Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Bmw a mercesedu po roce dva tisice se provadava zhruba miliony modelu ... dvousedadlovy ctyrsedadlovy i x sedadlovy ... lexus asi nic pro tebe, kdyz musis mermomoci vypinat esp, je to auto spis na dalnice. Ja v nem mam teda najeto hodne a esp mi zasasahlo za tri roky vsehovsudy asi 4x ... ale nejezdim kazdou zatacku bokem ...

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)
Hele proti medvědovi, si budeš připadat jak v raketoplánu, a ABS stejně nepoužíváš, páč jezdíš jak Šumi, ne? :)

ABS je snad jediná elektronická sračička, kterou uznávám, bo to mám i v medvědovi :) Zas takovej šumachr nejsem... Hlavně mě to auto musí bavit, pak už je mi u zadku jesli je to starej Mercedes nebo nějakej fejk Mercedesu jménem Lexus :D Ještě je lákavá 535i E39, což je podle mě nejlepší sedan možná celé dekády.

A rychlost? Jak to umí olomouc pod dva a Sosnovou pod dvě třetiny tak je to dobré a líbí se mi to.

utrejch: Já ESP nesnáším, protože se jednou snažilo být chytřejší než moje instinkty a nedopadlo to dobře, nedohodl jsem se s ním :D Já taky nejezdím bokem, to zpomaluje :)

dawe009: TOmu moc nevěřím, ono jde prý jakoby tak "uspat", ale jak uděláš nějaký velký nesmysl, nebo auto pošleš nějak bokem, tak se zase zapne a srovná tě - takhle funguje třeba v nových Mercedesech.

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
Dovolte mi vyvést vás z omylu. U Lexusu IS je samozřejmě možné zcela vypnout stabilizaci..

No my co jezdíme v autech, víme že se to dá vypnout, ale představa sklánějícího se Tady s kleštičkama nad motorem, mě pobavila :-).

Odesláno
Jo, taky si myslim, nebyl jsem si ale jistej

Přidržením tlačítka protiprokluzu na cca 3-5 sekund. A pak se sama nezapne, ani kdybys to házel přes boudu.

Co se týče výkonu, těch 208 u IS250 není trhač asfaltu, ale jede slušně. Blnout se s tím dá ale až na horším povrchu, za deště (sněhu)..na suchým asfaltu se jen tak neutrhne, na to má moc dobrej podvozek a málo koní..ale zase jezdí v pohodě za 9l. Pak bych doporučil IS350..u nás se neprodává, ale sehnat se dá, příp. dovoz z US. To už s tím cvičí velmi pěkně. No a nebo rovnou IS-F.

Hodně muziky za málo peněz je pak předchozí generace IS s třílitrem IS300 - skvěle vyvážené auto, na drifty jak stvořené.

Návštěvník Tada
Odesláno

JakubS: Nééé, Mercedes W210 bylo to nejhorší co kdy opustilo Stutgart a nejsem si úplně jistý, že tomu američani dokázali pomoct :(

Odesláno
No my co jezdíme v autech, víme že se to dá vypnout, ale představa sklánějícího se Tady s kleštičkama nad motorem, mě pobavila :-).

No kleštičkama to půjde taky..to ne že ne..takže jak libo:)

Odesláno
ABS je snad jediná elektronická sračička, kterou uznávám, bo to mám i v medvědovi :) Zas takovej šumachr nejsem... Hlavně mě to auto musí bavit, pak už je mi u zadku jesli je to starej Mercedes nebo nějakej fejk Mercedesu jménem Lexus :D Ještě je lákavá 535i E39, což je podle mě nejlepší sedan možná celé dekády.

A rychlost? Jak to umí olomouc pod dva a Sosnovou pod dvě třetiny tak je to dobré a líbí se mi to.

utrejch: Já ESP nesnáším, protože se jednou snažilo být chytřejší než moje instinkty a nedopadlo to dobře, nedohodl jsem se s ním :D Já taky nejezdím bokem, to zpomaluje :)

dawe009: TOmu moc nevěřím, ono jde prý jakoby tak "uspat", ale jak uděláš nějaký velký nesmysl, nebo auto pošleš nějak bokem, tak se zase zapne a srovná tě - takhle funguje třeba v nových Mercedesech.

Jak to tak čtu, tak hledáš lehce jetýho MacLarena F1 od ročníku 2007 :). S tím se dohodneš, a nic Ti vypínat nebude :D, v Olomouci budeš za borca, a v Sosnový Ti budou nosit do kokpitu limonádu hostesky :)

Tado není přízemních cílů :). A rozhodně se vyhni fejlkům ! :D

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Cyber: Klešitičky nepoužívám, auto jsem opravoval 3x - 1. kladivo, šroubovák, 2. lepící páska a za 3. páčidlo a lepící páska :D

dawe009: Nejde mi o ježdění bokem, jde mi o to, aby to umělo jet tak jak chci. Stačí když to bude mít následující dynamiku: stovka kolem 8 a maximálka řekněme 220...

EDIT - Cyber: Největší průser je, že fakt ani nemám áhnung co hledám, protože fakt nevím... Kdybych neřešil, že chci auto novější (protože na klasické auto nemám čas), tak by to mohlo být cokoliv - Alfa GTV 1750, Mercedes 450SL, Porsche 911 3.0 SC, Alfa Spider... Ale novější auta šly dlouho mimo mě a tak prostě nevím.

EDIT: Navíc Mercedes ještě není prodanej... :( Ale kdo ví.

