejhorší investice..jako auto.. ..a co se týká nové fabie..tos mě docela dostal..jak může člověk který vlastní E46 napsat takový blábol..!!?? Jel jsem v ní minulý týden se zdejším členem..najeto 30tis..to auto je havárie, celá náprava tam hrká a co se týká zpracování interieru,plastů slícování..věřím, že je lepší i Dacia Logan, protože to je hnus velebnosti..měl jsem E46ky tři a takové zpracování jsem viděl u součastného auta jen v nové A8a S-klasse..!! ..doslova mě to připomělo prvního Favorita, tam škvíra centimetr, tam dva..pohoda..proti předchozí generaci, v které jsem najezdil 200stě tisíc km..je pocitově menší, když si dáš sluneční clonu, tak už nevidíš přes čelní sklo..a A sloupek..je taky z Favorita..za mě palec dolů ..jinak nevím..neřídil jsem to..a ani nechci..věřím, že někomu se to může zamlouvatt..sto lidí sto chutí.. how.. Upraveno 8. února 2012 uživatelem bedja
jartop Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Jak je to teda s tim ujizdenim od nehody? To uz se fakt na vizitky nehraje? Vizitku nechat můžeš. Pro PČR je to ale ujetí od místa nehody...
Martyp Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 (upraveno) Francouzi sice maji dobry motory, ale zbytek se sype a konkretne u Peugeotu bych vam nepral nikdy zazit navstevu servisu v OL. Nejak jsem na ne proste zanevrel, tak jsem je vyradil. V70 2,5 TDi za 80 000 asi dost tezko Zatim se priklanim k Toledu, mozna Leonu Adame a na jezdeni ve Fabii si pripadas starej dost? Nech si Bavo GASi, to je pech Jak je to teda s tim ujizdenim od nehody? To uz se fakt na vizitky nehraje? Ja Francouze nemam rad,takze jsem o nem automaticky nemluvil a souhlasim s tim, co rikas ze jestli motory drzej,tak ostatni neni nic moc.. Navic, ze by to byly nejlepsi diesely si nemyslim,ale proti gustu.. V70 2,5 TDi za 80 koupis, jen zalezi na tom, jak stary to auto chces..Ale koupis v pohode, neco kolem roku 99/2000, ty jsem myslel..ale jak tak koukam, tak za 90 se da sehnat uz i MR 2001...Kilakum neverim samoze ani prd a taky zalezi, jestli to nebyl rohlik, ale ty auta za ty penize jsou.. Treba tady uz jsou ty km realnejsi.. Upraveno 8. února 2012 uživatelem Martyp
panedge Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 adamjursa-takže máš obyč sedačky v E46,kdyby si měl sport paket,nemůžou bejt ve fabii lepší.Ty obyč v BMW jsou nic moc
adamo Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Ano, obyčejné sedačky. Nechápu jak mohli dávat takové sedačky do auta za 1,5mega. I u golfu ze stejné doby jsou lepší sedačky. Sportovní sedačky v e46 jsou dobré, měl jsem coupe v m-paketu. Jo a řeč byla o sportovních ve fabii.
adamo Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 ..auto už u mě nedává smysl vůbec..zjistil jsem, že jsou i jiné věci do kterých se dají sypat peníze..třeba hodinky..ne dělám srandu..ale je a bude to vždycky ta nejhorší investice..jako auto.. ..a co se týká nové fabie..tos mě docela dostal..jak může člověk který vlastní E46 napsat takový blábol..!!?? Jel jsem v ní minulý týden se zdejším členem..najeto 30tis..to auto je havárie, celá náprava tam hrká a co se týká zpracování interieru,plastů slícování..věřím, že je lepší i Dacia Logan, protože to je hnus velebnosti..měl jsem E46ky tři a takové zpracování jsem viděl u součastného auta jen v nové A8a S-klasse..!! ..doslova mě to připomělo prvního Favorita, tam škvíra centimetr, tam dva..pohoda..proti předchozí generaci, v které jsem najezdil 200stě tisíc km..je pocitově menší, když si dáš sluneční clonu, tak už nevidíš přes čelní sklo..a A sloupek..je taky z Favorita..za mě palec dolů ..jinak nevím..neřídil jsem to..a ani nechci..věřím, že někomu se to může zamlouvatt..sto lidí sto chutí.. how.. Člověče na tom co píšeš je kus pravdy. Samozřejmě, materiály a interiér jako v e46 nebo e39 v dnešních autech skoro nenajdeš. Já vlastně ještě auto s jiným interiérem nikdy neměl. Moje auto-historie je e39 528i, e46 330ci, e46 330xd. Zase ale tak tragická jak píšeš ta fabie