Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Včera bylo pátek 13th a mám asi vše p***aným navrch.... Večer jsem sundal hodinky z ruky a ničeho jsem si na nich nevšiml, dneska ráno je chci vzít na ruku a čumím jak kojot...Úplně dokonale rovná prasklina přes celý sklo , mírně za středem skla. Nehtem nelze ani zachytit, původně jsem si myslel, že se mi na sklo chytla izolepa, jak lepím balíky. Vyfotím později, foťák si taky postavil hlavu, že dělat nebude..... Lze sklíčko samostatně koupit a nechat "normálním" hodinářem vyměnit? Že by se mi chtělo posílat hodinky do servisu a za výměnu skla dát 20K, to tedy ne...........

Upraveno uživatelem polda.p
Odesláno

Výměna sklíčka na Breitlingy stojí u Dušáka včetně práce kolem 8 tisíc. Proč by Paneraie stály 20 mi není jasný. Řekl bych, že to bude podobná cenová hladina.

Odesláno (upraveno)

Výměna sklíčka na Breitlingy stojí u Dušáka včetně práce kolem 8 tisíc. Proč by Paneraie stály 20 mi není jasný. Řekl bych, že to bude podobná cenová hladina.

Akorát poštovné přes prodejce do autorizvaného servisu stojí dva a půl tisíce. Sklíčko, přetěsnění, pošta zpět. Nevim, kolik to stojí, ale bojím se, že to bude blíže těm 20 než 8. Ale asi se to dá poslat i jinak než přes prodejce, to nevim, kolik stojí. Upraveno uživatelem lolohh
Odesláno (upraveno)

Hele, a co to zkusit reklamovat?

Už jsem se trochu vydýchal a začlo mi to i přemejšlet. Záruka je asi pasé, kupoval jsem si je ještě když jsem pracoval v Německu v Hannoveru a to bylo v letech 2006-2008. Jdu hledat účet a v pondělí tam zkusím zavolat. Já myslel, že safírové sklíčko prasknout nemůže a vůbec nechápu, jak k tomu došlo, jsem na hodinky velmi opatrný. Upraveno uživatelem polda.p
Odesláno

Už jsem se trochu vydýchal a začlo mi to i přemejšlet. Záruka je asi pasé, kupoval jsem si je ještě když jsem pracoval v Německu v Hannoveru a to bylo v letech 2006-2008. Jdu hledat účet a v pondělí tam zkusím zavolat. Já myslel, že safírové sklíčko prasknout nemůže a vůbec nechápu, jak k tomu došlo, jsem na hodinky velmi opatrný.

No, a výrobce by mohl mít povědomí o tom, s jakým přesahem tam rvali sklíčka, a taky kolik lidí už to potkalo, že jim prasklo. V jeho zájmu je, abys to moc neventiloval, žejo?
Odesláno

Já myslel, že safírové sklíčko prasknout nemůže a vůbec nechápu, jak k tomu došlo, jsem na hodinky velmi opatrný.

To je právě ten omyl. Safírové sklíčko je na Mohsově stupnici velmi vysoko a je velmi tvrdé, tudíž odolné proti poškrábání. Na druhou stranu se zvyšující se tvrdostí u nerostů se zvyšuje i křehkost, takže praskne mnohem snáze než méně tvrdé sklíčko.
Odesláno

To je právě ten omyl. Safírové sklíčko je na Mohsově stupnici velmi vysoko a je velmi tvrdé, tudíž odolné proti poškrábání. Na druhou stranu se zvyšující se tvrdostí u nerostů se zvyšuje i křehkost, takže praskne mnohem snáze než méně tvrdé sklíčko.

Takhle to není, ale budiž.... :D

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odesláno

Otázka pro "tvrdé jádro".... Když si nechám mechanem vyměnit sklo, které jsem koupil na ebay za 105USD (YPO tu kdysi dal na prodejce odkaz), budu mít fejky nebo ne? Samozřejmě ještě zkontroluju AR aby nebyl modrý..... Téměř 700,-Euro za výměnu skla dát nechci, pokud by někdo měl kamaráda v servisu v Mnichově s lepší nabídkou......