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
Cyber: Klešitičky nepoužívám, auto jsem opravoval 3x - 1. kladivo, šroubovák, 2. lepící páska a za 3. páčidlo a lepící páska :D

dawe009: Nejde mi o ježdění bokem, jde mi o to, aby to umělo jet tak jak chci. Stačí když to bude mít následující dynamiku: stovka kolem 8 a maximálka řekněme 220...

Pak to IS250 odpovídá tomu, co tady píšeš. Po faceliftu byl ještě vylepšen podvozek a je jak velmi pohodlný, tak opravdu schopný - jednoznačně nejvíce sportovní z toho co Lexus nabízí. S tím malým šestiválcem nemá práci a je daleko před jeho výkony. Ale pokud jsou tvé znalosti, zkušenosti a pocity z Lexusu shrnuty do věty, že je to fejk MB, pak si ho stejně nekoupíš.. Já bych si tedy nic, o čem si tohle myslím, nekoupil. Přesto, pokud bys změnil názor a seš spíš na větší auta (což jsem předpokládal), koukni na GS300/GS430 nebo LS430 (GS460/LS460 pokud do toho chceš dát víc peněz) - spolehlivý komfortní auta s pohonem na zadek.

Nebo bych koukal na trojkový a pětkový bavoráky z předbanglovského období..nejen kvůli designu, ale také kvůli ještě poměrně jednoduché technice. U BMW jednoznačně platí, že čím víc elektroniky, tím větší průser. Nenapsal si důležitou věc - jaký je rozpočet.

Návštěvník Tada
Odesláno

dawe009: Kdo ví, třeba by mě ten Lexus oslovil, kdybych se do něj posadil. Osobně si myslím, že E46 330Ci s manuálem dobře jezdí a dobře se řídí, ale bohužel přitahuje takové typy, za který mě možná tady mnozí považují, sice nevím jaký typ to je, ale mě se to nelíbí :D Jak už jsem psal - pěknou E39 535i - ale přijde mi to divné, neí to ani nové, ani staré ani to nemá styl :(

Rozpočet? Nemám ani korunu, všecko jsem dal za hodinky :) Takže stejně bude muset přispět rodič, takže chci něco aby musel přispět co nejméně, nechci víc než je nezbytně nutné a taky bych si rád auto utáhl sám, což Baworáky a Lexuse vylučuje, nejsem blbej a umím si spočítat kolik by stál servis :(

Odesláno
dawe009: Kdo ví, třeba by mě ten Lexus oslovil, kdybych se do něj posadil. Osobně si myslím, že E46 330Ci s manuálem dobře jezdí a dobře se řídí, ale bohužel přitahuje takové typy, za který mě možná tady mnozí považují, sice nevím jaký typ to je, ale mě se to nelíbí :D Jak už jsem psal - pěknou E39 535i - ale přijde mi to divné, neí to ani nové, ani staré ani to nemá styl :(

Rozpočet? Nemám ani korunu, všecko jsem dal za hodinky :) Takže stejně bude muset přispět rodič, takže chci něco aby musel přispět co nejméně, nechci víc než je nezbytně nutné a taky bych si rád auto utáhl sám, což Baworáky a Lexuse vylučuje, nejsem blbej a umím si spočítat kolik by stál servis :(

Pokud bys neměl vysloveně smůlu, což můžeš mít u jakékoliv značky, pak Tě ten Lexus bude stát 5 litrů oleje a jeden filtr ročně. Ale autorizovaný servis a originální díly jsou samozřejmě drahé..hodně drahé. Pokud chceš být mimo tu skupinu, o které mluvíš a zároveň mít netuctové kvalitní auto (záměrně nepoužívám slovo "prémiové", ze kterého mám kopřivku), pak je právě ten Lexus dobrá alternativa. Nebo slev z té praktičnosti a sežeň zachovalou MX-5..pokud tedy nemáš víc než 180 cm. Pokud zůstaneš u jakéhokoliv 6 nebo 8 válce, provozní náklady budou vysoké ve všech ohledech..tomu se nevyhneš. Musíš si srovnat priority.

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

dawe009: Mám 186cm, ale tu mazdu chci (vešel jsem se i do první generace MX5) - protože splňuje do puntíku moje požadavky. Kdyby teď nebyly všecko předokolky, tak by se jinak vybíralo. Auto bych asi dotáhl zvenku....

Priorita je taková aby mě to bavilo řídit a mě bavěj všelijaký hovadiny, co maj 4 kola :)

Upraveno uživatelem Tada
Návštěvník admira
Odesláno

...kdyz uz jsme u toho zadku...

honda-s2000-red-wallpapers_2600_1600x1200.jpg

...tak s timto si ridic uzije asi nejvice...

Odesláno

k nedavne diskuzi na tema male suv - mel bych jeden tip z ruskych silnic - tento "off-road" jsem zachytil loni v lete na ruskych silnicich. dovoluji si pripomenout, ze v rusku ted probiha akce "srotovne" a novy zigul ted vychazi neco okolo 1600 euro (bez dotace cca 2500 eur)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Možná tu budu vypadat směšně mezi těma loděma :), ale pořídil sem si s přítelkyní novýho Fiata Grande Punto, ale docela mě otrávilo, že k autu je jen jedno dálkový ovládání a druhej klíč je jen samotnej. Neví někdo, jestli je to normální ? U všech aut sem zatim viděl minimálně 2x klíč s dálkou...

Díky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...