Přejít na obsah

31 hlasů

1. 1. Které G-Shocky?

• MTG-910D
      8
    • Mudman GW-9010
      7
    • Riseman GW-9200
      16

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem nových G-Shocků. Budou to jediné hodinky a chtěl bych je mít na ruce pořád na jakoukoli práci, takže proto jsem právě zvolil G-Shock, které by měli něco vydržet. Vybral jsem si troje a rád bych znal váš názor.

MTG-910D

Posted Image

Vzhledově jsou podle mě asi nejlepší, protože vypadají "normálně" a jsou to G-Shocky. Co mě odrazuje je skoro více než dvojnásobná váha (za ten titan to možná stojí) a vypadají na menší odolnost než další dva modely.

Mudman GW-9010

Posted Image

Podle informací asi největší odolnost oproti jiným hlavně kvůli odolnosti na prach a bahno.

Riseman GW-9200

Posted Image

Doplňkové funkce (teploměr, výškoměr...) nepotřebuji (ale kdybych měl Risemany nejspíš bych to využil) a pro výběr nehrajou roli. Na fotkách vypadají pěkně a spousta uživatelů je chválí.

Napište mi nějaký názor na tyhle typy a jaké by jste si koupili s důvodem proč právě tyhle. Můžete doporučit i jiné s cenou do 5k. Rád bych ještě slyšel nějaké doporučení kde G-Shocky koupit a nebráním se ani nákupu ze zahraničí pokud mi dáte tip na nějaký spolehlivý obchod/obchodníka.

• Odpovědi 43
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Pokud to budou tvoje jedine hodinky tak bych zvolil MTG ... jsou asi nejuniverzalnejsi. Vzhled je u nich reprezentativnejsi nez u Mudmanu a Risemanu - diky kovu. Tot nazor cloveka co uz nejake ty Gecka videl. Nakup bych provedl na ebay - nejlepsi ceny... zvol prodejce s vysokym hodnocenim a dostatecnym poctem obchodu.

Odesláno

Vypadat na nižší odolnost mohou,ale u G ček to tak není. Všechny modely snesnou HODNĚ......:) Výběr modelu nekomentuju,protože jde o silně individuální záležitost .

Odesláno

Vypadat na nižší odolnost mohou,ale u G ček to tak není. Všechny modely snesnou HODNĚ......:) Výběr modelu nekomentuju,protože jde o silně individuální záležitost .

Hlasoval som za Riseman-y pretoze som ich kupu uz davnejsie zvazoval (a stale som to nezavrhol). Pre mna ale paradoxne hral rolu barometer s krivkou zmeny tlaku. V kazdom pripade, Mudman-y vyzeraju najbrutalnejsie a MTG su zas "najcivilnejsie". Ak Ta nezaujimaju doplnkove funkcie, ber podla vyzoru.

Btw, co si pamatam Risemany ktore som chcel kupit ja tak boli solarne a radio-controlled. Su aj tieto? To by som tiez videl ako velku vyhodu v pripade takychto hodiniek... .

Odesláno

Radio-controlled a solární by měli být všechny co jsem dal do výběru (alespoň podle informací co jsem o nich našel).

V tom pripade - podla ich "vizualnej pouzitelnosti" na rozne situacie.

Aby som Ti to trochu ulahcil - zvazoval si aj Gulfmany? Tie su odolne voci slanej vode, mali by byt z titanu... :whistling:

Odesláno

V tom pripade - podla ich "vizualnej pouzitelnosti" na rozne situacie.