Odesláno (upraveno)

Otázka pro "tvrdé jádro".... Když si nechám mechanem vyměnit sklo, které jsem koupil na ebay za 105USD (YPO tu kdysi dal na prodejce odkaz), budu mít fejky nebo ne? Samozřejmě ještě zkontroluju AR aby nebyl modrý..... Téměř 700,-Euro za výměnu skla dát nechci, pokud by někdo měl kamaráda v servisu v Mnichově s lepší nabídkou......

Fejk ne, ale bude to frankenwatch. Kdyz si koupis kone, mel bys mit i za co mu kupovat seno... (to by Ti urcite potvrdil Tada :)). Na druhou stranu 700 bucku je vazne hodne, takze duvody k nakupu aftermarket skla chapu. Jde tedy o to, jestli to nevadi Tobe.

EDIT: Ony to nejsou bucku, ale ojra... no tim hur, moc Ti to nezavidim. Tyhle burzoazni konicky maj i svoje stinny stranky :).

Upraveno uživatelem skalis
Odesláno

Fejk ne, ale bude to frankenwatch. Kdyz si koupis kone, mel bys mit i za co mu kupovat seno...

Souhlasím, ne že bych na to seno neměl, ale za čelní sklo na Octu z principu taky nedáš 100K (poměr ceny skla ke zbytku hodinek)
Odesláno

Souhlasím, ne že bych na to seno neměl, ale za čelní sklo na Octu z principu taky nedáš 100K (poměr ceny skla ke zbytku hodinek)

Já nevím ale asi bych těch 700, se zatnutým svěrákem, vysolil.. Ten příklad je blbě-zkus to obrátit a budeš na svejch. Že je svět značkových hodinek zlodějna, je nám jasný snad už dávno.. :D :D :D
Odesláno

Zasadne originální. Pokud budeš někdy hodinky prodávat, tak by jsi o tomto zásahu měl kupujícího informovat, což ti ale výrazně sníží cenu hodinek a odradí hromadu kupců, kteří si možná budou myslet, že prodáváš fake hodinky.

• Dát hlas 1
Odesláno

Zasadne originální. Pokud budeš někdy hodinky prodávat, tak by jsi o tomto zásahu měl kupujícího informovat, což ti ale výrazně sníží cenu hodinek a odradí hromadu kupců, kteří si možná budou myslet, že prodáváš fake hodinky.

Jak to prosím poznaj. Moc mě to zajímá.

Odesláno

Jak to prosím poznaj. Moc mě to zajímá.

Třeba se to vůbec nepozná. Ale to je fuk. Ty hodinky, když tady teoreticky budou na prodej, budou se sklíčkem z e-bay hodně těžko prodejný. Leda že bys je koupil Ty.
Odesláno (upraveno)

No já nevím... Prodávej 111. Prodáš je okolo 65 litrů tady, venku na e-bay na nás z Banánova nečekaj, aby si od nás mohli koupit OP a kde dál? Takže prasknutím skla se podle mě ty hodinky stávají neprodejnými za rozumnou cenu. Buď do nich rveš cca 20% ceny nových a rázem tratíš jako kráva, protože kupec ti těch 700 euro v ceně nikdy nezaplatí, nebo máš mrzáčky s neorigo sklem. Takže výsledek šul nul. Já bych je asi na tvém místě vrazil do rukou Mechana, dohromady dal aftermarket sklo v nejvyšší možné kvalitě, smířil se s tím, že je nebudu prodávat a vysral se na to. Jsou to založením pracovní hodinky a jejich původní majitelé je také neměli jako salónní krásky.

Dovolím si do toho kecat, protože OP doma mám taky, takže si dovedu zcela reálně tuhle situaci představit.

Upraveno uživatelem Roman I.
Odesláno

Jeste me napadla jedna vec, i kdyz je to mozna hloupost. Zkus napsat na paneristi.com, mozna bys tam sehnal origo sklo levneji. Sice by to byla klika, ale vzhledem k tomu, kolik ruznych panerai fandu tam chodi a kolik se tam otoci kousku, tak by to mohlo vyjit...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...