fakt není. Teda alespoň fungl nový kus na mě tak nepůsobil. Ale tak samozřejmě záleží s čím srovnáváš. Já to beru v kontextu nákupní ceny. Golf V od našich mi přijde na stejné ne-li horší úrovni. Ale e46 je lepší než obě jmenovaná auta jak v sestavení tak v materiálech. Ale asi jsem přišel na to proč vymýšlím takové nesmysly. Zjistil jsem totiž to co píšeš. Auto nedává smysl. Stojí to mraky peněz a co z toho? Kdyby to byla pecka jako moje bývalá 330ci tak mám aspoň pokaždé úsměv od ucha k uchu. Ale když to taková pecka není, tak už je mi skoro jedno v čem jedu... navíc už mě nebaví poslouchat poznámky jak se architekti mají dobře když jezdí v bmw... :/
panedge Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 adamjursa-ja spis nechapu,jak si nekdo mohl nakonfigurovat vybavu,ze to vyleze na mega a pul a neda tam sport sedaky.Hele manzelka ma v ty Fabce sport sedacky a jsou dobry,plasty nic moc,lehce se to poskrabe,v olasti nohou to je vubec takovy nic moc.Ale jak rikam,zalezi na uhlu pohledu.Na denni jezdeni do prace nebo tak,pohoda.Hlavne v tom nehledat nejakou vasen.Ty si mladej,tak si kup neco ke svymu veku-co treba Mini CooperS?ted tady si ho koupil soused v takovy cerny metalize,sedivy kola,vypada to fakt dobre
adamo Odesláno 8. února 2012 Nahlásit Odesláno 8. února 2012 Jo, cooper S po faceliftu je v podstatě ideální auto. Je to rychlé, zábavné a moc to nežere... akorát už asi začínám mít rozum. Každé jaro jiné auto kupovat přece nemůžu S tou výbavou je to klasika u nás. Pán si koupí 330xd, což byla snad nejdražší kombinace co se v e46 dělala a pak si z příplatkové zaškrtne xenony, vyhřívané sedačky, sport volant a cd měnič... no a pak se najde blbec jako já, který to koupí, protože je to servisované v bmw, má to relativně málo najeto a nové turbo a repasované vstřiky Tak kdyby někdo věděl o sport interiéru za dobrou cenu...
bedja Odesláno 9. února 2012 Nahlásit Odesláno 9. února 2012 Člověče na tom co píšeš je kus pravdy. Samozřejmě, materiály a interiér jako v e46 nebo e39 v dnešních autech skoro nenajdeš. Já vlastně ještě auto s jiným interiérem nikdy neměl. Moje auto-historie je e39 528i, e46 330ci, e46 330xd. Zase ale tak tragická jak píšeš ta fabie fakt není. Teda alespoň fungl nový kus na mě tak nepůsobil. Ale tak samozřejmě záleží s čím srovnáváš. Já to beru v kontextu nákupní ceny. Golf V od našich mi přijde na stejné ne-li horší úrovni. Ale e46 je lepší než obě jmenovaná auta jak v sestavení tak v materiálech. Ale asi jsem přišel na to proč vymýšlím takové nesmysly. Zjistil jsem totiž to co píšeš. Auto nedává smysl. Stojí to mraky peněz a co z toho? Kdyby to byla pecka jako moje bývalá 330ci tak mám aspoň pokaždé úsměv od ucha k uchu. Ale když to taková pecka není, tak už je mi skoro jedno v čem jedu... navíc už mě nebaví poslouchat poznámky jak se architekti mají dobře když jezdí v bmw... :/ ..já šel cestu u BMW od E34..E36..E46..E39 a pak u mě BMW s těma příšerkama skončilo...momentálně jezdím v zánovním passatu a je to vedle E46 vergl..jako spousta tech nových aut..jak říkáš..je mě to už taky jedno v čem jedu..mám už jen jednu podmínku při koupi..a to je automat.. ..mám pocit, že tady v česku to vždy bylo hlavně o tom aby všichni viděly jaké máš auto..to že už ten majitel nemá pomalu ani na palivo natož na servis a neplatí ani zaměstnancům..to už je věc druhá..nevím jestli tento trend pokračuje..už jsem to fakt přestal sledovat..jediné co mě vždy udělá radost když potkám nějakou letitou Carreru..srdíčko rozplesá i něco z klasické M řady..jinak jsou ty nové auta asi dobré všechny stejně..a navíc se i podobají.. P.S. ty sedačky o kterých píšete jsem v jedné E46 měl..bylo to 330ci ve sport packetu s černým stropem..a mělo ty komfortní sedačky samo v lédru..tos v zatáčce normálně seděl málem u spolujezdce...tohle to auto dost degradovalo.. jinak vždy sportsitze.. a ty mě dosud přijdou nepřekonatelné..! (možná S-line u OOOO)
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se