Aby som Ti to trochu ulahcil - zvazoval si aj Gulfmany? Tie su odolne voci slanej vode, mali by byt z titanu... :whistling:

Mali by to byt GW9100-1 Gulfman, tieto:

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Gulfmany jsem zvažoval, ale mají navíc funkce, které bych nejspíš nikdy nevyužil, tak nevím jestli má cenu o nich uvažovat. Třeba teploměr nebo barometr u Risemanů by využití možná našel, ale nějakej graf přílivu/odlivu u Gulfmanů určitě nikdy nepoužiju :D

Odesláno

Gulfmany jsem zvažoval, ale mají navíc funkce, které bych nejspíš nikdy nevyužil, tak nevím jestli má cenu o nich uvažovat. Třeba teploměr nebo barometr u Risemanů by využití možná našel, ale nějakej graf přílivu/odlivu u Gulfmanů určitě nikdy nepoužiju :D

Jasne, tomu rozumiem. Vychadzal som ale z toho ze si aj pri Risemanoch prehlasil ze Ta v principe fukncie nezaujimaju. Takze co sa tyka odolnosti, Gulfmany maju nejake male plus pri kontakte so slanou vodou.

Ale suhlas s Dantechnom, ak jedne hodinky tak jednoznacne MTG.

Odesláno (upraveno)

jedno který zvolíš, účel splněj všechny, takže si vybírej dle sympatií/vzhledu. pokud to budou jediný hodinky co budeš nosit, tak bych asi dal přednost tahu před plastovým řemenem.

Edit: nevíte - ty MTG mají radio fungující i u nás? díky.

Upraveno uživatelem lub
Odesláno

No žáby jsou určitě pěkný, ale asi jsou to hodně velký Géčka. Já mám zápěstí asi 15,5cm a co jsem koukal na anglický fórum Riseman a Mudman na to sednou dobře, ale Frogmany už by asi byli moc veliký nebo ne?

Jasne, tomu rozumiem. Vychadzal som ale z toho ze si aj pri Risemanoch prehlasil ze Ta v principe fukncie nezaujimaju. Takze co sa tyka odolnosti, Gulfmany maju nejake male plus pri kontakte so slanou vodou.

Ale suhlas s Dantechnom, ak jedne hodinky tak jednoznacne MTG.

Tak funkce mě ani tolik nezajímají jenom že třeba funkce navíc u Risemanů bych využil, ale u Gulfmanů ne, takže jestli neni zbytečný platit za něco co nikdy nepoužiju. Má snad u nás graf přílivu a odlivu nějaký využití? Stejně tak odolnost na slanou vodu. To mají v normální míře asi všechny Géčka a když budu u moře třeba 14 dní jednou ročně, tak kvůli tomu asi nepotřebuju extra odolnost na slanou vodu. Místo gulfmanů jsem právě vybral Mudmany, protože nemají funkce navíc který bych nikdy nevyužil a u nás se spíš hodí odolnost proti bahnu než proti slaný vodě.
Odesláno

..tak podle mě je zbytečný i radio - ty hodinky jdou přesně, a solar taky - než se nervovat a honit sluníčko tak si jednou za pár let vyměníš baterku

Myslim , ze honit slunicko neni potreba - vzdy se mi nabilypri standartnim noseni....

Odesláno

dyk to tady čtu porád: jak dlouho vydrží akumulátor? kdo mi vymění kapacitátor? kolik to proboha stojí? proč mi ukazujou jen půl rezervy nabití? proč mi ukazujou jen čtvrt nabití? já na ně svítil celou noc lampičkou, pomoooc! :D

Odesláno

Tak radio bych docela rád měl, protože se nemusím o čas vůbec starat a hodinky mi půjdou vždy přesně. S tím solárním napájením nemám zkušenost, ale podle informací na netu by s tím neměl být problém a pokud se normálně nosí, tak se o nějaké nabíjení na světle nemusí člověk vůbec starat.

Odesláno

Tak radio bych docela rád měl, protože se nemusím o čas vůbec starat a hodinky mi půjdou vždy přesně. S tím solárním napájením nemám zkušenost, ale podle informací na netu by s tím neměl být problém a pokud se normálně nosí, tak se o nějaké nabíjení na světle nemusí člověk vůbec starat.

radio je dobrá vychytávka. g-shocky co mají radio, mají vždy i solár. ověř si u těch MTG - mám za to, že mají příjem jen pro ameriku.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...